Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Συνέντευξη Α. Σαμαρά στον τηλεοπτικό σταθμό "ΑΝΤ1"


Την ανάγκη οργανωτικής επανίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντένα» απόψε, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα λάθη που, κατά την άποψή του έκανε η ΝΔ, ενώ είπε ότι μπορεί να συγκατοικήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη στη ΝΔ για χάρη της ενότητας, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει.

Αναφέρθηκε επίσης στην περίοδο του 1993 και στην στάση του στο Σκοπιανό. Ο κ. Σαμαράς, ανέφερε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο υπήρξε πρόβλημα και τα όσα συνέβησαν έπληξαν τη ΝΔ, ενώ κατά την εκτίμησή του θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα. Στη Γαλλία, είπε ο κ. Σαμαράς, κέρδισε τότε ο Σαρκοζί από αριστερά και δεξιά με την στάση του ως υπουργός Εσωτερικών απέναντι στις ταραχές στο Παρίσι.

Είπε ότι έγιναν λάθη και στην οικονομία και χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα υπέρ συγκεκριμένων κλάδων της αγοράς αλλά δεν ήλεγξε που πήγαν και πως αξιοποιήθηκαν τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν. Έπρεπε να παρακολουθήσει η Τράπεζα της Ελλάδος την αξιοποίηση των χρημάτων, είπε ο κ. Σαμαράς. Είπε ακόμη πως όταν στην Ευρώπη ανέβαιναν τα επιτόκια ανέβαινε και το κυμαινόμενο αλλά στην Ελλάδα δεν συνέβαινε αυτό, κάτι που έδωσε την εντύπωση ύπαρξης καρτέλ.

Χαρακτήρισε λάθος τα μέτρα για τα αυτοκίνητα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε κανένα κέρδος για την οικονομία. «Λαθέψαμε, δώσαμε υπερβολική διάσταση στον οριακό ψηφοφόρο την ώρα που άδειαζε η δεξαμενή με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους» είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν άλλαξε το πανεπιστημιακό άσυλο διότι «φοβηθήκαμε με τα γνωστά σύνδρομα της μεταπολιτευτικής περιόδου». Είπε πως όλοι συμφωνούσαν για ριζική αλλαγή και μόνο ο κ. Τσίπρας αντιδρούσε ενώ εκτίμησε πως η κυβέρνηση έδειξε «ότι βάλαμε τον παραταξιακό πυρήνα στην άκρη».

Ανέφερε ακόμη ότι χωρίς η ΝΔ να απαντήσει στο μήνυμα των ευρωεκλογών «προχωρήσαμε σε εκλογές, που για μένα ήταν άκαιρες. Διαφώνησα. Υπάρχει ευθύνη σε όσους παρέσυραν τον Κώστα Καραμανλή να κάνει αυτή τη κίνηση. Στην πολιτική δεν χαρίζεις ούτε μια μέρα, πόσο μάλλον έξη μήνες. Είπα τη γνώμη μου τότε και διαφώνησα με τις εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς. Τόνισε ότι θέλει να ενώσει την παράταξη και να αποφευχθεί ο διαχωρισμός «που επιδιώκουν οι εχθροί μας, σε παλαιοδεξιούς και νεοφιλελεύθερους».

Επισήμανε ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός βρίσκεται στον ιδεολογικό πυρήνα της ΝΔ και τόνισε ότι το κόμμα χρειάζεται οργανωτική επανίδρυση και επικαιροποίηση του ιδεολογικού του οπλοστασίου. «Είχα πολλά να πω για την περίοδο 1993, αλλά δεν είναι η ώρα» είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στο Σκοπιανό ότι πριν από 17 χρόνια έκανε μια αξιακή επιλογή, ανέτρεψε μια συνθηκολόγηση που θα προκαλούσε προβλήματα στη σταθερότητα της περιοχής μας.
Δήλωσε δικαιωμένος γιατί όπως είπε ακολούθησαν 4 πρωθυπουργοί και κανείς δεν άλλαξε τίποτα. «Πλήρωσα την θέση μου εκείνη, μένοντας για 8 χρόνια εκτός πολιτικής, κοιτάζοντας τους τοίχους του σπιτιού μου. Επέστρεψα, δεν δημιούργησα πρόβλημα σε κανέναν. Δεν είναι αντίπαλος το χθες» είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την κ. Μπακογιάννη στην συγκατοίκηση στη ΝΔ, διότι προέχει η ενότητα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Καταργείται η θητεία σε Ναυτικό-Αεροπορία- Όλοι οι κληρωτοί στο "στρατό Ξηράς"


