Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Παπανδρέου: Δεν θα είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός

Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική αναμέτρηση ανακοίνωσε πριν από λίγο στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου παραμένοντας ωστόσο στην ηγεσία του κόμματος έως τον Ιούνιο.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ανοίγει τον δρόμο για την διαδοχή του με μιας μορφής μεταβατική διαρχία ως τον Ιούνιο, οπότε και θα αποχωρήσει απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Η απόφαση αυτη φαίνεται να ανακουφίζει τα στελέχη αλλα και τους δελφίνους καθώς ξεκαθαρίζει η εκκρεμότητα της διαδοχης στο κόμμα.

Κοπή πίτας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας

Νικήτη 04 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοπή πίτας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας στην πρώτη του συνεδρίαση για το 2012, το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος ευχήθηκε καλή χρονιά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με αισιοδοξία, διεκδικητικότητα, συναίνεση, διάλογο και γόνιμη συνεργασία θα αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα, με στόχο η Σιθωνία να αποτελέσει μια περιοχή πρότυπο.

Σε δήλωση του ο κ.Τζίτζιος ανέφερε: «Η χρονιά που πέρασε ήταν η πιο δύσκολη για την κοινωνία μας.

Συμφωνία-μαμούθ: Κρασιά από την Νάουσα κατακτούν την Κίνα


Εις «οίνου» συμφωνία ήρθαν ζάμπλουτοι Κινέζοι επενδυτές και συνεταιρισμός οινοποιών της Νάουσας, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η «Καθημερινή». Ο... αρραβώνας έγινε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ήρθε ο γάμος. Τον Ιούλιο πέρασαν οι «βέρες» συνοδεία 260.000 μπουκαλιών εκλεκτού κρασιού και τον Οκτώβριο έβαλαν «στεφάνι» με την υπογραφή δεκαετούς πίστης και αφοσίωσης αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία Ελλάδας – Κίνας για εξαγωγή κρασιού, η οποία υπογράφηκε μεταξύ ενός κινεζικού κολοσσού και της συνεταιριστικής οινοποιίας Vaeni της Νάουσας. Με βάση τα συμφωνηθέντα ο συνεταιρισμός οινοποιών θα πουλάει στους Κινέζους, από 1.200.000 έως 3.600.000 φιάλες κρασιού ετησίως.

Θερίζει η ελονοσία στη Λακωνία- Μεμονωμένα περιστατικά στην Αττική

Σε επιδημία τείνει να εξελιχθεί η ελονοσία στο νομο Λακωνίας με παρόμοια περιστατικά να έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος», στη Λακωνία έχουν καταγραφεί επίσημα 35 θανάτοι από τη νόσο!

Ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης με δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο Βήμα FM 99,5 επιβεβαίωσε τα περιστατικά και απέδωσε την εξαρση της ελονοσίας στην μαζική άφιξη αλλοδαπών, κυριως από το Μπαγκλαντές, στη περιοχή.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στον Real FM


Κυριάκο Βελόπουλε, κάποτε είχες μία εκπομπή που ονομαζόταν βουλή και έκανες συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία. Τώρα που μπήκες στη βουλή γιατί δεν κάνεις ούτε μια συγκέντρωση;
Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, πέφτει ο μπερντές... Ποιά Μακεδονία τώρα; ... το βουλευτιλίκι πάνω απ' όλα ...


Βελόπουλος στο Real FM 2-1-2012

«Το θέμα του φυσικού και των φυσικών πόρων στην Ελλάδα είναι μια περίεργη ιστορία. Ομερτά και μέσα στο Κοινοβούλιο, αλλά κυρίως εδώ και 40 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα το ελληνικό κράτος.

Εμένα με προβληματίζει ότι ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να πάει σε διαγωνισμούς εξόρυξης πετρελαίου στο Ιόνιο δεν μιλάει καθόλου για Νότια της Κρήτης. Θα συμφωνήσω ότι στο Αιγαίο λόγω της Τουρκοφοβίας που υπάρχει εδώ και 50 χρόνια στην Ελλάδα δεν θέλουν να προκαλέσουν, κάτι το οποίο είναι οξύμωρο και αντιφατικό.

Στο φως προτομή του βασιλιά της Στρατονίκειας, στην Τουρκία

Αρχαιολόγοι φέρνουν στο φως προτομή βασιλιά της Ελληνιστικής εποχής

Εχει ύψος ενάμιση μέτρο, φέρει διακόσμηση με κεφαλές ταύρων και τη φιγούρα μιας θεάς

Μαρία Θερμού

Μία ανάγλυφη προτομή ηγεμόνα της Ελληνιστικής εποχής έφεραν στο φως οι ανασκαφές στην αρχαία Στρατονίκεια, κάποτε μεσόγεια πόλη της Καρίας και σήμερα στο χωριό στο χωριό Εσκιχισάρ της Τουρκίας στην επαρχία Μουγκλά. Η προτομή έχει ύψος σχεδόν ενάμιση μέτρα και φέρει διακόσμηση με κεφαλές ταύρων καθώς και τη φιγούρα μιας θεάς.

Οπως είπε μάλιστα ο επικεφαλής της ανασκαφής Δρ Μπιλάλ Σογκούτ, καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πουμάκαλε «αυτές οι απεικονίσεις ταύρων στην προτομή υποδηλώνουν πλούτο και δύναμη».

Σε Τούρκους περνά η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου

Βασίλης Κώτσης

Η μείωση της ζήτησης και η άνοδος του ενεργειακού κόστους «γονάτισαν» την ιστορική βιομηχανία

Μια ιστορική βιομηχανία της Θεσσαλονίκης, η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου ΑΕ, πιο γνωστή ως ΜΕΛ, πωλείται στον τουρκικό όμιλο Pak Holdings. Πρόκειται για μια εταιρεία leader στον κλάδο της, με μεγάλη ακίνητη περιουσία που λόγω της κρίσης και της αδυναμίας χρηματοδότησης από τις τράπεζες οδηγείται σε αυτή την επιλογή.

«Από το Μάιο του 2011 μιλάμε με τους Τούρκους. Το Νοέμβριο υπογράψαμε προσύμφωνο και μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2012 ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία», δήλωσε στο «Βήμα» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΛ κ. Κυριάκος Οικονόμου, ο οποίος είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη πρόσφατα με την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ και φόρου μισθωτών υπηρεσιών συνολικού ύψους 800.000 ευρώ.

Οι Φωταροί του Παλαιοκάστρου


Ένας βασιλιάς, ένας μάγειρας, οι Φωταροί κι ένα ...λουκάνικο δίνουν «ζωή» κάθε χρόνο, την παραμονή και ανήμερα των Θεοφανίων, σε ένα μικρό χωριό του νομού Χαλκιδικής, το Παλαιόκαστρο. Στην περιοχή αναβιώνει εδώ και χρόνια το έθιμο - δρώμενο των Φωταρών, που οφείλει την ονομασία του στην ημέρα που πραγματοποιείται, την ημέρα των Φώτων.

Σύμφωνα με το έθιμο, την παραμονή των Θεοφανίων, λίγο πριν από το σούρουπο, μαζεύονται νέοι -οι Φωταροί- στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και αφού χτυπήσουν την καμπάνα ορκίζεται ο «βασιλιάς». Είναι αυτός που θα φορέσει την κάπα του βοσκού και κουδούνια, τα οποία κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο και θα σύρει το χορό.

Στη συνέχεια, οι Φωταροί γυρίζουν τα σπίτια, λέγοντας τα κάλαντα.

Πήραν φωτιά τα διόδια στην Πιερία

Μαριάννα Τζάννε

Πληρώνουν διόδια φορτηγών και λεωφορείων οι επαγγελματίες

Με χρεώσεις φορτηγών και λεωφορείων επιβαρύνονται οι επαγγελματίες της Πιερίας, καταγγέλλοντας έως και διπλάσιες επιβαρύνσεις στα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς για τα υπερυψωμένα ιδιωτικής χρήσης οχήματα.

Όπως σημειώνουν ένα μικρό επαγγελματικό αυτοκίνητο (κλούβα) πληρώνει διερχόμενο από τα συγκεκριμένα παράπλευρα διόδια προς Κατερίνη, 7,30 ευρώ, όσο δηλαδή καταβάλλουν φορτηγά και λεωφορεία! Με δεδομένο μάλιστα ότι ένας επαγγελματίας διέρχεται ίσως και πάνω από δύο φορές μέσα στα όρια της ίδιας περιφέρειας, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ένα μεγάλο μέρος του «μεροκάματου» καταλήγει στα διόδια.

