Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ταξιτζήδες διέλυσαν γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και στα Ιωάννινα


Σοβαρές ζημιές στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Παντούλα και Θανάση Οικονόμου, φέρονται να προκάλεσαν ιδιοκτήτες ταξί, αφού προηγουμένως εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στην κεντρική πλατεία και έκαναν πορεία πεζοί.

Στα γραφεία δεν βρίσκονταν οι βουλευτές, αλλά μόνο οι γραμματείς τους, που κατήγγειλαν ότι οι αυτοκινητιστές έσπασαν υπολογιστές και προξένησαν διάφορες ακόμη ζημιές.

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί κ. Ψήνας, καταδίκασε τα περιστατικά, κάνοντας λόγο για άτομα που κινούνται πλέον ανεξέλεγκτα.

Ναταλία Τσουκαλά: «Μικρή τη γιαγιά μου την έτρεμα»


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η φωτογράφος, εγγονή της γλύπτριας Ναταλίας Μελά, μιλάει για τρεις γενιές οικογενειακής «τρέλας» σε ένα σπίτι από το οποίο παρέλασε η πνευματική ελίτ του τόπου και για το πάθος της να εντοπίζει τη φύση ακόμη και μέσα στο αθηναϊκό τσιμέντο

 Τη βρήκαμε σε ανασκαφές βυζαντινών αρχαιοτήτων στα Κύθηρα. Τι ήθελε μια φωτογράφος μέσα στο λιοπύρι του Ιουλίου να παρακολουθεί τη δουλειά της σκαπάνης τριγυρισμένη από μάρμαρα και κεραμικά; «Είναι το μικρόβιο της τρέλας» απαντά γελώντας η Ναταλία Τσουκαλά. Το μικρόβιο που σαν από αόρατο νήμα την ενώνει με τη μητέρα της, τη γνωστή interior designer Αλεξάνδρα Τσουκαλά, και φυσικά με τη γιαγιά της, μια από τις μεγαλύτερες εν ζωή ελληνίδες γλύπτριες, τη Ναταλία Μελά, σύζυγο του αρχιτέκτονα Αρη Κωνσταντινίδη και εγγονή του μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Όσα γνώριζε ο Πρόεδρος Χριστόφιας


ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Προφανείς είναι οι ευθύνες για την ανθρώπινη και οικονομική τραγωδία στο Μαρί, του τέως υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα, ο οποίος άκουσε στις 10 Φεβρουαρίου του 2011, επιτελικό του ΓΕΕΦ να μιλά για κίνδυνο ανάφλεξης του φορτίου. Έκτοτε, ο κ. Παπακώστας ούτε παρουσίασε κάποια πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για να ξεφορτωθεί τη βραδυφλεγή βόμβα των 98 εμπορευματοκιβωτίων, ούτε και πίεσε προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των αποφάσεων που είχαν ληφθεί τον Φεβρουάριο του 2011, δηλαδή την καταστροφή της αποσταθεροποιημένης πυρίτιδας και την εκποίηση των άλλων υλικών.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο κ. Παπακώστας είχε αναλάβει μιαν οποιαδήποτε πρωτοβουλία στα δύο προηγούμενα χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 2009, οπότε και η ιρανική πυρίτιδα είχε ξεφορτωθεί στο Μαρί με απόφαση που λήφθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Κύπρος: Στην… κατάψυξη η συγκυβέρνηση


Χριστόφιας και Καρογιάν θα τα ξαναπούν μέσα στο επόμενο διήμερο με το ΑΚΕΛ στην αναμονή, ενώ ο ανασχηματισμός αναμένεται στο τέλος της βδομάδας

Δεν φαίνεται να βιάζονται, μιας και η απόφαση για το τι θα γίνει με τη… συγκατοίκηση ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ πάει από αναβολή σε αναβολή, αφού Πρόεδρος Χριστόφιας και Μάριος Καρογιάν ακόμα δεν έχουν καταλήξει για το τι μέλλει γενέσθαι.


Η εμμονή από πλευράς Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν, για άμεση απόσυρση από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια των προτάσεων για εκ περιτροπής προεδρία και παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων, φαίνεται πως οδήγησε στη διακοπή της προχθεσινής δεύτερης συνάντησής τους. Κι αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ένεκα του ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας επιφυλάχθηκε να δώσει την τελεσίδικη απάντησή του στην επόμενη συνάντηση, η οποία αναμένεται αύριο ή το αργότερο μεθαύριο,

Θεσσαλονίκη: Η υπόγεια επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου

Αρχιτεκτονική κάτοψη της υπόσκαφης αποθήκης

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΦΩΤΗΣ ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ενα μεγάλο τεχνικό έργο, που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, φιλοδοξεί να μεταμορφώσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με τρόπο που θα είναι... αόρατος! Υιοθετώντας μία καινοτόμο αντίληψη που θα ζήλευαν ακόμη και μεγάλα αντίστοιχα ιδρύματα του εξωτερικού, το πλέον δραστήριο μουσείο της Βόρειας Ελλάδας επεκτείνεται υπογείως για να κερδίσει πολύτιμο χώρο που μακροπρόθεσμα θα φτάσει τα 1.300 τ.μ. αφήνοντας ουσιαστικά ανέπαφη τη νησίδα πρασίνου που το περιβάλλει μέσα στο πυκνοδομημένο κέντρο της πόλης.