Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σουτιέν 600 ετών! Όταν τα γυναικεία εσώρουχα ανέτρεψαν την Ιστορία

Την έκπληξη των ιστορικών προκάλεσε η ανακάλυψη των μεσαιωνικών εσωρούχων σε αυστριακό κάστρο, είδηση που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Ινσμπρουκ. Η ανακάλυψη είχε γίνει από το 2008, αλλά ανακοινώθηκε τώρα επειδή μεσολάβησε η χρονολόγηση των ευρημάτων με άνθρακα ώστε να βεβαιωθούν ότι είναι γνήσια.

Μεταξύ των μεσαιωνικών εσωρούχων είναι και τέσσερα σουτιέν. Τα 600 ετών ευρήματα ανακαλύφθηκαν ανάμεσα σε περισσότερα από 2.700 κομμάτια υφασμάτων – σεντόνια και κλινοσκεπάσματα, λινά ή βαμβακερά – ανακατεμένα με χώμα, ξύλο, άχυρο και δερμάτινα ρετάλια.

Το μεσαιωνικό σουτιέν περιγράφεται από τους ιστορικούς ως επαναστατικό, διότι δείχνει ότι ο στηθόδεσμος είχε ήδη φορεθεί για εκατοντάδες χρόνια προτού αντικατασταθεί από τους δύσκαμπτους κορσέδες, παρότι έως σήμερα θεωρούσαμε ότι αποτελεί εφεύρεση των τελευταίων 100 ετών.

Επιμένουν οι Αυστριακοί για προσάρτηση της Ικαρίας!


Aς έρθουν οι Αυστριακοί, σύμμαχοι του Χίτλερ, να καταλάβουν την Ικαρία. Αν έχουν τα ... guts.
Είναι που έσφιξαν και οι ζέστες τελευταία ...


Νέο προκλητικό δημοσίευμα


Επιμένει η λαϊκή αυστριακή  εφημερίδα Χόιτε στη διάθεση των «κατοίκων» της Ικαρίας να αποσχιστούν από την Ελλάδα και να προσαρτηθούν στην Αυστρία. Η εφημερίδα κάνει λόγο πως οι Έλληνες σταματούν τη «διάθεση για επανάσταση των νησιωτών» και υποστηρίζει πως «γκρεμίστηκαν τα όνειρα των Αυστριακών που περίμεναν την προσάρτηση της Ικαρίας»!  

Σύμφωνα με το τρίτο κατά σειρά δημοσίευμα για το … θέμα (δείτε εδώ), «οι πολιτικοί και οι Έλληνες στην Αυστρία τάσσονται υπέρ μιας (φιλικής) αποδοχής της Ικαρίας, το υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο θέλει να δώσει τέλος», ενώ ο αντιδήμαρχος της Ικαρίας, Γιώργος Κρητικός, φέρεται να επιβεβαιώνει πως «σε μια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι είναι αδιανόητη η προσχώρηση στην Αυστρία».

Ο Μπαρμπαρούσης καίει καρδιές στο Μεσολόγγι ! (Video)

Δείτε το video: 

Ολόκληρη η λίστα των οργανισμών που καταργούνται ή συγχωνεύονται

ΕΝΙΑΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΘ- HELEXPO-ΟΠΕ

Στα χέρια του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται από το πρωί η λίστα με τους πρώτους Οργανισμούς του Δημοσίου που αναμένεται να συγχωνευθούν ή να καταργηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτοι στη λίστα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων βρίσκονται 20 οργανισμοί, ανάμεσα στους οποίους η ΔΕΘ, η HELEXPO και ο ΟΠΕ.

Οι 20 αυτοί οργανισμοί περιλαμβάνουν 200 μονάδες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις αφήνουν χωρίς αντικείμενο περίπου τους 4.000 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι -όπως βεβαιώνει η κυβέρνηση- δεν θα απολυθούν αλλά θα μεταταγούν σε άλλους δημοσίους φορείς.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Συμμετοχή σε έκθεση της Πιερίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του για τη διοργάνωση της 4ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας που θα πραγματοποιηθεί από 28 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2012 στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης.

Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις που ανήκουν σε όλες της κατηγορίες του εμπορικού και βιοτεχνικού κλάδου, μερικές από αυτές τις οποίες είναι οι ακόλουθες : Αγροτικά προιόντα, τρόφιμα – ποτά, αυτοκίνητα, ενδύματα – υποδήματα, δομικά υλικά, επαγγελματικός εξοπλισμός, ηλεκτρικά είδη, έπιπλα – είδη κατοικίας, κουφώματα, φωτοβολταικά, συστήματα πληροφορικής, ψύξη – θέρμανση – κλιματισμός, γραφικές τέχνες – εκτυπώσει καθώς και υπηρεσίες.

Θεατρική παράσταση στο Νέο Μαρμαρά


Θεατρική παράσταση στη Συκιά


Αθάνατε Έλληνα: Το δάσος καίγεται πίσω τους και αυτοί χορεύουν στο πανηγύρι!!

Αίσθηση προκαλεί φωτογραφία και video που «τραβήχτηκε» τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στα Σελλά. Στο φακό του φωτορεπόρτερ Γιάννη Πεφάνη, καταγράφεται ο κόσμος να γελά και να γλεντά χορεύοντας ενώ πίσω τους στην κορυφογραμμή έχει ξεπροβάλλει το πύρινο μέτωπο.

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις τέσσερις σήμερα το πρωί, δηλαδή δυο ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών

Στο Μουσείο της Ακρόπολης το Κύπελλο του Σπύρου Λούη

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και για ένα έτος, το Κύπελλο του Σπύρου Λούη θα εκτίθεται στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, προσφέροντας την ευκαιρία στους χιλιάδες επισκέπτες του από όλο τον κόσμο, αλλά και στο πλήθος των μαθητών που το επισκέπτονται καθημερινά, να δουν το ιστορικό Κύπελλο από κοντά και να μάθουν για την ιστορία και τον συμβολισμό του.

Το Κύπελλο θα συνοδεύει ενημερωτικό, οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών. Καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης του Κυπέλλου στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το Κύπελλο, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσής του στο Μουσείο της Ακρόπολης και πριν το 2015.