Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Η γιορτή των Αγγέλων το Σάββατο


«Φως» στη σκιά της κρίσης, με τη «Γιορτή των Αγγέλων» το Σάββατο

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων θα κινείται και επισήμως από το Σάββατο η Θεσσαλονίκη. Αν και πιο λιτή από ποτέ, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η «Γιορτή των Αγγέλων», που διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ο δήμος, θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα της εορταστικής περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η φετινή γιορτή θα κοστίσει συνολικά περί τις 15.000 ευρώ, όταν προηγούμενες διοργανώσεις κόστιζαν από 50.000 έως και 80.000 ευρώ.

Το ύψους 20 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο και η φάτνη έχουν ήδη στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την παράσταση και φέτος θα κλέψει το παραδοσιακό καράβι και η φάτνη.

Η γιορτή θα αρχίσει το Σάββατο στις 7.30 το βράδυ, με το δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο να φωταγωγεί τόσο το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης όσο και το γιορταστικό διάκοσμο σε όλη την πόλη.

«Εξωγήινο» βακτήριο ζει σε λίμνη της Καλιφόρνια


Δεν πρόκειται για πράσινα ανθρωπάκια, αλλά...

Ο πρώτος οργανισμός που δύναται να αντικαθιστά ένα από τα έξι βασικά στοιχεία της ζωής ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες της NASA.

Όπως μετέδωσε το BBC, το βακτήριο ζει στη λίμνη Μόνο της ανατολικής Καλιφόρνια και χρησιμοποιεί το δηλητηριώδες στοιχείο του αρσενικού, με το οποίο υποκαθιστά το φώσφορο.

Πρόκειται για το πρωτεοβακτήριο GFAJ-1, της οικογένειας των «Holomonadaceae», που βρέθηκε στη γνωστή για τα δηλητηριώδη, αφιλόξενα νερά της, λίμνη Μόνο, στην Καλιφόρνια. Η εν λόγω λίμνη περιέχει αρσενικό και άλλα δηλητήρια, τα οποία καθιστούν αδύνατη την επιβίωση οποιουδήποτε είδους ψαριού εκεί, την ώρα όμως που τα μικρόβια αφθονούν.

Πριν 97 χρόνια η Κρήτη ενώθηκε με την Ελλάδα


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΑΤΡΙΣ" 1/12/2000

"Λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους όπως πολύ εύστοχα ειπώθηκε, είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν."

Μέσα στο πνεύμα της φράσης αυτής, που κινείται μεταξύ εθνικής επιταγής και εξορκισμού, θα γραφτούν λίγα λόγια μια που σήμερα συμπληρώνονται 87 χρόνια από την επίσημη Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Το Νησί μας είναι πολύμορφα σημαδεμένο από το χρόνο και την Ιστορία. Ρωμαίοι, Σαρακηνοί, Γενουάτες, Βενετοί, Τούρκοι και Γερμανοί στηριζόμενοι στη λογική της υπεροχής τους χρησιμοποιούν τους θαλάσσιους και εναέριους δρόμους και μακριά από φραγμούς και ηθικές αναστολές την καταλαμβάνουν.

Τα πέτρινα χρόνια της προτελευταίας κατοχής καλύπτουν το χρονικό διάστημα 1669-1898, και σηματοδοτούνται από... πλήθος επαναστατικών εξεγέρσεων,

Επένδυση 3 δισ. ευρώ στη Χαλκιδική


Ανοίγει ο δρόμος για το νέο επενδυτικό σχέδιο κόστους 3 δισ. ευρώ της μεταλλευτικής εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.” στη Βόρεια Χαλκιδική.

Ήδη τέθηκε σε διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ), η οποία αναμένεται να εγκριθεί στις αρχές του νέου χρόνου, οπότε και θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής δύο νέων εργοστασίων.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης που έγινε στο Επιμελητήριο του Πολυγύρου, η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ Μαργαρίτα Καραβασίλη ξεκαθάρισε ότι “στόχος μας είναι να θέσουμε αυστηρούς όρους απέναντι στην επένδυση”, τονίζοντας παράλληλα ότι στην περίπτωση των μεταλλείων της Χαλκιδικής, το ΥΠΕΚΑ μελετά ήδη από τον Μάιο του 2010 τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής από τη μεταλλευτική δραστηριότητα,

WikiLeaks: Κ.Πάτεν για Τάσσο Παπαδόπουλο - "Είπε όχι στο σχέδιο Αναν γιατί ήταν δικηγόρος του σφαγέα"!


Υβριστικές και συκοφαντικές θέσεις του υπεύθυνου των Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε. (2000-2004), Κρίς Πάτεν, για τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Βλαντιμίρ Πούτιν αποκαλύπτονται σε νέα έγγραφα του WikiLeak που ήρθαν πριν λίγο στην δημοσιότητα: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα έπρεπε να εκπλαγεί από τη συμπεριφορά του Κύπριου ηγέτη, Τάσσου Παπαδόπουλου", ανέφερε ο Κρίς Πάτεν, "καθότι ήξερε με ποιον είχε να κάνει. Είναι ο δικηγόρος του σφαγέα Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς" λέει ο Εγγλεζος τρεις μόλις ημέρες μετά το απορριπτικό δημοψήφισμα στην Κυπριακή Δημοκρατία για το «Σχέδιο Ανάν».

