Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τι κακό έκανα ο καημένος - Καρναβάλι Σοχού (Μέριου)

Δελτίο Τύπου Θωμά Καπλάνη


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ακόμη  τρία  πολυδιαφημισμένα  «έργα»  που  αφορούν  το  νέο  δήμο  Πολυγύρου  καταλήγουν  οριστικά  σε  ματαίωση.  Τα  «έργα»  αυτά  που  είχαν  δήθεν  ενταχθεί  σε  ένα  χρηματοδοτικό  πακέτο  9.000.000  ευρώ,  το  οποίο  «είχε  εξασφαλισθεί»  από  την  προηγούμενη  διοίκηση  της  Νομαρχιακής  Αυτοδιοίκησης,  αν  και  εξαγγέλθηκαν  επανειλημμένα  δεν  πρόκειται  να  υλοποιηθούν.

Πρόκειται  για  την  αντιπλημμυρική  προστασία  της  πόλης  του  Πολυγύρου  στην  περιοχή  των  «Έξι  Βρύσεων»  και  συγκεκριμένα  για  την  αντικατάσταση  του  κεντρικού  θολωτού  αγωγού  από  το  «Λούκι»  μέχρι  την  αρχή  του  πεζόδρομου,  για  την  κατασκευή  αντιπλημμυρικών  έργων  στην  Ορμύλια  και  για  την  αντιπλημμυρική  θωράκιση  της  Μεταμόρφωσης.

Ο σύζυγος της Προέδρου της Φιλανδίας, θαύμαζε το στήθος της πριγκίπισσας της Δανίας (Video)

Ο ηλικιωμένος ξελιγωμένος Φιλανδός ...

Όλα έγιναν σε ένα δείπνο στην Κοπεγχάγη, στο πλαίσιο επίσκεψης της Φινλανδής προέδρου στη Δανία.

Ο 63χρονος Pentti Arajarvi, σύζυγος της Tarja Halonen, κάθισε στο τραπέζι δίπλα στην πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας. Και κάποια στιγμή «συνελήφθη» να κοιτά επίμονα το στήθος της πριγκίπισσας. Και δεν τον έπιασε μόνο η κάμερα, αλλά και η ίδια η σύζυγος του πρίγκιπα της Δανίας, που του έριξε ένα... φαρμακερό βλέμμα!

Δελτίο Τύπου Ν.Δ. για την πρόταση του Γιαννάκη Μάτση, πρώην Προέδρου του ΔΗμοκρατικού ΣΥναγερμού

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην πρόταση, που ανέπτυξε, σήμερα στη Λευκωσία, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Γιαννάκης Μάτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία χαιρετίζει με συγκίνηση την πρόταση εθνικής σπουδαιότητας και αλληλεγγύης, που ανέπτυξε, σήμερα στη Λευκωσία, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Γιαννάκης Μάτσης.

Εισηγήθηκε, συγκεκριμένα, να χρησιμοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία τις τεράστιες δυνατότητες και πόρους από τον εθνικό πλούτο, του φυσικού αερίου που εντοπίστηκε στην ΑΟΖ της, προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα σε αυτήν τη τρομακτικά δύσκολη ώρα.

Την Παρασκευή το αντιμνημονιακό κόμμα του Πάνου Καμμένου

Ζύμωση με τον Μίκη Θεοδωράκη για κοινό μέτωπο

Αρης Ραβανός

Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία ενός αντιμνημονιακού κόμματος που θα έχει πολιτική έκφραση στις εκλογές βρίσκεται ο βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Π. Καμμένος.

Το όνομα της νέας κίνησης αναμένεται να ανακοινωθεί οριστικά, όπως πληροφορείται «Το Βήμα», με έναν εντελώς σύγχρονο και αντισυμβατικό τρόπο, στις επτά το πρωί της Παρασκευής μέσω διαδικτύου (facebook και twitter).

