Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση του Αστέριου Ζωγράφου στον Κώστα Μπογδάνο

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΠΡΟΣ:   
M.M.E.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τον υποψήφιο Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Κων/νο Μπογδάνο που αναγνωρίζει το εμπλουτισμό της ΝΑΧ με πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό για την εκτέλεση έργων στη Χαλκιδική και προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Το ΣτΕ απαγόρευσε την κατασκευή «camping» στο Άγιον Όρος


Ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακυρώθηκαν οι αποφάσεις των υπουργών Πολιτισμού και Μακεδονίας-Θράκης αλλά και η οικοδομική άδεια με την οποία επιτρεπόταν η κατασκευή «camping» στα σύνορα του Αγίου Όρους.

Το «camping» και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις με πισίνα κλπ. επρόκειτο να ανεγερθούν από ιδιώτη στη θέση «Τζάφα - Κομίτσα» των Νέων Ρόδων Χαλκιδικής, η οποία κρίθηκε περιοχή με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον γιατί «συνδέεται ιστορικά με την διώρυγα του Ξέρξη και τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, τα οποία προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο».

Πατριωτικό Μέτωπο: Στο δρόμο της Αργεντινής η Ελλάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο δρόμο της Αργεντινής η Ελλάδα. Βρισκόμαστε στην πρώτη φάση του σοσιαλιστή Αλφονσίν. Οι συντεχνίες ξεπουλούν τους αγώνες των εργαζομένων, η δημόσια περιουσία παραδίδεται στις πολυεθνικές.

Αν δεν ορθώσουμε τώρα το ανάστημά μας, μας περιμένει η δεύτερη φάση τύπου «μεσσία Μένεμ» και η τρίτη φάση τύπου «σοβαρού-συντηρητικού Ντε Λα Ρούα». Τελικός στόχος η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η εκποίηση του εθνοχώρου μας.

Κατά γράμμα ακολουθεί η Ελλάδα, τη συνταγή της Αργεντινής, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις του Πατριωτικού Μετώπου.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σήμερα στα Νέα Μουδανιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/10/2010

Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΑ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ
«ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ»

Στο Πνευματικό Κέντρο Μουδανιών του Δήμου Νέας Προποντίδας θα μιλήσει απόψε, στις 19.30, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους.

 Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης θα αναφερθεί στο έντονο προσφυγικό στοιχείο και θα καλέσει τους κατοίκους της περιοχής να μην ξεχνούν τους τόπους των προγόνων μας και την ιστορία μας. «Η μαρτυρική, η τραγική ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού γράφηκε με αίμα» θα πει, τονίζοντας ότι η ιστορία δεν γράφτηκε με κιμωλία για να τη σβήνει και να τη γράφει κανείς όπως του αρέσει.

Θεσσαλονίκη: 22 νέα νυχτερινά ειδικά δρομολόγια από τον ΟΑΣΘ


Νέο πρόγραμμα δρομολογίων από σήμερα για τον ΟΑΣΘ, ο οποίος, εκτός του ότι διατηρεί την εκτέλεση μεταμεσονύκτιων δρομολογίων σε έξι βασικές λεωφορειακές γραμμές (3, 6, 10, 27, 28 και 31), συν τη νυχτερινή γραμμή 78Ν, θέτει από απόψε στη διάθεση των επιβατών και τα υπηρεσιακά λεωφορεία του, με τη χρήση κανονικού εισιτηρίου.

Πρόκειται για λεωφορεία τα οποία εκτελούν 22 ειδικά δρομολόγια, από και προς όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, με συχνότητα ανά περίπου μία ώρα, τα οποία χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησης των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, από και προς την εργασία τους. Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να επιβιβάζεται στα λεωφορεία αυτά μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα, από όλες τις υφιστάμενες στάσεις των διαδρομών.

