Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο Γάλλος Πρόξενος και η Αντιπρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο Δήμο Σιθωνίας

Η διαμόρφωση σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στη Γαλλία και στο Δήμο Σιθωνίας, τόσο σε τουριστικό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο ήταν ο στόχος της συνάντησης εργασίας που είχαν η Δημοτική Αρχή Σιθωνίας με επικεφαλής το Δήμαρχο κ.Ιωάννη Τζίτζιο, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ.Christian Timonier, η Αντιπρόεδρος του Γαλλικού Επιμελητηρίου κ.Μαρία Βοζίκη, ο ιδιοκτήτης του γνωστού Γραφείου Τουρισμού «MAZI» και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας τέθηκαν ζητήματα αμοιβαίων κινήσεων προς την κατεύθυνση υλοποίησης κοινών δράσεων στους Τομείς Τουρισμού και Πολιτισμού αλλά και προβολής των τοπικών προϊόντων. Όλοι οι παριστάμενοι πήραν το λόγο και έθεσαν ζητήματα σε μια πλατειά συζήτηση με κεντρικό άξονα την οικοδόμηση μιας ουσιαστικής σχέσης.

Η πρώτη υποψηφιότητα Λαρισαίου στο κόμμα Καμμένου

Ο ταξίαρχος ε.α της Π.Α Χάρης Παπασπύρος είναι η πρώτη σίγουρη υποψηφιότητα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό της Λάρισας.

Ο Χάρης Παπασπύρος έχει “κλειδώσει” στα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος του Πάνου Καμμένου, μια εξέλιξη που θεωρείται φυσιολογική ..

Ο ταξίαρχος ε.α της πολεμικής Αεροπορίας, γνωστός blogger (exomatiakaivlepo.blogspot.com) αναμένεται να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στο νέο ψηφοδέλτιο του νομού, αλλά και στην διαδικτυακή καμπάνια που θα εξαπολύσει το νέο κόμμα, αφού είναι γνωστό πως το ιστολόγιο του αποτελεί εδώ και πολύ καιρό μία από τις αιχμές του δώρατος στον αγώνα εναντίον του μνημονίου.

Λ.Π
larissanet.gr

Πηγή: Olympia

Κίνηση Αλληλεγγύης

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν επιτρέπει ούτε οίκτο, ούτε λύπηση. Ζητάει απλώς τη στήριξη όλων μας, σε μια δύσκολη στιγμή, που ο καθένας μας εύκολα θα μπορούσε να βρεθεί, ειδικά στις μέρες που διανύουμε.

Για το λόγο αυτό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση «ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ», αποφάσισε να απευθύνει μια ανοιχτή πρόσκληση σ’ αυτούς που φτάνει το κάλεσμα των ΑΗΔΟΝΙΩΝ.

Αρχίζει να συγκεντρώνει τρόφιμα που δεν απαιτούν συντήρηση, καθώς και μεταχειρισμένα ρούχα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα κλπ, σε καλή κατάσταση.

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους:

Ο βουλευτής , ο δημοσιογράφος και η ξανθιά παρουσιάστρια

άρθρο του Αντώνη Μυλωνάκη

Ανω κάτω έχουν γίνει στη Καλλιρρόης απο το τρίγωνο της αμαρτίας ενός βουλευτή , ενός δημοσιογράφου και της ξανθιάς παρουσιάστριας . Και δεν μιλάμε μόνο για ραζ σκάνδαλο που έτσι κι΄αλλιώς δε μας αφορά.

Μιλάμε για τη κλίκα που θέλει να εκτελεί χρέη καμόρας στο κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη. Ο βουλευτάκος θέλει να το παίξει υπαρχηγός.

Ο δημοσιογράφος κολλάει στον υπαρχηγό για να γίνει βουλευτής και η πονηρούλα η παρουσιάστρια το σιγοντάρει το πράγμα για να μπορέσει να γίνει η εξ....απορρήτων του προέδρου.

Ι. Τσουκαλάς: «Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας για την δημιουργία αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού»

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς στην ΕΕ

«Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας για την δημιουργία αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού», δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

Την ευρύτερη χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, των ηλεκτρονικών τιμολογίων και την προώθηση της διαλειτουργικότητας των ψηφιακών υπηρεσιών ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έκθεση ιδίας πρωτοβουλίας που ενέκρινε η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του ΕΚ.