Τι είχε υποσχεθεί ο Γ.Παπανδρέου στην μουσουλμανική μειονότητα;

Σε περίεργες δηλώσεις περί "μη τήρησης των υποσχέσεων του Γ. Παπανδρέου προς την μειονότητα, προχώρησε" ο μουσουλμάνος, αυτοαποκαλούμενος "τουρκικής καταγωγής", βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζι, χθες, προαναγγέλλοντας μάλιστα και την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ.

'Ετσι, ο Μάντατζι μιλώντας σε δημοσιογράφους του μειονοτικού Τύπου είπε πως “ο Παπανδρέου δεν κράτησε τις υποσχέσεις που έδωσε (σ.σ.: δηλαδή τις τους είχε υποσχεθεί; Ανεξάρτητη Θράκη; Γιατί όλα τα άλλα τους τα έδωσε!), δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον εθνικιστικό κομμάτι του κόμματος και έτσι απέτυχε”.

Πτώχευσαν τη χώρα και κουβεντιάζουν για την επόμενη μέρα τους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κλείνουν σε λίγες μέρες δύο μήνες από το «πείραμα» της συγκυβέρνησης – σαν να μην μας έφθαναν όλα τα άλλα πειράματα – και η χώρα εξακολουθεί να ασχολείται με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Η σημερινή ημέρα πιθανόν να είναι μια ακόμη «μεγάλη ημέρα» - για το ΠΑΣΟΚ, όχι για τη χώρα, αυτή έχει μπει στον αυτόματο πιλότο της χρεοκοπίας.

Θα είναι εκεί όλοι τους – ο καθένας με τις επιδιώξεις του, που καμιά σχέση δεν έχουν με τη χώρα, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους της, δηλαδή σε διαδικασία πτώχευσης.

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο, ο τότε υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο Ρόιτερ’ς διαβεβαίωνε:

Εκτεταμένη διαφθορά αποκαλύπτει στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης

Καταγγελίες ότι ανώτατα στελέχη δημοτικών αστυνομικών, εμπλέκονται σε υποθέσεις υπόθαλψης και διευκόλυνσης παραεμπόρων ελέγχει ήδη η ΕΥΠ ενώ και για το λαθρεμπόριο καυσίμων συγκεντρώνονται στοιχεία για τον ίδιο λόγο. Τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι κατήγγειλε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Έχει διαπιστωθεί ότι δεν προχωράει η εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων διότι υπάρχει συναλλαγή, κάτω από το τραπέζι, μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών (υπηρεσιακοί, εφοριακοί, τελωνειακοί παράγοντες) με μέρος της αλυσίδας διακίνησης των καυσίμων καταγγέλει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης που τονίζει ότι για το λόγο αυτό η ΕΥΠ παρακολουθεί και στελέχη της δημοτικής αστυνομίας.

Αστραπές και βροντές να πέσουν στο μανάβη!

Γραμμένη στα αρχαία ελληνικά, η κατάρα εναντίον του μανάβη κάλυπτε και τις δύο πλευρές μολύβδινου πινακιδίου του 3ου αιώνα μ.Χ.
ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Κάτι πολύ κακό φαίνεται ότι είχε κάνει στη ζωή του ο μανάβης Βαβυλάς, που ζούσε στην αρχαία Αντιόχεια πριν από 1.700 χρόνια. Διαφορετικά δεν εξηγείται η βαριά κατάρα που του απηύθυνε κάποιος άγνωστος σε μας, πιθανόν ανταγωνιστής του: «Ιαώ που αστράφτεις και βροντάς, χτύπα και αλυσόδεσε τον οπωροπώλη Βαβυλά, που τον γέννησε μήτρα μιαρή, η Διονυσία (Ησυχία τη λένε άλλοι) και ζει κοντά στα μέρη των Μυγδόνων. Οπως χτύπησες το άρμα του Φαραώ έτσι χτύπα και τον προσβλητικό του τρόπο. Ιαώ που αστράφτεις και βροντάς, όπως αφάνισες τα πρωτότοκα της Αιγύπτου έτσι αφάνισε και του Βαβυλά τα ζωντανά».

Γραμμένη στα αρχαία ελληνικά, η μακροσκελής κατάρα κάλυπτε και τις δύο πλευρές ενός μολύβδινου πινακιδίου, που εντοπίστηκε από αρχαιολόγους το 1930 μέσα σε αρχαίο πηγάδι, κοντά στην Αντιόχεια (σημερινή Τουρκία, στα σύνορα με τη Συρία).