Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Τεράστια ελληνική σημαία κυματίζει κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Μια μεγάλη ελληνική σημαία 19 τετραγωνικών μέτρων κυματίζει σε ένα ύψωμα στην άκρη του χωριού Κεραμίτσα Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας, στον ορεινό όγκο της Μουργκάνας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η ιδέα για την τοποθέτηση της σημαίας γεννήθηκε σε μια χαλαρή συζήτηση του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θωμά Πιτούλη με τον απερχόμενο πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Κεραμίτσας, Δημήτρη Κοψίδη. Όταν ο πρώτος του είπε ότι έχει έξω από το σπίτι του, στο Καστρί, κοντά στην Ηγουμενίτσα, μια ελληνική σημαία ο δεύτερος εξέφρασε την επιθυμία να τοποθετηθεί και μία στο χωριό του κι αμέσως ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να του εξασφαλίσει τη σημαία.

Ένα σκυλόψαρο 200 κιλών στα δίχτυα ψαρά από τη Σίβηρη


Ήταν επτά παρά το απόγευμα της Παρασκευής όταν δεκάδες λουόμενοι στην παραλία της Σίβηρης είδαν τον Νίκο Ρήγα να βγαίνει με το καΐκι του και να μεταφέρει κάτι πολύ μεγάλο…

Ο δεινός ψαράς από τη Σίβηρη, που έχει οργώσει τις θάλασσες της Χαλκιδικής και όχι μόνο πλησίασε την ακτή τραβώντας με σχοινί  ένα σκυλόψαρο 3 μέτρων! Οι φίλοι του έτρεξαν να τον βοηθήσουν και να το βγάλουν στην παραλία.