Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Μ. Γλέζος για την προκήρυξη: "Όργανα της G20 ή αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί"

Οργή Γλέζου μετά την προκήρυξη των "Μαχόμενων Επαναστατικών Δυνάμεων" για το φόνο των νεαρών μελών της ΧΑ. "Ποιος τους όρισε δικαστές" αναρωτήθηκε

Δήλωση για τις "Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις", οι οποίες ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, έκανε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δίνει τη δική του εκδοχή για την ταυτότητα των δραστών, κάνοντας λόγο είτε για σχέση με τη G8-20 είτε για αυτοαποκαλούμενους αριστερούς. Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι η μοναδική απάντηση πρέπει να είναι η επαγρύπνηση.

Δέντρα ιερά

Tης Αικ. Πολυμερου-Kαμηλάκη
Διευθύντριας του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Τα Δέντρα, λέει μια παράδοση, «έχουνε ψυχή κι ακούνε και νιώθουνε... Γι' αυτό, λένε, μια βολά που κοβ' ένας ένα δέντρο, τ' άκουγε που βόγγαγε κάθε τσεκουριά που το βάραγε. Και το παράτησ' ο άνθρωπος και το 'βανε στα πόδια.». H αφήγηση, που με πλήθος παραλλαγές συναντιέται σχεδόν σε όλους τους λαούς και εποχές, δεν αποσκοπεί μόνο να συνετίζει όσο, κυρίως, να μεταφέρει το αρχέγονο δέος και τον επιβαλλόμενο σεβασμό προς ένα ξεχωριστό πλάσμα της φύσης.

H ιδέα ότι το δέντρο ανήκει στην αμφίβολη και υποβλητική σφαίρα ύπαρξης ανάμεσα στον κόσμο των εμψύχων και στο φυτικό κόσμο, είναι παλαιότατη. Hταν ήδη αρχαία όταν, στις αρχές του 3ου αι. π.X., ο Καλλιμάχος έγραφε τον Yμνο στη θεά Δήμητρα:

Ρωσία: Αεροπορικό δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς


Άγνωστα τα αίτια της συντρίβης

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737-500 συνετρίβη πριν λίγο στο αεροδρόμιο του Καζάν στην κεντρική Ρωσία - Για 52 νεκρούς κάνει λόγο το Russia Today - Δείτε φωτογραφία από το σημείο της συντριβής

Τρομερό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στην πόλη Καζάν της κεντρικής Ρωσίας.

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 συνετρίβη κατά τη διαδικασία της προσγείωσης στην πόλη Καζάν και μετά εξερράγη. Στο αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από την Μόσχα επέβαιναν, σύμφωνα με το Russia Today 52 άνθρωποι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους.

Η γλώσσα προγραμματισμού για όλους που μπορεί να φέρει την επάνασταση

Σε αντίθεση με τις κραταιές γλώσσες προγραμματισμού, η Wolfram Language θα ενσωματώνει στον πυρήνα της όσο το δυνατόν περισσότερες λειτουργίες και δε θα βασίζεται τόσο έντονα σε εξωτερικές libraries

Η Wolfram Alpha είναι ίσως η πιο εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης διαθέσιμη για το κοινό, η οποία δίνει αποτελέσματα από τις πιο απλές αναζητήσεις μέχρι και λύσεις για πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις. Τώρα, ο δημιουργός της (Stephen Wolfram) ανακοίνωσε ότι θα την ενσωματώσει στη νέα γλώσσα προγραμματισμού που ετοιμάζει, η οποία θα είναι ό,τι σημαντικότερο έχει φτιάξει ποτέ και ίσως φέρει την επανάσταση στον χώρο της Πληροφορικής.

Η Wolfram Language θα ενσωματώνει και όλα τα στοιχεία του πασίγνωστου Mathematica, αλλά βασικός στόχος είναι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία απ’ όλους για τη δημιουργία ποικίλλων εφαρμογών και λύσεων, χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού, αφού θα μπορεί να κατανοεί εντολές σε φυσική γλώσσα (natural language)!

Μηλιά ορεινής Ναυπακτίας: Στις φλόγες το σπίτι του, στο γκρεμό το αυτοκίνητό του


Ένα περίεργο περιστατικό καλούνται να επιλύσουν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ναυπάκτου σχετικά με το γεγονός που συνέβη λίγο μετά τις 11:30 το πρωί του Σαββάτου στο χωριό Μηλιά της Ορεινής Ναυπακτίας.

Κάτοικος και ιδιοκτήτης μιας διόροφης ξύλινης οικίας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Nafpaktianews.gr έβαλε  φωτιά στο σπίτι του,ενώ σε παρακείμενο γκρεμό έριξε και το αυτοκίνητό του.Για το λόγο αυτό βρέθηκε στο χωριό περιπολικό της Ελληνικής αστυνομίας οι άνδρες του οποίου αντίκρυσαν τον ιδιοκτήτη να κάθεται δίπλα από τα αποκαίδια του σπιτιού του.Στους αστυνομικούς ανέφερε και το περιστατικό με το αυτοκίνητό το οποίο έριξε σε απότομη πλαγιά της περιοχής.

Χρυσή Αυγή: "Άθλιο και ανόητο μανιφέστο θρασύδειλων δολοφόνων"


Το άθλιο και ανόητο μανιφέστο των θρασύδειλων δολοφόνων αποδεικνύει πως ανήκουν στην εγκληματική ιδεολογική μήτρα της άκρας αριστεράς.

Η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά εξέθρεψε και άφησε ανενόχλητα αυτά τα αποβράσματα να σκοτώνουν, την ώρα που οι υπηρεσίες της αναζητούσαν τα ανύπαρκτα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής. Η προδοτική κοινοβουλευτική αριστερά του Τέξας και του London school of economics συνεχίζει να υπερασπίζεται τρομοκράτες της ίδιας συνομωταξίας με τους δειλούς δολοφόνους του Νέου Ηρακλείου.

Οι αθλιότητες κατά της Χρυσής Αυγής που περιέχονται στο ανόητο κείμενο της προκήρυξης αναπαράγονταν για έναν ολόκληρο μήνα από:

Δημοσκόπηση ALCO: Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Οριακή πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO. Συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση που έγινε για λογαρισμό της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 22,5% έναντι 22,1% της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι δημοσκόπηση της Rass δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 1,6%

Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ: 22,5%
ΝΔ: 22,1%
Χρυσή Αυγή: 8,8%
ΑΝΕΛ: 5,3%
ΠΑΣΟΚ: 5,1%
ΚΚΕ: 4,2%
ΔΗΜΑΡ: 3,4%
Οικολόγοι: 1,7%
Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος): 1,1%

Ανακοίνωση - διάψευση Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με αναφορές στο διαδίκτυο για βομβιστική επίθεση χθες τα ξημερώματα στην οδό Μέρλιν στο Κολωνάκι

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε διάφορες ιστοσελίδες, στο διαδίκτυο, περί τρομοκρατικής – βομβιστικής επίθεσης σήμερα τα ξημερώματα στην οδό Μέρλιν στο Κολωνάκι, μπροστά από κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ηλεκτρονικής εφημερίδας defencenet.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αναφορές που υπήρξαν για ισχυρό κρότο, να σχετίζονται με τη χρήση κροτίδας.