Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Τα πρώτα φάουλ του νέου Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

Πήρε τις ευλογίες των …ψευτομουφτήδων και τους πρόσφερε πολύτιμα δώρα της οθωμανικής τέχνης

Από Θεού άρξασθαι ήταν η άποψη μάλλον του νέου γενικού Τούρκου προξένου της Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ που με το που βγήκε από το γραφείο του έκανε την κίνηση να επισκεφθεί τους δύο ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης που έβαλαν τις λευκές τουρκικές κελεμπίες τους και τον υποδέχθηκαν.

Kαι σημειολογικά να το δει κανείς η ενέργειά του αποτυπώνει τα δύο πρώτα φάουλ του κ. προξένου που κάποιος από την δημόσια διοίκηση πρέπει να του πει ότι οι ξένες διπλωματικές αρχές σέβονται πρωτίστως το πρωτόκολλο της χώρας που υπηρετούν και τις νόμιμες αρχές της κι όχι της κίβδηλες όπως οι συγκεκριμένοι κύριοι των φωτογραφιών.

Κινδυνεύει ο απόγονος του λιονταριού της Νεμέας

Ο Ηρακλής σκοτώνει το λιοντάρι της Νεμέας σε απεικόνιση που φιλοτέχνησε ο αγγειογράφος Εξηκίας γύρω στο 350 π.Χ.
Ζει περιορισμένος σε ένα μόνο ινδικό καταφύγιο και απειλείται εξ αιτίας της άρνησης των τοπικών αρχών να τον «εξαγάγουν» σε άλλες περιοχές

Βαγγέλης Πρατικάκης

Νέο Δελχί

Το ασιατικό υποείδος του λιονταριού το οποίο ζούσε κάποτε στη Νεμέα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αριθμεί σήμερα μόλις 400 άτομα, όλα στριμωγμένα σε μια μικρή προστατευόμενη περιοχή του κρατιδίου Γκουζουράτ της Ινδίας. Οι επιστήμονες θεωρούν επιτακτική την ανάγκη να βρεθεί και δεύτερο σπίτι για τα σπάνια αιλουροειδή, ωστόσο οι αρχές του Γκουζουράτ είναι απρόθυμες να μοιραστούν το θησαυρό με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Η Ελλάς ευγνωμονούσα» επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου [εικόνες]

«Επέστρεψε» στο πρωθυπουργικό γραφείο ο πίνακας «Η Ελλάς ευγνωμονούσα», έργο του Θεόδωρου Βρυζάκη που φιλοτεχνήθηκε το 1858 και ο οποίος είχε απομακρυνθεί και αντικατασταθεί με άλλον από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πίνακας έγινε αντιληπτό ότι... έλειπε από το πρωθυπουργικό γραφείο, ή καλύτερα ότι είχε αντικατασταθεί από άλλον τον Οκτώβριο του 2010, όταν κάποιοι παρατηρητικοί το διαπίστωσαν βλέποντας φωτογραφίες από τη διακαναλική συνέντευξη που είχε δώσει ο τότε πρωθυπουργός.

Μία από τις πρώτες ενέργειες του νυν πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όταν μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου και πριν ακόμη υποβληθεί στην εγχείρηση ήταν να διατάξει την επιστροφή του πίνακα «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» από την Εθνική Πινακοθήκη στο Μέγαρο Μαξίμου κάτι το οποίο κατέστη εφικτό να γίνει σήμερα.

Τυραννόσαυρος... σεξ

Η διαδικασία αναπαραγωγής των δυσθεώρητων προϊστορικών ζώων προβληματίζει τους επιστήμονες

Οταν έφθανε η ώρα του σεξ οι δεινόσαυροι δεν είχαν πολλά περιθώρια επιλογής ως προς τη στάση, υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Οταν έχεις το μέγεθος μιας πολυκατοικίας – και ακόμη περισσότερο ένα πέος μήκους 3 μέτρων – το σεξ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για τον λόγο αυτόν η διαδικασία του ζευγαρώματος των δεινοσαύρων έχει απασχολήσει επί μακρόν τους επιστήμονες.

Κατόπιν εξετάσεως των διαφόρων παραμέτρων, η κρατούσα άποψη έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μόνη ενδεδειγμένη στάση πρέπει να ήταν αυτή που προτιμούν σήμερα οι σκύλοι. Κάποιοι μελετητές ωστόσο διαφωνούν θεωρώντας ότι τα προϊστορικά ζώα απολάμβαναν τις «ιδιαίτερες» στιγμές τους στο νερό.

Άνεργοι και πολύτεκνοι Έλληνες πήραν δωρεάν τρόφιμα από την Χρυσή Αυγή

Πλήθος ανέργων και πολυτέκνων Ελλήνων παρευρέθηκε στην προγραμματισμένη διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής στα κεντρικά της γραφεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, «χιλιάδες συμπατριώτες μας με οργάνωση και τάξη, έχοντας μαζί τους ταυτότητα και τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα (κάρτα ανέργου - πολυτέκνου), παρέλαβαν μια ειδική κάρτα από την γραμματεία της Χρυσής Αυγής και στην συνέχεια εφοδιάστηκαν ΔΩΡΕΑΝ με ένα πακέτο τροφίμων (παιδικές τροφές, ζυμαρικά, χυμούς, γάλατα, αλεύρι, λάδι, πατάτες, κτλ)».

