Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

…ΝουΔου πεσούσης

πάσα χαζογελαστή ξυλεύεται…

Πηγή: Ελληνικό καφενείο

Οι νεράιδες στην τέχνη

Το ΕΕΚ κατεβαίνει ανεξάρτητο στις βουλευτικές εκλογές στις 4 του Οχτώβρη


ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΤΟΥ ΟΚΤΏΒΡΗ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ, ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΕΕΚ –ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ

ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Όσοι λένε ότι οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα αλλάξουν κάτι στη ζωή των φτωχών και των κατατρεγμένων είναι απατεώνες. Η κρίση θα γίνει τρισχειρότερη όποιος κι αν κερδίσει την κουτάλα της εξουσίας κι όποια πιστή στο αστικό καθεστώς αντιπολίτευση μπει στη Βουλή. Μία και μόνο ευκαιρία μας δίνουν οι κάλπες :

Να μαυρίσουμε αυτούς που μαυρίζουν την ζωή μας!

Μαύρο στη μπλε και μαύρη Δεξιά των Βατοπεδινών και των «κουμπάρων», των τοπαρχών της ΕΕ, της Αμερικής και του ΝΑΤΟ, των μπάτσων της «ζαρντινιέρας» και των δολοφόνων του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου!

Μαύρο στον Καραμανλή τον Μικρό, που πέντε χρόνια κάθονταν σαν Νέρωνας να βλέπει απαθής να καίγεται ο τόπος κι η οικονομία χωρίς να του καίγεται καρφάκι για τις ανάγκες του δεινά μαστιζόμενου λαού. Τώρα ζητάει κυνικά να τον ξαναψηφίσουν για να πετσοκόψει δουλειές, μισθούς, συντάξεις, όλα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, να πνίξει στους φόρους τους μικρούς για χάρη των μεγάλων «νταβατζήδων» του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Μαύρο στη κατάμαυρη άκρα Δεξιά του ΛΑΟΣ και των Χρυσαυγιτών, της εθνικιστικής υστερίας και του ρατσιστικού μίσους, τους επίγονους των Χιτών και Ταγματασφαλιτών.

Μαύρο στο πράσινο μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ που ποδοπάτησε στη πράξη επί 20 χρόνια, τις υποσχέσεις που άλλοτε είχε δώσει στα λόγια κι έγινε σημαιοφόρος του νεοφιλελευθερισμού και του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού, ροπαλοφόρος του κεφαλαίου και πρωταθλητής των σκανδάλων.

Το 2004 φύγανε οι κλέφτες για να έρθουν οι ληστές. Μήπως τώρα θέλουμε να φύγουν οι ληστές για να ξαναρθούν οι κλέφτες ή να συγκυβερνήσουν κλέφτες και ληστές που έτσι κι αλλιώς είδαμε να ζεσταίνονται στην ίδια αγκαλιά της Ζήμενς;

Ο πιο ανίκανος πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών σήκωσε τα χέρια ψηλά και παράδωσε την εξουσία στον πιο ανίκανο να διαχειριστεί την κρίση της. Δεν πρόκειται απλώς για προσωπικές αδυναμίες. Πάνω από μισό αιώνα την Ελλάδα την κυβερνούν κοινοβουλευτικά οι τρεις «άγιες οικογένειες» Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη. Τώρα ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης κι η Ντόρα αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα την παρακμή του καραμανλισμού, του παπανδρεϊσμού και του μητσοτακισμού αλλά και συνολικά την αθεράπευτη παρακμή και σήψη του αστικού πολιτικού συστήματος, ιδιαίτερα όπως διαμορφώθηκε από την πτώση της χούντας κι εδώ.

Το πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει γιατί το κοινωνικο-οικονομικό σύστημα του κεφαλαίου έχει σαπίσει. Δεν παίρνει διόρθωση αλλά ανατροπή.

Η ανθρωπότητα σήμερα αντιμετωπίζει την χειρότερη κρίση στην ιστορία του παγκόσμιου καπιταλισμού, όπως οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες έχουν παραδεχτεί, κι η καπιταλιστική οικονομία της Ελλάδας είναι, σύμφωνα και με την έκθεση του ΔΝΤ, ουσιαστικά χρεοκοπημένη. Ποιος θα διαχειριστεί τη χρεοκοπία της χώρας σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας και με δεδομένη την επερχόμενη κοινωνική θύελλα που προανήγγειλε η εξέγερση του Δεκέμβρη; Και τα δύο κόμματα αστικής εξουσίας και οι ηγέτες τους έχουν αποδειχτεί ότι είναι οι «καταλληλότεροι» στην αποτυχία.

Η καπιταλιστική κρίση είναι η πηγή μιας χωρίς προηγούμενο κρίσης εξουσίας. Πολλά σενάρια παίζουν για μεγάλους και μικρούς συνασπισμούς, πράσινο-μπλε, πράσινο-ροζ, μαύρο-μπλε, για οικουμενική, για κυβέρνηση «εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών» κ.α. Όλα τα σχήματα θα είναι αντιλαϊκά γιατί θα επιχειρήσουν να διαχειριστούν την κρίση του κεφαλαίου για λογαριασμό του κεφαλαίου ενάντια στα θύματά του αλλά κι όλα είναι εξαρχής υπονομευμένα από μια ανεξέλεγκτη παγκόσμια κρίση και τη ντε φάκτο χρεοκοπία της χώρας. Το καράβι βουλιάζει και το μόνο που κοιτούν είναι πώς θα φάνε και τον τελευταίο επιβάτη πριν πνιγούν…

Το ζήτημα δεν είναι απλώς ποια κυβέρνηση του κεφαλαίου θα μας κυβερνά. Το ζήτημα δεν είναι να ζητάμε μόνο την ανατροπή της πολιτικής που ακολουθεί μια καπιταλιστική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις επιταγές του κεφαλαίου και τις ανάγκες του συστήματός του, σάμπως θα ήθελε ή θα μπορούσε σήμερα μια τέτοια ταξική κυβέρνηση να πάρει φιλολαϊκά μέτρα.

