Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Δελτίο Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής


Ν Ο Δ Ε
Χ Α Λ Κ Ι Δ Ι Κ Η Σ
Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Πλατεία Ειηναίου
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Πολύγυρος, 18 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής ανακοινώνει ότι τα γραφεία της λειτουργούν σε νέα διεύθυνση στο Κέντρο του Πολυγύρου Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ειρηναίου, έναντι Δημαρχείου Πολύγυρου.

Στα πλήρως ανακαινισμένα γραφεία λειτουργούν χώροι συσκέψεων και συνεδριάσεων, ενώ στον ίδιο χώρο στεγάζονται πλέον η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής και η ΔΗΜ.Τ.Ο Πολύγυρου.

Ατύχημα στις ιπποδρομίες


Της Μαίρης Αδαμοπούλου

Θα μπορούσε να είναι η φωτογραφία που θα «έπαιζε» στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων. Eνα τηλεοπτικό καρέ που θα επαναλαμβανόταν διαρκώς στις οθόνες. Τον 5ο αι. π.Χ. όμως το στιγμιότυπο από ένα ατύχημα στον ιππόδρομο βρήκε τη θέση του πάνω σε ένα μελανόμορφο αγγείο.

Με την πρώτη ματιά, μοιάζει αδιάφορη. Μια μελανόμορφη κύλικα βoιωτικού εργαστηρίου που χρονολογείται περί το 470-450 π.Χ. και κοσμείται εξωτερικά με σκηνή ιπποδρομίας. Ε, και; Με τη δεύτερη ματιά δείχνει και πρόχειρα φτιαγμένη. Τα περιγράμματα είναι αμελώς χαρακτηρισμένα. Λιγοστές, βιαστικά τραβηγμένες, εγχάρακτες γραμμές δηλώνουν τις λεπτομέρειες.

Εγκαίνια της παλαιοντολογικής συλλογής Σιάτιστας


Γνωριμία με τον κόσμο, πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια, θα έχουν την ευκαιρία να έχουν οι επισκέπτες της παλαιοντολογικής συλλογής Σιάτιστας, που εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη το απόγευμα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας.

Στην έκθεση προβάλλονται απολιθώματα, τα οποία συνελέγησαν πριν από περίπου έναν αιώνα από κατοίκους της περιοχής και ανήκουν κυρίως σε ζώα προβοσκιδωτά, που έζησαν στην περιοχή εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια χρόνια πριν.

Η συλλογή αποτελείται κυρίως από οστά προβοσκιδωτών της πλειοκαινικής και πλειστοκαινικής περιόδου (10.000 ως δύο εκατομμύρια χρόνια πριν).

Αποτεφρωτήριο στη Θέρμη


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ

Στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη, σε ιδιόκτητο χώρο, θα δημιουργηθεί το αποτεφρωτήριο που προωθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια έκταση συνολικά 500 στρεμμάτων, που σήμερα λειτουργεί ως φυτώριο. Σε τμήμα αυτής της έκτασης θα στηθεί ένα οίκημα περίπου 600 τ.μ., όπου θα στεγαστούν οι απαραίτητες για το αποτεφρωτήριο λειτουργίες.

Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις μεταξύ του αρμόδιου αντιδημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με το γενικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα χαρακτηρισμού της έκτασης, έτσι ώστε και τυπικά να δοθεί το «πράσινο φως» για την έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών.

Χαλκιδική: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα


Τις πρωινές ώρες ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στην περιοχή της Καλλιθέας στην Χαλκιδική. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες του λιμενικού σώματος Νέων Μουδανιών και εντόπισαν το όχημα αναποδογυρισμένο στη θάλασσα.

Οι τρεις επιβαίνοντες είχαν καταφέρει να απεγκλωβιστούν, χωρίς να τραυματιστούν. Το Ι.Χ. ανελκύστηκε από φορτηγό όχημα του Δήμου Κασσάνδρειας, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Νέων Μουδανιών.

Πηγή: Zougla

Ρόδος: Γιατρός υπέβαλε μήνυση για το άγαλμα του Διαγόρα!


O Ολυμπιονίκης και γενάρχης Ολυμπιονικών Διαγόρας ο Ρόδιος, ο κορυφαίος πυγμάχος της αρχαιότητας, ο γόνος αριστοκρατικής οικογένειας από την Ιαλυσό, πατέρας του Δαμάγητου και του Ακουσίλαου, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι εκείνος που φιλοτέχνησε το άγαλμά του στην πλατεία της Ψαροπούλας αλλά και ο Δήμος Ρόδου, που αποφάσισε να το εκθέσει, για να θυμίζει την περίλαμπρη ιστορία του στους συμπολίτες του στο πέρασμα των χρόνων, θα βρίσκονταν μηνυόμενοι για προσβολή της δημόσιας αιδούς....!!

Μπορεί συγκεκριμένα το 464 π.Χ στην 79η Ολυμπιάδα ο Διαγόρας ο Ρόδιος και το 448 π.Χ. στην Ολυμπία τα παιδιά του να αγωνίζονταν γυμνοί, όπως όριζαν οι κανόνες της εποχής εκείνης, τον 21o αιώνα μ. Χ. ορισμένοι θεωρούν ωστόσο ότι τέτοιες εικόνες προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα.