Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ;; ΜΕΓΑ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!!!



ΔΟΛΩΜΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΡΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΝΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΛΕΥΡΗ

Tα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις των μελών για την επιλογή του καρατζαφέρη να τοποθετήσει επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου την Νίκη Τζαβέλλα , διαδίδουν δεξιά και αριστερά πως αν δεν σας κάνει η Τζαβέλλα, ψηφίστε Πλεύρη. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν την συσπείρωση των πολλάκις απογοητευμένων ψηφοφόρων τους. Αυτό όμως είναι ψευτοδίλημμα και εξηγούμαστε γιατί:

Στην υποψηφιότητα Πλεύρη και στην περίπτωση που εκλεγεί προκύπτει κώλυμα! Το γιατί μπορείτε να το δείτε στις οδηγίες για τις διαδικασίες επιλογής του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Αν δείτε στην σελίδα http://www.europarl.europa.eu/elections2009/countries/electoral_laws/greece.htm?language=EL

Λέει πως τα πρόσωπα κατέχοντα θέσεις που αναφέρονται στο άρθρ. 56 (1) κα. (4) του Συντάγματος και τα Μέλη της Βουλής των Ελλήνων δεν έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι σύμφωνα με τον νόμο δεν έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές όσοι είναι βουλευτές όπως στην περίπτωση του Θανάση Πλεύρη. Άρα μπορούν να είναι μόνο αν έχουν παραιτηθεί. Επομένως, ακόμη και εάν εκλεγεί (πράγμα βεβαίως που δεν πιστεύει ούτε ο Καρατζαφέρης, ούτε και ο Πλεύρης, που για τον λόγο αυτό δεν παραιτήθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο) ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η εκλογή του είναι άκυρη και στην θέση του θα πάει ο επόμενος!

Για το ίδιο λόγο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παπακωνσταντίνου και Ράπτη, που έβαλαν υποψηφιότητα για Ευρωβουλευτές, παραιτήθηκαν από την έδρα τους στο κοινοβούλιο ούτως ώστε όταν εκλεγούν να μην υπάρχει κώλυμα. Κάτι που δεν συνέβη με τον Πλεύρη… είναι έτσι ή δεν είναι;

Ο Άρειος πάγος πριν τις εκλογές εξετάζει το διαδικαστικο και τις προυποθέσεις ανακύρηξης των υποψηφίων και όχι την εγκυρότητα ή τα κωλύματα της μετέπειτα εκλογής

Αναδημοσίευση από το blog ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Μάθε σε ποιά παραλία ψηφίζεις...


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Ο Γεώργιος Σουρής πάντα επίκαιρος...




Με εκλογές εν όψη..

Βάρδα να δράσωμε κι εμείς για τα...συμφεροντάκια μας,
Βάρδα να διορίσωμε και τα .... πατριωτάκια μας,
Βάρδα κι εμείς να κόψωμε,
Βάρδα κι εμείς να ράψωμε,
Κι αυτούς που δεν χωνεύομε με μιας να τους προγράψωμε!
Και ...κίτρινα υβριστικά «πανιά» να ξεδιπλώσωμε,
Κι έπειτα τις αρίδες μας στον... ίσκιο τους ν απλώσωμε!


Μ αυτά δεν θα προκόψει ...

Με χαιρετάς στον δρόμο,
Και με χτυπάς στον ώμο,
Μα εγώ θα σε μαυρίσω,
Στο λέω μπρός και πίσω!

Και αν άμαξα μου δώσεις
Με ολόχρυσο λακέ,
Κι αν όλον με χρυσώσεις,
Θα φάς τον ... τενεκέ.

Μαύρο λοιπόν κι ο μασκαράς,
Ο ... τάδε και ο ....δείνας!


Παρά την πλάνη και τη ζάλη...

Τα πάντα πλάνη και ψευτιά και
...λόγια, λόγια, λόγια!
Μα οι τρελλοί κι οι φρόνιμοι τα δένουν ...κομπολόγια! ...
Νομίζω πως ευρίσκομαι εις κόσμον ... εξαγγέλων,
Και θλίβομαι για το παρόν, μα ελπίζω για το μέλλον!...


Και επίλογο...στο χάλι!

Πάνε πονηριές και δόλοι,
Και σωφρώνως λένε όλοι,
Πως θα βάλουν πλέον παύλα,
Στα σημερινά τα φαύλα!

Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά κι ο κόσμος όλος
κι απ΄τα πολλά πια τα σκατά μου πιάστηκε κι ο κώλος.
Έρχεται ο ένας ο σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
σαν φύγει όμως βλέπουμε πως αποσκατωθήκαμε.

Ειλικρινά υμέτερος,
Γεώργιος Σουρής

Το χαστούκι...



Η αξέχαστη Μαλβίνα παρουσιάζει την χαστουκίστρια Αναστασία Αθήνη...

Δήμητρα στα FM με μήνυμα (και) προς τον Γιώργο



«Οποιαδήποτε στιγμή μου ζητηθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σταθώ δίπλα στο κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη». Η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου τονίζει σε κάθε ευκαιρία την επιθυμία της να παίξει ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Κρήτη FM 87,5 και στους δημοσιογράφους Ειρήνη Βανταράκη και Θάνο Μακρογαμβράκη, ήταν μια κουβέντα χωρίς το φόβο του «πολιτικά ορθού», μια συζήτηση από καρδιάς...

Ετσι, η Δήμητρα αποκάλυψε ότι οι σχέσεις της με τον Γιώργο Παπανδρέου εξακολουθούν να βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στον «πάγο», ενώ δεν δίστασε να «καρφώσει» πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που κάποτε έπιναν νερό στο όνομα της και τώρα κάνουν πως δεν την ξέρουν. Ακόμη, δεν φοβήθηκε να πει την αλήθεια για όλα όσα έζησε, ως μικρό παιδί στο Ηράκλειο της Κρήτης, για τη χρυσή δεκαετία της Ολυμπιακής, το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου κατά την επιστροφή τους από το Χέρφιλντ, τις μοναχικές στιγμές που έζησε μετά το θάνατο του καθώς και ότι σήμερα αυτό που την ενοχλεί είναι πως κάποιοι προβάλλουν μόνο το lifestyle κομμάτι της ζωής της.

Χαλαρή και άνετη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής, η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου είχε την ευκαιρία ακόμη και να... μερακλώσει, ακούγοντας την αγαπημένη της μουσική και να μιλήσει με τους ακροατές, που θέλησαν δημόσια να εκφράσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό της.

«Η εκλογική περιφέρεια που με ενδιαφέρει είναι η Κρήτη» είπε σταράτα σε κάποια στιγμή της συζήτησης. «Θα ήθελα να ήμουν μια από τους βουλευτές της Λεβεντογέννας, γιατί ξέρω πολύ καλά την αγάπη που έδειξαν στον σύζυγό μου. Εχω να θυμάμαι απίστευτα συγκινητικές στιγμές από τις τότε επισκέψεις μας στη Μεγαλόνησο».

Περισσότερα: Espresso

Σιγά να μην μπεί σε ψηφοδέλτιο η Δήμητρα Λιάνη ενώ ζεί η Μάργκαρετ...

Θα τον μαστιγώσει τον γιό της τον Γ.Α.Π. αν την βάλει στο ψηφοδέλτιο...

Η Παναγία σε ένα βότσαλο... κατά την άποψη του βέβαια...



Στου γιαλού τα βοτσαλάκια...

Αυτό το περίεργο βότσαλο βρέθηκε το 1979 στην Αμαλιάδα.

Μελίνα Μερκούρη - Να με θυμάσαι



Σταύρος Ξαρχάκος - Β.Γκούφας

Το κόστος από τα εθνικά θέματα φοβίζει τους Οικολόγους

Εν μέσω των αναταράξεων που προκάλεσαν οι επιθέσεις προς τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Μιχάλη Τρεμόπουλο σχετικά με την παρουσία του, το 2006, σε εκδήλωση για το αναγνωστικό της «μακεδονικής γλώσσας», οι Οικολόγοι Πράσινοι εισέρχονται στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας. Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να αλλάξει η ατζέντα, να μεταφερθεί το επίκεντρο της συζήτησης σε άλλα ζητήματα, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες αναφορές προκαλούν ζημιά.

Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, πληθαίνουν οι περιπτώσεις πολιτών που σταματούν στα περίπτερα των Οικολόγων Πρασίνων και ζητούν εξηγήσεις για τις θέσεις τους στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Τα στελέχη του κόμματος εμμένουν στην άποψη ότι η επίθεση εναντίον του κ. Τρεμόπουλου έγινε συντονισμένα, από τον φόβο που προκάλεσε σε ορισμένα πολιτικά κόμματα η δημοσκοπική άνοδος των Οικολόγων Πρασίνων.

Για την τελευταία εβδομάδα έχει προγραμματισθεί συνέντευξη των γυναικών που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο, που θα μιλήσουν για τις θέσεις του κόμματος για την ισότητα των δύο φύλων και για την ενδυνάμωση της παρουσίας και της συμμετοχής των γυναικών. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη εάν θα υπάρξει κάποια κεντρική προεκλογική εκδήλωση στο περίπτερο της Σανταρόζα. Πιθανότατα θα γίνει κάποια συναυλία στο κεντρικό περίπτερο της Θεσσαλονίκης. Δεν αποκλείεται να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Αθήνα, δεδομένου ότι την ερχόμενη Παρασκευή εορτάζεται και η Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πηγή: Καθημερινή

Οι εφτά βρύσες που τις λέμε έξι...


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Αφού οι βρύσες είναι εφτά γιατί τις λέμε έξι;

Φυσικά και θα συνεχίσουμε να τις λέμε έξι. Η ερώτηση είναι ρητορική.

Οι απαγορευμένες ερωτήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος απαντάει σε όλα τα ερωτήματα των αντιπάλων του

«Γιατί όχι οδός Κεμάλ Ατατούρκ;»

Η Πόρσε Καγιέν που είναι Λάντα και το ποδήλατο που του χάρισε ο... Σόρος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ



Τον είχα δει και πριν από τις εκλογές του 2007. Στριμωγμένος ανάμεσα στον Χρυσόγελο, τον Νάνο Βαλαωρίτη και Πράσινους βουλευτές από την Ιταλία και την Αυστρία, προσπαθούσε να εξηγήσει στους δημοσιογράφους τα καλά της οικολογίας. Η κάμερα της ΕΡΤ, ένας φωτογράφος, ένας ανταποκριτής ξένου Τύπου και 2-3 Έλληνες δημοσιογράφοι ήμασταν όλοι κι όλοι στην αίθουσα. Ένα γραφείο δηλαδή στον 2ο όροφο της οδού Κολοκοτρώνη.

Τα έπιπλα είχαν παραμερισθεί, 4 καρέκλες είχαν «έρθει» δανεικές από τους άλλους ορόφους, δεν υπήρχαν πόρτες, ούτε ασανσέρ και οι στοίβες με τα προεκλογικά φυλλάδια, ακουμπισμένες σε κάθε σκαλοπάτι, δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο την ανάβαση. Τα μαγνητόφωνα των δημοσιογράφων κατέγραφαν ακόμη και τις ανάσες αυτών που προσπαθούσαν να αναρριχηθούν στη στενή σκάλα. Τελικά, 75.529 άνθρωποι ψήφισαν τότε τους Οικολόγους Πράσινους. Ποσοστό 1,05%. Σήμερα «η παρέα της Κολοκοτρώνη» είναι η αγαπημένη των δημοσκοπήσεων. Αυτή που πρόσθεσε λίγο σασπένς στην προεκλογική ζωή.

Με την Πόρσε ήρθατε στην Αθήνα;

Ναι, το διάβασα και εγώ. Ότι έχω λέει μια Ρorsche Cayenne.

Και ποια είναι η αλήθεια;

Ότι έχω ένα Lada Νiva. Α! και μια βέσπα, μοντέλο του 1970. Αυτά είναι τα οχήματά μου.

Ποδήλατο δεν έχετε;

Έχω και εγώ και η γυναίκα μου και τα παιδιά μας. Ο καθένας δηλαδή σε αυτή την οικογένεια έχει το ποδήλατό του. Προχθές βέβαια έγραψαν ότι το ποδήλατο μου το χάρισε ο Τζορτζ Σόρος, αλλά πλέον γελάω με όλες αυτές τις ασυναρτησίες.

Σας αρέσει πάντως να πηγαίνετε κόντρα στο ρεύμα...

Δεν το κάνω γιατί μου αρέσει, αυτές είναι οι ιδέες μου.

Ήσασταν από τους λίγους Θεσσαλονικείς που τη δεκαετία του ΄90 διαφωνήσατε με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό...

Για την ακρίβεια, στο πρώτο συλλαλητήριο ήμουν η μόνη εκπομπή που είπε «όχι». Και παίρνανε στο ραδιόφωνο και με βρίζανε. «Γυφτοσκοπιανέ» και τέτοια.

Και τι υποστηρίζατε τότε;

Ότι πρέπει να βρεθεί ένα κοινά αποδεκτό σύνθετο όνομα που να περιέχει το όνομα Μακεδονία. Αυτό που λένε σήμερα όλοι οι πολιτικοί.

Έχετε προτείνει όντως ένας δρόμος της Θεσσαλονίκης να μετονομαστεί σε Ατατούρκ;

Δεν το πρότεινα εγώ. Αυτό το είπε ο Μπουτάρης σε ένα συμπόσιο Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών.

Άκουσα τον Παπαθεμελή να ωρύεται ότι θέλετε να μετονομασθεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ...

Ναι, δηλαδή σου λένε: «Θέλουν να αλλάξει ο πολιούχος της πόλης, να γίνει Κεμάλ Ατατούρκ, τόσο απάτριδες είναι». Έχουν αφηνιάσει και δεν ξέρουν τι λένε.

Εσείς τι πραγματικά προτείνετε;

Αυτό που είπε ο Μπουτάρης. Το στενό του Αποστόλου Παύλου που είναι δίπλα στο σπίτι του Ατατούρκ από το 1938 ώς το 1955 που έγινε το πογκρόμ της Πόλης λεγόταν Κεμάλ Ατατούρκ. Γιατί να μην επανέλθει; Να γίνει και μια οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στην Τουρκία. Δεν ξέρω τι και πώς, αλλά γιατί όχι;

Από πού είσθε;

Στις Σέρρες γεννήθηκα, ο πατέρας από την Κοζάνη, ντόπιος Έλληνας, η μητέρα μου από την Ανατολική Θράκη, 40 Εκκλησιές Αδριανούπολη. Θρακομακεδών που λένε. Και ο παππούς μου, ο Μιχαήλ, σκοτώθηκε στο Σαγγάριο, γιατί κάποιοι τον έστειλαν να πάρει την Άγκυρα, λες και υπήρχε εκεί ίχνος Έλληνα.

Θα σας είναι εύκολο να εγκαταλείψετε τη Θεσσαλονίκη για τις Βρυξέλλες;

Για λίγο μόνο. Γιατί εμένα μ΄ ενδιαφέρει ν΄ απελευθερωθεί η πόλη από τον Ψωμιάδη, τον Παπαγεωργόπουλο και άλλα τέτοια καθεστώτα που εκφράζουν τη σκοτεινή πλευρά της.

Δεν ξέρω αν είναι σκοτεινή πλευρά, αλλά είναι πλειοψηφία.

Όλα αρχίζουν από το 1900 και τον Μακεδονικό Αγώνα. Η Θεσσαλονίκη δεν είχε ελληνική πλειοψηφία, έπρεπε να διαμορφωθεί και αναδείχθηκε ένα στρώμα που έκανε τον πατριωτισμό επάγγελμα. Οι περισσότερες πολιτικές δολοφονίες έγιναν στη Θεσσαλονίκη. Από τον Βασιλέα Γεώργιο, τον Πολκ, τον Λαμπράκη, τον Τσαρουχά... Η «Καρφίτσα»... Η πόλη ανέχτηκε την εξόντωση των Εβραίων και κάποιοι κάθησαν πάνω σε εβραϊκές περιουσίες. Και μετά τον πόλεμο διαμορφώθηκε μια ελίτ με ονοματεπώνυμο...

Βλέπω να ανοίγετε νέα μέτωπα.

Δεν θέλουμε να αρχίσουμε το μαλλιοτράβηγμα αλλά ποιος θα μας απαντήσει; Ο Καρατζαφέρης που είπε «ο Εβραίος στάζει αίμα»; Ή αυτοί που μιλούν για πατριωτισμό και δεν έχουν πάει φαντάροι;

Ποιοι είναι οι ήρωες της δικής σας Θεσσαλονίκης;

Η φωτεινή πλευρά. ΟΝαζίμ Χικμέτ, που εδώ γεννήθηκε. Ο Επαμεινώνδας Χαρίλαος, δεν ξέρω αν τον γνωρίζετε. Απ΄ αυτόν πήρε το όνομα η συνοικία Χαριλάου, ήταν δική του. Έφτιαχνε βιομηχανίες και τις έδινε στα στελέχη του. Και πέθανε στον Πειραιά σε νοικιασμένο σπίτι. Αν πάμε παλαιότερα, η Θεσσαλονίκη των «Ζηλωτών», η «κομούνα της Θεσσαλονίκης». Εγώ αυτή την πόλη αγαπώ.

Με τέτοιο πάθος για τη Θεσσαλονίκη,δεν βλέπω να μένετε πολύ καιρό στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μα, έτσι κι αλλιώς, εγώ για δυόμισι χρόνια πάω. Μετά θα παραιτηθώ και θα πάει ο επόμενος.

Μέχρι να μάθετε τι συμβαίνει, θα παραιτηθείτε;

Γιατί το λέτε; Δυόμισι χρόνια είναι πολλά. Και μετά, επάξια μπορεί να με αποκαταστήσει ο Χρυσόγελος ή οποιοσδήποτε άλλος...

Ποιος παίρνει τις αποφάσεις στους Οικολόγους Πράσινους;

Υπάρχει ένα Πανελλαδικό Συμβούλιο 33 μελών. Κάποιοι εκλέγονται απ΄ ευθείας από τις περιφερειακές οργανώσεις και κάποιοι από το Συνέδριο. Τα περισσότερα πράσινα κόμματα έχουν τον θεσμό δύο συμπροέδρων, ένας άντρας και μια γυναίκα. Εμείς έχουμε μια εξαμελή Γραμματεία στην οποία δεν μπορεί κανείς να μετέχει πάνω από δύο συνεχόμενα έτη. Βγαίνει ο Παυλίδης και λέει «εγώ είμαι 35 χρόνια βουλευτής...». Δεν είναι πλεονέκτημα αυτό. Εμείς θα τους εμποδίσουμε να μονιμοποιηθούν στην εξουσία και να καταδυναστεύουν το κόμμα.

Από τη δεκαετία του ΄90 έλεγα ότι πρέπει να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία που να περιέχει το όνομα Μακεδονία. Αυτό που λένε σήμερα όλοι οι πολιτικοί

Έχει και δεξιούς το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων;

Όχι. Τι θα πει δεξιός;

Ανθρώπους συντηρητικών αρχών. «Πατρίς - Θρησκεία- Οικογένεια» σε μια νέα εκδοχή;

Α, μπορεί. Από τις εκλογές του 2007 υπάρχει ένας τετραπλασιασμός των μελών.

Στους τόσους που μπαίνουν, ενδεχομένως να υπάρχουν και κάποιοι με αυτές τις ιδέες.

Γιατί τα γκάλοπ δείχνουν ότι μαζεύετε από παντού ψήφους, ακόμη και από τον ΛΑΟΣ!

Ναι, γιατί ακόμη και οι ακροδεξιοί στη Θεσσαλονίκη αναγνωρίζουν την προσφορά μου στην πόλη. Λένε «ο Τρεμόπουλος λέει και καμιά μαλακία αλλά είναι αγωνιστής...».

Έχουμε μια εξαμελή Γραμματεία στην οποία δεν μπορεί κανείς να μετέχει πάνω από δύο συνεχόμενα έτη. Βγαίνει ο Παυλίδης και λέει "εγώ είμαι 35 χρόνια βουλευτής...". Δεν είναι πλεονέκτημα αυτό

«Πάτησα πολλούς κάλους και με πέταξε έξω το κύκλωμα»

Εμφανίσθηκε σαν ταχυδρόμος. Με μια μεγάλη καφέ τσάντα γεμάτη προεκλογικά χαρτιά, να βαραίνει τον δεξί του ώμο. «Να σου δώσω ένα;».

Μόλις είχε τελειώσει την εμφάνισή του στην εκπομπή του Καμπουράκη και του Οικονομέα.

Σε ένα μικρό χαρτί είχε σημειωμένα και τα υπόλοιπα ραντεβού της ημέρας. «Ο Κύρτσος είναι μακριά;». Ήταν στο Μega, στην Κατεχάκη και αναζητούσε τον δρόμο για τον Φλας στο Μαρούσι. Το κινητό του είχε σβήσει. «Δεν υπολόγισα τις στροφές στα Τέμπη και ξόδεψα όλη την μπαταρία». Ένας Θεσσαλονικιός χαμένος στην Αθήνα.

«Ένα φορτιστή, βρε παιδιά!». Ο σεκιούριτι αναρωτιέται, «συγγνώμη, κύριε, ποιος είσθε;».

Τον κοιτάω αυστηρά (τον σεκιούριτι, όχι τον Τρεμόπουλο) και τον απάγω (τον Τρεμόπουλο, όχι τον σεκιούριτι). Καθόμαστε, πίνουμε νερό, δεν πίνει καφέ και βεβαίως δεν καπνίζει, του δανείζω το τηλέφωνό μου και σχεδόν γελάω. Αυτός ο άνθρωπος θα είναι ίσως ο μεγάλος νικητής των εκλογών. Καλοσιδερωμένοι σύμβουλοι και επαγγελματικά κομματικά στελέχη, από τη Ρηγίλλης μέχρι τον Περισσό, προσπαθούν να βρουν τον λόγο.

Ποτέ σας δεν καπνίσατε;

Στην Στ΄ Δημοτικού έγραψα με ένα κόκκινο μαρκαδόρο: «Είναι ντροπή να σε σέρνει από πίσω του ένα κουτάκι». Κάποτε βέβαια στις παρέες αγοράζαμε στουκάκια, αλλά δεν κατέβασα ποτέ τον καπνό. Αυτό είναι και μια απάντηση στη «ναρκωκουλτούρα», που κατήγγειλε το ΚΚΕ ότι πλασάρουμε.

«Ναρκωκουλτούρα»;

Εμείς λέμε όχι στις εξαρτήσεις, ναι στη μείωση της βλάβης, ναι στην αποποινικοποίησης της χρήσης- και αυτό το έκανε καμπάνια το ΚΚΕ.

Πείτε μουμερικές απαράβατες αρχές των Οικολόγων Πρασίνων.

Όχι βία.

Και αν αύριο το πρωί υπάρχει ένα οικόπεδο που θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει πράσινο...

Θα κάνουμε μια καθιστική διαμαρτυρία. Ακόμη και μια συμβολική καταστροφή, σε έναν αγωγό ή σε έναν δρόμο, χωρίς να θέ σουμε σε κίνδυνο τη ζωή κανενός.

Μη βία, λοιπόν. Άλλο;

Συνεργασίες. Και το έχω αποδείξει στη Θεσσαλονίκη.

Με ποιους από το πολιτικό σύστημα νιώθετε συγγενείς;

Επίσημα οι Οικολόγοι- Πράσινοι δεν έχουν απάντηση σ΄ αυτό.

