Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Λύκος: Ο πιστός φίλος του ανθρώπου (Video)

Κι όμως, οι λύκοι δεν είναι τόσο άγρια και απειλητικά προς τον άνθρωπο ζώα όσο νομίζαμε μέχρι σήμερα. Αυτό, τουλάχιστον, αποδεικνύουν τέσσερις εξ αυτών, οι οποίοι αντέδρασαν σαν ... παιχνιδιάρικα σκυλάκια, όταν μια γυναίκα αποφάσισε να τους πλησιάσει και να τους γνωρίσει καλύτερα.

Η Ανίτα – μόνο το μικρό όνομα της γυναίκας είναι γνωστό –συναντούσε τακτικά τους λύκους για δύο ολόκληρα χρόνια, κατά τις επισκέψεις της σε ζωολογικό κήπο της Νορβηγίας. Ωστόσο, για περίπου δύο μήνες χρειάστηκε να λείψει και, όταν επέστρεψε, τα «άγρια» ζώα όχι μόνο δεν την επιτέθηκαν, αλλά την υποδέχτηκαν με ... ενθουσιασμό!

Συγκεκριμένα, όταν την διέκριναν από μακριά, κατέβηκαν τρέχοντας τη χιονισμένη πλαγιά για να πλησιάσουν,

Προβοκατόρικη ενέργεια στο μουσείο-τζαμί Ιμπραήμ Πασά στη Ρόδο

Ομάδα μουσουλμάνων έκαναν κατάληψη στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά στην Ρόδο. Το τζαμί λειτουργεί ως μουσείο και δεν είναι ενεργός χώρος λατρείας. Παρ’ όλα αυτά, οι μουσουλμάνοι ανέφεραν πως ζητούν από το υπουργείο πολιτισμού να τους δοθεί το κλειδί του κτιρίου και να μπορούνε να προσεύχονται εκεί. Αυτά γράφει η «Ροδιακή».

Γεννάται η απορία, ποιος είναι ο λόγος αυτής της ενέργειας, αφού υπάρχει άλλο στη Μεσαιωνική Πόλη, το οποίο λειτουργεί κανονικά.

Οι Ροδίτες πιστεύουν ότι αυτή η προβοκάτσια συνδέεται με την επίσκεψη του ανθέλληνα A. Gross του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οποίος φαίνεται ότι έχει μεγάλο όφελος να υποστηρίζει στο Συμβούλιο, ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Ρόδο και την Κω.

Θεσσαλονίκη: αρχαίο νεκροταφείο αποκάλυψαν οι εργασίες στο μετρό

Εβδομήντα δύο τάφοι βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι περισσότεροι οργανωμένοι σε ταφικούς περίβολους

Τα ευρήματα χρονολογούνται μεταξύ 2ου αι. π. Χ. και 3ου αι. μ.Χ.

Τμήμα αρχαίου νεκροταφείου της ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής αποκαλύφθηκε στον σταθμό «Δημοκρατία», στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης.

Σε έκταση περίπου 500 τ.μ. βρέθηκαν 72 τάφοι, από τους οποίους ερευνήθηκαν οι 45, οργανωμένοι οι περισσότεροι σε ταφικούς περίβολους.

Από τους τάφους πολλοί είναι κιβωτιόσχημοι, ένας είναι κυκλικός (διαμέτρου 3 μ.), κάποιοι κεραμοσκεπείς, ενώ εντοπίστηκαν και αρκετοί βωμοί,

Παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά στο Διαγραμματειακό της Ν.Δ.

Χρυσή Αυγή: Ουδεμία εμπλοκή της Χρυσής Αυγής στα επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ “ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ” ΑΡΧΙΣΑΝ!

Πολλά ιστολόγια και ΜΜΕ έκαναν αναφορά περί άγριων συμπλοκών μεταξύ ομάδων που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην Χρυσή Αυγή και Αναρχικών.

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν, όπως λένε, μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, που δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με κράνη και ρόπαλα κατά φοιτητών που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμπλοκές ξεκίνησαν από το φυσικομαθηματικό και επεκτάθηκαν μέχρι τη φιλοσοφική σχολή!

