Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Καταρρέει η μεσαιωνική πόλη - μνημείο της Αμμοχώστου


Η Εκκλησία Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός της εποχής της φραγκοκρατίας στην Κύπρο με διαστάσεις 37,5 Χ 20,5 μ. Η ανέγερση του ναού τοποθετείται στο β' μισό του 14ου αι. Αρχιτεκτονικά ο ναός συνδυάζει τη γοτθική βασιλική με τον βυζαντινό τρούλο.

Η εκκλησία εσωτερικά ήταν τοιχογραφημένη αλλά με την κατάρρευση του τρούλου, της ανωδομής και μεγάλου τμήματος του βόρειου τοίχου του ναού, η πλειονότητα των τοιχογραφιών δεν διατηρείται σήμερα.

Κάποια τμήματα τοιχογραφιών που σώθηκαν (στο τεταρτοσφαίριο της κεντρικής αψίδας, στη νότια αψίδα και στο νότιο τοίχο) έτυχαν κακόβουλων ζημιών μετά τα γεγονότα του 1974.

Σπύρος Ζαγοραίος - Ζήτω η αλητεία

Οι δύσκολες ώρες του Σπύρου Ζαγοραίου


Κλονισμένη η υγεία του λαϊκού τραγουδιστή
Σχεδόν κατάκοιτος στο σπίτι του ζει ο Σπύρος Ζαγοραίος εδώ και λίγο καιρό και όπως εκμυστηρεύονται οι δικοί του άνθρωποι, περνάει δύσκολες ώρες. «Η ασθένειά του, τύπος Πάρκινσον, δεν του επιτρέπει να περπατάει χωρίς συνοδό.
Εξασφαλίσαμε ένα μηχάνημα για να μπορεί να κατεβαίνει τα σκαλιά, όταν θέλει να βγει έξω, πάντα με συνοδεία, γιατί δεν τον βαστάνε τα πόδια του. Προσλάβαμε μια κοπέλα που τον φροντίζει και τον περιποιείται» λέει στην Espresso άνθρωπος του πολύ στενού του περιβάλλοντος.
Η υγεία του λαϊκού τραγουδιστή πάντως, κλονίστηκε όταν έχασε τον μοναχογιό του, τον Γιώργο από την επάρατη νόσο.

Έμμισθη σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου η κόρη του Ismael Cem!


Η κόρη του πρώην Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ismael Cem φέρεται να έχει προσληφθεί ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου με αρμοδιότητα τις “πράσινες” επενδύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.

Η Ipek Nur Cem Taha θα αμοίβεται για τις υπηρεσίες της από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογούμενων παρά το γεγονός ότι κατάγεται από εύπορη οικογένεια Σαμπαταϊστών της γείτονος.


Πλέον προκύπτει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα καθώς το όνομα του θανόντα Ismael Cem εμπλέκεται στο δυνητικό υπουργικό συμβούλιο που θα αναλάμβανε τα ηνία της εξουσίας, με βάση το σχέδιο πραξικοπήματος Βalyoz της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.

Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Πολύγυρο


Ο Ελληνισμός  εορτάζει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 . Αποδίδει τον ελάχιστο φόρο τιμής σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής προγραμμάτισε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της, τον Πολύγυρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

26/10 έως 28/10/10 Γενικός Σημαιοστολισμός.

Πρόγραμμα επισκέψεων και ομιλιών του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου


Πολύγυρος 27 Οκτωβρίου 2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ ΥΠ. ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Χαλκιδική ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης ΓΙΩΡΓΟΣ επισκέπτεται όλους τους Δήμους και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως διαμορφώθηκαν από το σχέδιο «Καλλικράτης».

Σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων.

Στις 19:00 θα παραστεί στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ – ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ» του Υπ. Δημάρχου Πολυγύρου κ. Αστέριου Ζωγράφου.

Στις 20:00 θα μιλήσει στη Ν. Τρίγλια (αίθουσα συλλόγου Τριγλιανών).

Αύριο Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα καταθέσει στεφάνι στο ηρώο της Συκιάς και θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Τορώνης για την Εθνική Επέτειο.

Στις 19:00 θα μιλήσει στους κατοίκους του Νέου Μαρμαρά και στις 20:00 θα επισκεφθεί τον Άγιο Νικόλαο.

