Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αναπαράσταση της απελευθερώσεως της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου του 1821 (Video)


Συναγερμός στην ΕΕ για βακτήριο που καταστρέφει ελαιώνες

To βακτήριο αποφράσσει τα αγγεία του φυτού και σταδιακά τα απονεκρώνει (Φωτογραφία: Κοινό κτήμα )
Επιδημία στην Απουλία

Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε «απόλυτη επαγρύπνηση» για ενδεχόμενη εξάπλωση ενός ξενόφερτου βακτηρίου που προσβάλλει ελαιόδεντρα στη νότια Ιταλία, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια περιοχή 2,4 εκατομμυρίων στρεμμάτων.

Το βακτήριο Xylella fastidiosa προέρχεται από τις ΗΠΑ και πρωτοεμφανίστηκε στην περιοχή της Απουλίας στη νότια Ιταλία το 2013.

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στον Πολύγυρο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
ΤΗΣ 25 ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Γενικός Σημαιοστολισμός

Από τις 8:00 το πρωί της 23 ης Μαρτίου 2015 και ως τη δύση του ηλίου της 25 ης Μαρτίου γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών των πολιτών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων.

Α. ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015.

1.Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ, Ι.Δ., Οργανισμών και τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες, στις 24 και 25 Μαρτίου 2015.

Γαλλία - συντριβή αεροπλάνου: Όλα ανοικτά για τα αίτια



Δείτε τα πλάνα από τις έρευνες.

Δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των 150 επιβατών - Βρέθηκε το μαύρο κουτί

 Αεροσκάφος της Germanwings, θυγατρικής της γερμανικής Lufthansa, το οποίο μετέφερε 150 ανθρώπους, συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις, ενώ πετούσε από τη Βαρκελώνη για το Ντίσελντορφ, την Τρίτη το πρωί, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προσδιοριστεί τα αίτια της πτώσης.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την Εθνική Επέτειο


Ειδικές δράσεις, την 25η Μαρτίου, με ελεύθερη είσοδο


Τα παιδιά θα αναζητήσουν με τη βοήθεια των Αρχαιολόγων - Φροντιστών εκθέματα που σχετίζονται με την ιστορία και τους μύθους της Αθήνας και θα δημιουργήσουν το δικό τους ενθύμιο.

Την Τετάρτη 25η Μαρτίου, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα,  με ελεύθερη είσοδο, και θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με τις παρακάτω ειδικές δράσεις:

H Photovision 2015 είναι γεγονός!

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 20 Μαρτίου τα επίσημα εγκαίνια

Η πολύμηνη προετοιμασία έφτασε στο αποκορύφωμά της, οι προσδοκίες εκπληρώθηκαν και οι κόποι ανταμείφθηκαν.

Σε αγαστή σύμπνοια διοργανωτές και εκθέτες, επιχειρήσεις και το προσωπικό τους, έφεραν σε πέρας το στόχο: Να επαναληφθεί για 11η φορά η έκθεση-θεσμός του κλάδου Ιmaging της χώρα μας, σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα και αναμφισβήτητα σημαντική έκθεση ανάμεσα στις περιφερειακές εκθέσεις της Ευρώπης, αφού αρκετά μεγαλύτερες χώρες δεν διαθέτουν κάτι ανάλογο.