«Η κίνηση θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και δεν θα είναι παραμάγαζο της Ν.Δ.» τονίζει στο «Βήμα» ο κ. Καμμένος που διευκρινίζει πως στη νέα αντιμνημονιακή κίνηση, θα ενταχθούν και στελέχη της Ν.Δ, ανένταχτοι αριστεροί και στελέχη του «πατριωτικού ΠαΣοΚ».

Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής: Παρέλαση καρναβαλιού - Κούλουμα 2012

κλικ για μεγέθυνση
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ-ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2012

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής σας προσκαλεί και σας περιμένει όλους την Κ. Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ στα «Πεύκα» στην  Παρέλαση Καρναβαλιού και στα Κούλουμα με πολλές εκπλήξεις και υπέροχο θέαμα με γαϊτανάκι, καρναβαλιστές, άρματα, πέταγμα χαρταετού, χορό, τραγούδι και ξέφρενη διασκέδαση, με επισφράγισμα τα πλούσια χρηματικά βραβεία για τα πρωτότυπα και καλύτερα οργανωμένα καρναβάλια και το «χαρταετό» που θα πετάξει ψηλότερα.

Από το πρωί θα προσφέρονται τα νηστίσιμα, λαγάνες, φασολάδα, κρασί και κουσιάφι. Όλα αυτά συνοδευμένα με υπέροχη μουσική.

Τα κούλουμα πραγματοποιούνται όπως κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Δήμου Βισαλτίας.

Ιωάννινα: Οι μαθητές μούτζωσαν τους επισήμους (Video)



Πηγή video: PalmosIpirou.gr

Λεφτά στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν: Έξωση στο ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου!

Σήκω Αντρέα για να δεις το παιντί της αλλαγής !!!

 Το ΠΑΣΟΚ, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Δεν μπορεί να είναι συνεπές στις πληρωμές των υπαλλήλων, ενώ κάποιες οργανώσεις βάζουν λουκέτο στα γραφεία, αδυνατώντας να πληρώσουν τα ενοίκια.

Όμως δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι η οικονομική δυσπραγία θα έφτανε μέχρις του σημείου να γίνει εξώδικο που απειλεί με έξωση το ΙΣΤΑΜΕ - ινστιτούτο που φέρει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου και στο ΔΣ του οποίου μετείχε ως πρόσφατα ο αδελφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου.

Ενδεχομένως η παραίτηση του Νίκου να σχετιζόταν και με την οικονομική κατάσταση του ΙΣΤΑΜΕ - λένε τώρα.

Το ΚΚΕ ενοχλήθηκε από το κίνημα "Είμαστε όλοι Έλληνες" ...

Οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα ... Τα ίδια λέει και η Μέρκελ ... να μην είμαστε "κολλημένοι" με την πατρίδα μας. Είναι τυχαίο ότι η Αλέκα και η Άγκελα έχουν τα ίδια Σταλινικά μυαλά;;
Ο Στάλιν τις ενώνει.

«Το ΚΚΕ απευθύνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης: Δεν χρειάζεται να «γίνετε Έλληνες» για να συμπαρασταθείτε στο λαό της Ελλάδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Σας καλούμε να συναντηθούμε στον ίδιο δρόμο για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τον κοινό εχθρό μας, τη δικτατορία των μονοπωλίων, την ΕΕ, τα κόμματα που τα υπηρετούν. Η ανατροπή τους σε κάθε χώρα ή ομάδα χωρών, η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, με εργατική – λαϊκή εξουσία θα είναι η μεγαλύτερη συμβολή στην πάλη των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Το πιο νέο και το πιο σύγχρονο σύνθημα, που είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο, είναι: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».

Αυτή η χώρα απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν υπάρχει στον κόσμο χώρα (του τρίτου, του τέταρτου, του πέμπτου κόσμου) που να βρίσκεται ή να έχει βρεθεί ποτέ στη θέση της Ελλάδας.

