Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου στον Πολύγυρο

Με επίκεντρο των εορτασμών τον Πολύγυρο, η Χαλκιδική τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών του τόπου, παρά τον άστατο καιρό.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ενώ τη Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Ευθύμιος Καρανάσιος, Παρέστησαν ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ο αντιπεριφερειάρχης, Ιωάννης Γιώργος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Η Δοξολογία τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικόοδήμου.

Επίσκεψη του Κωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο τέως βασιλιάς, Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr επισκέφθηκε τον... Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και μαζί με τη συνοδεία του ασπάστηκε ευλαβικά την εικόνα της Θεοτόκου «Άξιον Εστί».

Ακολούθως μετέβη στο Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, για να επισκεφτεί την έκθεση «κειμήλια απελευθέρωσης 1912- 1913».

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος του απένειμε το μετάλλιο

Μαρινέλλα - Γυναίκες Ηπειρώτισσες

Σοφία Βέμπο - Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του

Καλαβρύτων: «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ''Μαύρη Νύχτα''»

Οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υποβληθούν στον κόπο να μας ερωτήσουν, ώστε να επαληθεύσουν μια αδέσποτη πληροφορία, ότι πρόκειται να τελέσω σήμερα το βράδυ τα Εγκαίνια στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής, εχάλασαν τον κόσμο εναντίον μας.

Τα ΜΜΕ, Αθηναϊκά και Επαρχιακά, δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου.

Ιδού λοιπόν η απάντησή μας.  

Απόψε δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια των Γραφείων της Χρυσής Αυγής!  Διότι:

Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ 2.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - «ΝΕΚΡΕΣ ΖΩΝΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας για το φόβο επεισοδίων.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου η στρατιωτική παρέλαση γίνεται παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει δημιουργηθεί «νεκρή ζώνη» εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων και μαζί με τις διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί για λόγους ασφαλείας και στρατιωτικοί.

Η παρέλαση θα είναι μικρότερης διάρκειας σε σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών. 

Συνελήφθη ο Κώστας Βαξεβάνης


Το τελευταίο μήνυμα του Κώστα Βαξεβάνη πριν λίγα λεπτά.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο»

Άνεργος στο Αγρίνιο επιχείρησε να αυτοκτονήσει μέσα σε εκκλησία

Ένας άνεργος από το Αγρίνιο έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μέσα σε εκκλησία, την ώρα του Εσπερινού του Σαββάτου.

Οι παρευρισκόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ο άνδρας εμφανίστηκε σε έξαλλη κατάσταση, κρατώντας στα χέρια του ένα χαρτί με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία.

Όπως είπε, δεν μπορούσε να τα εξοφλήσει επειδή είναι άνεργος. Στη συνέχεια, κατάπιε μεγάλη ποσότητα χαπιών και έπεσε λιπόθυμος.

Τριχωνίδα, μια λίμνη... θάλασσα!

 Η Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη λίμνη της Αιτωλοακαρνανίας και της Ελλάδας, έχει επιφάνεια 97 τετραγωνικά χιλιόμετρα, περίμετρο 51 χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος 58 μέτρα. Οφείλει πιθανώς την ονομασία της στην αρχαία αιτωλική πόλη Tριχόνειον. H Tριχωνίδα έχει μεγάλη αισθητική, οικολογική και αλιευτική αξία. Φιλοξενεί μεγάλο αριθμό σπανίων ή απειλουμένων φυτικών και ζωικών ειδών.

Κωμοπόλεις και χωριά απλώνονται γύρω από την απέραντη λίμνη που θυμίζει θάλασσα και απολαμβάνουν την όμορφη θέα σε αυτήν.

Το Παναιτώλιο και το Καινούργιο, κωμοπόλεις αγροτικού χαρακτήρα, απλώνονται σε εύφορη πεδινή έκταση. Ανάμεσα στις δύο κωμοπόλεις, στη θέση «Aμπάρια», λειτουργεί το Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας.

Συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής σε παρέλαση Δημοτικού σχολείου!

Προβληματισμό σε πολλούς στο Αγρίνιο έχει προκαλέσει το περιστατικό που συνέβη σε πρόβα παρέλασης δημοτικού σχολείου χωριού, με μαθητές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Την αρχή έκανε ένας μαθητής, ο οποίος φώναξε "αίμα-τιμή-Χρυσή Αυγή". Γρήγορα οι φωνές υπέρ του κόμματος πύκνωσαν, με τον δάσκαλο που επέβλεπε την πρόβα να μην επεμβαίνει.

Πολλοί εξέφρασαν την αντίθεση τους και την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει μπει, έστω και με αυτό τον τρόπο, στα δημοτικά σχολεία.

agriniopress.gr

Πηγή: The Insider

Τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη διέταξε ο εισαγγελέας - Τι απαντά το Hot Doc

 Τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ζήτησε από την Αστυνομία η Εισαγγελία Πρωτοδικών, για την αποκάλυψη της «λίστας Λαγκάρντ», στο περιοδικό Hot Doc.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας που δημοσιεύτηκε στο astynomia.gr, με εντολή της εισαγγελίας δενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Όπως αναφέρεται, η εισαγγελία κινήθηκε αυτεπάγγελτα, προκειμένου ο δημοσιογράφος να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Η Εισαγγελία Πλημμελιοδικών σχημάτισε δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά εξετάζει και το ενδεχόμενο να υπάρχει παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου,