Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ευρεία Σύσκεψη για τους Δασικούς Χάρτες πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πολυγύρου

Δελτίο Τύπου

Λύσεις στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα θα επιχειρήσει να δώσει η επιτροπή, που συστάθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου. Το θέμα δημιουργείται μετά την επικείμενη ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, οι οποίοι συντάχθηκαν με βάση τις παλιές αεροφωτογραφίες του 1945 και απασχολεί τον αγροτικό κόσμο της περιοχής Βραστάμων αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η θεώρηση από τη Δασική Υπηρεσία Χαλκιδικής των Δασικών Χαρτών και στη συνέχεια η ανάρτησή τους θα οδηγήσει στην κήρυξη ως αναδασωτέων χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης, από την οποία ζει η πλειοψηφία των οικογενειών στις περιοχές αυτές ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία.

Άρση της απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων πριν από εκλογές

Αίρεται η απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές. Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο υπουργός Εσωτερικών, I. Μιχελάκης, τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών και θα φέρει ρύθμιση με την οποία θα άρει την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων που ίσχυε 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.

«Μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις και το ίδιο θα ισχύσει και στον δεύτερο γύρο. Όταν αποφασίστηκε η απαγόρευση, το διαδίκτυο δεν είχε τη δυναμική που έχει σήμερα. Ο καθένας, παραμονές των εκλογών, υποστήριζε ό,τι ήθελε, με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη. Αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

H πρώτη συνέντευξη Μιχαλολιάκου μέσα από τη φυλακή στον «Κίτρινο Τύπο» (Video)

Για όλους και για όλα μίλησε στον «Κίτρινο Τύπο» ο Νίκος Μιχαλολιάκος στην πρώτη του συνέντευξη μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής απάντησε μεταξύ άλλων στις κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και έκανε λόγο για «κατασκευασμένα κατηγορητήρια βασισμένα σε δημοσκοπήσεις», ενώ συμπλήρωσε πως ο μόνος θεσμός που θα αποφασίσει για το αν τελικά η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση, είναι η Δικαιοσύνη.

Αδελφοποίηση Σωματείων Basket στην Χαλκιδική


Σε μια λαμπρή εκδήλωση στο χώρο του τουριστικού περιπτέρου "Έξι βρύσες " στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής το Σάββατο 22-02-2014 , στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης του Α.Ο. Πολυγύρου , έγινε η αδελφοποίηση των σωματείων Basket  Α.Ο Πολυγύρου (ΑΟΠ ) με το σωματείο Σ.Α. Στρατωνίου που είναι συνέχεια συνεργασίας χρόνων και είναι κάτι που έπρεπε να είχε ήδη γίνει .

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Πολυγύρου κος Αστέριος Ζωγράφος και ο αντίστοιχος Δήμαρχος Αριστοτέλη κος Πάχτας Χρήστος , καθώς και ο βουλευτής Χαλκιδικής κος Ευθύμιος Καρανάσιος , ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κος Ιωάννης Γιώργος , ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη & Πρόεδρος Σ.Α. Στρατωνίου Basket κος Κατσαβαβάκης Κων/νος που με τον αντίστοιχο Πρόεδρο του Α.Ο. Πολυγύρου κο Παραθυρα Ξενοφών αντάλλαξαν λάβαρα των ομάδων.

Γιώργος Πιπερόπουλος: «Δελφικοί» οι χρησμοί του κ Soros;

Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Ήταν, στην αρχαιότητα, «ο ομφαλός της γης» και έδρα του ομώνυμου μαντείου όπου πρωταγωνίστησε η Πυθία με τους αντικρουόμενους και δυσνόητους αλλά ακριβοπληρωμένους χρησμούς της.

Εδώ ερχόντουσαν από παντού ηγεμόνες, πλούσιοι και φτωχοί  πάντα φορτωμένοι με πανάκριβα δώρα, για να μάθουν ποιός ήταν ο σωστός δρόμος και τι τους επεφύλασσε το μέλλον.

Στη σύγχρονη, παγκοσμιοποιημένη οικονομικό-πολιτική πραγματικότητα οι «ομφαλοί» είναι η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, η Φραγκφούρτη στη Δύση το Τόκυο και το Χόνγκ Κόνγκ στην Ανατολή και «Πυθίες» οι γκουρού και τα οικονομικά επιτελεία των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων

Τα ηφαίστεια εν μέρει υπεύθυνα για την «παύση» στην υπερθέρμανση;

REUTERS/CRIS TOALA OLIVARES

Από το 2000 μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 17 ηφαιστειακές εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση σωματιδίων θείου, τα οποία ανακλούν μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας πίσω στο διάστημα, προκαλώντας πτώση της θερμοκρασίας.

 Πού οφείλεται το γεγονός ότι η παγκόσμια θερμοκρασία παραμένει σχεδόν σταθερή τα τελευταία 15 χρόνια, μετά από μία εικοσαετία ταχείας ανόδου και παρά το γεγονός ότι η παραγωγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου εξακολουθεί να αυξάνεται; Ομάδα επιστημόνων από το MIT και άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια πιστεύει πως μέρος της απάντησης βρίσκεται στην ηφαιστειακή δραστηριότητα.