Από το Γραφείο Τύπου

Ο διωγμός ενός μαρτυρικού ιεράρχη από τη σχισματική εκκλησία των Σκοπίων


Επιμέλεια Στελίνα Μαργαριτίδου

Σε 2,5 χρόνια φυλάκιση και σε πρόστιμο 100.000 ευρώ καταδικάστηκε πρόσφατα από δικαστήριο των Σκοπίων ο αρχιεπίσκοπος Αχριδών Ιωάννης, ο ιεράρχης που διώκουν από το 2002 τα Σκόπια με την κατηγορία της “αναζωπύρωσης θρησκευτικού και εθνικού μίσους”.

Ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Μιχαήλ Τρίτος κάνει έκκληση για τη βοήθεια του “μαρτυρικού”, όπως τον χαρακτηρίζει, ιεράρχη, ο οποίος είχε το θάρρος να διακηρύξει ότι η “μακεδονική” εκκλησία των Σκοπίων είναι σχισματική γιατί περιφρονεί βασικές αρχές της ορθόδοξης εκκλησιολογίας και προτάσσει εθνοφυλετικές σκοπιμότητες.

Σώος 87χρονος που χάθηκε στον Όλυμπο


Σώος και χαίρων άκρας υγείας βρέθηκε χθες το βράδυ ο 87χρονος ορειβάτης που είχε εξαφανιστεί από γκρουπ στον Όλυμπο το απόγευμα της Κυριακής.

Ο ηλικιωμένος περπατούσε επί δύο μέρες στο βουνό, σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, προκαλώντας εντύπωση στον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας που τον εντόπισε κοντά στην Πέτρα, ημίγυμνο από τη μέση και πάνω.

Ο ηλικιωμένος είχε χάσει τον προσανατολισμό του, καθώς, όπως είπαν στην αστυνομία οι συγγενείς του, πάσχει από Αλτσχάιμερ. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να βρει τον δρόμο της επιστροφής, χωρίς όμως να τα καταφέρει, παρότι γνωρίζει καλά τα περάσματα των βουνών, αφού ζει στη Ραψάνη.

Οι 3 πράσινες Περιφέρειες , οι 6 γαλάζιες και τα 3 μεγάλα ντέρμπι


Πάνε πάνω από δύο μήνες από τότε που κάναμε για πρώτη φορά την «άσκηση» με τις γαλάζιες και πράσινες περιφέρειες: « Τρίποντο από τη γωνία με διπλό μαρκάρισμα !! στις  20/8.

Λέγαμε λοιπόν: «Το θέλετε και αριθμητικά; Με 7 είναι νίκη. Με 8 θρίαμβος. Με 9 πάταγος. Με 10 κερδισμένες περιφέρειες ο Πρόεδρος της ΝΔ νομιμοποιείται να ζητήσει βουλευτικές επί τόπου».
Κάναμε λάθος. Και με 10 ο Σαμαράς δεν θα ζητήσει εθνικές εκλογές. Δεν είναι αυτό το πρώτο ζητούμενο. Και τη στιγμή αυτή κάθε κουβέντα για βουλευτικές εκλογές είναι αποπροσανατολιστική και διευκολύνει μόνο το ΠΑΣΟΚ συσπειρώνοντας τους απογοητευμένους πυρήνες του.

Αγριος καβγάς Ανθιμου - Μπουτάρη


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΝΙΤΑ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ - ΣΟΦΙΑ ΠΑΚΑΛΙΔΟΥ

«Με αποκάλεσες μουτζαχεντίν. Σε είπα εγώ Βούλγαρο;». Η αρχή ενός καβγά που ξεπερνώντας ακόμη και την πιο ακραία φαντασία εξελίχτηκε χτες, μεσούσης της δοξολογίας για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, μέσα στον ιερό ναό του αγίου Δημητρίου.

Πρωταγωνιστές ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Ανθιμος, και ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, με τον εκκλησιαστικό πατέρα, σε αντίθεση με τις πρόσφατες παραινέσεις του αρχιεπισκόπου για αυτοσυγκράτηση στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για τον πίνακα που αφαιρέθηκε από το Πρωθυπουργικό γραφείο: Η Ελλάς Ευγνωμωνούσα

κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Πρόγραμμα ομιλιών του Θωμά Καπλάνη για αύριο Πέμπτη 28 Οκτωβρίου


Άυριο , Πεμπτη 28/10,
ο υπ. Δήμαρχος Πολυγύρου Θωμάς Καπλάνης θα μιλήσει:
Στις 18:30 στην Γερακινή και στις 19:30 στην Όλυνθο.