Ναι, αλλά με κάποιους ανθρώπουςσυνομιλείτε πιο εύκολα.
Με τον Παπανδρέου; Τον Μάνο;

Όχι τον Μάνο. Είναι νεοφιλελεύθερος. Τον Νίκο Δήμου όμως και τον Γουσέτη τούς πάω. Έχω συνεργασθεί επίσης με την ανανεωτική πτέρυγα του Συνασπισμού. Τον Παπαγιαννάκη τον εκτιμούσα απέραντα. Έχω εξαιρετικές σχέσεις και με κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αλλά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο συνεργαζόμαστε και με δύο συμβούλους του Ψωμιάδη: τον πρώην αντινομάρχη Μπίκο και την έπαρχο Λαγκαδά.

Σα να μου λέτε ότι τα πρόσωπα παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Ο Τρίτσης δεν ήταν κάτι διαφορετικό μέσα στο ΠΑΣΟΚ; Ο Δήμας δεν είναι κάτι διαφορετικό μέσα στη Νέα Δημοκρατία; Ο Χατζηδάκης που βγαίνει κόντρα στο κόμμα του και λέει όχι στον λιθάνθρακα, όχι στην πυρηνική ενέργεια; Ενώ ο Καραμανλής δημιουργούσε «κλίμα φιλοπυρηνικό». Πήγε στη Βουλγαρία και εκθείασε το Κοζλοντούι.

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη ανάπτυξη» την ξέρετε;

Ναι, έχει πράγματα που είναι στη σωστή κατεύθυνση. Και κάποια άλλα που είναι πίσω ακόμη κι από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποιος θα είναι ο όρος, λοιπόν, για μια μετεκλογική συνεργασία;

Να συμφωνήσουμε σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.

Κάποιοι λένε ότι είσαστε απολίτικοι, γι΄ αυτό παίρνετε ψήφους από τον ΛΑΟΣ μέχρι το ΚΚΕ.

Υπάρχει μια εξαιρετική έρευνα που δείχνει την αυτοτοποθέτηση των Ελλήνων στο πολιτικό φάσμα. Κομμουνιστής δηλώνει το 3%.

Πώς λοιπόν το ΚΚΕ παίρνει 7%; Άρα, κάποιοι άλλοι επιπλέον το ψηφίζουν. Και εδώ ερχόμαστε εμείς.

Και «κλέβετε» τις ψήφους του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ επέλεξε να μας κάνει πόλεμο τον τελευταίο μήνα, αλλά αποδεικνύεται ότι όσο αναβαθμίζει την επιθετικότητά του απέναντί μας τόσο χάνει. Αντίστοιχα, παίρνουμε από ανθρώπους που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και πιο πριν είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Είμαστε οι καλύτεροι υποδοχείς της δυσαρέσκειας του κόσμου.

Μετά το Ευρωκοινοβούλιο θα επιστρέψετε ξανά στη δημοσιογραφία;

Δύσκολο, αν και είμαι πολύ ζορισμένος οικονομικά.

Περιουσία δεν έχετε;

Ένα σπίτι, που ακόμη πληρώνω το δάνειο. Και δουλεύω στη δημοσιογραφία από το ΄81, δούλεψα 7 χρόνια στην ΕΡΤ3, δίδαξα 10 χρόνια, 13 χρόνια στα ραδιόφωνα, αλλά πάτησα πολλούς κάλους και με πέταξε έξω το κύκλωμα.

Η πρώτη σας οικολογική δράση ποια ήταν;

Ασχολούμαι με την οικολογία από τη δεκαετία του ΄70 με τους αγώνες ενάντια στο πυρηνικό εργοστάσιο στην Κάρυστο.

Αν σας ζητούσα να τοποθετηθείτε στον παλιό πολιτικό χάρτη Αριστεράς Δεξιάς;

Εγώ προσωπικά; Νιώθω ότι είμαστε η εναλλακτική Αριστερά τού σήμερα.

Πηγή: Τα Νέα


Το χαρτί Καρατζαφέρη

Πάντως, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας, δέχτηκε τις επικοινωνιακές συμβουλές του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος καθόταν δίπλα του. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον είδε ότι ήταν «μαγκωμένος» και του έκανε «πάσα» ένα σημείωμα, όπου του έγραφε: «Είσαι μαγκωμένος, ανοίξου». Ο Αλαβάνος το διάβασε και κούνησε απλώς το κεφάλι του.

Πηγή: Απογευματινή