Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Επίσχεση Εργασίας 112 απλήρωτων υπαλλήλων του Δ. Προποντίδας

-Ακούει κανείς  στο  Δ. Προποντίδας?
-Κάνουν  νέες  προσλήψεις κουμπάρων  και  ημετέρων .... Ποιος  θα
τους  πληρώσει?
-Εξαθλίωση  και  φτώχεια  για  τους  υπαλλήλους!

Ο  κόμπος  έφτασε  στο  χτένι  για  112 συμβασιούχους  υπαλλήλους  του
 Δ. Προποντίδας που  προχώρησαν  σε  επίσχεση  εργασίας  καθώς  τους
οφείλονται  δεδουλευμένα  9  μηνών!  Οι  συμβασιούχοι  προσλήφθηκαν
στο  Δ. Προποντίδας  μέσω  προγράμματος  του  ΟΑΕΔ  κάτι  που
σημαίνει  πως  η  δημοτική  αρχή  έχει  προπληρωθεί  αρκετά  μεγάλο
μέρος  των  δεδουλευμένων  των  συμβασιούχων  υπάλληλων.

Αγκαλιά και με τρίτο αρχιτοκογλύφο ο κ. Βελόπουλος

Ο κ. Βελόπουλος, αριστερά, χειροκροτεί τον αρχιτοκογλύφο Μάρκο Καραμπέρη (δεξιά), ενώ πίσω τους, με το μικρόφωνο στο χέρι ο κατηγορούμενος για τη μαφία της Θεσσαλονίκης Δ. Λογοθέτης

Νέες φωτογραφίες δείχνουν τις στενές σχέσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ με κατηγορουμένους για τη μαφία της Θεσσαλονίκης

γράφει ο Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τις διασυνδέσεις βουλευτών του ΛΑΟΣ με ηγετικά μέλη της «μαφίας της Θεσσαλονίκης» , ύστερα κι από τον νέο κύκλο φωτογραφιών που αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Η Αθήνα με "φωτοστέφανο". Μια καταπληκτική φωτογραφία

κλικ για μεγέθυνση
Εντάξει, μπορεί η Αθήνα να μην βρίσκεται στις καλύτερες στιγμές της λόγω κρίσης, αλλά με το ουράνιο τόξο από πάνω της σαν φωτοστέφανο,  δεν έχει αντίπαλο... Καταπληκτική φωτογραφία του διακεκριμένου φωτορεπόρτερ του Ρόιτερ, Γιάννη Μπεχράκη. Αθήνα, απόγευμα Τετάρτης 25 Ιανουαρίου.

Πηγή: The Insider

Γελοιογραφία: Ο Αντώνης και η ύφεση

κλικ για μεγέθυνση

Του Κώστα Γκουρτζή

Κοσμικά πυροτεχνήματα στον διαστημικό φακό

Η νέα εντυπωσιακή εικόνα του νεφελώματος της Έλικας. Δείτε και το σχετικό βίντεο

Το τηλεσκόπιο VISTA κατέγραψε εκπληκτικές εικόνες του νεφελώματος της Έλικας

Θοδωρής Λαΐνας

Μια εκπληκτική εικόνα του νεφελώματος της Έλικας κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο VISTA που βρίσκεται στο Παρατηρητήριο Paranal στη Χιλή. Το νεφέλωμα της Έλικας, το κωδικό όνομα του οποίου, είναι NGC 7293 βρίσκεται στον αστερισμό του Υδροχόου και απέχει περίπου 700 έτη φωτός από τη Γη.

Το νεφέλωμα που οι επιστήμονες έχουν βαφτίσει «Το Μάτι του Θεού» ανήκει στην κατηγορία των πλανητικών νεφελωμάτων και είναι το λαμπρότερο πλανητικό νεφέλωμα στον ουρανό.

Ενημέρωση για το κόκκινο σκαθάρι στη Χαλκιδική


Εμείς τα γράφουμε από τον Αύγουστο του 2009 ...
(δείτε εδώ: Στα Μουδανιά ξεραίνονται οι φοίνικες, έφτασε εκεί το κόκκινο σκαθάρι;)
Πάλι καλά που το κατάλαβαν έστω και τώρα! Νωρίς νωρίς...


Ενημερωτική συνάντηση για το Rhynchophorus ferrugineus (κόκκινο σκαθάρι) που προσβάλλει τα φοινικοειδή, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012.