Το ζήτημα δεν είναι ποια αστική κυβέρνηση θα μας τυραννά ή ποια πολιτική μιας αστικής κυβέρνησης θα μας βγάλει από την κρίση βάζοντας να πληρώσουμε τα σπασμένα, αλλά το ποια κοινωνική τάξη, επικεφαλής όλων των φτωχών λαϊκών μαζών, μπορεί και πρέπει να πάρει με αγώνες τις τύχες της κοινωνίας στα χέρια της και να μας βγάλει από την κρίση.

Για την κρίση δεν φταίνε οι εργάτες κι ο φτωχός λαός αλλά οι κεφαλαιοκράτες, οι κυβερνήσεις τους και προπαντός το σύστημά τους. Την κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες! Να απαλλοτριώσουμε τους απαλλοτριωτές του μόχθου και της ζωής μας! Όλη η εξουσία στους εργάτες! Για μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση!

Αυτό πρέπει να είναι το καθήκον μιας Αριστεράς που είναι πραγματική κομμουνιστική Αριστερά, δηλαδή ταγμένη στην ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξουσίας που το περιφρουρεί.

Μα ποια Αριστερά υπάρχει στην Ελλάδα;

Αυτή που ουσιαστικά το μόνο που ζητά, απαιτεί (ΚΚΕ) ή εκλιπαρεί (ΣΥΝ) είναι η ψήφος μας για να έχουν ισχυρότερη θέση στα παζάρια με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, στο όνομά μας και χωρίς εμάς;

Τι μπορούμε να περιμένουμε από το ΚΚΕ της Παπαρήγα; Παρά τις θυσίες των αγωνιστών του, σήμερα, η ηγεσία του, από την μια, ξαναγυρνά 70 χρόνια πίσω στις πιο μαύρες μέρες του κινήματος, δοξολογεί τον Στάλιν και τον σταλινισμό, χωρίς να κάνει καμιά αυτοκριτική για τις τραγωδίες (ούτε καν για την τραγική φάρσα της Τζανετακειάδας του 1989), κι από την άλλη, όταν το καθεστώς κλονίζεται, όπως στην εξέγερση του Δεκέμβρη, στέκεται με το μέρος του, καταγγέλλει τους εξεγερμένους σαν κουκουλοφόρους - πράκτορες και υπόσχεται, διά στόματος Παπαρήγα στη Βουλή, ότι μια «λαϊκή εξέγερση όταν έρθει δεν θα σπάσει ούτε μια βιτρίνα»...

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνανε καθυστερημένα μια «αριστερή στροφή», καλλιεργήσανε πολλές ελπίδες σε πλατιά στρώματα εργαζομένων, διανοουμένων και νεολαίας- για να τις διαψεύσουν στη συνέχεια με τον πιο άθλιο τρόπο; Με αλλοπρόσαλλες γραμμές, «μια με τον αστυφύλαξ μια με τον χωροφύλαξ», και τον Δεκέμβρη, μια με την αστική καθεστωτική νομιμότητα και μια με την ριζοσπαστικότητα, οι ηγέτες του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, χάσανε και από τα δεξιά κι από τα αριστερά και μετά το κακό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές ρίχτηκαν στις καρεκλομαχίες τρώγοντας τις σάρκες όχι μόνο τις δικές τους αλλά και των οπαδών τους

Αν από τους παραπάνω δεν μπορούμε να ελπίζουμε τίποτα το ουσιαστικό, καμιά ριζική διέξοδο στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο, τι μπορεί να περιμένει κανείς από τις μικρογραφίες τους; Από τα διάφορα σταλινομαοϊκά «μλ», τα μικρά ΚΚΕ που ονειρεύονται να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη; Ή, από την μικρογραφία του ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που οι «συνιστώσες» της κινούνται εξίσου αλλοπρόσαλλα, άλλες πιάνοντας στασίδι δίπλα στη ΠΑΣΚΕ και την ΓΣΕΕ, άλλες λοξοκοιτώντας προς τα ερείπια του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλες αιωνίως ταλαντευόμενες σε μεσοβέζικη θέση μεταξύ μεταρρύθμισης κι επανάστασης;

Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές διαχωρίζεται από όλους τους παραπάνω σχηματισμούς της κοινοβουλευτικής κι εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς γιατί οι καιροί - το έδειξε ο Δεκέμβρης!- απαιτούν τον πιο αποφασιστικό, ριζικό διαχωρισμό με το καπιταλιστικό σύστημα που απειλεί να μας θάψει στα ερείπιά του και συνάμα την ρήξη με κάθε τι το ρεφορμιστικό και μεσοβέζικο – για να ανοίξει ο δρόμος σε μια εναλλακτική επαναστατική διέξοδο από την κρίση, με τους εργάτες στην εξουσία και τον κοινωνικό πλούτο στα χέρια αυτών που τον παράγουν κι όχι αυτών που τον ληστεύουν. Για να πάρουμε όχι ένα μέρος από τα κέρδη τους αλλά ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ.

Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια όπως οι Μαυρογιαλούροι στη Βουλή και τα υπουργεία. Είμαστε μια διεθνιστική οργάνωση επαναστατών μαχητών με μακριά ιστορική παράδοση αγώνων και θυσιών που έδωσε και δίνει το παρόν και σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις του σήμερα: στις απεργίες, τις καταλήψεις, τους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στο αστυνομικό κράτος του Μαρκογιαννάκη και του Χρυσοχοϊδη, για την υπεράσπιση όλων των θυμάτων του Κράτους και της καταστολής, στο πλευρό των μεταναστών, των κολασμένων της γης. Είμαστε παρόντες στο Πολυτεχνείο του 1973 αλλά και στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, μαζί με χιλιάδες άλλους που άλλαξαν ριζικά το σκηνικό και γράψανε Ιστορία.

Δεν ξεχνούμε το αίμα του Αλέξη!

Δεν ξεχνούμε το βιτριόλι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, την ηρωική μετανάστρια και συνδικαλίστρια και παλεύουμε για το ξεσκέπασμα και την τιμωρία όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών που τους καλύπτουν το Κράτος, τα καθεστωτικά κόμματα και οι εργατοπατέρες. Έξω οι εργολάβοι κι οι δουλέμποροι από το Δημόσιο! Όχι στη μαύρη, ελαστική κι ανασφάλιστη εργασία! Θέλουμε δουλειά κι όχι δουλεία. Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες, τα αδέλφια μας! Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις επιχειρήσεις «σκούπας», τις αναγκαστικές απελάσεις! Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν είναι λαθραία. Ίσα δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους, ντόπιους κι αλλοδαπούς!

Δεν ξεχνούμε ότι τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ.

Κι ο κοινωνικός ταξικός πόλεμος θα κλιμακωθεί μετά τις εκλογές. Σας καλούμε να δώσουμε μαζί τις μάχες στον κοινωνικό πόλεμο, μέχρι την τελική νίκη, την κοινωνική χειραφέτηση. Το κάλεσμά μας απευθύνεται προπαντός στις δυνάμεις της στρατιάς του Δεκέμβρη, της μεγάλης στρατιάς της λευτεριάς!

Ζητάμε να μας στηρίξετε στις κάλπες για να στηρίξετε και να πάρετε μέρος στο πιο αδιάλλακτο και ασυμβίβαστο αγώνα, πέρα από τις κάλπες:

Για να απαγορευτούν οι απολύσεις! Λιγότερες ώρες δουλειάς, δουλειά για όλους! Άμεση απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο κάθε επιχείρησης που κλείνει ή μεταφέρεται, κάθε δημόσιας επιχείρησης που ιδιωτικοποιήθηκε. Δημόσια, δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγεία, Παιδεία και κοινωνική ασφάλιση για όλο τον λαό.

Για να πετάξουμε έξω τους ιμπεριαλιστές φονιάδες των λαών, τις αμερικανονατοϊκές βάσεις τους. Έξω από το ΝΑΤΟ τώρα!

Για να βγει η χώρα από την αρπάγη του κάθε Αλμούνια και της ΕΕ, του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων. Να καταργηθεί το εξωτερικό χρέος και να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες χωρίς αποζημίωση στους τραπεζίτες κάτω από τον έλεγχο των ίδιων των εργαζομένων. Να υπαχθεί το τραπεζικό σύστημα σε μια δημόσια κεντρική τράπεζα που θα λειτουργεί προς όφελος της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών και εργαζομένων λαϊκών στρωμάτων της πόλης.

Για τον σχεδιασμό της οικονομίας σύμφωνα με τις ανθρώπινες ανάγκες όλων κι όχι το κέρδος των λίγων. Ενίσχυση των παραγωγικών συνεταιρισμών των φτωχών αγροτών στην ύπαιθρο, και δημιουργία καταναλωτικών συνεταιρισμών στις πόλεις. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση των ιμπεριαλιστών, επαναστατική πάλη με όλους τους Ευρωπαίους εργάτες για τη σοσιαλιστική ενοποίηση από τα κάτω της ευρωπαϊκής ηπείρου στις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης !


Σπέρνουν την μιζέρια, θα θερίσουν την οργή,

εμπρός για επανάσταση σ’ ολόκληρη την γη!

Για την Διεθνή των επαναστάσεων του 21ου αιώνα!

Για την εξουσία των εργατών!

Για τον ελευθεριακό κομμουνισμό!


ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ

9/9/09


διαδώστε αυτό το μήνυμα...

www.eek.gr

eek@ath.forthnet.gr

Παράξενη φωτογραφία με τον Σουφλιά


Είδαμε αυτή την φωτογραφία στο διαδίκτυο και νομίζαμε ότι είναι μοντάζ.

Μετά είδαμε ότι αυτή η φωτογραφία έχει δημοσιευθεί στα Νέα.

Τι περίεργο βλέπετε;

Πως περνούν τα χρόνια... η Ντόρα 5χρονη...


Μία συλλεκτική φωτογραφία για τους φίλους της Ντόρας στον Πολύγυρο, στην Χαλκιδική και σε ολόκληρη την Ελλάδα...

50 χρόνια πριν η κυρία Μαρίκα κρατάει αγκαλιά την 5χρονη Ντόρα...

Ανοιχτό «παράθυρο» συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γ. Καρατζαφέρης


Στριμωγμένος ο Καραμανλής είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΛΑΟΣ με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καραταζφέρης. «Είμαι Χριστιανός με βαθύ συναίσθημα πίστης. Όταν υπάρχει καλή διάθεση μπορεί να συνεργαστούμε. Έχω υποχρέωση, είπε, να το κάνω, αν χρειαστεί για το καλό της Ελλάδας» ανέφερε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «όποιος δεχθεί να στηρίξει το πρόγραμμά μου θα συνεργαστώ μαζί του». Και οι πυλώνες συνεργασίας, όπως είπε, θα είναι τρεις. Πρώτον, εξωτερική πολιτική από την Αθήνα, δεύτερον ποσόστωση στους μετανάστες και τρίτον, κοινωνική ειρήνη. Πάνω σε αυτή τη βάση, είπε, μπορεί να υπάρχει συνεργασία για το καλό της χώρας.

Στριμωγμένος ο Καραμανλής

Για τον Κ. Καραμανλή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι το πρώτο συναίσθημα που νιώθει κανείς βλέποντάς τον είναι οίκτος. Όπως είπε, η ΝΔ δείχνει την εικόνα σάπιου. Ακολούθως, αναρωτήθηκε είναι καθαρό ψηφοδέλτιο να φεύγει ο Παυλίδης και όχι η κ. Μπακογιάννη, η οποία απέπεμψε το διευθυντή του γραφείου της αλλά την επομένη τον διόρισε πρόεδρο σε οργανισμό με 8.000 ευρώ μισθό, ή ο κ. Σουφλιάς που έκτισε παράνομα στην Ανάβυσσο;

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δέχεται γρονθοκοπήματα από παντού. "Όλοι φεύγουν. Ακόμα και ο κ. Χαϊτίδης, πρότυπο βουλευτή στις Σέρρες, φεύγει, αφού το ψηφοδέλτιο στο νομό αρχίζει πάντα από το γράμμα «Κ» λόγω του θείου του κ. Καραμανλή. Για ποια ανανέωση λοιπόν μπορεί να μιλά στα ψηφοδέλτια η ΝΔ;" τόνισε.