Η Δούκισσα του λαϊκού τραγουδιού


Με δεκάδες επιτυχίες που άφησαν εποχή, πρωτοτραγούδησε στα 12 της χρόνια, ενώ τα τελευταία 18 χρόνια πάλεψε γενναία με την αρρώστια της

Φτωχότερο είναι από χθες το λαϊκό τραγούδι, καθώς μια σημαντική εκπρόσωπός του, μια σπουδαία φωνή αλλά και μια αξιόλογη γυναίκα, η Δούκισσα, έφυγε από τη ζωή. Άφησε την τελευταία της πνοή χθες τα ξημερώματα σε αθηναϊκό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν δίνοντας σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Οπως η ίδια είχε εξομολογηθεί, πάλευε γενναία με την αρρώστια της επί δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια. Κι εκεί που πίστευε πως την είχε νικήσει, ο εφιάλτης ξαναγυρνούσε. Ενα ατύχημα που είχε πριν από τέσσερις μήνες επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση της υγείας της.

“Ψυχολογικά Υγιείς” Χώροι Εργασίας


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ίσως χαρακτηρισθεί άτοπο να αναφερθώ  σε προγράμματα επιβράβευσης «υγειών χώρων εργασίας» που εφαρμόζονται στην Αμερική την εποχή που στην Ελλάδα μετράμε μεγάλα ποσοστά εργατικών ατυχημάτων με πολλούς νεκρούς και μετά τον Μάιο της τρόικα μετράμε δραματικά αυξανόμενα ποσοστά απολύσεων και ανεργίας.
 
Σύμφωνα, πάντως, με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Μελέτης του Στρες στις ΗΠΑ οι απουσίες από την εργασία, η μειωμένη παραγωγικότητα, οι παραιτήσεις-αποχωρήσεις και οι διάφορες επιβαρύνσεις για  ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δικαστικά έξοδα και αποζημιώσεις που επιδικάζουν εργατικά δικαστήρια σε εργαζόμενους ανέρχονται, τα τελευταία χρόνια, στο αστρονομικό ποσό των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο (ποσό που αναλογεί στα 7,500 δολάρια για κάθε εργαζόμενο).

Φώναξαν «Διόδια Stop»


Νέα κινητοποίηση στα διόδια Λεπτοκαρυάς

Τις εργασίες κατασκευής των παράπλευρων σταθμών διοδίων στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς σταμάτησαν τα ξημερώματα κάτοικοι της Πιερίας, μέλη της επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων του Αιγινίου που βρίσκονται σε σύσκεψη με επαγγελματικούς φορείς και κατοίκους της Πιερίας.

Όταν έμαθαν πως οι εργάτες της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» άρχισαν τις εργασίες, συγκεντρώθηκαν στο σημείο και τους σταμάτησαν, όπως αναφέρει το μέλος της επιτροπής Ηλίας Τσολακίδης.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, κάτοικοι της περιοχής είχαν κάνει κι άλλη κινητοποίηση στα διόδια της Λεπτοκαρυάς επιτρέποντας στους διερχόμενους οδηγούς να περάσουν χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων.

Πηγή: Newsbeast.gr

Σοκ και δέος

Ο ραγιάς Χριστόφιας είναι αριστερά στη φωτογραφία, δεξιά είναι ο κολλητός του ο Ταλάτ.

Μετά το πρώτο σοκ από τη δήλωση του προέδρου Χριστόφια –ότι «Ελλάδα και Τουρκία εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974»- αρχίζεις με τρόμο να επιμετράς και τις πολιτικές συνέπειες. Μετά το συμψηφιστικό «κάναμε κι εμείς, κάνανε κι αυτοί» έχουμε περάσει σε μια νέα συλλογιστική: «Ελλάδα και Τουρκία συνυπεύθυνες για την εισβολή»!