Τέλος στη θητεία σε Ναυτικό και Αεροπορία σκοπεύσει να βάλει η κυβέρνηση, ενώ όλοι πλέον οι κληρωτοί θα υπηρετούν στο στρατό Ξηράς.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας σημειώνουν ότι αυτή είναι η κατεύθυνση που έχει δοθεί, ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί από πότε θα ισχύσει το μέτρο.

Προέχει να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στα δύο Όπλα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν τίθεται θέμα μείωσης της θητείας σε Ναυτικό και την Αεροπορία.

Σημειώνεται ότι σχετική δέσμευση υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Foreign Press

Λεηλασίες και κλοπές σε ναούς της Β. Ηπείρου


• Συνεχίζεται ανενόχλητα η λεηλασία των ναών της Βορείου Ηπείρου. Όχι μόνο από κυκλώματα αρχαιοκαπήλων, αλλά και κοινούς κλέπτες.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου άγνωστοι δράστες έκαναν... περιοδεία στους ενοριακούς ναούς των χωριών Σωπικής, Πολύτσιανης και Σχωριάδων και διέρρηξαν τα παγκάρια.

Οι κλέφτες εκμεταλλεύτηκαν τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την στιγμή και έκαναν σχεδόν ανενόχλητοι την "δουλειά" τους. Όπως λένε κάτοικοι των χωριών, φαίνεται πως γνώριζαν ότι στα παγκάρια υπάρχαν χρήματα.

Το πρωί οι κάτοικοι των χωριών κατάλαβαν τι είχε συμβεί, βλέποντας παραβιασμένες τις πόρτες των εκκλησιών. Ο έπαρχος και ο ιερέας της περιοχής ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνα, χωρίς, όμως, να αναμένονται ουσιαστικά αποτελέσματα.

Οι δράστες είχαν συγκεκριμένο στόχο, τα παγκάρια, και δεν άρπαξαν ιερά κειμήλια, τα λίγα που έχουν αφήσει οι αρχαιοκάπηλοι.Ως γνωστό σπείρες αρχαιοκαπήλων αλωνίζουν την περιοχή και έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στους ναούς.

Πάντως συχνά οι ναοί της Βορείου Ηπείρου είναι στο στόχαστρο είτε αρχαιοκάπηλων, που αποβλέπουν στα κειμήλια, είτε κλεφτών, που έχουν βάλει στο μάτι τα χρήματα των παγκαριών.

Πηγή: Epirus Gate

Σύλληψη διαρρήκτη μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη


Έναν 39χρονο διαρρήκτη κατάφεραν να συλλάβουν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Ανάληψης.

Ο δράστης, λίγο νωρίτερα, είχε διαρρήξει διαμέρισμα από το οποίο είχε αφαιρέσει ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μία φωτογραφική μηχανή και κοσμήματα αξίας 7.500 ευρώ.

Ο δράστης όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς τους επιτέθηκε, ακολούθησε συμπλοκή, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί.

Στην κατοχή του βρέθηκαν εκτός από τα κλοπιμαία και τα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποίησε.

Η περιοχή της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση στις κλοπές και διαρρήξεις σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, γεγονός που εύκολα εξηγείται από την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης τις βραδυνές ώρες, αλλά και τις Κυριακές, όταν δύο περιπολικά έχουν την ευθύνη για την αστυνόμευση όλης της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Newsblog

Δήλωση Κάρολου Παπούλια: Αποδέχομαι την πρόταση για επανεκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα παραμείνει στο προεδρικό αξίωμα για μια δεύτερη προεδρική θητεία. Ο κ. Παπούλιας δήλωσε σήμερα ότι "αποδέχομαι την πρόταση για επανεκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας".

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την Παρασκευή, κατά την ανάγνωστη των προγραμματικών δηλώσεων, ότι θα προτείνει τον Κάρολο Παπούλια για μια δεύτερη προεδρική θητεία εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί και πρόσθεσε ότι με την θέση που έχει πάρει και η ΝΔ, η Βουλή θα έχει τη δυνατότητα να επανεκλέξει για μια δεύτερη θητεία Πρόεδρο που ασκεί με άψογο τρόπο τα καθήκοντά του και τιμά τα καθήκοντά του.