Σηκώνουν πανό στην Πελλάνα για τους θαμμένους τάφους την 25η Μαρτίου


Επετειακή εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην Πελλάνα με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάψιμο της ιστορίας…

Αυτό αναφέρουν στην πρόσκλησή τους οι πολίτες της Πελλάνας οι οποίοι υπενθυμίζουν ότι:« Η Αρχαία Λακεδαίμονα, η σημερινή Πελλάνα ανακαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια από τον διαπρεπή αρχαιολόγο Δρ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο. Με την εκδήλωση αυτή επιχειρείται η αναβίωση εκείνων των σημαντικών ημερών όταν ήρθαν στην επιφάνεια τα σπουδαιότερα ευρήματα του 21ου αιώνα τα οποία σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πριν 10 χρόνια, Μάρτιος του 2002, λίγο πριν το Πάσχα, μπαζώθηκε ο Βασιλικός Τάφος με 200 τόνους νταμαρίσιο χαλίκι από το Κ.Α.Σ. και την Ε’ ΕΚΠΑ Εφορεία Αραιοτήτων Σπάρτης με την δικαιολογία: «τον κλείνουμε προσωρινά και τον ανοίγουμε Μάϊο – Ιούνιο».

Ο Σαμαράς πληρώνει τη στροφή

γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ούτε στους χειρότερους πολιτικούς εφιάλτες του δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ότι η κωλοτούμπα του υπέρ του νέου Μνημονίου θα είχε τόσο βαρύ πολιτικό αντίτιμο όσο έδειξε δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», τα ευρήματα της οποίας συνιστούν πραγματικό σοκ: το αντιμνημονιακό κόμμα του Πάνου Καμμένου που κινείται στον χώρο της ΝΔ όχι μόνο μπαίνει στη Βουλή και μάλιστα με τα τσαρούχια, αλλά επιπλέον παίρνει... 11%!!!

Οσο για τη ΝΔ που βρίσκεται σε διαρκή πτωτική τάση από τότε που μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου και ακόμη περισσότερο από τότε που ο Αντ. Σαμαράς διέγραψε τον περασμένο μήνα τους αντιμνημονιακούς βουλευτές της και ένθερμους μέχρι τότε υποστηρικτές του, στη δημοσκόπηση της VPRC εμφάνισε το αναιμικό και επικίνδυνα ανεπαρκές ποσοστό του 22,5%.

Επιβάτης έκλεψε την τσάντα του εισπράκτορα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

Μανώλης Βάιας

Μπόλικο θράσος είχε ο επιβάτης ενός λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, που δεν δίστασε να απλώσει… χέρι στην δερμάτινη τσάντα του εισπράκτορα και να την κρύψει μέσα σε μια μεγαλύτερη δική του! Η κλοπή έγινε αντιληπτή, όταν το λεωφορείο έφτασε στην περιοχή Άγιος Παύλος.

Όμως, ο εισπράκτορας είχε «σταμπάρει» τον 56χρονο επιβάτη που καθόταν κοντά του και ειδοποίησε αστυνομικούς του τμήματος Νέας Καλλικράτειας, που δεν άργησαν να τον εντοπίσουν. Στα πράγματά του βρέθηκαν η τσάντα και το περιεχόμενό της, μία συσκευή κοπής και μια εκτύπωσης εισιτηρίων, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα του εισπράκτορα και 650 ευρώ. Έτσι θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της κλοπής.

Μακριά… χέρια είχαν και δύο αλλοδαπές που «βούτηξαν» μέσα από την τσάντα μιας 56χρονης γυναίκας στην Πάτρα 40 ευρώ και μία κάρτα ανάληψης!

Αριστερές… ιστορίες!

Μόλις δύο φορές το ΚΚΕ από τη νομιμοποίησή του (1974) κι έπειτα κλήθηκε ν’ αντικαταστήσει τον επικεφαλής του, που φέρει τον τίτλο του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η πρώτη έλαβε χώρα λίγο μετά τις εκλογές της 18ης Ιουνίου 1989 όταν τον Χαρίλαο Φλωράκη (που περιορίστηκε στον τιμητικό- τίτλο του προέδρου του κόμματος) αντικατέστησε με συνοπτικές διαδικασίες ο Γρηγόρης Φαράκος.

