Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Γκρούεφσκι: «Ζήτημα ταυτότητας το θέμα της ονομασίας»


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, επιχείρησε να συνδέσει το θέμα της ονομασίας με τα αποκαλούμενα ζητήματα «ταυτότητας».

«Το πρόβλημα της ονομασίας στην ουσία είναι ζήτημα ταυτότητας. Η ελληνική πλευρά, σε όλες τις συνομιλίες στο παρελθόν, ποτέ δεν το έκρυψε αυτό. Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε το θάρρος να το πει, και αργότερα η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ανοιχτά σε αυτό.

Πρόκειται για ένα δύσκολο και πικρό για εμάς θέμα, το οποίο δυστυχώς ο νότιος γείτονάς μας όχι μόνο το επεξεργάστηκε στο παρελθόν, αλλά είναι επίκαιρο και στα 20 χρόνια της ανεξαρτησίας μας», ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι, απαντώντας σε επερωτήσεις βουλευτών.

«Το πρόβλημα με την ταυτότητα και το άνοιγμα αυτού του προβλήματος από το νότιο γείτονά μας υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια.

Αποστασία

της Άννας Παναγιωταρέα

Με την ενσωμάτωση των τροπολογιών για την παροχή οικονομικής ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους και την καταβολή του...

Με την ενσωμάτωση των τροπολογιών για την παροχή οικονομικής ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους και την καταβολή του ειδικού επιδόματος σε αναπήρους αλλά και της τροπολογίας για την επέκταση της απαγόρευσης του καπνίσματος στο αυτοκίνητο, όταν επιβαίνουν παιδιά έως 12 ετών, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την εφαρμογή της αρχής ίσων ευκαιριών ανδρών και γυναικών στην εργασία και την απασχόληση.

Της τελευταίας ρύθμισης υπεραμύνθηκε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζοντάς την επιβεβλημένη για την προστασία των ανηλίκων, καθώς έχει αποδειχθεί ότι πολλαπλασιάζεται η βλάβη από το κάπνισμα στον κλειστό χώρο, πρόβλημα που δεν λύνει το ανοιχτό παράθυρο.

Ερώτηση του βουλευτή Ηλία Πολατίδη για τα αρχαία της Τερπνής


Για μία ακόμα φορά υπέβαλε Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο της Κοινότητος Τερπνής Σερρών.

Τελικά θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι είναι ο μόνος βουλευτής που ενδιαφέρεται πραγματικά. Τον ευχαριστούμε.

Διαβάζουμε στην απάντηση ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου ασχολούνται με τους αρχαιολογικούς χώρους όσο μικροί και αν είναι. Γιατί εμείς δεν αντιληφθήκαμε 19 χρόνια αυτή τη φροντίδα;

Επίσης η απάντηση αναφέρει ότι ο χώρος φροντίζεται και καθαρίζεται. Αυτό γίνεται μόνο το δεκαπενταύγουστο γιατί γίνεται κάποια ξενάγηση εκεί, στα πλαίσια εκδήλωσης. Τον υπόλοιπο χρόνο δε δέχεται καμιά φροντίδα ο χώρος και το ξέρουμε όσοι τον επισκεφρόμαστε τακτικά.

Στην εφημερίδα Στόχος που κυκλοφορεί ...



- "ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΤΕ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ - ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΕΝΩ ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΕΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΠΤΕΡΑΡΧΟΙ, ΝΑΥΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ... - ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΕΡΕΤΡΑ!


 ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ"  - Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΣΟΗ - ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΤΖΑΚΡΗ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΟΥ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ... (ΦΩΤΟ)

Επίκαιρη ερώτηση του Αργύρη Λαφαζάνη για το Πόρτο Καρράς


Βουλή των Ελλήνων
ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Χαλκιδικής-Πα.Σο.Κ


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής.

Θέμα : Απόψεις του Υπουργείου για το θέμα έκδοσης οικοδομικής άδειας στο Πόρτο Κάρρας.

κα Υπουργέ,

Είναι σε γνώση σας η πρωτοφανής υπόθεση έκδοσης οικοδομικής άδειας για την
κατασκευή 80.000 τ.μ.κατοικιών πολυτελούς κατασκευής στο Πόρτο Καρράς.

Σας ενημέρωσα την Πέμπτη 4/11 , την ίδια μέρα που είχα τις πληροφορίες και τα
στοιχεία.

Πάρτι κάνουν και οι Σκοπιανοί για την εκλογή Μπουτάρη


Γράφει ο Τηλέμαχος Κόκκος

Παραλήρημα κατά παντός πολίτη που δεν ψήφισε τον Γ. Μπουτάρη για δήμαρχο της Θεσσαλονίκης δημοσιεύει το σκοπιανό περιοδικό «Forum», με την υπογραφή του δημοσιογράφου του Αθανάς Κιπόβσκιν.