Το Σάββατο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής, "απαντώντας", ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του παραμένει σταθερό στη θέση για επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε ιδιωτικό σχολείο φοιτεί ο γιός της Άννας Διαμαντοπούλου. Και μάλιστα δεν παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα...


Πληροφορίες που εγείρουν ζητήματα εμπιστοσύνης ή μη, της νέας υπουργού Παιδείας στο σύστημα της δημόσιας εκπαίδευσης, είδαν το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, διαβάσαμε στο blog fimotro τα εξής:

"Μας είναι συμπαθής, αλλά με αυτή την λογική δεν θα πρέπει να ασκούμε κριτική σε κανένα! Πάμε λοιπόν : Έχει ένα γιο (να της ζήσει) που πηγαίνει στη Δευτέρα Λυκείου. Ο γιός της, όμως πηγαίνει σε ιδιωτικό Σχολείο (στου Γείτονα στη Βάρη) και μάλιστα ΔΕΝ παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα αλλά το IB. Όλα αυτά σημαίνουν δύο πράγματα:

1. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο... Δημόσιο Σχολείο.

2. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αφού είναι γνωστό ότι όποιος παρακολουθεί το ΙΒ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές στο εξωτερικό.

Ποια είναι αυτή η μητέρα; Μα η Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας, που το απόγευμα υπαραμύνθηκε στη Βουλή του Δημόσιου Σχολείου και Πανεπιστημίου! "Βρε πού πάμε;", που έλεγε και ο Αυλωνίτης!"

Πηγή: Πατριωτικός Λόγος

Με αρχηγικό προφίλ και κριτική εφ' όλη της ύλης η τοποθέτηση Σαμαρά στη Βουλή

«Ο κόσμος περιμένει όσα τάξατε»

Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την κοινοβουλευτική συνεδρίαση του Σαββάτου

«Οι χαρές, τα πανηγύρια και τα πυροτεχνήματα κρατούν λίγο. Καλώς ήλθατε στην πραγματικότητα» δήλωσε ο Αντ.Σαμάρας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, σε μία τοποθέτηση με αρχηγικό προφίλ και κριτική εφ' όλης της ύλης με επίκεντρο την οικονομία, τις αλλαγές στα υπουργεία και τα εθνικά θέματα.

Στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς, εκ των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός έδειξε «έκπληκτος» για την κατάσταση που βρήκε στην οικονομία, όμως τόνισε πως ο Γ.Παπανδρέου είχε διακηρύξει προεκλογικά ότι μίλησε με όλους τους ανώτατους αξιωματούχους της ΕΕ, συνεπώς δεν εξεπλάγην.

«Παρ' όλα αυτά έταξε στους πάντες τα πάντα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας λόγο για μία θεμελιώδη αντίφαση:

«Είτε η οικονομία αντέχει παροχές, οπότε δεν βρίσκεται σε τόσο δραματική κατάσταση όσο μας λέει. Είτε η οικονομία δεν αντέχει παροχές και συνειδητά τη σπρώχνει η κυβέρνηση πέρα από τα όρια αντοχής της. Φοβάμαι ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση: Η οικονομία δεν είναι σε τόσο τραγική κατάσταση όπως την παρουσιάζει, αλλά και δεν αντέχει παροχές. Και η κυβέρνηση τη σπρώχνει πέρα από τα όριά της»

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι δεν είναι ακριβές ότι κατέρρευσε ο φόρο-εισπρακτικός μηχανισμός εξαιτίας της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι συρρικνώθηκε η φοροδοτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας συνολικά λόγω της κρίσης και αυτό συνέβη παντού στον κόσμο.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι διαφαίνεται ένα σχέδιο μεταφοράς για το 2010 δημοσίων εσόδων που επρόκειτο να εισπραχθούν φέτος. «Έτσι ξαφνικά το έλλειμμα του 2009 εμφανίζεται 'μεγαλύτερο', ενώ το έλλειμμα του 2010 θα παρουσιαστεί τεχνικά 'μειωμένο'» είπε τονίζοντας ότι τέτοια τεχνάσματα δεν μπορούν να ξεγελάσουν τις Βρυξέλλες.