Ο πρόεδρος απευθυνόταν σ’ ένα ακροατήριο με διπλωμάτες και διεθνείς παράγοντες, οπόταν υποθέτουμε πως είχε προετοιμαστεί καλά γι’ αυτό. Έβαζε δηλαδή τα δυνατά του την ώρα που έγραφε την ομιλία του για να πείσει τους ξένους για τα δίκαια του κυπριακού αγώνα. Δεν έκανε κουβέντες του καφενέ…

Σε «κατάσταση κρίσης» οι ποταμοί της Γης


Οκτώ στους δέκα κατοίκους του πλανήτη δεν έχουν διασφαλισμένη πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες καθαρού γλυκού νερού, καθώς οι ποταμοί του πλανήτη, η μεγαλύτερη ανανεώσιμη πηγή ύδατος για τον άνθρωπο και χοάνη υδρόβιας βιοποικιλότητας, βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης απειλητικών διαστάσεων. Αυτά είναι τα συμπεράσματα μελέτης που δημοσιεύεται στο σημερινό τεύχος της αμερικανικής επιθεώρησης Nature, με τίτλο «Τα ποτάμια σε κρίση».

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ελβετία και το Χονγκ Κονγκ εργάστηκαν επί πέντε χρόνια για τη μελέτη αυτή. Επικεφαλής, ο καθηγητής στο Citi University στη Νέας Υόρκης, Τσαρλς Βερεσμάρτι, ειδικός στους παγκόσμιους υδατικούς πόρους και ο καθηγητής στο Κέντρο Λιμνολογίας του πανεπιστημίου Wisconsin-Madison Πίτερ Μακιντάιρ, ειδικός στη βιοποικιλότητα σε υδροβιότοπους γλυκού νερού.

Σφαίρες από μεθυσμένο, στον Λαγκαδά


Έξω από κέντρο διασκέδασης

Ήπιε… ένα ποτηράκι παραπάνω και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα σκορπίζοντας τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για έναν 44χρονο, ο οποίος διασκέδαζε το βράδυ σε νυχτερινό κέντρο και όταν αποφάσισε να πάει σπίτι του, περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα, έβγαλε το πιστόλι και έριχνε «μπαλωθιές».

Λίγο αργότερα, ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς για παράνομη οπλοφορία.

Πηγή: Newsbeast

Επίθεση Ν.Δ. κατά Χριστόφια για τις βλακείες περί "διπλής εισβολής"


«Τουλάχιστον ατυχείς» χαρακτηρίζει η ΝΔ δηλώσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ότι στην πραγματικότητα οι αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν στην Κύπρο.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί πως αν αυτές οι δηλώσεις αποδόθηκαν σωστά είναι τουλάχιστον ατυχείς και δεν βοηθούν, αυτές τις ώρες, στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

«Είναι αδιανόητο, όσο και ανιστόρητο, να εξισώνεται η τουρκική εισβολή στην Κύπρο με το πραξικόπημα κατά του προέδρου Μακαρίου, μία, πράγματι, εγκληματική και προδοτική ενέργεια, που έδωσε προσχηματική αφορμή για την τουρκική εισβολή και κατοχή. Κατοχή που διαιωνίζεται για τριάντα έξι ολόκληρα χρόνια, σε προκλητική αντίθεση με τη διεθνή έννομη τάξη και τις αρχές του ΟΗΕ» αναφέρει το γραφείο Τύπου

Πηγή: DefenceNet

Προβοκατόρικο μήνυμα από τον Σύλλογο "Τούρκων" δασκάλων Δυτικής Θράκης


Ένα άθλιο, ύποπτο και προβοκατόρικο μήνυμα εξέπεμψε ο σύλλογος "Τούρκων" δασκάλων Δυτικής Θράκης. "O Σύλλογος Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης (B.T.T.Ö.B.) αναφέρει πως τα προβλήματα στην εκπαίδευση της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης ακόμα συνεχίζονται και προτείνεται η άμεση και δίχως καθυστέρηση σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Στο μήνυμα αναφέρεται πως ¨Υπάρχει μια σοβαρή ροή παιδιών της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης προς τα Ελληνικά κρατικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Στο θέμα της εκπαίδευσης πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Δεν θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας στα Ελληνικά κρατικά σχολεία. Εν όψει αυτής της άσχημης κατάστασης προτείνουμε την άμεση σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με μόνο θέμα την εκπαίδευση. Αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά.

Το μήνυμα έχει ως εξής