Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Θα βουτήξουν για το Σταυρό στη λίμνη του Σήφη του κροκόδειλου

Παράτολμοι κολυμβητές αψηφούν τον Σήφη τον κροκόδειλο, που από το καλοκαίρι παραμένει «ασύλληπτος», και δηλώνουν ότι θα βουτήξουν στο Φράγμα των Ποταμών για να πιάσουν το Σταυρό.

Δεν καταλαβαίνουν τίποτα... οι κάτοικοι της περιοχής του Φράγματος των Ποταμών, οι οποίοι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να βουτήξουν για τον Σταυρό αύριο, αδιαφορώντας για το Σήφη. Μάλιστα, έχουν δηλώσει ότι θέλουν να μείνει στην περιοχή ο διάσημος κροκόδειλος!

Μάλιστα, τονίζουν ότι θα πάνε στο Φράγμα για την τελετή και θα βουτήξουν κανονικά, καθώς ο Σήφης φαίνεται ακίνδυνος για τους ανθρώπους

Καππαδοκία: Στο φως η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο

Στην επαρχία Νεβσεχίρ, φημισμένη για τις υπόγειες πόλεις της, η σκαπάνη ανακάλυψε ίσως τη μεγαλύτερη. Μιλούν για τη σημαντικότερη ανακάλυψη των τελευταίων ετών.

Θαμμένη κάτω από ένα λόφο, η αρχαιολογική σκαπάνη «χτύπησε» ενδεχομένως τη μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο. Ο λόγος για την πόλη που χρονολογείται πριν 5.000 χρόνια την οποία έφεραν στο φως οι εργασίες που εκτελούσε η τουρκική Υπηρεσία Οικιστικής Ανάπτυξης στην Καππαδοκία, στην επαρχία Νεβσεχίρ. Η Καππαδοκία και η συγκεκριμένη επαρχία της ανατολικής Ανατολίας είναι γνωστές για τις υπόγειες πόλεις της.

   Έκπληκτοι οι μηχανικοί αντίκρισαν υπόγειες στοές, κρυμμένες εκκλησίες, ενώ οι μετρήσεις έδειξαν πως τα υπόγεια τούνελ της πόλης φτάνουν τα επτά χιλιόμετρα και το πλάτος τους είναι αρκετό για να περάσει ένα αυτοκίνητο.

Πανάρχαιο πλανητικό σύστημα στο Γαλαξία

Στον αστερισμό της Λύρας (Lyra) ανακαλύφθηκε το πανάρχαιο πλανητικό σύστημα

Εχει ηλικία 11 δισ. ετών - Διαθέτει 5 πλανήτες με μέγεθος παρόμοιο με της Γης

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

Ομάδα αστρονόμων του Πανεπιστημίου του Μπέρμπινγκχαμ στη Βρετανία ανακάλυψε ένα πανάρχαιο πλανητικό σύστημα στον γαλαξία μας που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Η ανακάλυψη

Οι ερευνητές μελετώντας δεδομένα του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler εντόπισαν την παρουσία πέντε πλανητών γύρω από το άστρο KOI-3158 που βρίσκεται σε απόσταση 117 ετών φωτός από εμάς στον αστερισμό της Λύρας.

Τρίκαλα: Βρέθηκε κοχύλι ηλικίας 780 εκατομμυρίων ετών

Αυτό το κοχύλι στις φωτογραφίες, είναι μια ιστορία ολάκερη, και το trikalazoom το βρήκε σε ύπαιθρο των Τρικάλων.

Η ηλικία του εκτιμάται στα 780 εκατομμύρια έτη, τότε, που υπήρχε θάλασσα στη Θεσσαλία, και έκτοτε, βρίσκονταν θαμμένο στα χώματα των Τρικάλων.

Γιώργος Πιπερόπουλος - 2015: Ήρθε η ώρα να ξαναγίνουμε… «Συνάνθρωποι»

2015:  Ήρθε η ώρα να ξαναγίνουμε… «Συνάνθρωποι»
Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Πίσω μας πια Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά 2015.

ΔΕΝ εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «παραιτήθηκε» η Κυανοπράσινη Συγκυβέρνηση των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου και έχουμε εκλογές σε 20 μέρες, την 25η Ιανουαρίου…

Έρχονται στο νου θύμησες παλιές, αναμνήσεις από άλλα Χριστούγεννα και άλλες πρωτοχρονιές, τότε που μας έλειπαν τα χρήματα και τα «λούσα» που μας τα παίρνουν πίσω ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εδώ και 5 συναπτά χρόνια τροϊκανοκρατίας!..

Με ποιον κατεβαίνει υποψήφιος στη Λάρισα ο Αλεξόπουλος!

Κι όμως θα κατέβει στις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, το θέμα είναι με ποια παράταξη θα κατέβει…