Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Σε δημοπρασία επιστολές του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη


Ασχολίαστο...

Στο σφυρί βγαίνουν σπάνιες χειρόγραφες επιστολές των στρατηγών της Επανάστασης του 1821 Γεώργιου Καραϊσκάκη και Θεόδωρου Κολοκοτρώνη καθώς και του Αδαμάντιου Κοραή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, ο γνωστός συλλέκτης Πέτρος Βέργος, εξασφάλισε μια μοναδική συλλογή με βιβλία, έγγραφα και χαρακτικά, που θα παρουσιαστούν στις 21 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο "Athens Plaza".

Ανάμεσα σε αυτά εντύπωση προκαλούν οι επτά επιστολές που φέρουν την υπογραφή του Γεώργιου Καραϊσκάκη αφού, όπως εξηγεί στην "Espresso" o κ. Πέτρος Βέργος, θεωρούνται ιδιαίτερα σπάνιες.

Η περήφανη απάντηση των Κυπρίων στην τρόικα και τα μνημόνια


Σε όλο τον κόσμο, άσχετα από την πολιτική χροιά των κυβερνήσεων (δεξιές, αριστερές), οι κυβερνήσεις κάνουν τα ίδια (υποτάσσονται σε τρόικες και ΔΝΤ) και οι αντιπολιτεύσεις κάνουν τα ίδια (κατηγορούν την κυβέρνηση -δεξιά ή αριστερή- ότι κάνει τη χώρα προτεκτοράτο).

Η Ελλάδα έχει κεντροδεξιά κυβέρνηση η οποία... είναι η "μνημονιακή" της υπόθεσης και αριστερή αντιπολίτευση η οποία υποδύεται (με την άνεση της αντιπολίτευσης) την "αντιμνημονιακή λύση".

Η Κύπρος έχει αριστερή κυβέρνηση η οποία είναι η "μνημονιακή" της υπόθεσης και δεξιά αντιπολίτευση η οποία υποδύεται (με την άνεση της αντιπολίτευσης) την "αντιμνημονιακή λύση".

Αυτοκτόνησε ο αδερφός του υφυπουργού Άμυνας, Παναγιώτη Καράμπελα

 Σοκ έχει προκαλέσει από το πρωί η είδηση του θανάτου του αδερφού του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Καράμπελα ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται περί αυτοκτονίας.

Όπως αναφέρει το messinea.gr, ο 61χρονος αδερφός του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, αντιστράτηγου εν αποστρατεία Παναγιώτη Καράμπελα, φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα στον κήπο του εξοχικού του σπιτιού, στην περιοχή Καμάρες Λακωνίας, δίπλα από το παραθαλάσσιο Σκουτάρι, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Γύθειο.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, το θύμα έφτασε στον συνοικισμό το πρωί της Κυριακής με φίλο του ταξιτζή με τον οποίο έδωσε ραντεβού για να τον παραλάβει το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Στο «σκαμνί» η Ελλάδα για την Κορώνεια

Της ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ευρωπαϊκή σφραγίδα έχει πλέον ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά σκάνδαλα στα ελληνικά χρονικά, μετά την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μνημειώδη κακοδιαχείριση και την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν για τη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας. Οκτώ χρόνια μετά την υπογραφή του δεύτερου στρατηγικού σχεδιασμού (master plan) για την αποκατάσταση της λίμνης, με προϋπολογισμό 26 εκατομμυρίων ευρώ, η Κορώνεια βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση όλων των εποχών, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που δημοσιοποιεί σε αποκλειστικότητα η Realnews.

Η περιοχή όπου κάποτε βρισκόταν η πέμπτη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας μοιάζει με σεληνιακό τοπίο, αφού οι μικρές λακκούβες νερού που βρίσκονται εκεί οφείλονται στις πρόσφατες βροχές. Το πολυδιαφημισμένο master plan έχει τιναχτεί στον αέρα, καθώς όλα ανεξαιρέτως τα προαποφασισμένα 21 έργα παραμένουν ως επί το πλείστον ασκήσεις επί χάρτου.

«10 χρόνια θυσίες αν θέλετε ευρώ»


10 χρόνια θυσίες από το 1940 ως το 1949 εξ' αιτίας των Γερμανών...
Δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες για θυσία.
Οι χιλιάδες αυτοκτονίες δεν σας έφτασαν; Δεν χορτάσατε ακόμα αίμα; ...


Στην Στεφανία Κασίμη 

«H ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσουν αν θα παραμείνει η χώρα σας στο ευρώ», δήλωσε στη Realnews ο Κουρτ Λάουκ, πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του γερμανικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και σύμβουλος της Αγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, απαιτούνται θυσίες για 10 τουλάχιστον χρόνια. Αντίθετα, αν αποφασίσει να φύγει, θα πρέπει να «προικοδοτηθεί» από τους Ευρωπαίους εταίρους.

-Η ελληνική Βουλή ψήφισε τα μέτρα που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για να εκταμιευθεί η δόση;

Από τεχνικής απόψεως, τώρα ναι. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλοί που αμφιβάλλουν εάν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει όλα τα μέτρα. Αυτό συνεχίζει να είναι το πρόβλημα.

Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος

eurokinissi

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο βουλευτής Λευκάδας, Θοδωρής Σολδάτος, αφού στην ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό ψήφισε «παρών» στα υπουργεία Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης και «ναι σε όλα».

Αρχικά υπήρξε πληροφόρηση ότι θα έδινε εξηγήσεις στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος, αλλά λιγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι διεγράφη.

Μία μέρα νωρίτερα, στην ομιλία του στη Βουλή είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η θετική μου ψήφος δεν είναι δεδομένη στο σύνολο του προϋπολογισμού. (...)

Με μεγάλη πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

Με 167 ναι, 128 όχι, 4 "παρών" και με έναν βουλευτή απόντα, υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής ο νέος κρατικός προϋπολογισμός 2013.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) ενώ τον καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Διαφοροποιήθηκαν ένας βουλευτής της ΝΔ, και δύο της ΔΗΜΑΡ ενώ ένας ακόμα βουλευτής της απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Οι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητοι βουλευτές Μιχάλης Κασσής και Θεόδωρος Παραστατίδης καταψήφισαν,

Το σαρδάμ του προϋπολογισμού ανήκει στην Άντζελα Γκερέκου! (Βίντεο)

eurokinissi

Στο βήμα της Βουλής βρέθηκε αργά το βράδυ η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, Άντζελα Γκερέκου, για να πει την άποψη της για τον προϋπολογισμό.

Η κυρία Γκερέκου, παρά τη σύντομη - και λίγο μπερδεμένη ως προς τις προθέσεις της - ομιλία, κατάφερε να κάνει τη διαφορά, κάνοντας ένα σαρδάμ που θα μπορούσε να προκαλέσει τη χειρότερη επιδείνωση των σχέσεων της με το ΠΑΣΟΚ!

Μιλώντας λοιπόν για το έργο της συγκυβέρνησης η κυρία Γκερέκου είπε: