Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Χίος: Συνελήφθη Γερμανός κατάσκοπος των Τούρκων

Πολύ σοβαρή υπόθεση αποκάλυψε η ΕΛΑΣ

Εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια ο 72χρονος φωτογράφιζε συστηματικά στρατόπεδα και αεροδρόμια δίνοντας σε Τούρκους απόρρητα στοιχεία για τη διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων - Εισέπραττε μεταξύ 500 και 1.500 ευρώ για κάθε «αποστολή»

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας στη Χίο αποκάλυψε η ελληνική αστυνομία, έπειτα από συστηματικές έρευνες. Συγκεκριμένα, ένας 72χρονος Γερμανός υπήκοος συνελήφθη την Παρασκευή με την κατηγορία ότι κατασκόπευε συστηματικά για χάρη των Τούρκων εγκαταστάσεις, έργα, στρατόπεδα κ.λ.π. στο νησί τα οποία φωτογράφιζε και παρέδιδε σε υπηκόους Τουρκίας.

Σύμφωνα  με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο 72χρονος «την τελευταία τουλάχιστον τριετία, φωτογράφιζε εγκαταστάσεις, έργα κ.λ.π υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.) στη Χίο και παρέδιδε το υλικό, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε υπηκόους Τουρκίας».

Ελασσόνα: Έκλεβε πινακίδες και τις έβαζε στη… στάνη

Συλλογή από πινακίδες σήμανσης του οδικού δικτύου φαίνεται πως έκανε ένας 48χρονος στην Ελασσόνα που συνελήφθη χθες από την αστυνομία, αλλά για άλλο λόγο.

Ειδικότερα, ο 48χρονος συνελήφθη χθες το πρωί στην Ελασσόνα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για το αδίκημα της απάτης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 48χρονος φυγόποινος, κατά το παρελθόν είχε αφαιρέσει πέντε πινακίδες σήμανσης από το οδικό δίκτυο, οι οποίες βρέθηκαν από τους αστυνομικούς σε υπαίθρια στάνη του και κατασχέθηκαν.

Σε τρεις ταινίες, η συνέχεια του «Avatar»


Το «Avatar 2» θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2016

Έπειτα από την τεράστια παγκόσμια επιτυχία που σημείωσε η ταινία «Avatar», ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα γυριστούν ακόμα τρία σίκουελ (συνέχειες),  αντί για δύο που είχαν, αρχικά, προγραμματιστεί.

Οι σεναριογράφοι Τζος Φρίντμαν («Ο Πόλεμος των Κόσμων»), Ρικ Τζάφα και Αμάντα Σίλβερ («Ο Πλανήτης των Πιθήκων. Η Εξέγερση») και ο Σέιν Σαλέρνο («Αγριότητα») θα συνεργαστούν για τα σενάρια των τριών νέων ταινιών.

Αργύρης Λαφαζάνης: "Παρακράτος στις δασικές υπηρεσίες της Χαλκιδικής"

Πολύγυρος  1/8/2013

Προς τον Γενικό Γραμματέα της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης

Θέμα:  Παρακράτος στις δασικές υπηρεσίες της Χαλκιδικής.

κ. Γενικέ Γραμματέα

Μέσα στην γενικά θλιβερή κατάσταση της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης εξαιρετική περίπτωση αποτελούν οι δασικές υπηρεσίες του νομού Χαλκιδικής. Δεν πρόκειται απλά για αλλαζονική, αυθαίρετη και περιφρονητική για τους πολίτες συμπεριφορά και για φαινόμενα διαπλοκής ή ανεπάρκειας. Πρόκειται για κανονική και πλήρη λειτουργία παρακράτους.

Από τα πιό “ελαφρά” παραπτώματα η παράνομη είσοδος σε ιδιοκτησίες -  που είναι κανόνας για τους δασικούς υπαλλήλους – και η περιφρονητική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στα αιτήματα και ερωτήματα των πολιτών.

Σημαντική προβολή της Ελλάδας μέσω ενδιαφέρουσας έκθεσης


H έκθεση, θα προβάλει με μοναδικό τρόπο την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και δη της Μακεδονίας.

Σε τέσσερα Μουσεία του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών

Έκθεση με τίτλο «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» («Τhe Greeks: Agamemnon to Alexander the Great») θα πραγματοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2016, σε τέσσερα Μουσεία του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την χώρα μας στο εξωτερικό.

Προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας

Θεσσαλονίκη: Ξεμένουμε από αίμα- Δραματική έκκληση προς τους πολίτες

Εκκληση προς όσους πολίτες έχουν απομείνει στη Θεσσαλονίκη να σπεύσουν να δώσουν αίμα, απευθύνουν γιατροί του ΑΧΕΠΑ. Οι φιάλες στερεύουν επικίνδυνα και είναι ανάγκη όσοι μπορούν να προσφέρουν αίμα για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ασθενών.

Η κάλυψη των έκτακτων περιστατικών είναι πλέον δύσκολη στα περισσότερα νοσοκομεία αφού στη μικρή προσέλευση αιμοδοτών λόγω καλοκαιρινών διακοπών προστέθηκε ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία κατοίκων της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των κρουσμάτων ιού του δυτικού Νείλου. Αν δεν συγκεντρωθεί αίμα, θα ξεκινήσουν αναβολές προγραμματισμένων χειρουργείων ώστε να αντιμετωπίζονται τα έκτακτα, προειδοποιούν οι αιματολόγοι, γεγονός που θα σημάνει ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών.