Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Με μεγάλη επιτυχία η βραδιά ποίησης στα Ν. Μουδανιά

Με μεγάλη επιτυχία η "Βραδιά Ποίησης" από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ και την ΠΛΕΥΣΗ το Σάββατο 26-11-2011 στο Δημ. Θέατρο Ν. Μουδανιών.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΠΛΕΥΣΗΣ κος Αθανάσιος Ιατρούδης και στην συνέχεια απήγγειλαν ποιήματα μεγάλων Ελλήνων ποιητών η Θεοδώρα Κουκουζέλη, ο Τάσος Δαμάσκος και η Αθανασία Εμμανουηλίδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο ποιητής και στιχουργός Λάκης Τεάζης ο οποίος διάβασε αποσπάσματα από το έργο του "Απόντα και Άπαντα".

Το μυστικό του θαμμένου πλοίου στο Κοτύχι Ηλείας

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΑΞΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ

Το κουφάρι ενός πλοίου τριάντα και πλέον μέτρων που ταξίδευε – όπως λέγεται - στο Ιόνιο επί Τουρκοκρατίας, αποκάλυψε η θαλασσοταραχή των τελευταίων ημερών, στην προστατευόμενη από την διεθνή σύμβαση Ramsar περιοχή της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου στην Ηλεία.

Τα τεράστια κύματα που δημιούργησε ο δυτικός άνεμος, η πτώση της επιφάνειας της θάλασσας και η μεγάλη διάβρωση της ακτής ήταν οι βασικές αιτίες που βγήκε στην επιφάνεια το παλιό ναυάγιο το οποίο εντόπισαν αρχικά οι ψαράδες του τοπικής ιχθυοτροφικής μονάδας.

Επιστολή Γκρούεφσκι προς Παπαδήμο και για το θέμα της ονομασίας


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε επιστολή προς τον Λουκά Παπαδήμο, σχετικά με το ενδεχόμενο έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), εν όψει και του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το Δεκέμβριο.

Ο κ. Γκρούεφσκι επισημαίνει την ανάγκη διεύρυνσης της ΕΕ με τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η χώρα του, σημειώνοντας ότι βάση των μεταρρυθμίσεων αυτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τρίτη κατά σειρά χρονιά προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, επισημαίνει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το παλαιότερο μέλος της ΕΕ από τις χώρες της περιοχής και έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της «Ατζέντας 2014», η οποία αποτελεί τη βάση της πολιτικής της διεύρυνσης της ΕΕ με τις βαλκανικές χώρες.

ΑΟΠ: 3η Αγωνιστική Α' ανδρών μπασκετ Χαλκιδικής - Βόρειος όμιλος


3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α' ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΧ
        Β' ΟΜΙΛΟΥ (ΒΟΡΡΑΣ)

ΚΛΕΙΣΤΟ  ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ  :   AO ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΑΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ 70-46
( ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ :   16-08  /  33-15  ΗΜΙΧΡ.  / 64-23  /  70-46  )

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤ. - ΣΧΟΙΝΑΣ  Γ.

ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ : ( ΝΑΚΟΣ )  ΠΑΠΑΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 9 , ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΦΙΛ.  , ΤΣΙΟΥΝΤΟΣ ΑΡΗΣ 23 (2) , ΓΡΙΨΙΟΣ ΝΙΚΟΣ 11 ,

Το άγαλμα-σύμβολο των Βρυξελλών ντύθηκε ... τσολιάς!

Στολή τσολιά φόρεσαν οι Βέλγοι στο άγαλμα-σύμβολο αντίστασης της πρωτεύουσάς τους ως ένδειξη συμπαράστασης στους Έλληνες για την κρίση χρέους που η χώρα τους καλείται να αντιμετωπίσει.

To εν λόγω μπρούτζινο άγαλμα, το οποίο απεικονίζει ένα μικρό αγόρι που ουρεί και έχει αποκτήσει το όνομα «Manneken Pis» («ο κατρουλής»), θεωρείται σύμβολο αντίστασης, καθώς ο θρύλος θέλει το παιδί ενός δούκα να ουρεί εναντίον των εισβολέων που πήγαν να ανατινάξουν τα τείχη της πόλης.

Από το 1659, οπότε και διασώθηκε από τον βομβαρδισμό των Βρυξελλών, ο «κατρουλής» έχει γίνει σήμα-κατατεθέν της πόλης και αγαπημένη συνήθεια των Βέλγων είναι να τον ντύνουν κατά καιρούς με στολές, με αποτέλεσμα το «μπρούτζινο αγόρι» να έχει έως σήμερα περισσότερες από 800 «μεταμφιέσεις» στο ενεργητικό του.

Η κρίση γέννησε χρυσοθήρες


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΡΑΔΕΛΗΣ

Αναζητούν κιούπια με χρυσές λίρες και κασόνια με πολύτιμα πετράδια σε όλη την Ελλάδα

Κίτρινος πυρετός έχει εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπου κυνηγοί θησαυρών αναζητούν τα κιούπια με τις χρυσές λίρες και τα κασόνια με τα πολύτιμα πετράδια που λέγεται πως άφησαν πίσω τους τούρκοι πασάδες, γερμανοί αξιωματικοί και κυνηγημένοι αντάρτες.

«Η κρίση φαίνεται πως έχει οδηγήσει πολλούς να αναζητούν μια καλύτερη ημέρα ψάχνοντας θησαυρούς», σχολιάζει στα «ΝΕΑ» στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας, η οποία μαζί με περιφέρειες έχει εκδώσει τον τελευταίο χρόνο περισσότερες από 50 άδειες ανασκαφής για θησαυρούς. Στο ίδιο χρονικό διάστημα πουλήθηκαν περισσότερα από 3.000 μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων!

Αποκτήσαμε κυβέρνηση μέσα στην κυβέρνηση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μ’ αρέσει που κάποιοι διορατικοί πολιτικοί νόες ανησύχησαν λίγο μετά τον σχηματισμό της παρούσας κυβέρνησης μήπως και… υπονομευτεί το έργο της!

Ούτε οι ίδιοι γνώριζαν – και βέβαια δεν γνωρίζουν ακόμη – ποιο ακριβώς είναι αυτό το έργο, αλλά άρχισαν τις προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση.

Γιατί αν θεωρούν «έργο» την ανταλλαγή ομολόγων και την αποτελεσματικότερη συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα σχετικά με την διαδικασία του «κουρέματος», όχι μόνο για κάτι τέτοιο μπορούσε απλώς να αντικατασταθεί ο κ. Βενιζέλος από τον κ. Παπαδήμο, αλλά υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη επί του θέματος:

Το spot της Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης για τις εκλογές του Επιμελητηρίου

Απόστολος Πάνας: "Πρωτοβουλία για την στήριξη της τοπικής αγοράς"

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
κ. Απόστολου Πάνα

Πολύγυρος 28 Νοεμβρίου 2011

«Πρωτοβουλία για την στήριξη της τοπικής αγοράς»

Διανύοντας τη πιο δύσκολη οικονομική περίοδο της χώρας, που πλήττει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οδηγεί  στη μείωση της  εμπορικής κίνησης, αλλά και κλείσιμο των επιχειρήσεων αντιλαμβανόμαστε πως αποτελεί  άμεση προτεραιότητα η ενίσχυση της τοπικής αγοράς  λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Αφουγκράζοντας  την ανησυχία των εμπόρων κρίνεται σκόπιμη η ανάληψη πρωτοβουλίας με οργανωμένες δράσεις  για την ανάδειξης της τοπικής αγοράς.

