Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Δηλώσεις Πάνου Καμμένου για την γενοκτονία των Ποντίων

Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Αναλυτικά τα όσα έιπε ο κ. Καμμένος:

«Το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τιμά τους Πόντιους αδελφούς, για όσες βαρβαρότητες υπέστησαν στις δυο φάσεις της εθνοκάθαρσης σε βάρος τους.

Στην πρώτη φάση, έγινε πράξη ο βίαιος αφελληνισμός των εδαφών τους, με την αποστολή των ανδρών σε τάγματα καταναγκαστικής εργασίας όπου πέθαιναν από τις κακουχίες, ενώ πίσω τους τα χωριά τους δέχονταν επιθέσεις με δολοφονίες, ληστείες, εμπρησμούς, βιασμούς.

Στη δεύτερη φάση, με πρόφαση την αντίσταση των Ποντίων στα βουνά και το αίτημα για ίδρυση αυτόνομου κράτους,

Αντώνης Σαμαράς: Η τουρκία να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ποντίων


Οι Έλληνες δεν ξεχνούμε! Τιμούμε, στις 19 Μαΐου, τους Εθνομάρτυρες του Πόντου. Τους σφαγιασθέντες και τους διωχθέντες αδελφούς μας. Και αξιώνουμε, από την Τουρκία, να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ως ελάχιστο βήμα στο δρόμο για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της.

Είναι, άλλωστε, η Γενοκτονία αυτή ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Μία μελανή σελίδα στην Ιστορία του Παγκόσμιου Πολιτισμού. Μία αποτρόπαιη, κεντρικά οργανωμένη και καλά συντονισμένη επιχείρηση των Νεότουρκων, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανούς: Έλληνες, Αρμένιους και Ασσύριους.

Ο οικονομικός στραγγαλισμός με την άγρια φορολογία, οι επιτάξεις, η αναγκαστική στρατολόγηση των ανδρών στα «Αμελέ Ταμπουρού» και η βίαιη εξόντωσή τους κάτω από συνθήκες ανείπωτης βαρβαρότητας, τα βασανιστήρια, οι βιασμοί και οι εν ψυχρώ δολοφονίες, ήταν οι μέθοδοι που επιστρατεύτηκαν σε βάρος τους.

Όταν οι Συριζαίοι έκλαιγαν για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

κλικ για μεγέθυνση
Αυτοί είναι θαυμάστε τους!!!

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ 12.03.2012

Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οριστική απόρριψη από
τον Άρειο Πάγο αίτησης για νόμιμη αναγνώριση σωματείου της Ξάνθης κατά παράβαση
ρητής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος... απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου παρά την δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Μάχη Ν.Δ. - ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Στη δημοσκόπηση της MRB για την Realnews, η ΝΔ συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου με 20,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται με ποσοστό 11,9% το ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν: Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,0%, ΔΗΜΑΡ 5,7%, ΚΚΕ 4,9%, Χρυσή Αυγή 4,8%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,9%, Δημιουργία Ξανά 1,6%, Δημοκρατική Συμμαχία 1,4%, ΛΑΟΣ 1,1%. Άλλο κόμμα απάντησε ποσοστό 1,1% των ερωτηθέντων, ενώ στο 17,6% εκτιμάται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Η Γενοκτονία των Ποντίων - Το άγνωστο Ελληνικό Ολοκαύτωμα

Η γενοκτονία των Ποντίων ( 1916 - 1923 ) με 353.000 νεκρούς αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας.

Το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923. Η αναγνώριση αυτή, παρόλη την εβδομηκονταετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. Γιατί η ήττα του 1922, η "νέα τάξη πραγμάτων" που επικράτησε τότε, με την απόλυτη συνενοχή ολόκληρου του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου, περιόρισαν ουσιαστικά όχι μόνο τα γεωγραφικά όρια του ελληνισμού αλλά και τα διανοητικά. Ο περιορισμός των πνευματικών νεοελληνικών οριζόντων είχε άμεση αντανάκλαση στη ελλειματική ιστορική μνήμη των σύγχρονων Ελλήνων.

Τι εννούμε με τον όρο "γενοκτονία" ;

Η γενοκτονία ως όρος διαμορφώθηκε κυρίως στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945, όπου δικάστηκε η ηγεσία των ναζιστών εγκληματιών του πολέμου.

Καταγγελία Χρυσής Αυγής: Νέα κακόβουλη επίθεση δέχεται η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής

Νέα συντονισμένη επίθεση (DDoS attack – Denial of Service) δέχεται από χθες το βράδυ η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής (xryshaygh.com) . Το μέγεθος της επίθεσης είναι πολλαπλά gigabytes και ο server μας λαμβάνει δεκάδες εκατομμύρια πακέτα ανά δευτερόλεπτο. Πιθανή εμπλοκή των Anonymous.

Όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες μετά την παράτυπη και απαράδεκτη κατάργηση του ιστολογίου μας από την wordpress. Έχουν πάθει στην κυριολεξία αμόκ με τη συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής. Περαστικά τους…

Το πρόβλημα θα λυθεί εντός των επομένων ωρών.

Πηγή: Χρυσή Αυγή

Αποδοκιμασίες κατά την αποχώρηση του Θάνου Πλεύρη από τα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. (Video)


Έντονο διάλογο είχαν ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ με τον πρώην Βουλευτή και στέλεχος του κόμματος Θάνο Πλεύρη.

Από χθες είχε εξηγήσει στη συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real fm ότι εάν η απόφαση του ΛΑΟΣ θα είναι να μην δεχθεί την πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά τότε για τον ίδιο τίθεται ζήτημα συνείδησης.

Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης στην Καλλιρρόης,

Ραγιάδες στη Μέρκελ, ραγιάδες στον Τσίπρα: έτσι φτάσαμε ως εδώ…

Γεώργιος Π. Μαλούχος

Δυόμιση χρόνια τώρα, η «επίσημη» Ελλάδα τρέμει τη Μέρκελ. Υπακούοντας τυφλά σε ότι το Βερολίνο διατάζει, η χώρα έχει πλέον οδηγηθεί στο χάος και σε πλήρη αδυναμία αντίδρασης, αφού έχει πρώτα δώσει στους Γερμανούς ότι κι αν ήθελαν, όπως κι αν το ήθελαν… Σα να μην έφτανε λοιπόν όλος αυτός ο τρόμος, εδώ και μία εβδομάδα, έχει προστεθεί κι ένας άλλος, διαφορετικός, εσωτερικός: ο τρόμος του Τσίπρα. Και, έτσι, σήμερα το πρωί, η Ελλάδα, ακροβατεί στο κενό που ορίζεται ανάμεσα στον τρόμο της Μέρκελ και σε εκείνον του Τσίπρα… Το αξιοθρήνητο ελληνικό «αστικό» πολιτικό σύστημα που δεν έδωσε τη μάχη δύο χρόνια τώρα αλλά βολεύτηκε στην εύκολη λύση, την τυφλή υποταγή – την οποία ονόμασε μάχη ενώ ασφαλώς και δεν ήταν… - βρήκε και νέο «μπαμπούλα» για να μην κάνει αυτό που οφείλει για τη χώρα: βήχει ο Αλέξης, παθαίνουν πνευμονία όλοι μαζί…

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε κοντά 17% στις εκλογές. Ο λαός τον ανέδειξε αξιωματική αντιπολίτευση και πολύ καλά έκανε αφού αυτό ήθελε. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι εκεί τον έταξε ο λαός και εκεί θέλει να μείνει.

Κώστας Πλεύρης: «Τάσσομαι ολόψυχα στο πλευρό του Γ. Καρατζαφέρη»

Σε δήλωση - στήριξη στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ προέβη ο Κ. Πλεύρης

Παραμένει στον ΛΑΟΣ ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, πατέρας του πρώην βουλευτή Αθανάσιου Πλεύρη που φαίνεται ότι προσχωρεί στη ΝΔ.

Σε δήλωση του ο Κ. Πλεύρης αναφέρει: «Μετά τα τελευταία γεγονότα, δηλώνω ότι τάσσομαι ολοψύχως στο πλευρό του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και θα αγωνιστώ υπέρ αυτού, με όλες μου τις δυνάμεις.

Καλώ όλους τους πολιτικούς μου φίλους, να ταχθούν στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη για την επικράτηση των ιδεών του πατριωτισμού. Απεριφράστως, καταδικάζω ανεξαιρέτως όλους όσους έφυγαν από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό» αναφέρει ο πατέρας του Αθ. Πλεύρη.

Πετώντας πάνω από την Ελλάδα (Video)


Μια μαγευτική περιήγηση -σε high definition- πετώντας πάνω από την Ελλάδα. Ξεκινώντας από την Αθήνα, μας ταξιδεύει σε μοναδικά μέρη μοναδικής ομορφιάς. Διάσπαρτα Ελληνικά νησιά στο μοναδικό μπλε του Αιγαίου, αρχαία ερείπια, καταπράσινους λόφους, βραχώδεις ακτές και ιστορικούς τόπους γεμάτους παραδόσεις.

Πηγή: The Insider

Δημοσκόπηση Rash: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7% και ακoλουθούν Ν.Δ με 20,2% και ΠΑΣΟΚ με 11,7%

Μια νέα δημοσκόπηση την οποία διενήργησε η Rass για λογαριασμό της εφημερίδας METRO, προβληματίζει εκ νέου την κοινή γνώμη. Και αυτό γιατί διαφαίνεται παρόμοιο σκηνικό με εκείνο της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης.

