Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Απαισιόδοξος για την έξοδο από την κρίση ο B. Μαρκεζίνης


Θεσσαλονίκη

Απαισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εμφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη ο ακαδημαϊκός, Βασίλειος Μαρκεζίνης. 

Διάλεξη του Β. Μαρκεζίνη στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ «Δεν μας λένε την αλήθεια. Με 150% χρέος του ΑΕΠ δεν θα ξεχρεώσουμε ποτέ. Είτε θα πάμε σε πτώχευση, είτε σε αναδιάρθρωση, είτε σε στάση πληρωμών», δήλωσε ο Βασίλης Μαρκεζίνης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ΑΠΘ.

Παρατήρησε ότι οι Έλληνες έχασαν την αυτοπεποίθησή τους, σταμάτησαν να ονειρεύονται ενώ χαρακτήρισε την ελληνική κοινωνία «φραπεδάδικη και καταναλωτική».

Τόνισε ότι το πρόβλημα το έχει η ίδια η Ευρώπη και αναρωτήθηκε ποιόν θα πρωτοσώσει, την Ιρλανδία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία;

Απέτυχε η Frontex στην Ελλάδα

Μέλη της FRONTEX κατά την διάρκεια επιχειρήσεων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα
ΦΩΤΟ:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΕΚΤΟΝΙΔΗΣ


ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

Συνεχής και αδιάκοπη είναι η είσοδος μεταναστών στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, παρά την παρέμβαση της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex. Αυτές τις μέρες σημειώνεται ρεκόρ όσον αφορά στον αριθμό των μεταναστών που πέρασαν τα σύνορα, που είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων είκοσι χρόνων.

Υπολογίζεται ότι καθημερινά περνούν τα σύνορα 400 άτομα κατά μέσον όρο. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα προστίθεται μια καινούργια πόλη της τάξης των 150 χιλιάδων ανθρώπων, από τους οποίους το 95% είναι μουσουλμάνοι, προερχόμενοι από ασιατικές χώρες.

Ο ποταμός  Έβρος, στα σύνορα της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι η τελευταία ανοιχτή θύρα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τι να μας κάνει ένα τζαμί; Θέλουμε δέκα»!


Απορρίπτουν τα περί πολιτιστικού κέντρου οι μουσουλμάνοι και ζητούν...

Όχι ένα, αλλά τουλάχιστον... δέκα τζαμιά στην ευρύτερη Αττική επιθυμούν να αποκτήσουν οι μουσουλμάνοι μετανάστες. Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε τη Δευτέρα στα γραφεία της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος, παρουσιάστηκαν 23 προτάσεις, που αφορούν στο σύνολό της τη μεταναστευτική πολιτική, με σκοπό τα ζητήματα αυτά να τεθούν υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωβουλής, υπουργείών και κομμάτων, ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ειδικά για το ζήτημα του τζαμιού, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ελλάδας - Πακιστάν, ο κ. Syed Mohammad Jamil, είπε ότι παλεύουν χρόνια για να χτιστεί τζαμί στην Αθήνα. Ήδη, από το κράτος έχει δοθεί και χώρος (στο Βοτανικό) και λεφτά. Οι νόμιμοι μετανάστες θα συμβάλουν οικονομικά στην προσπάθεια να χτιστεί το τζαμί, ενώ θα οριστεί και μια 12μελής επιτροπή, η οποία θα ελέγχει τη λειτουργία του τζαμιού. Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος ωστόσο

Α.Νταβούτογλου: "Ή θα δεχθεί τις τουρκικές θέσεις η Ελλάδα ή θα υποστεί τις συνέπειες"!


"Ή η Ελλάδα θα υποχωρήσει στο Αιγαίο ή θα υποστεί τις συνέπειες"! Αυτή είναι η ουσία μιας πρωτοφανούς (ακόμα και για τον εν λόγω πολιτικό) τοποθέτησης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου πριν από λίγο, για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνάει μέσα από την ικανοποίηση των τουρκικών απαιτήσεων στο Αιγαίο και «την διασφάλιση εγγυήσεων για τα εν λόγω συμφέροντα» ξεκαθάρισε με τον πλέον ωμό τρόπο με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του στην Τουρκία πριν από λίγη ώρα.