Νέα "χαρτογράφηση" των εξωγήινων κόσμων

Οι επιστήμονες κατέταξαν τους πλανήτες, τους εξωπλανήτες (πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος) και τους δορυφόρους των πλανητών για πρώτη φορά σε μια ενιαία λίστα, βαθμολογώντας τους ανάλογα με την ομοιότητα που ο καθένας τους έχει με τη Γη, καθώς και ανάλογα με την πιθανότητα να φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής.

Οι ερευνητές δημιούργησαν δύο ξεχωριστούς πίνακες-δείκτες: ο ένας αφορά την ομοιότητα με τη Γη και ο άλλος τη δυνατότητα ενός πλανήτη να φιλοξενεί ζωή.

Από άποψη δυνατοτήτων φιλοξενίας άλλων έμβιων οργανισμών (όχι κατά ανάγκη νοημόνων), προηγείται ο Τιτάν, ο δορυφόρος του Κρόνου, ενώ από άποψη ομοιότητας με τη Γη προηγείται ο εξωπλανήτης Γκλιέζε 581g (την ύπαρξη του οποίου αμφισβητούν μερικοί αστρονόμοι), σε απόσταση περίπου 20,5 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ζυγού.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Επιστολή προς Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης


Πολύγυρος    28/11/2011
Αριθ. Πρωτ.    8472

ΠΡΟΣ :  Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Υπουργό  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας  
& Ναυτιλίας
κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

KOIN.:  1) ΚΕΕΕ
2) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑ
3) ΜΜΕ

Θέμα : «Εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης & ΦΠΑ 15% »

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και λαμβάνοντας υπόψη σας την βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το επιχειρηματικό περιβάλλον,

Δήμος Βόλβης: Καταγγέλλει το ειδικό τέλος και αναλαμβάνει δράση

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και ιδιωτών κατά του ειδικού τέλους ανακοίνωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης, σε συνέχεια της χθεσινής του συνεδρίασης, αναλαμβάνοντας μάλιστα σειρά από πρωτοβουλίες.

Στην ανακοίνωσή του, το Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτύρεται και καταγγέλλει, όπως υποστηρίζει, την ανελέητη φοροεπιδρομή που δέχονται οι δημότες του, και δεσμεύεται να μην επιτρέψει τη διακοπή ρεύματος σε κανένα σπίτι, και ιδιαίτερα στις αδύναμες οικονομικά οικογένειες.

Δεσμεύεται δε για την πλήρη νομική προστασία κάθε δημότη που θα αρνηθεί να πληρώσει το τέλος, με τη διάθεση νομικών συμβούλων, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς και οικειοθελώς.

Νέες αυξήσεις διοδίων στην Εγνατία Οδό!

Μαριάννα Τζάννε

Οι πολίτες ανοίγουν τις μπάρες, αλλά…

Πρεμιέρα μετ΄  εμποδίων κάνουν τα διόδια  της Εγνατίας Οδού, τα οποία  πριν ακόμη πάρουν την… κρυάδα  των οξυμένων αντιδράσεων του  κόσμου, τον προσεχή Απρίλιο πρόκειται  να ανατιμηθούν διαμορφώνοντας  την ταρίφα ανά διέλευση στα  2,40 ευρώ από 2 ευρώ που είναι  σήμερα.

Την απόφαση υπέγραψε λίγες εβδομάδες πριν φύγει από  το υπουργείο Υποδομών ο κ. Γιάννης  Ραγκούσης αλλά πρόκειται για  δρομολογημένες διαδικασίες είσπραξης  διοδίων στον μεγαλύτερο εθνικό αυτοκινητόδρομο  της χώρας, τα έσοδα των οποίων θα διοχετευτούν στην αποπληρωμή των  δανείων της Εγνατίας συνολικού  ύψους περίπου 700 εκ. ευρώ αλλά και  στην συντήρηση του οδικού δικτύου  που υπολογίζεται σε πάνω από 70 εκ. ευρώ ετησίως.