Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για το πρόβλημα στην ύδρευση της Ορμύλιας

Σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στην υδροδότηση του δημοτικού διαμερίσματος της Ορμύλιας εξαιτίας των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων, από το δήμο Πολυγύρου ανακοινώνονται τα εξής:

Η παροχή του νερού από τη γεώτρηση προς τη δεξαμενή έχει διακοπεί έτσι ώστε αύριο το πρωί  να ξεκινήσει ο καθαρισμός της. Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες σύνδεσης νέας γεώτρησης με το δίκτυο ύδρευσης έτσι ώστε να υπάρχει δεύτερη εναλλακτική λύση και

Το Big Bang ίσως «γέννησε» ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο χρόνος κυλά αντίστροφα!

Χάρις στη Μεγάλη Έκρηξη, είναι πιθανόν να δημιουργήθηκαν δύο «κατοπτρικά» σύμπαντα, στα οποία τα «βέλη του χρόνου» έχουν αντίθετη κατεύθυνση, υποστηρίζουν Καναδοί και Βρετανοί επιστήμονες. Σύμφωνα με τη θεωρία που ανέπτυξαν, αν τα νοήμονα όντα σε κάθε «κόσμο» μπορούσαν να παρατηρήσουν το δεύτερο «κατοπτρικό» σύμπαν, τότε θα διαπίστωναν πως ο χρόνος κυλά σε αυτό αντίστροφα.

Η θεωρία διατυπώθηκε από τον Βρετανό δρα Τζούλιαν Μπάρμπουρ και τους Τιμ Κοσλόφσκι και Φλάβιο Μερκάτι, οι οποίοι εργάζονται στον Καναδά και πιο συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο του Νιου Μπράνσγουικ και το Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής Perimeter, αντίστοιχα. Με αυτήν, οι τρεις φυσικοί επιχειρούν να απαντήσουν σε έναν από τους πιο περίπλοκους «γρίφους» σχετικά με τη λειτουργία του σύμπαντος που ζούμε: για ποιον λόγο όλα τα «αυθόρμητα» φυσικά φαινόμενα εξελίσσονται  πάντοτε προς μια κατεύθυνση – π.χ. όταν καίγεται, ένα κομμάτι ξύλο μετατρέπεται σε στάχτη, χωρίς να συμβαίνει ποτέ το αντίστροφο.

Επιστροφή βυζαντινού χειρογράφου του 10ου αι. από τις ΗΠΑ

Όπως γνωστοποιήθηκε από τις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές, το Πανεπιστήμιο Duke πρόκειται να παραδώσει άμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση και αυτή με την σειρά της στην ελληνική, ένα βυζαντινό χειρόγραφο του 10ου αι.  που έχει στην κατοχή του, και το οποίο προέρχεται από την Αγιορείτικη Μονή Διονυσίου.

Τόσο το βυζαντινό τετραευαγγέλιο που επαναπατρίστηκε τον Σεπτέμβριο από το Μουσείο Ghetty, όσο και το χειρόγραφο από το Πανεπιστημίου Duke, ανήκουν στους βυζαντινούς θησαυρούς που εκλάπησαν από τη Μονή την δεκαετία του '60.

Δημοσθένης Δαββέτας - Παρουσίαση βιβλίου & συζήτηση «Κρίση και δημιουργία»

κλικ για μεγέθυνση
O διάσημος σχεδιαστής μόδας Αzzedine Alaia
για πρώτη φορά στην Ελλάδα
σε μια συζήτηση με θέμα «Κρίση και δημιουργία»

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30

Ο Azzedine Alaia [Αζεντίν Αλαϊά], ο σχεδιαστής-σύμβολο, ο θρύλος της μόδας που οι fashionistas όλου του κόσμου λάτρεψαν για τα υπερεφαρμοστά φορέματά του, επισκέπτεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος του Megaron Plus, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 19:00). Ο γαλλοτυνήσιος δημιουργός θα συνομιλήσει με τον λογοτέχνη, εικαστικό και Καθηγητή Φιλοσοφίας της Τέχνης Δημοσθένη Δαββέτα και θα προσεγγίσει το θέμα «Κρίση και δημιουργία».

Εκδηλώσεις στο Δήμο Πολυγύρου Δεκέμβριος 2014


Εκδηλώσεις στο Δήμο Πολυγύρου
Δεκέμβριος 2014


Με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, παραμύθια, χορούς και παιχνίδια θα χαρούν φέτος μικροί και μεγάλοι τις γιορτινές μέρες του Δεκέμβρη. Ο Δήμος Πολυγύρου και οι φορείς έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που θα κρατήσει συντροφιά στους δημότες και τους επισκέπτες, τον πιο λαμπερό μήνα του χρόνου κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

4.870.677 € για τους βιολογικούς Γαλάτιστας και Ορμύλιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4.870.677 € για τους βιολογικούς Γαλάτιστας και Ορμύλιας
Υπογράφεται αύριο 12 Δεκεμβρίου 2014 η ανάθεση των εργασιών

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:30 π.μ., στο Γραφείο του Δημάρχου, Αστέριου Ζωγράφου, θα υπογραφούν μεταξύ του Δήμου Πολυγύρου και των αναδόχων εταιρειών οι συμβάσεις των έργων «Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Οικισμού Ορμύλιας και Γαλάτιστας Δήμου Πολυγύρου».

Στόχος των έργων είναι η αναβάθμιση και η βελτίωση της λειτουργίας των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων στη Γαλάτιστα και την Ορμύλια με την αντικατάσταση του φθαρμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την εγκατάσταση νέου.