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ!

Μια ανεκτίμητης αξίας πεπλοφόρος στο μαντρί των αρχαιοκαπήλων

Το μνημείο κόρης αρχαϊκών χρόνων που είχαν κρύψει οι δράστες σε ποιμνιοστάσιο στη Φυλή

Θα πουλούσαν την αρχαϊκή κόρη αντί 500.000 ευρώ

Διονύσης Βυθούλκας

Δύο άτομα, 40 και 56 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς στη Φυλή Αττικής για την κατοχή μιας κόρης των αρχαϊκών χρόνων, ανεκτίμητης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας. Οι αρχαιοκάπηλοι, που είχαν κρύψει το άγαλμα σε ένα μαντρί στην περιοχή, σκόπευαν να το πουλήσουν έναντι 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 56χρονος είχε ξανααπασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για άλλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, ενώ ο 40χρονος είναι ο βοσκός, στο ποιμνιοστάσιο του οποίου, βρέθηκε το άγαλμα.

Προσχώρηση του Δημοσιογράφου Σπύρου Χατζάρα στο ΛΑ.Ο.Σ. (Video)

Θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

κλικ για μεγέθυνση

Γράμμα της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου πρός τον Μακ. Αρχιεπίσκοπον Αθηνων και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον


Το πλήρες κείμενο του Πατριαρχικού Γράμματος για τα αναθέματα του Πειραιώς Σεραφείμ.

Ἀριθμ. Πρωτ. 218

Μακαριώτατε Ἀρχιεπίσκοπε Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος, ἐν Χριστῷ τῷ Θεῷ λίαν ἀγαπητὲ καὶ περιπόθητε ἀδελφὲ καὶ συλλειτουργὲ τῆς ἡμῶν Μετριότητος κύριε Ἱερώνυμε, Πρόεδρε τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, τὴν Ὑμετέραν σεβασμίαν Μακαριότητα ἀδελφικῶς ἐν Κυρίῳ κατασπαζόμενοι, ὑπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Ἐπικοινωνοῦντες διὰ τῶν μετὰ χεῖρας ἀδελφικῶν ἡμῶν Πατριαρχικῶν Γραμμάτων πρὸς τὴν Ὑμετέραν λίαν ἡμῖν ἀγαπητὴν καὶ περισπούδαστον Μακαριότητα καὶ τὴν περὶ Αὐτὴν Ἱερὰν Σύνοδον τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἐπιθυμοῦμεν ἵνα καταστήσωμεν Ὑμᾶς κοινωνοὺς τῆς ἣν δοκιμάζει ἡ Μήτηρ Ἐκκλησία ἀγωνίας καὶ θλίψεως ἐκ τῶν δηλώσεων, ἐκδηλώσεων καὶ ἐν γένει κινήσεων ἐντὸς τῶν κόλπων τῆς Ὑμετέρας Ἐκκλησίας, καθ' ἃς ἐκφράζονται θέσεις καὶ ἐκτιμήσεις καὶ ἀπόψεις ἥκιστα συμβιβαζόμεναι πρὸς τὸ Ὀρθόδοξον ἦθος καὶ ἔθος, προκαλοῦσαι εὐρυτέραν ἀπορίαν, ἐγκυμονοῦσαι δὲ καὶ κινδύνους καὶ ἀπροβλέπτους συνεπείας διὰ τὴν ἑνότητα αὐτῆς ταύτης τῆς καθ' Ὑμᾶς Ἐκκλησίας, ἀλλὰ καὶ τῆς Ἁγίας ἡμῶν Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἐν τῷ συνόλῳ αὐτῆς.

Ο Πατριάρχης εγκαλεί και αποδοκιμάζει τον Πειραιώς Σεραφείμ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος

Ο Πατριάρχης εγκαλεί και αποδοκιμάζει τον Πειραιώς Σεραφείμ

Ζητεί να απορριφθούν εν Συνόδω οι θέσεις και οι πράξεις του μητροπολίτη

Μαρία Αντωνιάδου

Τη λήψη μέτρων για να μην κινδυνεύσει η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών ζητεί με επιστολή του από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με αφορμή τα «αναθέματα» που εκτόξευσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ κατά του Πάπα Βενεδίκτου του 16ου, όσων συμμετέχουν στους διαλόγους με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τις προτεσταντικές ομολογίες καθώς και τους μουφτήδες και τους Ραβίνους.