Επιστήμονες του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία για τα φοινικοειδή, το ρυγχοφόρο, το κλάδεμα και τις κοπές των προσβεβλημένων φοινικοειδών καθώς και τις μεθόδους αντιμετώπισης του επιβλαβούς εντόμου που καταστρέφει ολοκληρωτικά τους φοίνικες.

Συγκεκριμένα, αρχικά αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τη Φυτοϋγειονομική νομοθεσία, τη βιολογία των φοινικοειδών και του κόκκινου σκαθαριού, τα συμπτώματα,

Πλοία της βόρειας Ευρώπης σε χαράγματα του Πύργου των Ανέμων

Ο Πύργος των Ανέμων στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας

Ομιλία στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρυμα Βούρου - Ευταξία

Μαρία Θερμού

Σε αρχαία πλοία της βόρειας Ευρώπης παραπέμπουν τα χαράγματα πλοίων της Ρωμαϊκής εποχής που έχουν εντοπισθεί στο εσωτερικό του Πύργου των Ανέμων στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας. Αυτή την ενδιαφέρουσα παρατήρηση με όλες τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει για την αρχαία ναυπηγική, έχει κάνει ο δρ Κωνσταντίνος Α. Δαμιανίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει τα στοιχεία στην ομιλία του, που θα δοθεί την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ώρα 18:30 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρυμα Βούρου - Ευταξία.

Συγκεκριμένα στον Πύργο των Ανέμων υπάρχουν δύο ρωμαϊκά ακιδογραφήματα που απεικονίζουν τον ίδιο τύπο πλοίου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά,

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση του με τον Sergey Ivanov και την Valentina Matviyenko

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στη Ρωσία, συναντήθηκε, σήμερα το πρωί, με τον επικεφαλής της Προεδρικής  Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Ivanov  και στη συνέχεια με την Πρόεδρο της Γερουσίας κα Valentina Matviyenko. Μετά το πέρας των συναντήσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ, στη Μόσχα,  αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας.

Πρωτοβουλίες  για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα:  Ενέργεια, τουρισμό, εξαγωγές, αλλά κυρίως  στην προσέλκυση ρωσικών  επενδύσεων στην Ελλάδα.

Πέμπτο το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις!


Θα ζήσουμε να το χαρούμε και αυτό; Η φήμη πλανιόταν εδώ και καιρό στην δημοσιογραφική πιάτσα, και τελικά η VPRC τόλμησε πρώτη να βγάλει πέμπτο το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση!

Τα αποτελέσματα είναι:

NΔ 30,5%,

ΔΗΜ.ΑΡ 13%,

ΚΚΕ 12,5%,

ΣΥΡΙΖΑ 12,5%,

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος στην Πόπη Τσαπανίδου (Video)



Τα λόγια περιττεύουν...
Ακούστε τι λέει ο Ποιητής...

Θεσσαλονίκη: Σε ερωτική αντιζηλία αποδίδεται το διπλό φονικό σε βάρος ζευγαριού εφήβων

Σε ερωτική αντιζηλία αποδίδεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, η στυγερή δολοφονία ζευγαριού εφήβων -ενός 17χρονου αγοριού και μίας 16χρονης κοπέλας- που αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο στην περιοχή Ανάληψη Λαγκαδά. Δράστες φέρονται να είναι πέντε νεαροί αθίγγανοι, μουσουλμανικής καταγωγής. Ήδη σε βάρος δύο εξ αυτών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Όπως έγινε γνωστό, ένας από τους δράστες διατηρούσε παλιότερα ερωτικό δεσμό με την 16χρονη Βορειοηπειρώτισσα και μετά το χωρισμό τους η ανήλικη έκανε νέα σχέση με τον 17χρονο (επίσης αθίγγανος μουσουλμάνος). Σύμφωνα με την ιατροδικαστή έρευνα, οι δύο έφηβοι είχαν τραύματα από σκεπάρνι στα κεφάλια τους και κακώσεις στο υπόλοιπο σώμα. Η αναγνώριση των στοιχείων τους, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το σώμα του κοριτσιού είχε φαγωθεί από σκυλιά, ενώ το αγόρι είχε παραμορφωθεί λόγω της σήψης.