Τελικά δεν είναι ούτε το χρέος, ούτε το έλλειμμα, ούτε τα δάνεια, ούτε οι συμβάσεις, ούτε οι περικοπές, ούτε η φτώχεια, ούτε τα συσσίτια, ούτε τα μεσοπρόθεσμα, οι εφαρμοστικοί, οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Φιλανδοί, οι Αυστριακοί, ο Σόιμπλε και ο Γιάγκερ, ο Ρέσλερ και η Φέκτερ, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, ο Γιούνκερ και ο Ρεν, η Λαγκάρντ και το ΔΝΤ.

Είναι όλοι αυτοί που προκάλεσαν αυτό το γελοίο θέατρο και που το συντηρούν ελπίζοντας ότι στο τέλος του δρόμου θα συναντηθούν με την προσωπική τους διάσωση.

Είναι όλοι αυτοί που αφαίρεσαν από τη χώρα που λέγεται Ελλάς και το τελευταίο ίχνος της αξιοπρέπειάς της.

Κινητοποίηση στην Κωνσταντινούπολη για τα τείχη της πόλης

Διαπρεπείς βυζαντινολόγοι αντιδρούν στην ανέγερση πολυώροφου κτιρίου στη θέση τους

Τα βυζαντινά τείχη της Κωνσταντινούπολης

Πρωτοφανής είναι για τα τουρκικά χρονικά η κινητοποίηση 50 διαπρεπών τούρκων βυζαντινολόγων για την προστασία της ιστορίας της Κωνσταντινούπολης με αφορμή την ανέγερση πολυώροφου κτιρίου επάνω στα βυζαντινά τείχη της πόλης. Οι επιστήμονες, ειδικοί της Βυζαντινής ιστορίας, τέχνης, αρχιτεκτονικής και αρχαιολογίας απευθύνουν έκκληση προς τους υπευθύνους και τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης να εμποδίσουν την καταστροφή της ιστορικής κληρονομιάς της.

Γιατί όπως αναφέρουν στο κείμενό τους «Τα υπόγεια και υπέργεια μνημεία της Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Οθωμανικής περιόδου που βρίσκονται στην παλιά πόλη δεν ανήκουν μόνο στην Τουρκία. Οπως φαίνεται από την παρουσία τους στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς είναι σημαντικά για όλο τον κόσμο».

Ενα εκατ. ευρώ «έβγαλε» στο εξωτερικό τον Μάιο του 2011 βουλευτής

Το αποκάλυψε στην Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής κατά του «βρώμικου χρήματος»

Γράφει ο Λάμπρος Σταυρόπουλος

Στην αποκάλυψη ότι «ένας ή μια βουλευτής» έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011, ενώ η χώρα λύγιζε υπό το βάρος των νέων απαιτήσεων της τρόικα εν  όψει του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, προέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Π. Νικολούδης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τα πεπραγμένα της Αρχής, που διεξήχθη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Νικολούδης ανέφερε ότι «από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί και αφορούν ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό»,

Η ομαδική μούντζα των μαθητών στα Ιωάννινα

Επεισοδιακή ήταν η παρέλαση στα Ιωάννινα με αφορμή την 99η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης. Μαθητές μούντζωσαν τους επίσημους ενώ κάποιοι από αυτούς, τους εξύβρισαν.

 Κατά την διάρκεια της παρέλασης μαθητές, έστρεψαν αντίθετα το κεφάλι τους, για να μην κοιτάξουν τους επισήμους, ενώ ταυτόχρονα, τους μούτζωσαν. Μαθητές μάλιστα, δεν δίστασαν να εξυβρίσουν τους επισήμους, κατά την διάρκεια της παρέλασης.

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου της πόλης, Φίλιππα Φίλιου. «Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι για την ελευθερία. Το ίδιο ακριβώς νόημα έχει και η συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση.

Συκιά - Ο χορός της Σάσας !

Καρναβάλι στη Συκιά