Σχετικά με το Λιμάνι του Πειραιά ανέφερε ότι έχει ήδη γίνει εκτενής ανάλυση, για να συμπληρώσει: «Προσέξτε μόνο, γιατί ήδη τραυματίστηκε η επενδυτική αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και η επενδυτική ψυχολογία μας στο εσωτερικό».

Για τα υπουργεία

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η μείωση του αριθμού των υπουργείων προχώρησε αρκετά επί Νέας Δημοκρατίας, αλλά το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να τη συνεχίζει με διαχωρισμούς κρίσιμων χαρτοφυλακίων όπως το διαχωρισμό του υπουργείου Οικονομικών από τις υπόλοιπες αρμοδιότητες του εθνικής οικονομίας, γεγονός που τόνισε ότι θα πολλαπλασιάσει αντί να μειώσει τη γραφειοκρατία.

Ανέφερε ακόμη ότι από τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό παράγεται πάνω από το 30% του ΑΕΠ. «Σε δύο τομείς που διεθνώς έχουμε τα κυρίαρχα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Κι εσείς καταργήσατε και τα δύο αυτά υπουργεία. Ξανασκεφτείτε το» ανέφερε.

Μίλησε για ένα ακόμη «λάθος» σχετικά με το υπουργείο Περιβάλλοντος, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν το δημιούργησε αλλά διαχώρισε τα Δημόσια Έργα από το Περιβάλλον, και τα συνέδεσε με την Ενέργεια -και εκεί υπάρχει πολύ μεγαλύτερη σύγκρουση προτεραιοτήτων ανάμεσα στην Ενέργεια και το Περιβάλλον.

«Δίνει την εντύπωση το ΠΑΣΟΚ, ότι παρέδωσε την Ενέργεια και το Περιβάλλον στους ακτιβιστές. Εύχομαι αυτό να μη συμβαίνει. Διότι αν συμβαίνει, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα μόνο πράγμα χειρότερο από τους γραφειοκράτες. Οι ακτιβιστές που γίνονται γραφειοκράτες» δήλωσε.

Ο Αντ.Σαμαράς μίλησε και σχετικά με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων λέγοντας ότι είναι πράγματι ευρωπαϊκή επιταγή, αλλά πρέπει να εξαιρεθούν τα ταξί γιατί υπάρχει υπερπληθώρα και δεν μπορεί να υπάρξει πράσινη ανάπτυξη στην Αθήνα εάν φθάσουν να κυκλοφορούν διπλάσια και τριπλάσια από ταξί από τώρα.

Σφάλμα χαρακτήρισε και την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, τονίζοντας ότι οι αρμοδιότητές του έπρεπε να ενισχυθούν και όχι να καταργηθεί, καθώς έτσι θα διατηρούσαμε ανοικτό και το μέτωπο των συμβολισμών.

Περί εθνικών θεμάτων

Από τη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς κατέκρινε και τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου από την Κωνσταντινούπολη ότι «πρέπει να
απελευθερώσουμε την Κύπρο από τις μητέρες πατρίδες».

Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει συμβατικές υποχρεώσεις ως εγγυήτρια δύναμη και η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει εισβολή που έχει καταδικαστεί από τον ΟΗΕ. «Δεν είναι δυνατό να τις εξισώνουμε υπό το γενικό όρο 'μητέρες πατρίδες'. Η Κύπρος είναι θύμα της Τουρκίας, όχι της Ελλάδας. Δεν μπορούμε να εξισώνουμε το θύτη με το θύμα» είπε.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατέληξε λέγοντας ότι οι χαρές, πανηγύρια και τα πυροτεχνήματα κρατούν πολύ λίγο και ο κόσμος περιμένει από το ΠΑΣΟΚ όσα του έταξε.

«Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στην πραγματικότητα. Αν και μου φαίνεται ότι ακόμα η κυβέρνηση δεν θέλει να την αντικρίσει κατάματα. Δεν πειράζει, γι αυτόν τον λόγο είμαστε εμείς εδώ. Ώστε και λύσεις να προτείνουμε και αντιπολίτευση έντιμη και δυναμική να ασκούμε» ανέφερε.

Πηγή: in.gr