Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Erepublik: Θέλουν να καταλάβουν την Ελλάδα


Μερικές φορές στη ζωή κάποια παιχνίδια είναι περισσότερα από μια διαδικτυακή διασκέδαση. Κάπως έτσι είναι το erepublik για 8,000 Έλληνες οι οποίοι ξεκίνησαν με πόθο να ελευθερώσουν την ηλεκτρονικη Ελλάδα από τη σκλαβιά της Τουρκίας.

Θα μου πείτε τώρα κάθεσε και μας λες για ένα παιχνίδι; Δυστυχώς όταν σ'αυτή τη διαδικασία εμπλέκεται η μεγάλη τουρκική εφημερίδα "Huriet", το μεγαλύερο τηλεοπτικό δίκτυο των Σκοπίων και εταιρίες που "χρηματοδότησαν κάτω από το τραπέζι" τους ιδιοκτήτες να αλλάξουν άποψη και να μετονομάσουν τα Σκόπια "Δημοκρατία της Μακεδονίας"... τότε μιλάμε για κάτι σαφώς μεγαλύτερο.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από παιδιά στην πλατεία Αγίου Νικολάου


Μεγάλη επιτυχία είχε η βραδινή εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 11/12 στην πλατεία του χωριού από τον ΑΣ ΑΣΤΗΡ, που χωρίς τη συνεργασία των γονέων δεν θα τα κατάφερνε να πετύχει το σκοπό της εκδήλωσης.

Παρά τους 2 βαθμούς θερμοκρασίας, δημιουργήθηκε μεγάλη συγκέντρωση παιδιών όπου κατάφεραν να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, να στολίσουν τη φάτνη, να κάνουν βόλτα με τον «τάρανδο» αλλά και να γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη γράφοντας τις επιθυμίες τους.
Σας περιμένουμε ξανά στην πλατεία του χωριού, στις 24/12 και ώρα 6 το απόγευμα μαζί με ξυλοπόδαρο, κλόουν, μακιγιέρ προσώπου αλλά και τον Αϊ Βασίλη που θα μοιράσει δωράκια στα παιδιά.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΤΟ ΔΣ

Πρόγραμμα επίσκεψης του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγραμμα
του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Αντώνη Σαμαρά
για αύριο Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει αύριο Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010, στη Θεσσαλονίκη, για να συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2011.

Συνεχίζεται η γνωστή τυχοδιωκτική συμπεριφορά των Τσάμηδων


Συνεχίζεται η τυχοδιωκτική συμπεριφορά των Τσάμηδων στην Αλβανία με την πρόσφατη διοργάνωση διάσκεψης από το Ινστιτούτο Μελετών για τους Τσάμηδες  όπου για άλλη μία φορά οι συνεργάτες των Ναζί και οι οικειοθελώς αποχωρήσαντες μαζί με τα φασιστικά αφεντικά τους Τσάμηδες προσπαθούν να διεθνοποιούσουν το πρόβλημα τους και να στοχοποιήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας.

Κεντρικός ομιλητής στη διάσκεψη ήταν ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων (PDU),
Shpëtim Idrizi, ο οποίος υπέβαλε αξιώσεις εκ μέρους των Τσάμηδων προς την ελληνική πολιτεία, ζητώντας την νομική προστασία τους από τους όλους τους διεθνείς οργανισμούς. «Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει συγνώμη και εμείς να δούμε τη δυνατότητα αποζημιώσεων από τα θύματα της γενοκτονίας που είχαν οργανώσει ακροδεξιοί, όπως επίσης θα πρέπει να μας παράσχει αποζημιώσεις για τις περιουσίες των Τσάμηδων που κατέφυγαν στην Αλβανία».

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου

Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο κοιμητήριο Δευτεράς (Φωτογραφία: ΑΠΕ)

Λευκωσία, Κύπρος

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του τέως πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος σε κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας «εξέφραζε ακέραιη και συμβόλιζε ολοζώντανη την ψυχή και τη συνείδηση του Κυπριακού Ελληνισμού».

