Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Συνθήματα κατά Μπουτάρη (videos)


Με συνθήματα υποδέχθηκαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κάτοικοι της περιοχής, με αφορμή την τελετή ονομασίας ενός πάρκου της πλατείας Καραϊσκάκη (απέναντι από τον ΟΣΕ) σε πάρκο Δυρραχίου - Αλβανίας.

Στο σημείο υπήρχε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας χωρίς να υπάρξουν έκτροπα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες.

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκη πήρε την απόφαση για τη μετονομασία, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον αδελφοποιημένο δήμο Δυρραχίου.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για την 39η επέτειο της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, για την 39η επέτειο της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Τιμούμε τον ιδρυτή, τα ιστορικά στελέχη, τους αγωνιστές της Παράταξής μας.

Ανανεώνουμε, ταυτόχρονα, τη δέσμευσή μας για νέους αγώνες δημοκρατίας, ανάταξης και ανάτασης της Πατρίδας μας.

4,87 Εκατομμύρια ευρώ στον Δήμο Πολυγύρου για την αναβάθμιση των Βιολογικών Γαλάτιστας & Ορμύλιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4,87 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ & ΟΡΜΥΛΙΑΣ


Ένα ακόμη μεγάλο έργο για το Δήμο Πολυγύρου θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονία – Θράκη". Πρόκειται για την περιβαλλοντικού χαρακτήρα παρέμβαση: "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΟΡΜΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ με προϋπολογισμό 4.870.677 ευρώ.

Στην πράξη, που είναι ενταγμένη στον  Αξονα Προτεραιότητας "07 – Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ" του Ε.Π. "Μακεδονία – Θράκη", εντάσσονται δύο υποέργα: η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Ορμύλιας1 και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Γαλάτιστας2.

Ρουπακιώτης: HΠΑ και Κομισιόν πίεσαν για τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής

«Κύκλοι μέσα από την κυβέρνηση, μέσα από το Μαξίμου, πάγωσαν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί πίστευαν ότι τη ΧΑ δεν πρέπει να την πολώσεις, πρέπει να έχουμε διάδρομο ανοιχτό να ξαναφέρουμε τους ψηφοφόρους πίσω ενώ υπήρχε πλήρης συμφωνία στην κατάθεσή του» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να αξιοποιήσει πολιτικά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο. Υπήρχε δραματική καθυστέρηση του πολιτικού συστήματος στην αντιμετώπιση της ΧΑ δεν είχε αξιολογήσει το πολιτικό σύστημα το μείζονα κίνδυνο της ΧΑ.

Αιμοδοσία στο Μεταγγίτσι

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ  «ΝΕΑ ΑΣΣΑ»

Μεταγγίτσι 04-10-2013

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα» σε συνεργασία με το νοσοκομείο Πολυγύρου διοργανώνει Αιμοδοσία, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου, κάτω από την Κοινότητα Μεταγγιτσίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι. Παρακαλούνται οι αιμοδότες να συμμετέχουν, γιατί το αίμα είναι ένα πολύτιμο αγαθό και η διαδικασία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Δήμος Σιθωνίας: Συναντήσεις για τον τουρισμό

Νικήτη 04 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήσεις για τον τουρισμό

Συναντήσεις με επιχειρηματίες και φορείς του Τουρισμού πραγματοποιούν ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος και οι συνεργάτες του, προκειμένου να οργανώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την παρουσία της Σιθωνίας στις επικείμενες εκθέσεις τουρισμού αλλά και να δημιουργήσουν το κατάλληλο πλαίσιο δράσεων για την ανάδειξη της περιοχής.

Μετά την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από μια εβδομάδα με τα μέλη της Ομοσπονδίας ενοικιαζομένων  καταλυμάτων Χαλκιδικής, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ακολούθησε συνάντηση με ξενοδόχους της Σιθωνίας.

Στον Κορυδαλλό ο Χρήστος Παππάς

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Το αυτοκίνητο που τον μετέφερε από τη ΓΑΔΑ έφτασε στις φυλακές γύρω στις 14.30. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κρατηθεί σε ειδικό χώρο του τμήματος των γυναικείων φυλακών.

Σε ειδικά ανακατασκευασμένα κελιά των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού κρατούνται ήδη ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός.

Κουίκ: Ο κ. Νταβούτογλου, για μία ακόμη φορά, επιδίδεται σε εκβιασμούς

Ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ επέκρινε τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου στο CNN Turk, σχετικά με τη Σχολή της Χάλκης, τα τζαμιά και τους μουφτήδες.

    «Ο κ. Νταβούτογλου, για μία ακόμη φορά, επιδίδεται σε εκβιασμούς, που είναι το γνωστό άθλημα της Άγκυρας. Θα του συνιστούσα:
    
    1ον Να διαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου Κωνσταντινοπολιτών που αφορά στην απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας και της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα στον ιστορικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κυδωνιών (Αϊβαλί).

Ο Άρης είχε κάποτε σούπερ-ηφαίστεια

Ο Άρης είχε κάποτε γιγάντια ηφαίστεια, πολύ μεγαλύτερα από εκείνα που υπήρξαν στη Γη, τα οποία, με τις τεράστιες εκρήξεις τους, κατέκλυσαν με δισεκατομμύρια τόνους λάβας και στάχτης την επιφάνεια και τον ουρανό του «κόκκινου πλανήτη», σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίες όμως δεν βρίσκουν σύμφωνη όλη τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Είναι η πρώτη φορά που προτείνεται η ύπαρξη αρχαίων σούπερ-ηφαιστείων στον 'Αρη, σε γεωλογικές περιοχές (καλδέρες) που ως τώρα θεωρούνταν απλώς κρατήρες πρόσκρουσης.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο γεωλόγος Τζόε Μιχάλσκι (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λονδίνου και Ινστιτούτο Πλανητικής Επιστήμης Αριζόνας) και ο ηφαιστειολόγος Τζέικομπ Μπλίτσερ (Διαστημικό Κέντρο Goddard της NASA), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το BBC, το «Science» και το «New Scientist», πιστεύουν ότι βρήκαν σαφή ίχνη τέτοιων σούπερ-ηφαιστείων στην περιοχή «Αράμπια Τέρα» στο βόρειο ημισφαίριο του «κόκκινου» πλανήτη, παρόλο που δεν είναι ορατές οι τυπικές κωνικές κορυφές των ηφαιστείων.