Όμως η συμμετοχή του ΚΚΕ στον ενιαίο τότε «Συνασπισμό» δίχαζε τα στελέχη του και λίγο μετά το ιστορικό 13ο συνέδριο του κόμματος (19-24 Φεβρουαρίου 1991) επήλθε η διάσπαση. Οι λεγόμενοι «δογματικοί», με τον Φλωράκη στην προμετωπίδα τους, επικράτησαν των «ανανεωτικών» που έβγαιναν μπροστά με κύριο σημείο αναφοράς τον Φαράκο. Λίγες ημέρες μετά οι νικητές σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ε. ανέδειξαν γ.γ. τη 46χρονη τότε Αλέκα Παπαρήγα, η οποία απέσπασε 57 ψήφους έναντι του υποψηφίου της άλλης πλευράς Γιάννη Δραγασάκη.

Καβάλα: «Ευρήματα» λαθρανασκαφών προϊστορικός οικισμός και νεκροταφείο

Στον αρχαιολογικό χώρο του Περιγιαλίου δρομολογείται πρόγραμμα διαμόρφωσης, ανάδειξης και προβολής

Μαρία Θερμού

Μία λαθρανασκαφή ήταν η αιτία για να αποκαλυφθεί προϊστορικός οικισμός και ένα νεκροταφείο της Υστερης Αρχαιότητας στο Περιγιάλι της Καβάλας. Και τα δύο στον ίδιο λόφο, ο πρώτος στα πρανή του και το δεύτερο στην κορυφή. Την ανασκαφή έκανε η ΙΗ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων υπό την επίβλεψη του Δρ. Στρατή Παπαδόπουλου στα δύο σημεία στα οποία είχαν παρατηρηθεί τα σκάμματα των λαθρανασκαφών, εντύπωση μάλιστα προκάλεσαν οι πολλαπλές ταφές του νεκροταφείου, οι οποίες είχαν γίνει μέσα σε κόγχες του βράχου και συνοδεύονταν με πληθώρα νομισμάτων και περιδεραίων.

Στην περιοχή του προϊστορικού οικισμού εξάλλου αποκαλύφθηκε ο λιθόκτιστος περίβολος της εγκατάστασης και τμήματα κατοικιών με δάπεδα και αποθηκευτικούς λάκκους.

Μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά για την 25η Μαρτίου

Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, που τιμούμε στις 25 Μαρτίου, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας. Διδάγματα αγώνα για εθνική ανάταση, οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή. Αγώνα για μια Ελλάδα με Προοπτική και Ελπίδα.

Αυτό τον αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε με όλες τις δυνάμεις μας.

Στους δύσκολους καιρούς που διατρέχει η Πατρίδα μας, οφείλουμε να προτάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Να βάλουμε στη θέση του “εγώ” το “εμείς”. Και να υπηρετήσουμε, με τόλμη, το εθνικό συμφέρον.

Επίθεση Καρατζαφέρη στη Χρυσή Αυγή


Κατηγόρησε παράλληλα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «με την πολιτική τους ωθούν ένα κομμάτι των κατατρεγμένων Ελλήνων στους Ναζί»

«Άστραψε και βρόντηξε» στην Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης κατά της «Χρυσής Αυγής», εξαπολύοντας μύδρους κατά του υπερεθνικιστικού σχηματισμού ο οποίος εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να υπερσκελίζει το κόμμα του. Μιλώντας κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση του Ελληνικού, εξαπέλυσε επίθεση κατά των νοσταλγών του Χίτλερ που διεκδικούν ψήφο, επισημαίνοντας ότι «έχει φτάσει σε τέτοια κατάσταση ο κόσμος, ώστε ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, δυστυχώς, να απευθύνεται σε ναζί»!

«Έψαξα σήμερα λίγο το θέμα και είδα ότι 15 εξώφυλλα του περιοδικού του κόμματος αυτού, φιλοξενούν τον Χίτλερ, τον Γκέμπελς, τον Ρούντολφ Ές, τη ΄΄σβάστικα που μας οδηγεί».