Η διανομή ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 19:30, όμως όπως αναφέρει το κόμμα, ξεκίνησε μισή ώρα νωρίτερα λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου.

Ξαναχτίζεται ο μοναδικός Αλεβίτικος τεκές της Κομοτηνής

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ανεγέρθηκε τον 14ο αιώνα, λειτούργησε μέχρι περίπου δεκαετία του ’80, αλλά κατεδαφίστηκε όταν θεωρήθηκε ετοιμόρροπος και επικίνδυνος

Η αίτηση προς το Δήμο Κομοτηνής, με την οποία ουσιαστικά άνοιξε ξανά ο φάκελος «τεκές», προήλθε από τη διαχειριστική επιτροπή βακουφικής περιουσίας

Δοξασίες, αλλά και μία ιστορική πραγματικότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θρησκευτική λατρεία  στη Θράκη, συνοδεύουν τον κατεστραμμένο τεκέ του Πος Πος Μπαµπά, ο οποίος πολύ σύντομα θα αποκτήσει τη μορφή που είχε μέχρι περίπου τη δεκαετία του ’80, οπότε και χρησιμοποιούνταν ως θρησκευτικός χώρος πριν αφεθεί στο έλεος του χρόνου και των καιρικών συνθηκών.

Αύξηση θητείας κατά τρεις μήνες άμεσα αποφάσισε η διυπουργική

Μείωση μισθών προς το παρόν “παγώνει”,αλλά αυξάνει η στρατιωτική θητεία με πάσα βεβαιότητα πλέον.

Στη διυπουργική συζητήθηκε η αναγκαιότητα αύξησης της θητείας αφού είναι δεδομένο ότι προσλήψεις ΕΠΟΠ δεν πρόκειται να γίνουν,άγνωστο για πόσα χρόνια ακόμη.

Συνεπώς όλα είναι έτοιμα για να ανακοινωθεί όχι η τρίμηνη αύξηση της θητείας που είναι αποφασισμένη,αλλά από ποια ΕΣΣΟ θα αρχίσει να εφαρμόζεται.

Οι στρατιωτικοί ζητούν άμεση εφαρμογή του μέτρου. 

Πηγή: Onalert

Ο Άκης ζητά να καταθέσουν Σημίτης, Παπανδρέου και Βενιζέλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ

Nα εξεταστούν ως μάρτυρες όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ την περίοδο 1998-1999, καθώς και οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ζητά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και οι τότε υπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των συνηγόρων του η κατάθεσή τους κρίνεται ως «απαραίτητη» αφού τα παραπάνω πρόσωπα συμμετείχαν στην απόφαση για προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων «214». Παράλληλα, θεωρούν ελλιπή την έρευνα δίχως την, σε βάθος, διερεύνηση των αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Η ανακοίνωση των συνηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου:

Δελτία Τύπου Μείζονος Μειοψηφίας Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Πολύγυρος 12/07/2012
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Διεύθυνση: Παλαιό Δικαστικό μέγαρο- ισόγειο
Πολύγυρος Τ.Κ 63100
Τηλέφωνο: 23710 21935
Fax: 23710 21936

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“ΧΑΘΗΚΕ” το έργο του οδικού δικτύου Γαλάτιστας-Θέρμης.


Με λύπη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ότι ματαιώνεται οριστικά το έργο “Βελτίωση του οδικού δικτύου Γαλάτιστας-Θέρμης”.

Πριν από τρεις μήνες με δελτίο Τύπου ο Δήμαρχος Πολυγύρου μας πληροφόρησε για την “θετική εξέλιξη της πορείας του έργου”, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουνίου,

Εξεταστική, ναι. Αλλά ανεξάρτητη!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μία συζήτηση που επίσης γίνεται στις μέρες μας, είναι και αυτή περί την (μία και μόνη) Εξεταστική Επιτροπή που η Νέα Δημοκρατία είχε δηλώσει ότι θα συνιστούσε όταν θα σχημάτιζε κυβέρνηση.

Και τα ερωτήματα πέφτουν βροχή:

Τι έγινε με την εξεταστική επιτροπή; Θα την συστήσετε; Ή ήταν κι’ αυτή ένα πυροτέχνημα, όπως η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου;

Δεν είναι μόνο ότι εμφανίζονται όλοι έτοιμοι να πυροβολήσουν την επομένη των εκλογών – λες και ήταν δυνατόν να συμβούν όλα μέσα σε μια νύχτα ως το ξημέρωμα.

Δεν είναι ότι συνειδητά αγνοούν ότι η Νέα Δημοκρατία – βάσει των ποσοστών που έδωσε ο λαός σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις – ΔΕΝ σχημάτισε δική της κυβέρνηση,