Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου σχετικά με την μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές

Κατόπιν αιτήματος της μείζονος αντιπολίτευσης για έκδοση ψηφίσματος για την εν γένει κοινωνική αναταραχή και την προφυλάκιση Δημοτών του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου σε σχέση με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές, το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου εξέδωσε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Η συνεχιζόμενη κοινωνική αντιπαράθεση μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη για το θέμα της επένδυσης στις «Σκουριές» η οποία δυστυχώς από μερίδα των διαφωνούντων εκφράζεται πολλάκις με χρήση βίας και προσβλητικών λεκτικών ακροτήτων προς κάθε κατεύθυνση, καταδεικνύει την επείγουσα ανάγκη μιας ψυχραιμότερης προσέγγισης του προβλήματος με απαραίτητο εργαλείο τον ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών.

Ανθρωποκυνηγητό για τον δεύτερο αλβανό δραπέτη (φωτό+βίντεο)

Αστυνομικοί πάνω από το πτώμα του Κόλα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δεύτερου αλβανού δραπέτη, που κατάφερε να διαφύγει κατά την συμπλοκή στα βουνά του Σουλίου, στη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός ο Μαριάν Κόλα.

 Από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής στις έρευνες, οι οποίες επικεντρώνονται στα χωριά του Κάτω Ζαλόγγου, συμμετέχει και ένα υπερσύγχρονο ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, με δύο ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse RC για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 21% έναντι 19% της Ν.Δ., ενώ τρίτο κόμμα παραμένει η  Χρυσή Αυγή με 13%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων παραμένει το προβάδισμα των δύο ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει ποσοστό 23,5% έναντι 21,5% της Ν.Δ.