Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ο τούρκος αντιπρόεδρος στα Πομακοχώρια και στην Καβάλα


Ο Αλί Μπαμπατζάν συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και άλλα συγγενικά του πρόσωπα επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι την Καβάλα, τον τρίτο σταθμό της ιδιωτικής επίσκεψής του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΜΠΕ/ΑΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ)


Ο Αλί Μπαμπατζάν χαρακτήρισε ιδιωτική την επίσκεψή του

Ιδιωτική, όπως την χαρακτήρισε, επίσκεψη πραγματοποιεί στη χώρα μας ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Επικρατείας κ. Αλί Μπαμπατζάν από τα πλέον έμπιστα κυβερνητικά στελέχη του πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν.

Είχε διατελέσει παλαιότερα και υπουργός Οικονομίας. Συνοδευόμενος από συγγενικά του πρόσωπα, ο τούρκος αντιπρόεδρος, επισκέφθηκε μειονοτικά χωριά της Ξάνθης,

Ελληνοτουρκική οικονομική προσέγγιση μέσω Θράκης, πρότεινε ο Αλή Μπαμπατζάν

▲ Ευχές για καλό μπαιράμ αντάλλαξε μετά το τέλος της προσευχής στο Εσκί τζαμί ο Αλή Μπαμπατζάν

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ

Ο αν. πρωθυπουργός της Τουρκίας συμμετείχε χθες στο πρωινό ναμάζι στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής

Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός μέσα από τον «Θησαυρό των Μασσαλιωτών»


Μεγάλη έκθεση στη Γαλλία αναδεικνύει τους δεσμούς μεταξύ Μασσαλίας - Δελφών - Ελλάδας

Τα  γλυπτά του «Θησαυρού  των  Μασσαλιωτών», πολύτιμο  ανάθημα  στους  Δελφούς αυτής  της αρχαίας πόλης, που υπήρξε αποικία των Φωκαέων θα  έχει ως πυρήνα της η  μεγάλη  έκθεση, που  θα  γίνει τον Ιανουάριο  του 2013 στη Μασσαλία στο πλαίσιο  των εκδηλώσεων «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Και με το σκεπτικό,  ότι  η έκθεση  αυτή θα  συμβάλλει στην προβολή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στο  εξωτερικό επικυρώνοντας  ταυτόχρονα τους μακραίωνες δεσμούς  μεταξύ Μασσαλίας - Δελφών -Ελλάδας το  Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο  ενέκρινε χθες το βράδυ τον  δανεισμό 16    γλυπτών   και αρχιτεκτονικών  μελών   από τον  Θησαυρό προκειμένου  να  παρουσιασθούν στην  κάποτε  ελληνική πόλη.

Μάσκες θεάτρου ανακαλύφθηκαν στο αρχαίο θέατρο της Μύρας στην Λυκία


Μάσκες θεάτρου ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στο αρχαίο θέατρο της Μύρας

Με τα έως τώρα στοιχεία το θέατρο χρονολογείται μεταξύ 1ου και 2ου π. Χ. αιώνα

Αθήνα

Είκοσι αρχαίες μάσκες θεάτρου βρήκαν οι αρχαιολόγοι που διενεργούν ανασκαφές στο πέτρινο θέατρο της πόλης Μύρα στη Λυκία της Μικράς Ασίας. Πρόκειται φυσικά για μάσκες, που είχαν χρησιμοποιήσει οι ηθοποιοί κατά τις παραστάσεις που δίνονταν στο θέατρο την εποχή της λειτουργίας του και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν, όπως και το κτίσμα.

Με τα έως τώρα στοιχεία το θέατρο χρονολογείται μεταξύ 1ου και 2ου π. Χ. αιώνα και όπως αναφέρεται, κτίσθηκε από μία αρχόντισσα της πόλης για να τιμηθεί η οικογένειά της.

Αντάμωμα των Ταξιαρχιωτών 3/9/2011 στον Ταξιάρχη

κλικ για μεγέθυνση