Και σε αυτή την μέτρηση επανέρχεται εκ νέου το φαινόμενο της ακυβερνησίας. Εν τούτοις, οι πολίτες, για μια ακόμα φορά δείχνουν τις διαθέσεις τους και διατυπώνουν μέσω των απαντήσεων τους από τις πολιτικές δυνάμεις την απαίτηση να συνεννοηθούν.

Αλλάζουν και πάλι οι συσχετισμοί δυνάμεων μεταξύ των κομμάτων. Νέα δημοσκόπηση της Rash, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Metro, δείχνει πως η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι στο 1,5%.

Θεσσαλονίκη : Χωριστές οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Το πρωί της ΠΟΠΣ με το δήμο, το απόγευμα της ΠΟΕ

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε ο δήμος της πόλης, με τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι «ο ξεριζωμός του ποντιακού λαού και οι ακρότητες και σφαγές των Νεοτούρκων που τον συνόδευσαν δικαιώνουν το χαρακτηρισμό της γενοκτονίας» και πρότεινε να δημιουργηθεί στο ΑΠΘ ή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έδρα για την έρευνα των Γενοκτονιών κατά το πρότυπο αντίστοιχης του Yale, «ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε πώς τέτοια εγκλήματα συμβαίνουν και πώς στο μέλλον μπορούν να αποφευχθούν».

Κατήγγειλε επίσης, ως «διασπαστική» την απόφαση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος να διοργανώσει ξεχωριστή εκδήλωση το απόγευμα, στον ίδιο χώρο,

Επικοινωνία του Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου με τους Πολιτικούς Αρχηγούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
Αθήνα 18 Μαΐου 2012

Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. Παπαρήγα, ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο, ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, και Φ. Κουβέλη, πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ, και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Angela Merkel.

Η κ. Merkel επανέλαβε τη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης.

Επέτειος της κήρυξης της Επανάστασης στη Χαλκιδική το 1821 - Εκδηλώσεις στον Πολύγυρο

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΪΟΥ 2012

Εκδήλωση Μνήμης στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου σε ανάμνηση της μύησης των αδελφών Παπαγεωργάκη στη Φιλική Εταιρεία. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Θεία Λειτουργία - Επιμνημόσυνη Δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, αγώνα δρόμου πεζών και ποδηλάτων (αφετηρία 9:30. Ηρώο Πολυγύρου, τερματισμός Άγ. Δημήτριος), θεατρικό δρώμενο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου, εμφάνιση χορευτικών τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου, Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου, εμφάνιση συγκροτήματος παραδοσιακής μουσικής από τη Νικήτη. Οργάνωση: Επιτροπή του Αγίου Δημητρίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΪΟΥ 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΩΡΑ 20.30
Θεατρική παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ιάκωβου Καμπανέλη από τον Θεατρικό Οργανισμό Ορμύλιας «Πολύτροπον». Είσοδος: 5 €

Πρωτοφανές κομφούζιο με την "πρόταση Μέρκελ" - Διαψεύδει την... διάψευση η Ελληνική προεδρεία


Απίστευτο κομφούζιο και μυστήριο -πρωτοφανή για τα διεθνή διπλωματικά χρονικά καλύπτει το τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα στο Βερολίνο, την Αθήνα, την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την " πρόταση" της Άνγκελα Μέρκελ για την διενέργεια δημοψηφίσματος, παράλληλα με τις εκλογές, με ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Ελληνες την παραμονή στην ευρωζώνη.

Όλα ξεκίνησαν με το πρωινό τηλεφώνημα της Γερμανίδας καγκελαρίου στον Κάρολο Παπούλια στο οποίο υποτίθεται ότι προτάθηκε η διενέργεια του δημοψηφίσματος. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς.

Χουντής: Ετοιμάζουμε «Plan B» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Για εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οι δανειστές δεν δεχθούν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση επί του Μνημονίου έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Χουντής, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA.

H κυρία Τρέμη ρωτώντας τον κ. Χουντή για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οι ευρωπαίοι εταίροι εφαρμόσουν «Plan B» στην περίπτωση της Ελλάδας, απάντησε: «Αν το κάνουν, έχουμε κι εμείς Plan B». Εννοώντας φυσικά έξοδο της Ελλάδας από την νομισματική ένωση...

Πηγή: NewPost

Ο Πανίκας της καρδιάς τους ...

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης συντονιστής στον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή στον προεκλογικό αγώνα της Παράταξης, στη Βόρεια Ελλάδα.