Ακόμη, ο Γ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φοβούνται τα ισχυρά πολιτικά πρόσωπα ζημιώνοντας την έννοια της δημοκρατίας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη μη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των Κώστα Σημίτη, Χρήστου Βερεήλ και Αλέκου Παπαδόπουλου από πλευράς ΠΑΣΟΚ καθώς και στην Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη από πλευράς Νέας Δημοκρατίας.

Για Ψινάκη, Ανατολάκη

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στο νομός Ροδόπης. «Σημειωλογικά, για να μην φαίνεται ότι στην περιοχή κάνει μόνο κουμάντο το τουρκικό προξενείο» είπε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Για τον ΛΑΟΣ, είπε ότι πνέει ένας ούριος άνεμος αφού υπάρχει ευρύτερη αποδοχή. Επίσης, δήλωσε ότι «στους κόλπους μας έχουμε συμπεριλάβει ό,τι πιο καλό, ό,τι πιο αδιάφθορο υπάρχει».

Για τον Ηλία Ψινάκη είπε ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος επώασης της πρότασης. Ωστόσο, τόνισε ότι τον ήθελε στο ψηφοδέλτιο για να λειτουργήσει ως αγωγός επικοινωνίας με τους νέους. Και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε να είναι μαζί του ο Γ. Ανατολάκης και πήγε.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δημοσκόπηση για τις περιφέρειες Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης


Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στις δύο εκλογικές περιφέρειες τoυ Νομού Θεσσαλονίκης έναντι της Ν.Δ. δίνει δημοσκόπηση που διενήργησε η Palmos Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης εμφανίζεται να προηγείται κατά 8,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 29,9% και η Ν.Δ. 21,5%.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 8,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,6%, ο ΛΑΟΣ 6,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 15,4%.

Στη Β' Θεσσαλονίκης στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 29,7% και το ΠΑΣΟΚ 31,9% (διαφορά 2,2 ποσοστιαίων μονάδων).

Το ποσοστό του ΚΚΕ είναι 5,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 2%, ο ΛΑΟΣ 4,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,7%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 16,2%.

Η έρευνα που δημοσιεύεται στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» διεξήχθη από την Palmos Analysis στην Α' Θεσσαλονίκης από 2 έως 9 Σεπτεμβρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου και σύστημα cati σε δείγμα 1.002 ψηφοφόρων, άνω των 18 ετών.

Στη Β' Θεσσαλονίκης η έρευνα έγινε από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου σε 1.003 ψηφοφόρους με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Εύβοια

φωτογραφία: Εφημερίδα Έθνος

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας από τις έντονες βροχοπτώσεις. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν οι δήμοι Κηρέως, Μεσσαπίων, Διρφύων, Αμαρυνθίων Ν. Αρτάκης, Χαλκιδέων, Αυλίδας, Ανθηδόνος, Ληλαντίων, Ερέτριας, Ταμυνέων, Δυστίων, Αυλώνος, Κονιστρών και Κύμης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας μετά από αίτημα της Ν.Α. Ευβοίας.

Στο δήμο Ληλαντίων, οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας βοηθούν στην απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Λευκαντί και Μπούρτζι, ενώ ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης.

Σοβαρή είναι και η κατάσταση στον ορεινό οικισμό Μίστρο, όπου υπάρχουν αποκλεισμένοι κάτοικοι. Στην περιοχή προσπαθούν να φθάσουν δυνάμεις ενώ έχει πάει ήδη ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα μήπως χρειαστεί για την άμεση μεταφορά κατοίκων που έχουν ανάγκη.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές και στις υπόλοιπες περιοχές, όπου έχουν πλημμυρίσει εκτάσεις με καλλιέργειες, σπίτια, καταστήματα, ενώ έχουν καταστραφεί τμήματα του οδικού δικτύου.

Πηγή: Σερβιτόρος της Εύβοιας

Φίλος μας από την Χαλκίδα μας ενημέρωσε ότι έβρεχε καταρρακτωδώς από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το μεσημέρι στην Χαλκίδα.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα μέσα στην πόλη της Χαλκίδας από τη νεροποντή.

Υποψήφια στην Α' Θεσσαλονίκης η Αλέκα Παπαρήγα


Επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Α' Θεσσαλονίκης και της Β' Αθήνας θα είναι η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Παπαρήγα.

«Μαύρες τρύπες» στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια σε πολλούς νομούς


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Α. ΡΑΒΑΝΟΣ

Φυγόκεντρες δυνάμεις ασκούνται στη Νέα Δημοκρατία και ο εκλογικός σχεδιασμός του κυβερνώντος κόμματος δέχεται ισχυρό πλήγμα. Οι «μαύρες τρύπες» στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια είναι πολλές. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο στις περισσότερες τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθηνών και σε περισσότερους από 20 νομούς.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν δεδομένο ότι στις εκλογές θα εκφραστεί η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, η οποία ενισχύθηκε και από την εμφάνιση του Πρωθυπουργού το περασμένο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως που προκύπτει από τις συζητήσεις είναι ότι το πολιτικό «imperium» του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν είναι λίγα τα στελέχη της ΝΔ που θέτουν, παρά τις όποιες κινήσεις γίνονται, στο επίκεντρο της κριτικής τον κ. Καραμανλή. Πολλοί υποψήφιοι βουλευτές κάνουν λόγο για «μαύρη Κυριακή», ειδικά την 4η Οκτωβρίου, ημέρα ίδρυσης της ΝΔ.

