Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Αντιδρά η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην τελική μορφή του χάρτη της νέας διοικητικής διαίρεσης στην Αλβανία


Τη σκληρή αντίδραση των παραγόντων και φορέων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας προκάλεσε η τελική μορφή του χάρτη της νέας διοικητής διαίρεσης στην Αλβανία, που προτείνει η αρμόδια κοινοβουλευτική και κυβερνητική επιτροπή. Η αντίδραση αφορά το γεγονός ότι η τελική μορφή της διοικητικής διαίρεσης που προτείνεται αποσπά ελληνικές μειονοτικές κοινότητες από τις περιοχές με συμπαγή μειονοτικό πληθυσμό σε όφελος δήμων με αλβανικό πληθυσμό. Τέτοιες περιπτώσεις, κατά τον Έλληνα μειονοτικό βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διοικητική διαίρεση Ανδρέα Μάρτο, αφορούν τις μειονοτικές επαρχίες Αλίκου, Μεσοποτάμου, Λιβαδιάς και Φοινικιού, στους νομούς Αγίων Σαράντα και Δελβίνου.

2ο Φεστιβάλ Γαλάτιστας

κλικ για μεγέθυνση
Μετά την περσινή πετυχημένη προσπάθεια διοργάνωσης καλοκαιρινού Φεστιβάλ από το Σύλλογο Νεολαίας και τον Αθλητικό Όμιλο Γαλάτιστας, οι δύο Σύλλογοι με τη συμβολή πλέον και του Αθλητικού Συλλόγου «Ανθεμούς» πιστοί  στο ραντεβού τους με τη νεολαία διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Γαλάτιστας ! Από 8 έως 10 Αυγούστου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Γαλάτιστα για το Φεστιβάλ που τείνει να γίνει θεσμός για την περιοχή μας!

Το event θα περιλαμβάνει τα εξής μουσικά δρώμενα:

Συνέχεια για το 6ο Φεστιβάλ Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση
Δείπνο με φίλους

ΠΕΜΠΤΗ 24-7-2014, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΩΡΑ: 21.15

Βραβείο της Ένωσης Αμερικάνων Κριτικών, Βραβείο Lucile Lortel και Outer Critics Circle, Βραβείο Dramatists Guild Hull-Warriner.

Το «Δείπνο με φίλους» ο Γρηγόρης Βαλτινός πρωτοπαρουσίασε στο ελληνικό κοινό με τεράστια επιτυχία πριν δεκατρία χρόνια.

Ένα εξαιρετικό, σύγχρονο έργο, αστείο και συγχρόνως «σκοτεινό», είναι το «Δείπνο με φίλους» του Ντόναλντ Μάργκιουλις, που θα παρουσιάσει ο Γρηγόρης Βαλτινός, μαζί με τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, τη Ρένια Λουιζίδου και τη Μπέσυ Μάλφα.

Δεκαοχτώ νέες αρχαιολογικές έρευνες στην Ελλάδα

Αρχαία Μεθώνη Πιερίας

Διενεργούνται ήδη ή πρόκειται να διεξαχθούν το τρέχον έτος

Δεκαοχτώ νέες αρχαιολογικές έρευνες που ήδη διενεργούνται ή πρόκειται να διεξαχθούν στην Ελλάδα το τρέχον έτος, υπέγραψε τον πρώτο μήνα της θητείας του  ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας. Πρόκειται για τις παρακάτω:

1.      Γεωφυσική, επιφανειακή και ανασκαφική έρευνα της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με την ΙΣΤ' ΕΠΚΑ στην αρχαία Όλυνθο, Π.Ε.Χαλκιδικής.

2.      Ανασκαφική και γεωφυσική έρευνα από τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή σε συνεργασία με την ΚΓ' Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, στη θέση Γυψάδες Κνωσού, Π.Ε. Ηρακλείου.

Συνάντηση Ε. Καρανάσιου με τον πρόεδρο των εμπόρων Ν. Μουδανιών.

κλικ για μεγέθυνση