Η αρχαία Ισμάρα και το μεγαλείο της


ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Κατά τον Όμηρο, στην πόλη Ισμάρα ο Οδυσσέας συνάντησε τον Μάρωνα, ιερέα του Θεού Απόλλωνα.
Η Ισμάρα έχει ταυτιστεί με την ισχυρή ακρόπολη του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή της Μαρώνειας

Απόδραση σ΄ένα τοπίο που παραπέμπει στο μύθο και την ιστορία από μόνο του που αποτελεί πηγή για να νοιώσει κανείς την ευεργετική επίδραση της φύσης και της απόλυτης αρμονίας των όγκων των βουνών των τοπίων με τις ελιές και τα αγέρωχα γρανιτένια βράχια σε κάθε σχηματισμό, έχουμε να σας προτείνουμε εντός της Ροδόπης. Είναι το επιβλητικό τοπίο της αρχαίας Ισμάρας στην Μαρώνεια, όπου το μόνο που θα χρειαστεί κανείς για να το επισκεφθεί, είναι καλή διάθεση κι ένα αξιόπιστο μεταφορικό μέσο που θα τον οδηγήσει στο δρόμο του αρχαίου θεάτρου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, γυμνός δισκοβόλος με το ευρώ στο καρναβάλι της Βαλένθια!


Η φήμη του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Γιώργου Παπανδρέου ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας και έφτασε μέχρι την Ισπανία, όπου και εκεί οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση. Τόσο επηρεάστηκαν οι Ισπανοί από το πολιτικό έργο του Παπανδρέου στη χώρα μας που σαν ελάχιστο φόρο τιμής, τον έκαναν άγαλμα για το... καρναβάλι!

Σέ ένα από τα μεγαλύτερα άρματα της αποκριάτικης παρέλασης, στεκόταν αγέρωχος ως γυμνός δισκοβόλος ο Παπανδρέου που ετοιμάζεται να πετάξει το ευρώ… (οι συνειρμοί δικοί σας).

25η Μαρτίου και ο κ. Παπανδρέου «γιορτάζει» με τον Ερντογάν την... Αραβική Άνοιξη!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ίσως να μην αξίζει να ασχολείται κανείς, αλλά και δεν πρέπει κάτι τέτοια να περνούν απαρατήρητα.

Ειδικά τώρα που η οργή – πάντα κακός σύμβουλος - έχει ξεχειλίσει και κάποιοι έχουν βγει στη γύρα και δίνουν υποσχέσεις ανάλογες του «λεφτά υπάρχουν»!

Οφείλω, λοιπόν, να σας ενημερώσω πως η ζωή για τον κ. Παπανδρέου συνεχίζεται, περισσότερο ανάλαφρη και χωρίς τις σκοτούρες της χρεοκοπίας, που για τον ίδιο μάλλον δεν σημαίνει τίποτε.

Έχει παραδώσει τη χώρα στους δανειστές της, έχει παραδώσει το κόμμα στον κ. Βενιζέλο και έχει (ξανα)φύγει!

Γεύμα 150 ατόμων σε ένα ιερό του 165 π.Χ. σε ένα ιερό του 165 π.Χ.


Τα αποτελέσματα των ερευνών του Σουηδικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Καλαυρεία του Πόρου

Μαρία Θερμού

Ηταν έδρα αμφικτιονίας και άσυλο για τους κυνηγημένους, στο οποίο μάλιστα κατέφυγε και πέθανε ο ρήτορας Δημοσθένης τον 4ο αιώνα π. Χ. Τελετές και θυσίες γίνονταν στο ιερό αυτό αλλά και μεγάλα γεύματα ως μέρος, ενδεχομένως, κάποιων άγνωστων τελετουργιών. Οσο για τα ευρήματα ξεκινούν από τα τέλη της Εποχής του Χαλκού.

Πρόκειται για το θαλασσινό ιερό του Ποσειδώνα στην αρχαία πόλη της Καλαυρείας στον Πόρο, που διερευνάται από το Σουηδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Η Πόλις, ο Θεός και η Θάλασσα»,