Αποφυλακίζεται ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Εφραίμ

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αντικατέστησαν την προσωρινή κράτηση του Ηγουμένου της Ι.Μ. Βατοπαιδίου, Αριχμ. Εφραίμ με τους όρους της χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου τόσο από τη χώρα όσο και από τη Μονή Βατοπεδίου, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισής του ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Α.Τ. της περιοχής.

Ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου βρισκόταν προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό από τις 28 Δεκεμβρίου του 2011, μετά από απόφαση της Ανακρίτριας κ. Καλού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr το ποσό της εγυοδοσίας του Ηγουμένου Εφραίμ, ήδη έχει καταβληθεί από φίλους της Μονής Βατοπαιδίου και προσωπικότητες.

Πηγή: Romfea

Ο Αργύρης Λαφαζάνης μηνύει την εφημερίδα Πρώτο Θέμα

κλικ για μεγέθυνση

Παρεμβάσεις του Κυριάκου Βελόπουλου για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Καίριες παρεμβάσεις του Βουλευτή ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλου
για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων απασχόλησε χθές την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Η συζήτηση είχε αναβληθεί στις 15 Μαρτίου, λόγω κολλήματος του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, γεγονός που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Κυριάκος Βελόπουλος έθεσε υπόψη της επιτροπής για μία ακόμη φορά το θέμα της διεκδίκησης των αρπαγέντων 8.000 αρχαίων αντικειμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Κατάθεση υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ για τις Βουλευτικές Εκλογές

κλικ για μεγέθυνση

Αιμοδοσία στο Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Μουδανιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΕΠΑ.Λ Ν. Μουδανιών διοργανώνει στις 29-03-2012 αιμοδοσία στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσει το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς τόσο μέσα στην σχολική κοινότητα όσο και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ο Αριστοτέλης: 3η Συνάντηση Χορωδιών της Χαλκιδικής

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ


Έτος ιδρύσεως 1903
Μαντώς Μαυρογένους 23 -542 49 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310/32.38.39 FAX 2310/326-108 , 2310/318840. Κιν. προέδρου 6946470157

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΘΕΜΑ: 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
----------------------------------------
Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και ώρα 7.00΄μ.μ. στο κινηματοθέατρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, στη Θεσσαλονίκη (έναντι του Λευκού Πύργου) θα πραγματοποιηθεί

Η 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
με Δημοτικά Τραγούδια


Σ’ αυτή θα λάβουν μέρος οι χορωδίες:

3η Συνάντηση Χορωδιών της Χαλκιδικής με Δημοτικά Τραγούδια

κλικ για μεγέθυνση

Το αρχαιότερο ηλιακό σύστημα στο Σύμπαν

Καλλιτεχνική απεικόνιση του πανάρχαιου ηλιακού συστήματος HP 11952

Δημιουργήθηκε πριν από 13 δισ. έτη, λίγο μετά την Μεγάλη Εκρηξη

Θοδωρής Λαΐνας

Αστρονόμοι ανακάλυψαν σε απόσταση 375 ετών φωτός από τη Γη ένα ηλιακό σύστημα το οποίο είναι το αρχαιότερο που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής. Γύρω από το άστρο HP 11952 εντοπίστηκαν να κινούνται δύο γιγάντιοι πλανήτες οι οποίοι όπως εκτιμούν οι ειδικοί δημιουργήθηκαν πριν από 12,8 δισεκατομμύρια έτη.

Η Μεγάλη Έκρηξη υπολογίζεται ότι συνέβη πριν από 13.8 δισεκατομμύρια έτη, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο πλανήτες είναι από τα αρχαιότερα κοσμικά αντικείμενα αφού μετά τη γέννηση του Σύμπαντος χρειάστηκε αρκετός χρόνος μέχρι να αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους άστρα, πλανήτες και γαλαξίες.

