Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Οι 10 Κορυφαίες Υποθαλάσσιες Ανακαλύψεις του 2014


Από όλες τις καταπληκτικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που γίνονται κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο, εκείνες που προκύπτουν από τα βάθη του ωκεανού είναι από οι πιο σαγηνευτικές. Υπάρχει κάτι στον υποβρύχιο κόσμο που αιχμαλωτίζει τη φαντασία μας -ίσως είναι η περιέργεια και η ίντριγκα για το τι άλλο μπορεί να βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια, ή η ιδέα ότι ολόκληρες πόλεις μπορεί να κρύβονται στον πυθμένα του ωκεανού εκτός θέας.

Ευτυχώς, τα υποβρύχια ευρήματα δεν είναι πάντα τόσο μακριά και κάθε χρόνο γίνονται πιο απίστευτες διαπιστώσεις, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας στον τομέα της θαλάσσιας αρχαιολογίας. Εδώ σας παρουσιάζουμε τις δέκα πιοαξιοσημείωτες θαλάσσιες ανακαλύψεις του 2014.

Δήμος Ωραιοκάστρου - Οι Μωμόγεροι... στο Ωραιόκαστρο

Το πανάρχαιο δρώμενο του δωδεκαήμερου «Μωμόγεροι» αναβιώνει για 5η συνεχή χρονιά αύριο στις 12 το μεσημέρι στο Ωραιόκαστρο από την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Πρωτοχωρίου Κοζάνης.

Σημείο εκκίνησης τα γραφεία του συλλόγου στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο του δήμου, και στη συνέχεια θα διέλθουν από όλους τους κεντρικούς δρόμους του Ωραιοκάστρου.

Τι είναι οι Μωμόγεροι

Οι Μωμόγεροι (γνωστό και ως Μωμόεροι ή Μωμοέρια) είναι ένα ποντιακό λαϊκό δρώμενο το οποίο λαμβάνει χώρα το 12ήμερο Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Θεοφάνια.

Η εκλογική κατάσταση στα κόμματα μέχρι στιγμής




Γράφει ο Πάνος Ντούλας,
Αχαρνές, 02/01/2015

Παρακάτω, όλες οι εκλογικές εξελίξεις μέχρι στιγμής στα κόμματα. Αναφέρονται όλα τα κόμματα των ευρωεκλογών (με αυτήν τη σειρά) καθώς και όσα καινούργια έχουν δηλώσει ότι θα κατέβουν.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε μέχρι στιγμής, Παρασκεύη 02/01/2015, 13:00:

1)  ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ). Έχει γίνει ενιαίο κόμμα αλλά τον στηρίζει, επίσης, η Πρωτοβουλία των 1.000, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Κομμουνιστική Ανασύνταξη. Πρόσφατα προσχώρησε και η Σοσιαλιστική Έκφραση.

2)  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Κατεβαίνει κανονικά με κάποιες προσχωρήσεις των βουλευτών που ψήφισαν ΝΑΙ στον υποψήφιο Πρόεδρο Δήμα.