Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Χορτιάτης: Τίμησαν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας

Επιμνημόσυνη δέηση στο ναό του Αγίου Γεωργίου και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των 149 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας της 2ας Σεπτεμβρίου 1944, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στον Χορτιάτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 69 χρόνων.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του τοπικού συμβουλίου Χορτιάτη, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, βουλευτές (Λ. Αμανατίδου, Ε. Γερασιμίδου, Κ. Μάρκου, Σ. Ξουλίδου) και στελέχη κομμάτων, ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας Wolfgang Hoelscher - Obermaier, προσκεκλημένοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης μαρτυρικών πόλεων και κοινοτήτων κ.ά.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο καθηγητής ιατρικής και τέως πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος, τονίζοντας την ανάγκη προαγωγής της παιδείας και το πολιτισμού ως παράγοντες αποτροπής ανάλογων φρικτών γεγονότων στο μέλλον. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έπειτα από την τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών.

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες, σε ένδειξη πένθους, από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου.

Πηγή: Real

1 σχόλιο:

ISAAK SOLOMOY είπε...

ολοι αυτοι οι βουλευτες
που παραβρεθηκαν ειναι αυτοι
που προσκυνανε την Μερκελ