Το πολιτικό τοπίο άλλαξε άρδην με άξονα τη Β΄ Αθηνών, περιφέρεια-«βαρόμετρο» για το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων στη Β΄ Αθήνας φανερώνει σαφή στροφή υπέρ του ΠαΣοΚ και κάθετη πτώση της ΝΔ. Πολλοί μιλούν ανοιχτά για περιφέρεια-«σφαγείο» για τους υποψηφίους και «ναρκοπέδιο» για το κυβερνών κόμμα. Εξάλλου η ΝΔ στη Β΄ Αθήνας πιθανότατα θα βρεθεί με 10 βουλευτές αντί για 17, ενώ καταγράφει και σημαντικές απώλειες στους περισσότερους ποιοτικούς δείκτες: από την ακρίβεια έως την καθημερινότητα που την είχε κάνει σημαία του ο κ. Καραμανλής.

Παράλληλα, το πιο ανησυχητικό στοιχείο για την κυβέρνηση είναι ότι ακόμη και στις δημοσκοπήσεις που γίνονται σε ιδιαίτερα κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες καταγράφεται σε σημαντικό βαθμό αποσυσπείρωση της βάσης της ΝΔ και μετακίνηση προς το ΠαΣοΚ και τον ΛΑΟΣ. Το δύσκολο παρέμενε έως χθες ο «επαναπατρισμός» των ψηφοφόρων που μετακινούνται προς τον ΛΑΟΣ κυρίως σε περιφέρειες όπως η Αιτωλοακαρνανία, η Αρκαδία, η Λακωνία, η Αχαΐα, η Εύβοια, η Πέλλα, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα, αρκετοί δήμοι στη Β΄ Αθηνών κ.α.

Ο κατάλογος με τις αρνήσεις πολιτευτών της ΝΔ, αρκετών βουλευτών, αλλά και επιφανών στελεχών στις τοπικές κοινωνίες είναι αρκετά μακρός και προκαλεί μελαγχολία στα ηγετικά στελέχη του κόμματος. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα η κατάσταση για τη ΝΔ είναι ιδιαίτερα αρνητική, αφού ο ΛΑΟΣ έχει διεισδύσει στον ζωτικό χώρο της ΝΔ και ο κ. Γ. Καρατζαφέρης έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματός του αρκετών στελεχών που προέρχονται από το κυβερνών κόμμα.

Η Ρηγίλλης ετοιμάζεται, πιθανότατα από τη Δευτέρα, να ανακοινώσει την ύστατη στιγμή τα ονόματα υποψηφίων βουλευτών. Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων είχε άμεση σχέση με τις αρνήσεις πολλών «γαλάζιων» στελεχών στις κρούσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ. Σε αρκετές περιοχές υπάρχουν εκκρεμότητες, κυριαρχούν εμφύλιοι πόλεμοι, οι πιέσεις από νυν βουλευτές να «κοπούν» συγκεκριμένα στελέχη είναι έντονες και ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια «να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα».

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων ο κ. Π. Δούκας , ένα από τα κεντρικά πρόσωπα των ημερών, επιμένει- παρά τα μηνύματα του Μεγάρου Μαξίμου ότι θα είναι εκτός ψηφοδελτίου- ότι «όταν έρθει η ώρα θα αποκαταστήσει την αλήθεια, αν και είναι γνωστή». Παράλληλα, ξέροντας κατά βάθος ότι έχει «κοπεί», τονίζει σε όλους τους τόνους ότι η υποψηφιότητά του έπρεπε να κριθεί από τη συμπεριφορά και την προσφορά του στην κυβέρνηση ως υφυπουργού και επικαλείται μια σειρά από κινήσεις του, κυρίως όταν ήταν στο υπουργείο Οικονομίας. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν προγραμμένο και τον κ. Αρ. Παυλίδη, για τον οποίο έως αργά χθες υπήρχαν φήμες ότι ίσως διάλεγε μόνος του την έξοδο με δημόσια δήλωσή του...

Εκτακτο συνέδριο για επανεκλογή ηγεσίας

Στο επίκεντρο της κριτικής των στελεχών της ΝΔ βρίσκεται ο κ. Κ. Καραμανλής, για τον οποίο λένε ότι έχει υποστεί σημαντική φθορά η εικόνα του. Οι εποχές όπου ήταν στο απυρόβλητο πέρασαν ανεπιστρεπτί. Εξάλλου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε προχθές στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Μega ότι θα είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περίπτωση που η ΝΔ ηττηθεί.

Εθεσε όμως την προϋπόθεση να τον θέλει η παράταξή του, αγνοώντας τους δελφίνους που άλλα σχεδιάζουν. Ουσιαστικά ο κ. Καραμανλής- όπως έλεγαν χθες στελέχη του σκληρού καραμανλικού πυρήνα- προετοιμάζει ή προαναγγέλλει ότι μετά τις εκλογές θα προχωρήσει σε συνέδριο επιβεβαίωσης της ηγεσίας του, με στόχο να επαναδιεκδικήσει την πρωθυπουργία, επενδύοντας σε μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο ΠαΣοΚ. Αν γίνει κάτι τέτοιο, ανατρέπονται οι στρατηγικές των δελφίνων, που ανέμεναν ότι με την ήττα της ΝΔ θα άρχιζε το «παιχνίδι για την επόμενη ημέρα».

Πηγή: Το Βήμα

Ζητάμε την άμεση επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου


και σας καλούμε να στηρίξετε τη δράση μας

Στόχος μας

Η κατάθεση χιλιάδων αιτήσεων στα γραφεία των νεοεκλεχθέντων υπουργών ΥΠΕΧΩΔΕ και ΥΠΠΟ, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους.

Ναι, συμμετέχω κι εγώ και αιτούμαι:

1. Από το ΥΠΕΧΩΔΕ
την άμεση έγκριση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου και την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των ορίων του (επέκταση του εθνικού δρυμού από τα 38.500 στα 238.000 στρέμματα)

2. Από το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠΠΟ)
την άμεση προώθηση ένταξης του Ολύμπου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και τον καθορισμό Ζώνης Απόλυτης Προστασίας Α και ζώνης προστασίας Β με όρους των χρήσεων γης.