Και μάλιστα έδινε και λύση για το πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η εξέλιξη: "Πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εστιάσει όλες τις προσπάθειες στο πως θα ξοδέψει χρήματα στα κατεχόμενα εδάφη"! Ο αλαζονικός τελευταίος αποικιοκράτης (τελευταίος αποικιακός διοικητής του Χονγκ Κονγκ), ενώ στολίζει και τα νέα μέλη της Ε.Ε.: "Ορισμένα από τα νέα μέλη δεν θα τα ήθελες στο δείπνο σου, παρά μόνον εάν είχε ένα πολύ μακρύ κουτάλι για να χρειαστεί να είσαι κοντά τους"!

Άρπαξαν από διανομέα τα… φαγητά


Την παραγγελία ενός 45χρονου μεταφορέα φαγητού άρπαξαν τέσσερις άγνωστοι, στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12.50 μετά τα μεσάνυχτα, στην οδό Ευριδιάδου.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, με τη χρήση σωματικής βίας, οι δράστες ακινητοποίησαν τον υπάλληλο ψησταριάς και στη συνέχεια αφαίρεσαν τα φαγητά που μετέφερε, προτού εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Πηγή: Καθημερινή

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γ.Α.Π. έχει φέρει τον κόσμο στα όρια του. Να τον χαίρονται αυτοί που τον ψήφισαν!

Διόδια στο δρόμο για τη Χαλκιδική!


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Οχι... χαραμάδα, αλλά μια τεράστια πόρτα ανοίγει η «Εγνατία Οδός ΑΕ», προκειμένου να μπουν διόδια στο δρόμο-καρμανιόλα προς τη Χαλκιδική! Με προκήρυξη της εταιρίας για την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων στην Εγνατία οδό και στους κάθετους άξονες Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή και Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνας ζητείται να γίνουν αντίστοιχες ενέργειες και στους αυτοκινητόδρομους Θεσσαλονίκη - Νέα Μουδανιά, Κλειδί - Χαλάστρα - Εύζωνοι και Ακτιο - Αμβρακία!

Την ίδια ώρα, όχι σε ενάμιση χρόνο αλλά μέσα στους επόμενους τρεις μήνες πρόκειται να εγκατασταθούν κατά μήκος της Εγνατίας οδού έξι νέοι σταθμοί διοδίων, που θα λειτουργούν με το συμβατικό τρόπο, δηλαδή με μπάρες. Οι σταθμοί αυτοί θα έρθουν να προστεθούν στα διόδια του Πολυμύλου, που λειτουργούν ήδη, αλλά και σε αυτά των Μαλγάρων, που είναι κοινά και για αυτούς που ταξιδεύουν μέσω της Εγνατίας οδού, αλλά και για αυτούς που χρησιμοποιούν τον ΠΑΘΕ.

‘Καβάλησε το καλάμι’ ο Λαμπρινίδης


Σε μια εποχή όπου η συναίνεση είναι κεντρικό ζητούμενο στην ελληνική πολιτική σκηνή (και είναι ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα εκείνος ο οποίος τη ζητά επιτακτικά) και η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό επιτάσσει εθνική ομοψυχία, ανακύπτει μείζον ζήτημα με τη στάση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σταύρου Λαμπρινίδη.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να ακυρωθεί η συνάντηση που είναι προγραμματισμένη, μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή, Γιώργου Παπανικολάου,για αύριο,του Αντώνη Σαμαρά με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου και να εκθέσει τις απόψεις της ΝΔ.

Ερωτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου

κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Όσα παίρνει ο άνεμος - Video

“Όσα παίρνει ο άνεμος”, ο μύθος των δέκα Όσκαρ


Πού να φανταζόταν η Margaret Mitchell ότι το ρομαντικό μυθιστόρημα που έγραψε το 1936, θα γινόταν δύο χρόνια αργότερα η πιο σπουδαία ταινία όλων των εποχών που θα αποτελούσε σημείο αναφοράς στην ιστορία του κινηματογράφου και όχι μόνο!...

Εδώ και 20 χρόνια βρίσκεται σταθερά στην λίστα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου ως μια από τις πιο σημαντικές ταινίες στην κινηματογραφική ιστορία. Έχει πουλήσει τα περισσότερα εισιτήρια από κάθε άλλη ταινία που έχει παιχτεί ποτέ.

Για πολλά χρόνια κρατούσε το ρεκόρ της μακρύτερης χρονικά ταινίας με ήχο που είχε φτιαχτεί στο Hollywood, αλλά και το ρεκόρ της πιο ακριβής παραγωγής.