Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το σενάριο της διάσπασης



Η άσχημη εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές έχει πυροδοτήσει κρούσματα εσωστρέφειας και γκρίνιας με την ηγεσία της Κουμουνδούρου να δέχεται αυστηρή κριτική από κορυφαία στελέχη του κόμματος. Ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός χρέωσε το εκλογικό πατατράκ στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος. «Δεν ήταν ελκυστικό, δεν είχε κανένα αριστερό, ευρωπαϊκό μήνυμα και όραμα, δεν είχε ανθρώπους λαμπερούς που να το σηκώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δρομολογηθούν δυσάρεστες εξελίξεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να οδηγήσουν και σε διάσπαση.

Νέα Ελληνικά...

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

ΧΟΡΗΣ ΛΩΓΕΙΑ !!!!!!

Πηγή: SerresPress

Το "Δίκτυο" είναι τοπικό κανάλι των Σερρών.

Γυναίκα Τροχονόμος χωρίς δίπλωμα παρέσυρε και τραυμάτισε 23χρονο στη Θεσσαλονίκη



Νεαρή υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας, 33 ετών, που υπηρετεί στην Τροχαία, χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας, παρέσυρε με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και τραυμάτισε σοβαρά 23χρονο, στη Λεωφόρο Νίκης. Ο τραυματίας διεκομίσθη με πολλαπλά κατάγματα, στα άνω και κάτω άκρα, στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, Βασίλη Καλπακίδη, η ζωή του νεαρού δε διατρέχει κίνδυνο. «Αποκαταστάθηκαν τα πολλαπλά κατάγματα και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε θάλαμο της Ορθοπεδικής Κλινικής», είπε.

Η 33χρονη υπαρχιφύλακας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Εναντίον της ασκήθηκε δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και οδήγηση χωρίς άδεια. Καθώς το αδίκημα δεν είναι κακουργηματικής μορφής και δεν κρίθηκε ύποπτη φυγής, με εντολή της εισαγγελέως ποινικής δίωξης αφέθηκε ελεύθερη. Για την υπόθεση ορίστηκε τακτή δικάσιμος.

Ελληνοφρένεια - Η ψήφος είναι νηστική...

Στους 9 μήνες η θητεία στο Στρατό Ξηράς



Για όσους καταταγούν από τον Αύγουστο και μετά

Ρεπορτάζ: ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

Στους 9 μήνες μειώνεται η θητεία για όσους καταταγούν από τον Αύγουστο και μετά στον Στρατό Ξηράς. Όπως ανακοίνωσε μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Μεϊμαράκης, είναι έτοιμη η σχετική εισήγηση η οποία προβλέπει, όπως είπε, αναδρομική μείωση της θητείας στους 11 μήνες για όσους έχουν καταταγεί τον Ιανουάριο του 2009 και στους 10 μήνες για όσους έχουν καταταγεί τον Μάιο.

Στη μείωση αυτή της θητείας προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ με καθυστέρηση πέντε ετών, καθώς είχε προαναγγείλει προεκλογικά το 2004, ότι θα μειώσει συνολικά τη στρατιωτική θητεία στους 6 μήνες.

Έκτοτε παρά τις νέες υποσχέσεις, μείωση της θητείας δεν υπήρξε. Όπως είπε ο υπουργός οι αναγκαίες προϋποθέσεις έχουν ήδη επιτευχθεί.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε, ότι ήδη σταμάτησαν οι μετατάξεις από το στρατό ξηράς στο ναυτικό και στην αεροπορία, αν και η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει, ότι σε προηγούμενες σειρές κατάταξης έχει κάνει χιλιάδες κατατάξεις.

Για την πορεία στην Αεροπορία και στο Ναυτικό, η οποία ενδέχεται να καταργηθεί, είπε ότι οι σχετικές αλλαγές θα γίνουν περί το 2010-11.

Δηλώσεις Βάσως Παπανδρέου

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εθνικής Άμυνας, Βάσω Παπανδρέου, σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Άμυνας, μέσω τηλεόρασης, για μείωση της θητείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση,υπό το κράτος της χθεσινής μεγάλης ήττας της,εξήγγειλε εσπευσμένα και αποσπασματικά μέτρα για τη θητεία των νέων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Χωρίς μελέτες, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς να έχουν προχωρήσει στην αναγκαία αναδιάρθρωση της δομήςτων Ενόπλων Δυνάμεων, στην κατάργηση μονάδων και την συγκέντρωση των δυνάμεων, την ηλεκτρονική φύλαξη των στρατοπέδων, την σημαντική αύξησητων επαγγελματιών οπλιτών και την βελτίωση της εκπαίδευσης, προϋποθέσεις απαραίτητες, εξαγγέλλουν μείωση της θητείας, παρά τις αντιρρήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας.

Η ΝΔ, για μικροκομματικούς λόγους, χρησιμοποιείτο ευαίσθητο θέμα της θητείας προσδοκώντας κομματικά οφέλη, και αδιαφορεί για την επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και την άμυνα της χώρας.

Όλες οι μειώσεις θητείας μέχρι τώρα έγιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με σχέδιο και προγραμματισμό, χωρίς να υποβαθμίζεται η αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και ηάμυνα της χώρας.

Πηγή: Τα Νέα

Οι πρωταθλητές της αποχής

Από τα υψηλότερα ποσοστά αποχής της χώρας καταγράφηκαν την Κυριακή στις κάλπες της Α΄Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στους δήμους Ελευθέριου - Κορδελιού, Νεάπολης, Συκεών, Αγίου Παύλου και Θεσσαλονίκης.

Σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης η αποχή έφτασε στα επίπεδα του 45,96%, σχεδόν διπλάσια από το 26,15% των ευρωεκλογών του 2004 και τριπλάσια από το 18,81% των εθνικών εκλογών του 2007.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Κυριακή στο νομό Θεσσαλονίκης προσήλθαν στις κάλπες μόλις 425.460 ψηφοφόροι, ενώ το 2004 ανήλθαν σε 554.802, παρόλο που οι εγγεγραμμένοι έχουν αυξηθεί περίπου κατά 35.000.

Στην Α' Θεσσαλονίκης

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης η αποχή έφτασε στο 49,28%, από 20,92% στις εθνικές εκλογές του 2007 και 28,47% στις ευρωεκλογές του 2004, πάνω από το πανελλαδικό επίπεδο του 47,37%.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής στο νομό καταγράφονται στο δήμο Ελευθέριου - Κορδελιού κατά 52,34% και ακολουθούν ο δήμος Συκεών με ποσοστό αποχής 52,12%, Νεάπολης με 52,04%, Αγίου Παύλου με 51,15% και ο δήμος Θεσσαλονίκης με 50,05%. Συγκριτικά, το 2004 στις ευρωεκλογές η αποχή στο δήμο Ελευθέριου - Κορδελιού ήταν μόλις 22,95%, στις Συκιές 30,08%, στη Νεάπολη 32,22%, στον Αγ. Παύλο 29,43% και στο δήμο Θεσσαλονίκης, που τότε είχε τα υψηλότερα ποσοστά, 31,54%. Η σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2007, στους ίδιους δήμους είναι απογοητευτική για τη σημερινή πραγματικότητα, αφού μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης φτάνει στα επίπεδα του 24,98% και σε όλους τους υπόλοιπους είναι πολύ χαμηλότερη.

Στη Β' Θεσσαλονίκης

Σε αντίθεση με το πολεοδομικό συγκρότημα, η Β΄εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης είχε σημαντικά μεγαλύτερη προσέλευση στις κάλπες, με ποσοστό αποχής στο 39,46%. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στους δήμους Πανοράματος και Ωραιοκάστρου με 46,05% και η χαμηλότερη αποχή στο δήμο Ρεντίνας, με μόλις 21,58%. Στη Β΄Θεσσαλονίκης η αποχή στις εθνικές εκλογές του 2007 ήταν στο 14,58% και στις ευρωεκλογές του 2004 έφτασε το 21,39%.

Το ρεκόρ

Σε πανελλαδικό επίπεδο, το ρεκόρ αποχής καταγράφεται στους νομούς Κεφαλληνίας (63,14%) και Φλώρινας (60,28%), που όμως οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην κινητοποίηση των κατοίκων στο δήμο Κάτω Κλεινών, όπου η αποχή έφτασε στο 72,56% και κατέρριψε κάθε ρεκόρ στους δήμους Πρεσπών με 76,21% και Κρυσταλλοπηγής με 74,66%.

Υψηλά ποσοστά αποχής καταγράφηκαν και στους νομούς Λακωνίας κατά 61,22%, Λέσβου κατά 57,28%, αλλά και στην Α΄ Πειραιώς σε ποσοστό 55,56% και στην Α΄ Αθηνών κατά 54,45%. Αντιθέτως η μεγαλύτερη συμμετοχή στις κάλπες της Κυριακής ήταν στους νομούς Φθιώτιδας και Λασιθίου με την αποχή να υποχωρεί στο 38,04% και 38,08%, αντίστοιχα.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Οι απώλειες των κομμάτων στις Ευρωεκλογές

Αφήνω στην άκρη την κοινή λογική, τα αναπόδραστα συμπεράσματα, τη λέξη «νίκη», τη λέξη «ήττα». Ξεκινώ ολίγη μπακαλική, διότι δε μας σώζει, κατά την εκτίμησή μου, τίποτε άλλο. Πήρα και διάβασα τα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών του 2007. Οχι, δε μ' ένοιαξαν οι ευρωεκλογές του 2004. Δε στάθηκα στα μπάνια και στο Αγιο Πνεύμα, στη θεά Αποχή που προσκύνησαν οι Νεοέλληνες, αντί να δεχτούν να τυλιχτούν στη θεά Απόχη. Σκέφτηκα ότι, αφού όλος ο κόσμος λέει ότι νίκησε ή νικήθηκε, και ότι τζα! Εμφανίστηκε ένα πρόκριμα των κανονικών εκλογών, ποιος κέρδισε πραγματικά και ποιος μαζεύει τα κομμάτια του.

Λοιπόν, χαιρετίσματα ότι σε σχέση με τις εκλογές του 2007 η Νέα Δημοκρατία πήρε 1,35 εκατομμύρια λιγότερα ψηφαλάκια. Οπως το ακούτε, όπως το διαβάζετε. Το ΠΑΣΟΚ, που νίκησε, πήρε οκτακόσιες χιλιάδες λιγότερα ψηφοδέλτια. Μάλιστα. Κι ας βγήκε πρώτο. Το ΚΚΕ το ψήφισαν προχτές 150 χιλιάδες λιγότεροι Νεοέλληνες. Τελειώσαμε; Τελειώσαμε. Οι τρεις πρώτοι των ευρωεκλογών δε συγκράτησαν καθόλου τις εκλογικές τους, αναντίρρητες δυνάμεις. Τις έχασαν στα μπάνια ή κάτι άλλο έγινε.

Ας πάμε τώρα στους «κερδισμένους». Ως προς το 2007 λοιπόν, ο ΛΑΟΣ τσίμπησε τρεις-χιλιάδες-κουκιά. Τρεις. Μόνον. Μόνον τρεις. Μισό Παλέ ντε Σπορ. Το ποσοστό του αυξήθηκε, όχι η δύναμή του. Ο Συνασπισμός, που βιάστηκε να φορέσει πλερέζες ή μάλλον υπό την ασίγαστη αισιοδοξία των μπαχαλάκηδων, πήρε 32 χιλιάδες νέες ψήφους. Και οι Οικολόγοι Πράσινοι, παρά τον Κεμάλ και το Αμπετσεντάρ, 103 χιλιάδες νέες εισόδους. Στις πολιτικές εκλογές ήταν με 75 χιλιάδες.

Συμπέρασμα: Ο μπακάλης ήξερε. Ο μπακάλης δεν άνοιξε όλες τις φαναριέρες και τα τσουβάλια επειδή οι πελάτες που μπήκαν στο μαγαζί ήθελαν απλώς μπισκοτολούκουμα και σκοινιά σιζάλ.

Ο μπακάλης ξέρει ότι ακόμη και αν ο Καραμανλής επιχειρούσε διπλές εκλογές, πάλι θα υπήρχε κάπως μεγαλύτερη αποχή, αλλά όχι τόση. Και ότι θα έχανε πάλι μεγαλοπρεπώς από το ΠΑΣΟΚ. Οχι, βέβαια, με μεγάλη διαφορά, αλλά μεγαλοπρεπώς. Προτίμησε να αποξενωθεί προσωρινά από 1,35 εκατομμύρια ψηφοφόρων του, ελπίζοντας ότι έχασε μονίμως μόνον το ένα τέταρτο ή το ένα τρίτο από αυτούς. Αν του γυρίσουν οι πονεμένοι, επειδή λατρεύουν τον Γιακουμάτο και θεωρούν τον Πολύδωρα κουλτουριάρη, ο καιρός θα δείξει.