3. Από τη Δασική Υπηρεσία
τον έλεγχο ανοικοδόμησης στις εκτός σχεδίου εκτάσεις που περιβάλλονται από δάση.

4. Από το ΥΠΕΧΩΔΕ, το ΥΠΠΟ και τη Δασική Υπηρεσία
τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κανόνων προστασίας έτσι ώστε να μην επαφίεται η προστασία στον πατριωτισμό της διοίκησης και την αντοχή της στις πολιτικές/κομματικές πιέσεις.

Βοήθησε με τη συμμετοχή σου!
Κατέθεσε, τώρα, το αίτημά σου ηλεκτρονικά εδώ: ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Προώθησε αυτό το μήνυμα σε γνωστούς και φίλους!

Μια πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας http://www.otoposmou.gr

Πηγή: Λευτεριά

Υποψήφια με τη Ν.Δ. η Αλίκη, σύζυγος Πασχάλη Αρβανιτίδη...


"Με την Τουτουντζή διαφωνούμε και πολιτικά"

Αντλώντας δύναμη από τη στήριξη που της προσφέρει ο σύζυγός της Πασχάλης και επιθυμώντας να προσφέρει «με υπευθυνότητα και αγάπη» τις υπηρεσίες της στο κοινωνικό σύνολο, η Αλίκη Αρβανιτίδη ετοιμάζεται να θέσει τον εαυτό της (για τρίτη φορά) στην κρίση του ελληνικού λαού, με στόχο μια θέση στο Κοινοβούλιο! Το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τη ΔΕΘ, το τηλέφωνο της δυναμικής δικηγόρου χτύπησε. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο γενικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης που της ανακοίνωσε την απόφαση του κόμματος να τη συμπεριλάβει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο της Β' Αθηνών.

«Οντως, θα είμαι και πάλι υποψήφια βουλευτής» επιβεβαιώνει στην «Espresso» η σύζυγος του λαοφιλούς καλλιτέχνη, η οποία σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη μιλάει για τις μέρες και τα έργα της κυβέρνησης, την πεποίθησή της ότι ο Κώστας Καραμανλής θα επανεκλεγεί πρωθυπουργός, ποιους στόχους θέτει αν εκλεγεί, αλλά και τη σφοδρή δικαστική διαμάχη με την Ουρανία Τουτουντζή για το θέμα πατρότητας του τετράχρονου αγοριού. «Με την Τουτουντζή δεν έχω μόνο προσωπικές διαφορές, αλλά και πολιτικές» λέει και μας ξαφνιάζει!

- Κυρία Αρβανιτίδη, είναι η τρίτη φορά που βάζετε υποψηφιότητα. Τις δύο προηγούμενες, αν και πήγατε πολύ καλά, δεν καταφέρατε να εκλεγείτε. Τι σας ώθησε να θέσετε εκ νέου τον εαυτό σας στην κρίση του εκλογικού σώματος;

Εκείνο που επιθυμώ εδώ και πολλά χρόνια είναι να προσφέρω με αγάπη και υπευθυνότητα τις υπηρεσίες μου στο κοινωνικό σύνολο.

- Πάντως, η σημερινή συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για τη Ν.Δ. και οι δημοσκοπήσεις τη φέρνουν αρκετές μονάδες πίσω...

Είμαι βέβαιη πως το σκηνικό θα ανατραπεί και η Ν.Δ. θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές. Η σοβαρότητα, η ειλικρίνεια, η αποφασιστικότητα και το όραμα του Κώστα Καραμανλή για τον τόπο μας εγγυώνται γι’ αυτό.

- Πώς κρίνετε την απόφαση του Κ. Καραμανλή να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, παρά το γεγονός ότι η βάση και πολλοί από τους βουλευτές εξέφραζαν την αντίθεσή τους;

Προσωπικά, εκτιμώ ότι πρόκειται για μια συνετή απόφαση. Και αυτό επειδή μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και θα είχαμε σίγουρα εκλογές λόγω της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η χώρα θα βρισκόταν σε διαρκή αναταραχή και πολιτική αστάθεια σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

- Στα διάστημα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι δυσαρεστημένη από το έργο της κυβέρνησης. Ισχυρίζονται πως η Ν.Δ. υποσχέθηκε πολλά και έκανε λίγα. Εσείς πώς κρίνετε το κυβερνητικό έργο;

Πραγματικά δεν μπορώ πλέον αυτή την αισχρή αντιπολίτευση που μηδενίζει τα πάντα. Η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει μεγάλα έργα μέχρι σήμερα, μεγάλες τομές στο δημόσιο βίο, σπουδαίες μεταρρυθμίσεις και αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έλεγε «όχι» σε όλα, σήμερα θα ήταν λυμένα πολλά από τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

- Αρκετά πρόσωπα που συμμετείχαν στην κυβέρνηση κατακρίθηκαν για την εικόνα που παρουσίασαν. Στη Θεσσαλονίκη, ψηφοφόροι απαίτησαν από τον Κώστα Καραμανλή να θέσει ορισμένους εκτός ψηφοδελτίων. Πώς κρίνετε τον τυχόν αποκλεισμό τους;

Πολλές φορές, σε θέματα που έχουν να κάνουν με δημόσια πρόσωπα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το κοινό αίσθημα. Αυτό, καλώς ή κακώς, καθορίζει τις εξελίξεις και τις αποφάσεις.

- Αν τυχόν εκλεγείτε, με ποιο τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε;

Με την Παιδεία, γιατί όλα ξεκινούν από αυτή. Η σωστή Παιδεία δημιουργεί και σωστούς πολίτες.