Κατά τον Σκοπιανό δημοσιογράφο, επιτέλους νίκησε η Δημοκρατία, αφού επιτέλους θα βοηθηθεί η επικοινωνία με την περιοχή της Θεσσαλονίκης, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατον – τι εννοεί άραγε ως «επικοινωνία» με την «περιοχή» της Θεσσαλονίκης;

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος του περιοδικού «η ήττα για τα εθνικιστικά και ξενοφοβικά στοιχεία στη Β. Ελλάδα και στην Θεσσαλονίκη ήταν απρόβλεπτη για την παράταξη της αντιμακεδονικής (!) πολιτικής».

Αποκαλεί τη νίκη (του Μπουτάρη, αλλά και δική τους όπως αφήνουν να εννοηθεί) ευπρόσδεκτη σε μια εποχή που οι Έλληνες πλήττονται από σοβαρή οικονομική κρίση με σημαντικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

«Εθνικός ήρωας» των Τούρκων ο Μπουτάρης


Για το «Μνημείο των Νεοτούρκων»

Ειδικού Συνεργάτη

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του έγινε πρωταγωνιστής των τουρκικών εντύπων. Οι δηλώσεις του κάλυψαν σχεδόν  όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων πασπαλισμένα φυσικά με  χρυσόσκονη.

Πανηγυρίζουν λοιπόν γιατί βρήκαν επιτέλους έναν άνθρωπο που γνωρίζει τόσο καλά την Ιστορία ώστε να θέλει να στήσει μνημείο για τους Νεότουρκους που ξεκίνησαν τον αγώνα της εξόντωσης των Χριστιανικών πληθυσμών  από την Πλατεία Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνουν, επίσης, ότι ο Κεμάλ ήταν αυτός που έδωσε το όνομα (Ελευθερία -Χουρριέτ) στην ομώνυμη Πλατεία. Επαναλαμβάνουν ό,τι είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ότι δηλαδή στόχος του κ. Μπουτάρη  είναι να προσελκύσει  περίπου 300.000 Τούρκους  επισκέπτες με το  μνημείο που θα φτιάξει.

Στο φως τμήμα του αρχαίου τείχους της Βέροιας


Χρονολογείται από τον 3ο μ.Χ. αιώνα


Της Μαρίας Καραούλη

Απομεινάρια πιθανότατα του δυτικού αρχαίου τείχους της Βέροιας αποκαλύφθηκαν προχθές κατά τη διάρκεια εργασιών του δήμου για κατασκευή της γέφυρας των αδερφών Κούσιου στην περιοχή Κτηνιατρείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τοπικών φορέων, πρόκειται για τμήμα οχύρωσης της αρχαίας πόλης από την πλευρά του Τριποτάμου. Εικάζεται δε ότι πρόκειται για υπολείμματα από κάποιο αρχαίο παρατηρητήριο, ενδεχομένως πύργο, τμήμα των συνολικών οχυρωματικών έργων της αρχαίας πόλης της Βέροιας.

Ποτέ να μην παραδοθείς στου Βελουχιώτη τα σκυλιά



Αφιερωμένο σε ένα τοπικό blog που έκανε αφιέρωση μόνο στους Κομμουνιστές και στον Βελουχιώτη, λες και μόνο αυτοί ήταν στον Γοργοπόταμο.

Αφού θέλετε τέτοιο επίπεδο, τέτοιο θα έχετε. Για να μη θυμηθούμε τις σφαγές που έγιναν. Αλλά αν θέλετε τα θυμόμαστε κι αυτά.

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου

Ναπολέων Ζέρβας - Άρης Βελουχιώτης

Του Αντιναυάρχου ε.α., Ξενοφώντα ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ Π.Ν.

Ο Γοργοπόταμος πηγάζει από την Οίτη και ρέει μέσα από μια βαθιά χαράδρα για να ενωθεί με το Σπερχειό, νότια της Λαμίας. Πάνω από τη χαράδρα του ποταμού υπάρχει γέφυρα από την οποία διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το εξωτερικό.

Το όνομά του συνδέθηκε με μία από τις ηρωικότερες στιγμές της Αντίστασης εναντίον των κατακτητών: Την ανατίναξη της γέφυράς του, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1942, από τις ενωμένες αντιστασιακές δυνάμεις του ΕΛΑΣ (Εθνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) και του ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος), με τη συνδρομή Άγγλων σαμποτέρ.

Ο ΕΔΕΣ ιδρύθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 1941 από τον Ναπολέοντα Ζέρβα μαζί με άλλους βενιζελικούς αξιωματικούς και πολιτευτές.

Πριν ένα χρόνο δήλωνε στρατιώτης της παράταξης


Είμαι απλή στρατιωτίνα και ας μη βγήκα αρχηγίνα! ...