Λεφτά υπάρχουν για τους ... μεταφερόμενους μεταβατικούς παρατρεχάμενους

Αυτοί δεν έπρεπε να βγούνε στην εφεδρεία; Τι τους χρειάζεται ο Πάγκαλος; Για να παίζουν μπιρίμπα;

Το έγγραφο το είδαμε στο blog kolotoubes

Εικόνες Κατοχής στο Σύνταγμα - Ουρές για δωρεάν κρεμμύδια, καρότα και πατάτες


Ατελειώτες ουρές σχηματίστηκαν σε αυτοσχέδια λαϊκή αγορά που δημιουργήθηκε στη πλατεία Συντάγματος
, από παραγωγούς της Βοιωτίας που από νωρίς το πρωί έστησαν τους πάγκους τους μοιράζοντας δωρεάν τα προϊόντα τους.

Οι παραγωγοί της Θήβας προχώρησαν σε αυτήν τη συμβολική κίνηση, για να εκφράσουν την αντίδρασή του στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την ύπαρξη επικίνδυνων μετάλλων και άλλων επιβλαβών ουσιών στα προϊόντα της περιοχής και για να τονίσουν την αγνότητα, την καθαρότητα και την ποιότητα των όσων παράγουν.

Στην κίνηση αυτή, εκατοντάδες ήταν οι Αθηναίοι που ανταποκρίθηκαν, σχηματίζοντας ουρές για να πάρουν μία γεμάτη σακούλα από τα προϊόντα της θηβαϊκής γης, χωρίς να λείψουν οι εντάσεις και τα σπρωξίματα.

«Ανάβει φωτιές» επιστολή αντεισαγγελέα...


Αναφορά-βόμβα έστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος Παπαδάκης στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης, της πολιτικής και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός εγκαλεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για τις πρόσφατες δηλώσεις «περί μακελειού», οι οποίες....

έγιναν υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας, όπως αναφέρει και τον παροτρύνει να ασχοληθεί με τα προβλήματα των νοσοκομείων και «με το μερίδιο από τη συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την "αποπροστασία" του πολίτη, από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής)».

Η Πυραμίδα της Θήβας - Η αρχαιότερη της Ευρώπης που ίσως ξαναγράψει κομμάτι της ιστορίας (Video)



Ο λόφος του Αμφείου στην Θήβα
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και αρχαιότερη πυραμοειδή κατασκευή της Ευρώπης.

Πηγή: Olympia.gr

Οι «άσχετοι» και η ταμπακιέρα της ΕΛΣΤΑΤ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι καταλήξαμε στον διεθνή οικονομικό έλεγχο και τελικά χρεοκοπήσαμε.

Αποδεικνύεται τώρα πως το κατεστημένο της πολιτικής και της ενημέρωσης θέλει να λέει και να ακούει μόνο αυτό που ο Τζορτζ Όργουελ στη «Φάρμα των ζώων» αποκαλούσε το «δεον να δημοσιοποιείται».

Το 2010 έκαναν το παν για να μας πείσουν ότι ορθώς η χώρα οδηγήθηκε στην τρόικα και στο Μνημόνιό της και πως δεν υπήρχε άλλη λύση, αντίθετα, επρόκειτο περί ασφαλούς καταφυγίου.

Το 2012 κάνουν το παν για να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα όσον αφορά στα στατιστικά στοιχεία και στην ΕΛΣΤΑΤ.

Πρόσκληση από ΠΟΕΔ, ΛΕΔ, ΣΕΑΝ, ΟΠΕΑΝ στην κοπή βασιλόπιτας

κλικ για μεγέθυνση

Χαμός στο διαδίκτυο με φωτογραφία που ανέβασε ο Πάνος Καμμένος

κλικ για μεγέθυνση

Την παραπάνω φωτογραφία ανέβασε ο Πάνος Καμμένος στο facebook.
Στο διαδίκτυο γράφεται, ότι ο εικονιζόμενος στη μέση της φωτογραφίας, είναι ο  Κώστας Πλεύρης, πατέρας του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Θάνου Πλεύρη.

Θόδωρος Αγγελόπουλος


Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου 1935 και σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, εν ώρα γυρίσματος στις 24 Ιανουαρίου 2012.

Βιογραφία

Έκανε νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες εγκατέλειψε πριν πάρει το πτυχίο του. Το 1961 έφυγε στο Παρίσι, όπου αρχικά παρακολούθησε στη Σορβόννη μαθήματα γαλλικής φιλολογίας και φιλμογραφίας, καθώς και μαθήματα εθνολογίας και στη συνέχεια μαθήματα κινηματογράφου στη Σχολή Κινηματογράφου IDHEC και στο Musée de l' homme.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1964 και μέχρι το 1967 εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα Δημοκρατική Αλλαγή,