- Σας εκφράζουν υποψηφιότητες, άλλες φημολογούμενες και άλλες υπαρκτές, όπως της Εφης Σαρρή στο παρελθόν ή του Ηλία Ψινάκη;

Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα ισχύει για όλους. Εγκειται λοιπόν στους ψηφοφόρους να επιλέξουν τι θα ψηφίσουν.


«Με το νέο τεστ DNA θα λήξει οριστικά το θέμα»

Η συζήτηση χαλαρώνει και «ξεφεύγει» από τα αμιγώς πολιτικά θέματα. Πηγαίνει στις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στο δικαστικό σκέλος της αντιπαράθεσης εκείνης και του Πασχάλη με την Ουρανία Τουτουντζή για το περιβόητο τεστ DNA. «Μήπως όλη αυτή η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα βοηθάει και τη δική σας δημοτικότητα;» τη ρωτάμε. «Καμία δικαστική διαμάχη δεν κάνει καλό. Παρ’ όλα αυτά όμως, πιστεύω ότι ο κόσμος μπορεί να διακρίνει χαρακτήρες και αξίες μέσα από μια τέτοια διαμάχη» λέει με σιγουριά. Επανερχόμαστε...

«Αρκετός κόσμος (πιθανόν και πολλοί ψηφοφόροι σας) κατακρίνουν τη στάση που κρατάτε μαζί με τον σύζυγό σας ζητώντας διεξαγωγή νέου τεστ DNA. Μήπως έχετε δεύτερες σκέψεις και σκοπεύετε να αναγνωρίσετε το παιδί;» Χαμογελάει... Χωρίς να το πολυσκεφτεί λέει: «Το να είναι κάποιος σίγουρος πως δεν είναι ενός παιδιού που του ζητάνε να αναγνωρίσει, είναι ένα δικαίωμα και εύλογο και νόμιμο. Γι’ αυτό και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο Εφετείο με το αίτημα μιας δεύτερης πραγματογνωμοσύνης. Για να λήξει οριστικά το θέμα». Στο μυαλό μας μπαίνει ένα... σατανικό και φυσικά μη ρεαλιστικό σενάριο: Η εκλογή της κυρίας Αρβανιτίδη να εξαρτάται από μία ψήφο και δη εκείνη της Ουρανίας Τουτουντζή. «Θα καθόσασταν στο ίδιο τραπέζι για να τη μεταπείσετε;» είναι το ερώτημα που της θέτουμε. Η «ντρίμπλα» της είναι έξυπνη: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ μιας ψήφου και μιας πατρότητας. Αλλωστε, με την κυρία Τουτουντζή δεν έχω μόνο προσωπικές διαφορές, αλλά και κομματικές» λέει. Αυτό μάλιστα!

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ

Πηγή: Espresso

Η καλύτερη υποψηφιότητα...

Σπουδαία επιλογή...

Ένας αέρας νίκης και αισιοδοξίας πνέει στο βυθισμένο σκάφος της Νέας Δημοκρατίας...

Νίκο, καλό σου ταξίδι!


Έφυγε* από κοντά μας ο Νίκος! Και ήταν μόλις 18 ετών!

Εκεί στη Λάρισα, πήγε να δει τους δικούς του ανθρώπους, τον πατέρα του, τον παππού του!
Νίκο, καλό σου ταξίδι!

Θα μας λείψεις, θα λείψεις πολύ περισσότερο στους δικούς σου και στους συμμαθητές σου!
*Το Νίκο θα αποχαιρετήσουμε σήμερα (12/9), στις 6:30, στον Πολύγυρο!

Πηγή: Ρεσπέντζα

Σαύρα υψηλής μορφώσεως


Ξαδελφάκι του ιγκουάνα, η... υψηλής μορφώσεως σαύρα «πράσινος δράκος του νερού» αναπαύεται σε ένα διάλειμμα της ταχύρρυθμης εκπαίδευσής της!

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Ταϊλάνδη, σε προάστιο της Μπανγκόκ, στο «εκπαιδευτήριο» του Σαντισάκ Ντουλαπιτάκ, ο οποίος εδώ και 20 χρόνια προπονεί διάφορα ζώα με σκοπό να μάθουν κάποιες πόζες και κινήσεις για να παίξουν σε διαφημιστικά σποτ ή στον κινηματογράφο- ή απλώς για την «ψυχαγωγία» των ιδιοκτητών τους.

Αν και μόλις ενός έτους, το εικονιζόμενο ερπετό φαίνεται ότι είναι αριστούχος μαθητής. Το συγκεκριμένο είδος έχει ήρεμη ιδιοσυγκρασία και μπορεί να εξημερωθεί ως οικόσιτο.

(RΕUΤΕRS/ SUΚRΕΕ SUΚΡLΑΝG)

Πηγή: Το Βήμα

Βαγγέλης Περπινιάδης: Πουλιά μου διαβατάρικα

Τον Μισούνοφ; Ψάξε για άλλον παίκτη...


του Δημήτρη Δραγώγια

Καλοκαίρι του 1983. Ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. Αρης Θεόφιλος Μητρούδης αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας μια αποστολή που θεωρείτο δύσκολη. Να φέρει στην Ελλάδα τον ελληνικής καταγωγής Σκοπιανό Μιχαήλ Μισούνοφ, ένα ψηλό παλικάρι με μπόι 2,08 μ. και φονικούς αγκώνες, όπως έλεγε ο συνεργάτης του Γιάννη Ιωαννίδη Λάζαρο Λέτσιτς, ο οποίος τον πρότεινε αναπιφύλακτα.

Για κάποιον άγνωστο – τότε – λόγο ανακαλύπτει ότι ο Μισούνοφ ήταν ανεπιθύμητος μέσα από τα ελληνικά σύνορα. Επειτα από περιπλάνηση στη γραφειοκρατία και τις αντικειμενικές δυσκολίες περί ελληνοποιήσεων βρίσκει την άκρη στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο υπάλληλος φέρνει τον φάκελο του παππού του Μισούνοφ, Παπασπύρου. Ο φάκελος είχε τόσο πάχος όσο δεκάτομη εγκυκλοπαίδεια.

Ο παράγοντας του Αρη διαβάζει για την αντεθνική δράση του, για συμμετοχή σε παράνομες οργανώσεις των Σκοπίων, στις οποίες γινόταν λόγος για ανεξαρτησία της Μακεδονίας με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη. «Θέλετε κι άλλους λόγους για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα;», ρώτησε χαμογελώντας ο υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών. Ο αντιπρόεδρος του Αρη έφυγε, αλλά δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια. Απευθύνθηκε στον τότε γενικό γραμματέα Αθλητισμού Κίμωνα Κουλούρη, τον οποίο συνάντησε σε μια παραλία της Ρόδου. Ο γενικός, αφού είχε ενημερωθεί, απαντά ορθά - κοφτά: «Τον Μισούνοφ; Βρες άλλον παίκτη. Αυτός δεν έρχεται με τίποτα στην Ελλάδα».

Την επόμενη χρονιά βρίσκεται ως εκ θαύματος λύση. Από ένα άλλο ιστορικό στέλεχος της τότε κυβέρνησης, το όνομα του οποίου ο υπογράφων προτιμά να κρατήσει για λογαριασμό του. Οι «αντικειμενικές δυσκολίες» της πράσινης κάρτας του Μιχαήλ ξεπεράστηκαν σε μια νύχτα. Ηταν η εποχή που ο Αρης έστω δειλά δειλά ακουγόταν στην Ευρώπη, είχε φτάσει στους «4» του Κόρατς, είχε αποκτηθεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης και τα 2,08 μ. του Μισούνοφ ήταν υπερχρήσιμα για τον κόουτς Γιάννη Ιωαννίδη, σε μια περίοδο που κυνηγούσες τους ψηλούς με το δίκαννο και οι πολιτικοί ενθουσιάζονταν με την ιδέα μιας θέσης στα επίσημα του Αλεξανδρείου.

Ο Μισούνοφ δεν απασχόλησε την κοινή γνώμη όσο ήταν εν ενεργεία καλαθοσφαιριστής. Η πρώτη έκπληξη ήταν το 2004 με την εμπλοκή του σε κύκλωμα πλαστών πιστωτικών καρτών. Η δεύτερη και μεγαλύτερη προχθές, με τη σύλληψή του από την ασφάλεια κι ενώ είχε στην κατοχή του οπλισμό που θα μπορούσε να ισοπεδώσει ένα οικοδομικό τετράγωνο. Η παραπάνω ιστορία είναι ανέκδοτη και ελάχιστοι τη γνωρίζουν. Μερικά πράγματα στη ζωή δεν είναι καθόλου τυχαία…

Πηγή: Εξέδρα των Σπορ

Που πας ρε Καραμήτρο;


Είναι εμφάνιση Υπουργού αυτή; Να στέκεται κλαρίνο και να τον χαιρετάει ο αστυνομικός και αυτός να έχει προτάξει την κοιλάρα μπροστά και το σακάκι στον ώμο και να τον έχει γραμμένο κανονικά;

Κοιτάει τις κάμερες; Πως την είδε αυτός; Νομίζει ότι είναι κανένας γόης;

Δεν ντρέπεστε λίγο; Μετά αναρωτιέστε τι σας συνέβη και έχετε πάθει τέτοια πανωλεθρία;

Μην πιστεύετε στην προπαγάνδα


Το ΠΑΣΟΚ είναι μεν πρώτο κόμμα, όμως από πουθενά δεν προκύπτει ότι θα έχει αυτοδυναμία.

Μην πιστεύετε τίποτα από αυτά που γράφονται αυτές τις μέρες, ότι το ΠΑΣΟΚ δηλαδή θα έχει 151, 152, 153, 154 ή 156 έδρες, όπως γράφουν πληρωμένοι κονδυλοφόροι και όπως μεταδίδουν ταϊσμένα παπαγαλάκια...

Ο Παπανδρέου θα φτάνει στην βρύση αλλά νερό δεν θα πίνει...

Μην ακούτε φήμες και φούμαρα. Ούτε να πιστεύετε τις διαρροές την ημέρα των εκλογών, ότι δήθεν το ΠΑΣΟΚ προηγείται μέχρι και 10%. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο στις Ευρωεκλογές.

Μην πιστεύετε αυτούς που θα γράφουν ότι έχουν πληροφορίες από τα exit polls, ότι δήθεν έχουν ανθρώπους μέσα στις εταιρείες δημοσκοπήσεων κλπ κλπ ... Ψέματα ... Δεν έχουν απολύτως τίποτα.

Για αυτό λοιπόν, ψηφίστε εσείς ότι θέλετε και περιμένετε το βράδυ τα αποτελέσματα. Μην παρασύρεστε από αυτά που θα διαδίδουν.

Τώρα εμείς γιατί έχουμε μια ροπή προς άκυρο;


Έχουμε πολλές σκέψεις και εμπνεύσεις, το σκεφτόμαστε, ωριμάζει σιγά σιγά...

Σαν το ΑΚΥΡΟ δεν έχει...

ΑΚΥΡΟ, ότι καλύτερο σε αυτές τις εκλογές...

Αφού χάθηκαν και οι Πολυγυρινοί υποψήφιοι από τον ορίζοντα και ούτε φωνή ούτε ακρόαση, λέμε να τους ακυρώσουμε όλους.

Θα πέσει άκυρο που θα πάει σύννεφο σε αυτές τις εκλογές.

Δεν μας ενδιαφέρει, καρφάκι δεν μας καίγεται αν δεν μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Μήπως ως τώρα που υπήρχε κυβέρνηση καλύτερα ήταν;

Να δείτε που θα ελαφρύνουν και τους φόρους, θα κόψουν τις εξαλλοσύνες, τις φανταχτερές δεξιώσεις, τα πολλά προνόμια...

Γιατί αν δεν τα κόψουν κυβέρνηση δεν βλέπει κανένας τους...

Ελληνο - Αμερικάνικη δυναστεία

Αστέρι της Αμερικής που έχεις ψηλό πατέρα...