Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Η φάμπρικα του ενιαίου σκουπιδότοπου

Στο πλαίσιο της "διπλωματίας των ΧΥΤΑ" που αναφέραμε πριν από μέρες εντάσσεται και το παραπάνω δημοσίευμα των "ΝΕΩΝ" (το πήραμε από ανάρτηση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ - κλικ στην εικόνα)

Η εκτός συνόρων ανάδειξη του θέματος είναι φανερό πως αποσκοπεί στην άνωθεν κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου να ανοίξει ο ΧΥΤΑ Πολυγύρου τις πόρτες του και να καταντήσει σκουπιδότοπος ολόκληρης της Χαλκιδικής, πριν ακόμα καλά - καλά αρχίσει να λειτουργεί. Και εντυπωσιάζει για μια ακόμα φορά η άποψη που τα βρίσκει κανείς όλα εύκολα «μέχρι να γίνει ο ΧΥΤΑ της Βόρειας Χαλκιδικής..» Δεν λεει όμως πότε θα ολοκληρωθεί αυτός ο ΧΥΤΑ που ακόμα δεν έχει γίνει ούτε η μελέτη του.

Του αρκεί να μεταφέρει τα σκουπίδια σε άλλον ΧΥΤΑ, μέχρι να γίνει ο δικός του, που δεν ξέρει πότε. Και πώς να ξέρει, αφού αυτό δεν το γνωρίζουν ούτε οι ενδιαφερόμενοι δήμαρχοι (Αρναίας και Σταγείρων – Ακάνθου), ούτε η Νομαρχία, ούτε η Περιφέρεια. Θέλει, δηλαδή, να ξεφορτωθεί το πρόβλημά του στις πλάτες άλλων ενόψει των δημοτικών εκλογών του επόμενου Οκτώβρη. Λες και οι άλλοι δεν θα έχουν εκλογές, …μαζί με εκείνους φυσικά που άνοιξαν πρώτοι τη φάμπρικα του «ενιαίου σκουπιδότοπου» και τώρα σιωπούν, γιατί κι αυτοί εκλογές έχουν μπροστά τους.

Πηγές: Ρεσπέντζα, Χολομώντας

Ευχαριστούμε τα δύο καλά blogs Ρεσπέντζα και Χολομώντας, αντιγράφουμε τις αναρτήσεις τους γιατί το θεωρούμε πολύ σοβαρό θέμα για τον Πολύγυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: