Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Το DNA των Ελλήνων... στον κόσμο

Τις εκπλήξεις της γενετικής ιστορίας της Ελλάδας αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΛΙΤΟΥ
mlitou@ekdotiki.gr

Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια από τότε που ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, χάρη στις αναλύσεις του DNA, έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την ταυτότητα των Ελλήνων.

Εντυπωσιακά στοιχεία αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα οι γενετικές έρευνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα, συμπληρώνοντας το παζλ για την καταγωγή των Ελλήνων.

Παπαδημούλης σε Άδωνι: Να λείπει το βύσσινο

Η πρώτη έμμεση απάντηση στη σημερινή θέση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον αντιλαμβάνεται ως μείζον συμφέρον της χώρας την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθε από τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ιδέα του Μεγάλου Συνασπισμού με μια φράση: Να λείπει το βύσσινο.

Σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά

Σημειώθηκε στις 3:55 το απόγευμα της Κυριακής - Στο Αργοστόλι μεταβαίνει ο υπ. Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Κυριακής στη Δυτική Ελλάδα και έγινε αισθητή έως την Αθήνα.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κάνει λόγο για σεισμό 5,9 βαθμών, στις 15:55, 279 χλμ. δυτικά της Αθήνας, με επίκεντρο βόρεια από το Αργοστόλι, και με εστιακό βάθος 17 χιλιόμετρα.

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν αποκλείω συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν αποκλείει συνεργασία ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είπε σε συνέντευξή του πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει στροφή 180 μοιρών.

Μιλώντας στον Realfm ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή το κάθε κόμμα αντιλαμβάνεται αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς ως μείζον συμφέρον της χώρας, που είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε δεν υπάρχει θέμα. Μπορούμε όλοι να συνεργαστούμε».

Όσο για το πότε θα μπορέσει η χώρα να βγει ξανά στις αγορές δήλωσε ότι «η μερική μας έξοδος στις αγορές μέσα στο 2014 αν διατηρήσουμε τη σταθερότητα που έχουμε. Η κάλπη θα κρίνει αν θέλει ο λαός θέλει να ξαναμπεί στην περιπέτεια ή όχι» και δήλωσε αισιόδοξος λέγοντας: «100% βγαίνουμε από το τούνελ».

Κλειστός ο δρόμος Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου - Λευκό τοπίο η Θεσσαλονίκη (φωτο - video)


Κλειστός παραμένει από τις 9 το πρωί ο δρόμος που οδηγεί από τον Χορτιάτη στον Αγ. Βασίλειο.

Η αστυνομία έχει κλείσει τον δρόμο τοποθετώντας μία κορδέλα, καθώς κρίθηκε επικίνδυνη η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο. Κλειστός είναι και ο δρόμος Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου, στον οποίο το πρωί προκλήθηκε και τροχαίο ατύχημα με αυτοκίνητο που ντεραπάρισε.

Τροχαία ατυχήματα, εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος προκλήθηκαν και στον περιφερειακό και στο Δερβένι, στο ρεύμα προς Καβάλα όταν φορτηγό ντεραπάρισε εξαιτίας του χιονιού.

Τις υποψηφιότητες για τον δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε η Χ.Α.

Τις υποψηφιότητες του Ηλία Κασιδιάρη για το Δήμο Αθηναίων και του Ηλία Παναγιώταρου για την Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε και επίσημα η Χρυσή Αυγή σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε «ότι όσα ψέματα και να πουν, όσες παρανομίες και να κάνουν, θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ακόμα και μέσα από τη φυλακή».

Εκτίμησε δε ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι η πρώτη δύναμη στην Αθήνα, λέγοντας ότι «σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία, δήμαρχος πρωτεύουσας χώρας να εκλέγεται μέσα από τη φυλακή».

Χιονισμένο το τοπίο στη Βόρεια Ελλάδα, βροχερός ο καιρός στην Αττική

Σε πτώση η θερμοκρασία

Αθήνα

Στα λευκά έχουν ντυθεί από το πρωί της Κυριακής τα βόρεια προάστια της Θεσσαλονίκης, το Ωραιόκαστρο και ο Χορτιάτης, εξαιτίας της χιονόπτωσης. Ψιλό χιόνι πέφτει και στο κέντρο της πόλης.

Το θερμόμετρο δείχνει 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 4 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, όπου σημειώνονται σποραδικές χιονοπτώσεις.