Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Πρόστιμο στην συνιστώσα ΚΟΕ του ΣΥΡΙΖΑ για αφίσα

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στην πολιτική ένωση «Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος» (ΚΟΕ) συνιστώσα του «Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς», με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το πρόστιμο, που επιβλήθηκε με την υπ' αριθμόν 117/2012 απόφαση της Αρχής, αφορά στην καταγγελία που έκαναν τρεις πολίτες, ότι η εν λόγω πολιτική ένωση είχε εκτυπώσει και αναρτήσει σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (οδός Χαριλάου Τρικούπη, πλατεία Εξαρχείων, οδός Μεσογείων) αλλά και σε άλλες πόλεις όπως ο Πειραιάς (Καμίνια) και εκτός Αττικής (Πάτρα), μία μεγάλου μεγέθους έγχρωμη αφίσα, η οποία περιείχε φωτογραφίες των προσώπων τους, οι οποίες είχαν ληφθεί από εκδήλωση των αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως ισχυρίζονται οι τρεις καταγγέλλοντες η χρήση των φωτογραφιών τους έγινε χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους και χωρίς να ενημερωθούν.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αρκαδία και Ουρανούπολη

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, η οποία άρχισε το μεσημέρι της Τρίτης από το Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα των τοπικών αρχών και της περιφέρειας Πελοποννήσου.Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και η τοπική κοινότητα Ουρανούπολης του Δήμου Αριστοτέλη, έπειτα από αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στο Άγιο Όρος.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Εν τω μεταξύ δε σταματούν οι αναζωπυρώσεις των πυρκαγιών σε Αρκαδία και  Σπαθοβούνι Κορινθίας, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν τον έλεγχο και την πυρόσβεση. Πιο κρίσιμη είναι η αναζωπύρωση από τα Μαλλωτά προς την Παλαιόχουνη, στην κατάσβεση της οποίας λαμβάνουν μέρος ενισχυμένες επίγειες δυνάμεις, ώστε να την ελέγξουν.

Θεατρική παράσταση: "Η Σονάτα του σεληνόφωτος"


Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ
ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΙΘΩΝΙΑΣ , ΣΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.


Την εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική ερμηνεία της γνωστής ηθοποιού Κατερίνας Διδασκάλου , στο αριστούργημα του Γιάννη Ρίτσου « Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», θα έχουν όσοι επιλέξουν να βρεθούν στο αμφιθέατρο του Νέου Μαρμαρά Σιθωνίας , στις 13 Αυγούστου.

Η παράσταση αρχίζει στις 21.30 και η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ.

« Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου λίγο πιὸ κάτου, ὡς τὴ μάντρα τοῦ τουβλάδικου, ὡς ἐκεῖ ποὺ στρίβει ὁ δρόμος καὶ φαίνεται ἡ πολιτεία τσιμεντένια κι ἀέρινη, ἀσβεστωμένη μὲ φεγγαρόφωτο τόσο θετικὴ σὰν μεταφυσικὴ ποὺ μπορεῖς ἐπιτέλους νὰ πιστέψεις πὼς ὑπάρχεις καὶ δὲν ὑπάρχεις πὼς ποτὲ δὲν ὑπῆρξες. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου.»

Αμετανόητος Βύρων: Είχα δικαίωμα να διορίσω τη κόρη μου

Να επέμβει ο Αντώνης Σαμαράς που άλλα έλεγε και να ακυρώσει αυτόν τον διορισμό.
Είναι πρόκληση τη στιγμή που ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια.
Το νόμιμο είναι και ηθικό Αντώνη Σαμαρά; Τα πάντα όλα για τους βουλευτάδες και τα σόγια τους;


Σάλο έχει προκαλέσει ο διορισμός της κόρης του Βύρωνα Πολύδωρα στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή το δικό του και ενώ παρέμεινε Πρόεδρος για μία μόνο μέρα.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο ίδιος δηλώνει σε συνομιλητές του ότι "είχε δικαίωμα να το κάνει", τη στιγμή που στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούσαν-και ευελπιστούσαν-ότι η κόρη του θα υπέβαλλε την παραίτησή της μετά το σάλο που δημιουργήθηκε.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ουρανούπολη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Μονοξυλίτης του Αγ. Όρους το μεσημέρι της Τετάρτης 8-8-2012 και επεκτάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, απειλώντας τον οικισμό.

Για τη δημιουργία ζώνης προστασίας περιμετρικά του οικισμού της Ουρανούπολης επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα, ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών, μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Δήμου Αριστοτέλη και ιδιωτών, ενώ συνεχώς φτάνουν ενισχύσεις από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Ωστόσο το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης δυσχεραίνεται από τις συνεχείς εναλλαγές στην πνοή του ανέμου.

Η φωτιά μαίνεται στην ευρύτερη δασική περιοχή της Ουρανούπολης η οποία αποτελείται από χαλέπιο πεύκη φτάνοντας κοντά σε εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες κοντά στο δάσος,