Σεβαστιανός: 12 Δεκεμβρίου 1994, έπαψε να πάλλει μια μεγάλη καρδιά


16 χρόνια χωρίς το Σεβαστιανό

του Βαγγέλη Παπαχρήστου

Κάθε φορά που κάθομαι να γράψω κάτι για τον Άνθρωπο αυτόν, δεν ξέρω γιατί το σώμα μου ανατριχιάζει. Γιατί  η καρδιά μου ραγίζεται και  τα μάτια μου δακρύζουν. Δεν μπορώ ν’ αναφέρω μόνον με ένα γραπτό τις αιτίες που μου προκαλούν αυτά τα συναισθήματα. Γιατί είναι πολλές. Γιατί είναι τέτοια τα χαρακτηριστικά του, τόσες πολλές οι ενέργειες και προσπάθειές του, τόσα επάξια τα κατορθώματα και τα ευεργετήματά του, που μόνον ένας Άνθρωπος σαν αυτόν μπορούσε να τα έχει. Γιατί, ίσως, να ήταν ο διαλεκτός του Κυρίου, εδώ στη γη για να προσφέρει και να μην παίρνει. Να βοηθάει και να μένει φτωχός. Και ένας τέτοιος Άνθρωπος δεν μπορεί να είναι άλλος εκτός από τον Σεβαστιανό.

Έκλεισαν 16 χρόνια από την 12η Δεκεμβρίου του 1994. Την ημέρα  που έπαψε να πάλλει η μεγάλη καρδιά του. Η καρδιά του Πνευματικού Ηγέτη των Κονιτσιωτών και των Βορειοηπειρωτών, των Ελλήνων και  όλων όσων τον γνώρισαν, όσων τον άκουσαν. 

100 Ευρωπαίοι κομισάριοι καταλαμβάνουν την Ελλάδα


Έρχεται η κυβέρνηση της τρόικας με επικεφαλής Γερμανό «διοικητή»

Δεκάδες κομισάριοι οικονομολόγοι, που έχουν την εντολή «τηρήστε αυστηρά το μνημόνιο», καταφθάνουν στην Αθήνα από τις αρχές του χρόνου κατόπιν εντολής της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας προκειμένου να εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και σε νευραλγικές θέσεις σε κρίσιμα υπουργεία.

Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», οι 50 έως 100 κομισάριοι της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών (Γερμανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί, Βέλγοι) θα ελέγχουν επί της ουσίας όλα τα έσοδα και τις δαπάνες του ελληνικού κράτους και θα δίνουν λόγο στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στον επικεφαλής του ΔΝΤ  για την Ελλάδα Πολ Τόμσεν και στον κοινοτικό επίτροπο Ολι Ρεν.

Στόχος του επικεφαλής του κλιμακίου, που θα είναι γερμανικής καταγωγής, θα είναι να μη δαπανάται ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα λέει το μνημόνιο που έχει υπογράψει η Αθήνα με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Διόδια Μαλγάρων : Περάστε ελεύθερα !


Μπορεί το τσουχτερό κρύο να καθυστέρησε ελαφρά το άνοιγμα των διοδίων στα Μάλγαρα, αλλά τελικά οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν -πάνω από 70 άτομα- και έτσι από τις 11.30 το πρωί, τα οχήματα περνούν πλέον ελεύθερα από το σταθμό, χωρίς να υποχρεούται να καταβάλλουν το αντίτιμο των 2,80 ευρώ, αυξημένο κατά 40%.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συντονιστής της κινητοποίησης, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, Γιώργος Κυτίδης, η ανταπόκριση των αυτοκινητιστών είναι ιδιαίτερα θετική.

Λαμβάνοντας το φυλλάδιο που τους διανέμεται, με …συνταγές ανοίγματος της μπάρας διοδίων, φωνάζουν «μπράβο παιδιά», «μαζί σας και εμείς», γεγονός που δίνει δύναμη στους διαδηλωτές, οι οποίοι και προτίθενται να παραμείνουν στον σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα, μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Καταπληκτικό: Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern

Το Μουσείο της  Περγάμου στο Βερολίνο. Γεμάτο με ελληνικά εκθέματα

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί Ελληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις €. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.