Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Χορτιάτης: Τίμησαν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας

Επιμνημόσυνη δέηση στο ναό του Αγίου Γεωργίου και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των 149 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας της 2ας Σεπτεμβρίου 1944, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στον Χορτιάτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 69 χρόνων.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του τοπικού συμβουλίου Χορτιάτη, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, βουλευτές (Λ. Αμανατίδου, Ε. Γερασιμίδου, Κ. Μάρκου, Σ. Ξουλίδου) και στελέχη κομμάτων, ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας Wolfgang Hoelscher - Obermaier, προσκεκλημένοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης μαρτυρικών πόλεων και κοινοτήτων κ.ά.

Μπουγέλωσαν βουλευτή της Ν.Δ. στο Βίτσι! (Video)

Με λαμπρότητα και σεβασμό -με ορισμένες εξαιρέσεις- στη μνήμη των πεσόντων Ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ε.Β. Χωροφυλακής πλήθος κόσμου τίμησε τη θυσία τους.

Το Ιερό μνημόσυνο έγινε την Κυριακή 1/9/2013, ταυτόχρονα στον Γράμμο ( Βούρμπιανη Κονίτσης) αλλά και στο Βίτσι προς τιμή της θυσίας των ηρωικών πεσόντων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών του Στρατού μας και της Χωροφυλακής που συνέτριψαν την 29η Αυγούστου του 1949 στο Γράμμο (Επιχείρηση Πυρσός Γ) την κομμουνιστική ανταρσία του 1946-1949.

Στο Βίτσι:
Οι εκδηλώσεις στο Βίτσι, δυστυχώς επισκιάστηκαν από τα επεισόδια (τα οποία κυριαρχούν σε όλες τις ιστοσελίδες):

Δελτίο Τύπου του Μάρκου Μπόλαρη για την επέμβαση στην Συρία

Σέρρες, 2  Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή σε επέμβαση στη Συρία σημαίνει καθοριστική αλλαγή γεωστρατηγικής πολιτικής της χώρας. Δεν μπορεί γίνει ερήμην της Βουλής.

Το Βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε αρνητικά για την συμμετοχή των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επέμβαση στη Συρία.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα, μετά την αρνητική απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας και αναζητώντας δημοκρατική νομιμοποίηση στις Η.Π.Α. προσέφυγε στο Κογκρέσο για έγκριση.

Η Ελληνική Κυβέρνηση αντιθέτως δεν αισθάνεται την ανάγκη προσφυγής στο Κοινοβούλιο, για ένα τόσο μείζον γεωστρατηγικό – πολεμικό ζήτημα. Όμως η απόφαση αυτή αλλάζει καθοριστικά τον γεωστρατηγικό προσανατολισμό της Χώρας μας !

Ελεγχοι στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα Χαλκιδικής στις 30 και 31 Αυγούστου

Χαλκιδική: Επιχείρηση σκούπα κατά παρεμπορίου και λαθρομετανάστευσης

Επιχείρηση-σκούπα με στόχο τον έλεγχο, κυρίως, του παρεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης, η οποία κατέληξε σε 41 προσαγωγές, στη βεβαίωση 43 παραβάσεων και στην κατάσχεση και καταστροφή άνω των 5.000 προϊόντων σε δύο ημέρες, πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και τη συνδρομή, κατά περίπτωση, υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου Νέας Προποντίδας.

Οι έλεγχοι έγιναν με επίκεντρο την εμποροπανήγυρη που πραγματοποιήθηκε στη περιοχή στις 30 και 31 Αυγούστου.

Στη διάρκεια της επιχείρησης και κατά τις δύο ημέρες συνολικά, έγιναν έλεγχοι σε 430 άτομα, καθώς και σε 701 οχήματα.

46o Ράλλυ Δ.Ε.Θ. – Θα σε συναρπάσει…

31η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η εποχή όπου η σύγχρονη Ελλάδα διδάσκει στυλ και ύφος.  Ταυτόχρονα με την ανθούσα τότε Δ.Ε.Θ. ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει για πρώτη φορά το Ράλλυ Δ.Ε.Θ., τον αγώνα  που έμελλε να γίνει ο μακροβιότερος της Ελλάδας μετά το Ράλλυ Ακρόπολις.

Πέρασαν 47 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση και με εξαίρεση το 1969 και το 2009, ο αγώνας έγινε συνολικά 45 φορές. Αγωνιζόμενοι ή μη, με πολλές ή λίγες συμμετοχές, με ήλιο ή βροχή, το ραντεβού για όλους τους εμπλεκόμενους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν και παραμένει να είναι το  τελευταίο Σαββατοκύριακο της Διεθνούς  Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Είναι το Σαββατοκύριακο στο οποίο η καρδιά της Θεσσαλονίκης αλλά και της Χαλκιδικής χτυπάει στους ρυθμούς του Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης εκλύει χρυσάφι

Χρυσάφι και σπάνια μέταλλα στρατηγικής σημασίας όπως το αντιμόνιο, σε ποσότητες που προκαλούν έκπληξη, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά ότι εκλύει το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο που βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαντορίνης.

Ελληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών που ερεύνησαν τον πυθμένα του ηφαιστείου σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαπίστωσαν πως στο γεωθερμικό πεδίο του Κολούμπο λαμβάνουν χώρα σπάνια φαινόμενα που όμοιά τους δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά στον κόσμο.

Τα αποτελέσματα των εργασιών τους που δημοσιεύθηκαν στις 13 Αυγούστου στο γνωστού κύρους επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports (Νature Publishing Group)» - είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα κυρίως ελλήνων επιστημόνων δημοσιεύει ερευνητική εργασία στο «Nature» - υποδεικνύουν ότι βαθιά κάτω από το ηφαίστειο συμβαίνουν «εξαιρετικά αποτελεσματικές βιογεωχημικές διεργασίες απόθεσης μετάλλων»,