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Αστέριου Ζωγράφου και ομιλίες


Πολύγυρος 27.10.2010   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ
Υποψήφιου Δημάρχου Πολυγύρου
κ. Αστέριου Ζωγράφου

 Σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων του εκλογικού κέντρου (στην Κωνσταντινουπόλεως 11, πίσω από τα παλιά δικαστήρια) παρουσία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ.Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Αύριο Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010 ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου κ.Αστέριος Ζωγράφος  θα μιλήσει στις 18:30 στον Άγιο Πρόδρομο και στις 19:30 στο Παλαιόκαστρο.

Ομιλίες του Κώστα Μπογδάνου και εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στη Γαλάτιστα


Πολύγυρος, 27 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στo πλαίσιο των συναντήσεων του με τους Δημότες του νέου Δήμου Πολυγύρου, θα βρίσκεται  σήμερα Τετάρτη 27/10 στις 18:00 στο Παλιόκαστρο στο «Στέκι του Κώστα» και στις 19:00 στον Άγιο Πρόδρομο στην ταβέρνα «Γάκης».

Στη συνέχεια ο Υπ. Δήμαρχος θα θα εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο  του συνδυασμού  του «Δήμος Πολυγύρου Κίνηση Ενεργών Πολιτών» στη Γαλάτιστα στις 20:00.


Από το Γραφείο Τύπου

Πρόγραμμα υποψήφιου αντπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Πάνα Απόστολου, για Πέμπτη 28 Οκτωβρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκιδική, 27 Οκτωβρίου 2010

Θέμα : Πρόγραμμα υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Πάνα Απόστολου για Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010


Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφθούν :

Στις 18.00 το Πολύχρονο
Στις 18.30 τη Χανιώτη
Στις 19.00 το Πευκοχώρι
Στις 20.00 το Παλιούρι

7ο Πέρασμα Ντραγουντέλη


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
          
ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΑΧ.ΚΩΔΙΚΑΣ : 63088
ΤΗΛ.:  23750 20152
FAX : 23750 20251
EMAIL:dos@halkidiki.gr

Δελτίο Τύπου
ΝΙΚΗΤΗ  21/10/2010

Ελάτε να διασχίσουμε για έβδομη  φορά περπατώντας το βουνό…

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιάννη Τζίτζιου στη Νικήτη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Δυνατή Σιθωνία» στη Νικήτη, του υποψηφίου Δημάρχου Σιθωνίας Ιωάννη Τζίτζιου θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Την Παρασκευή, στις 19.30 το απόγευμα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος ξεκινά τις προεκλογικές του ομιλίες από το Νέο Μαρμαρά.

Εγώ Μουτζαχεντίν; Αν δεις δημαρχεία να μου γράψεις!

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στην Θεσσαλονίκη μεταξύ του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του Μητροπολίτη Άνθιμου. Ο Άνθιμος παρεμβαίνοντας στην προεκλογική εκστρατεία φαίρεται ότι απείλησε τον Μπουτάρη ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί δήμαρχος.

"Από εμένα δημαρχεία δεν θα δεις" φέρεται να του είπε όταν ο Μπουτάρης φίλησε το σταυρό και πήγε να του δώσει το χέρι έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητροπολίτης αρνήθηκε να τον χαιρετήσει φανερά οργισμένος από την φραστική επίθεση που του εξαπέλυσε ο Μπουτάρης το προηγούμενο βράδυ όταν σε ομιλία του τον αποκάλεσε "Μουτζαχεντίν"!

Παπάς και η συζυγός του έκλεβαν τρόφιμα από νοσοκομείο!


Μια απίστευτη ιστορία εκτυλισσόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο του Πύργου. 37χρονη ,εργαζόμενη στο νοσοκομείο ως βοηθός μάγειρα, αφαιρούσε τρόφιμα και άλλα είδη ...
 ... από τα μαγειρεία με την συνδρομή του ιερωμένου συζύγου της!
Μετά από παρακολούθηση ημερών από την ίδια την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Πύργου κα Ελένη Σιουρούνη, χθες το βράδυ ήταν η ώρα για ...δράση!
Όταν ο παπάς κατέφθασε στο νοσοκομείο και ανέλαβε τον συνήθη ρόλο του ...τσιλιαδόρου, η διοικήτρια μαζί με την προϊσταμένη επιστασίας τον κατεδίωξαν(!!!) και μόλις αυτός ,αφού πρώτα έτρεξε για αρκετά μέτρα, προσέγγισε την συζυγό του για να την ειδοποιήσει πως "χάλασε η δουλειά", έπιασαν στα πράσα την 37χρονη με ουκ ολίγα τρόφιμα στην κατοχή της!

Και μην ξεχάσετε! Όλοι τις Ελληνικές Σημαίες στο μπαλκόνι σας!


Πηγή: Υπόθετο