Οι δηλώσεις του ήρθαν ως απάντηση σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για τις μυστικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών.

Το μετρό πάει... ΣτΕ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνεται σήμερα η τύχη του σταθμού Παπάφη του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Στο ΣτΕ θα εξεταστούν η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, με την ιδιότητα του προέδρου του δ.σ. του Παπάφειου Ορφανοτροφείου, εναντίον της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης 907,16 τ.μ. στον αύλειο χώρο του ιδρύματος, αλλά και η αίτηση ακύρωσης που στρέφεται κατά της κοπής δέντρων από την αυλή του Παπαφείου (με τη δικαιολογία ότι είναι υπεραιωνόβια και η κοπή τους θα επιφέρει δυσμενή μεταβολή του φυσικού και κατ' επέκταση του πολιτιστικού περιβάλλοντος).

Σε περίπτωση που το ΣτΕ απορρίψει την αίτηση ακύρωσης, ανοίγει ο δρόμος έστω και για την εκ των υστέρων κατασκευή του σταθμού, ο οποίος θεωρείται νευραλγικός, καθώς θα μπορεί να εξυπηρετεί την πολυπληθή περιοχή της Τούμπας. Αν η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή, τότε η κατασκευή του σταθμού «Παπάφη» οδηγείται σε οριστική κατάργηση.

Σχολιασμός εκλογικών αποτελεσμάτων απο τον Βουλευτή Α. Λαφαζάνη

Το μέλλον της νέας Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Χρειάστηκε να περάσουν 25 χρόνια από τότε που ανακοινώθηκε το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνει η επικαιροποίησή του. Απαραίτητη, μετά τις ραγδαίες αλλαγές που έγιναν στην περιοχή. Αναμένεται να αποκαταστήσει τόσο τον ελλειμματικό σχεδιασμό, όσο και τις επί ένα τέταρτο του αιώνα μη θεσμοθετημένες ζώνες οικιστικού ελέγχου, με τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν ως προς την ανεξέλεγκτη και άναρχη δόμηση, χωρίς σεβασμό στοιχειωδών κανόνων χρήσεων γης, δημιουργώντας ένα περιβάλλον στρεβλής ανάπτυξης και προβληματικής διαβίωσης για περίπου δύο εκατομμύρια πολίτες.

Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, που εκπονήθηκε με ευθύνη του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, έχει ολοκληρωθεί εδώ κι ένα χρόνο, έχει πλέον ωριμάσει και οδεύει στη θεσμοθέτησή του. Χωρίζει σε πέντε ενότητες την περιοχή και προβλέπει πώς μπορεί με το βέλτιστο τρόπο να αναπτυχθεί η καθεμιά.

Γιάννης Μπουτάρης: «Θα φέρω πιο κοντά τις δυο ψυχές της πόλης»


«Νομίζω ότι η κόντρα με τον Ανθιμο τελικά με βοήθησε. Εφερε πιο κοντά μας ένα μεγάλο τμήμα της Αριστεράς, που ακούγοντας τον μητροπολίτη να κάνει πολιτική είπε "Φτάνει πια!"» δηλώνει σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο «Εθνος της Κυριακής», ο Γ. Μπουτάρης.

Οταν οι άλλοι του λένε πως είναι οινοπαραγωγός, τους διορθώνει. Θεωρεί πως ήταν παλιότερα, όταν η οικογενειακή επιχείρηση έβγαζε «έντιμα μαζικά κρασιά». Κάποια στιγμή, λέει, άνοιξε την πόρτα, βγήκε έξω και πορεύτηκε μόνος του. Από τότε, νιώθει πως κάνει κάτι άλλο: βγάζει κρασιά που ο ίδιος αποκαλεί «κυριακάτικα», «γιορταστικά».

Κρασιά ακριβότερα, που, όπως ομολογεί, «δεν κάνουν για κάθε μέρα...».

Δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου για τον Μπουτάρη


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22-11-2010

Σε απάντηση συνέντευξης του κ Μπουτάρη, ο Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε:

«Επειδή οι προσωπικές επιθέσεις, όταν είναι ανόητες και δεν έχουν καμία βάση και επειδή ο κ Μπουτάρης συνεχίζει να φέρεται πέρα από ανόητα, γραφικά και επικίνδυνα, πλέον και ως κοινός συκοφάντης!

Του απαντώ ως εξής: 1) Υπηρέτησα στον ελληνικό στρατό ως έφεδρος αξιωματικός(28 μήνες). 2) Ουδέποτε είπα ότι είναι πρότασή του να μετονομαστεί η Αγ. Δημητρίου, σε Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά ότι συναίνεσε να μετονομαστεί η Αποστόλου Παύλου!  3) Ουδέποτε εργάστηκα στην TV Βεργίνα! 4) Εγώ δεν είμαι χειροκροτητής του φασίστα Κεμάλ, αυτός είναι!

Το φαινόμενο Μπουτάρη δυστυχώς, για την πόλη μας, ανέτειλε! Ένα φαινόμενο γραφικότητας, ψεύδους, επικινδυνότητας και συκοφαντίας. Το φαινόμενο χρήζει ειδικής επιστημονικής παρακολούθησης πλέον! Και δεν είμαι ειδικός να το παρακολουθήσω!»

Πρωτιές καταγράφουμε σε διαφθορά και…μίζες!


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εδώ και πολλά χρόνια οι Διεθνείς Επιτροπές Διαφάνειας χτυπούν όχι καμπανάκι αλλά καμπάνες για τα σημεία και τέρατα διαφθοράς, των καταχρήσεων και της περιβόητης…μίζας από άκρου σε άκρο του πλανήτη μας, και φυσικά ΔΕΝ υπάρχει Έλληνας και Ελληνίδα που ΔΕΝ θα παραδεχθεί ακόμη και μπροστά στον φακό της τηλεόρασης ότι στην Πατρίδα μας ζουν και βασιλεύουν καταγράφοντας «πρωτιές»….ΔΙΑΦΘΟΡΑ και ΜΙΖΑ!

Κατά την ταπεινή μου άποψη το όλο θέμα της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ σχετίζεται περισσότερο με βαθιά ριζωμένες στάσεις όλων μας στις μεταξύ μας συναλλαγές και με τις δοσοληψίες με το επίσημο Κράτος και τους φορείς του και λιγότερο με συγκεκριμένα στελέχη των πολιτικών Κομμάτων που μας κυβερνούν.

Και η απληστία, αποδεικνύεται καθημερινά, ότι είναι η πηγή από όπου πηγάζει η ΜΙΖΑ ως απότοκο κατάχρησης και διαφθοράς που εδράζονται στη διαπλοκή.

Σέρρες: "Κλαδεύει" την Ελιά της Ντόρας ο Μπαντής


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Την πρώτη σημαντική απώλεια στις Σέρρες, μετράει η Ντόρα Μπακογιάννη λίγες ώρες μετά την επίσημη ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος της, που  φέρει την ονομασία «Δημοκρατική Συμμαχία», έχει ως έμβλημα την ελιά και η ίδια αποκάλεσε «κίνημα», την Κυριακή (21/11) στην Αθήνα.

Ο γεωπόνος Σάκης Μπαντής, που τον περασμένο Ιούνιο είχε παραιτηθεί από τη Ν.Δ προκειμένου να ακολουθήσει το πολιτικό εγχείρημα της πρώην υπουργού Εξωτερικών, φέρεται να παίρνει σοβαρές αποστάσεις και να επανεξετάζει τη στάση του, λόγω της άρνησης της Ντόρας Μπακογιάννη να συμπεριληφθούν στην ιδρυτική διακήρυξη  του νέου κόμματος, αναφορές σε θέματα που αφορούν τους αγρότες και την ύπαιθρο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του infoserres.gr, ο Σάκης Μπαντής πήρε την απόφαση να μην παραβρεθεί στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος στην Αθήνα, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του, όλο το προηγούμενο διάστημα, να συμπεριληφθούν στην ιδρυτική διακήρυξη και στην εναρκτήρια ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, «φιλοαγροτικές» αναφορές και γενικότερα θέματα που αφορούν τους αγρότες και την ύπαιθρο.