Α.Ο.Π.: Αφιέρωμα στην χρονιά 2005-2006 2ο Πρωτάθλημα

κλικ για μεγέθυνση
Απονομή πρωταθλήτριας ομάδας Α' κατηγορίας ανδρών basket Χαλκιδικής - ΑΟ Πολυγύρου - Αφιέρωμα στην χρονιά 2005-2006 2ο πρωτάθλημα

Απροστάτευτη από τις πλημμύρες παραμένει η Χαλκιδική

Απροστάτευτη από τις πλημμύρες παραμένει η Χαλκιδική και ιδιαίτερα η Κασσάνδρα καθώς δεν έχει γίνει καμία εκτίμηση πλημμυρικού κινδύνου ενώ πολλά από τα έργα που εξαγγέλθηκαν, έμειναν ημιτελή.

Το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα που εκπόνησε ο λέκτορας δασολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Μυρωνίδης και παρουσίασε στο συνέδριο με θέμα «Μεταπυρική αποκατάσταση καμένων δασών στη Νότια Ευρώπη». Το συνέδριο που αποτελεί την τελική φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος COSTFP0701, διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών (ΙΔΕ) και ολοκληρώνεται το απόγευμα.

Όπως τόνισε ο κ.Μυρωνίδης, επιβάλλεται να γίνει αξιολόγηση πλημμυρικού κινδύνου ξεχωριστά, σε όλους τους οικισμούς της Κασσάνδρας που πλήττονται τα τελευταία 30 χρόνια από πλημμύρες, συνεπεία πυρκαγιών αλλά και ανθρωπογενών παρεμβάσεων.

Ο πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος του Κικίλια, στους "Ανεξάρτητους Έλληνες"...

Μπορεί να επιδιώκει να εκλεγεί βουλευτής στην Α' Αθηνών, με τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί όμως να συγκρατήσει ούτε τους στενούς συνεργάτες του!

Ο «άχρωμος, άοσμος και άγευστος», όπως τον χαρακτηρίζουν στη Συγγρού, Βασίλης Κικίλιας αφού έχασε πανηγυρικά την Περιφέρεια Αττικής, και πριν το όνομά του γραφεί στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της πρώτης περιφέρειας της Αθήνας, είχε και άλλη μιαν απώλεια. Έχασε τον πρώτο σε ψήφους περιφερειακό σύμβουλο του συνδυασμού του.

Ο Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος είχε διατελέσει και αντινομάρχης ανατολικής Αττικής προσχώρησε στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του diktionews.gr δεν είχε κανένα σημείο επαφής και συνεργασίας με τον επικεφαλής του συνδυασμού στον οποίο ανήκε μέχρι προχθές.

Δημήτρης Σταμάτης : «Θα «ρίξουν» το Σαμαρά το βράδυ των εκλογών»

Δ. Σταμάτης στο parapolitika.gr: «Θα «ρίξουν» το Σαμαρά το βράδυ των εκλογών»

Δήλωση-βόμβα του Δημήτρη Σταμάτη που εκτιμά ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι πια αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας

Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν τον Σαμαρά, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, την επομένη των εκλογών.

Μιλώντας στο parapolitika.gr o κ. Σταμάτης, που διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν ψήφισε το Μνημόνιο ΙΙ για τη νέα δανειακή σύμβαση, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «ο Σαμαράς κινδυνεύει να μην είναι αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας την επόμενη ημέρα των εκλογών,

Πέθανε ο Γιάννης Μπανιάς

Το ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν ο βετεράνος ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς. Ο Γιάννης Μπανιάς γεννήθηκε το 1939 στην Αρτα.

Οργανώθηκε σε νεαρή ηλικία στην προδικτατορική αριστερά. Προσχώρησε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, του οποίο διετέλεσε Γενικός Γραμματέας από το 1982 έως το 1988. Μετά τη διαφωνία του με τον Λεωνίδα Κύρκο και τη διάσπαση της ανανεωτικής αριστεράς, ο Γιάννης Μπανιάς ίδρυσε το ΚΚΕ Εσωτερικού (Ανανεωτική Αριστερά), το οποίο μετονομάστηκε σε ΑΚΟΑ,