Μη φύγετε, που λένε και οι τηλεορασάνθρωποι. Αύριο έχουμε ΠΑΣΟΚ.

Από την στήλη του Αγγελιοφόρου Καναβάτσο του Πάνου Θεοδωρίδη.

Οι ψήφοι που πήρε το Ουράνιο Τόξο



4530 ψήφους πήρε το φιλοFYROMιανό κόμμα Ουράνιο Τόξο σε όλη την Ελλάδα.

Στην Μακεδονία πήρε 2.594.

Στις Ευρωεκλογές του 2004 πήρε 6.176 ψήφους.

Που είναι η μειονότητα ρε που ονειρευόσασταν;

Με 2.594 ψήφους θέλετε να ονομαστείτε Εθνική "Μακεδονική" μειονότητα;

Μήπως θέλουνε να «έχουμε» τέτοιους «πολιτικούς»








ΡΩΜΗ Με την κατάθεση αγωγής εναντίον της ισπανικής εφημερίδας «Εl Ρais» αντέδρασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη δημοσίευση πέντε φωτογραφιών οι οποίες εμφανίζουν τον ιταλό πρωθυπουργό να κάνει βόλτα με «δροσερά» νεαρά κορίτσια στη βίλα του στη Σαρδηνία, ενώ σε μία από αυτές εμφανίζονται κοπέλες να κάνουν ηλιοθεραπεία γυμνόστηθες.

«Οι φωτογραφίες αυτές είναι αθώες. Τίποτα μεμπτό δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως παραβίαση της ιδιωτικής μου ζωής και μια σκανδαλώδης επίθεση εναντίον μου» ισχυρίστηκε ο κ. Μπερλουσκόνι.

Δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ της El Pais

Παράλληλα άνοιξε και δεύτερο «μέτωπο» εναντίον του διεθνούς Τύπου. Κατήγγειλε τη βρετανική εφημερίδα «Τhe Τimes» για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε την αμφιλεγόμενη σχέση του με τη 18χρονη Νοέμι Λετίτσια και είπε ότι η κριτική που του ασκήθηκε ορμάται από την παλαιά διαμάχη του με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας, τον αυστραλό μεγιστάνα ΡούπερτΜέρντοκ.

«Εσείς κάνετε μπάνιο ντυμένοι με σακάκι και γραβάτα; Αυτά τα κορίτσια έκαναν μπάνιο σε τζακούζι, σε έναν ξενώνα προορισμένο αποκλειστικά για επισκέπτες» δήλωσε ο Καβαλιέρε για το δημοσίευμα της «Εl Ρais», το οποίο είχε τίτλο: «Οι φωτογραφίες που απαγόρευσε ο Μπερλουσκόνι».

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=271970&dt=06/06/2009

Πηγή: Ixnos

Ο Ζουράρις προτείνει νέα ονομασία για τη FYROM...



Ο Ζακ Μπαρό αποκάλεσε την FYROM ..."Βόρεια Μακεδονία"



Τις τελευταίες ημέρες των Ευρωεκλογών, χωρίς να προβληθεί φυσικά από τα Ελληνικά κανάλια, έχουμε μια περίεργη κινητικότητα γύρω από το Μακεδονικό.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Μπαρό, αποκάλεσε τη FYROM, "Βόρεια Μακεδονία" και προανήγγηλε νέες διαπραγματεύσεις για το θέμα του ονόματος του γειτονικού κράτους.

Το "Βόρεια Μακεδονία" που προτείνει, είναι εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων. Ο Πρόεδρος της FYROM Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι αν καταλήξει η διαπραγμάτευση σε κοινά αποδεκτή λύση με την Ελλάδα, θα γίνει δημοψήφισμα στη FYROM για την αποδοχή της νέας ονομασίας.

Οι Έλληνες πολιτικοί δεν το θεώρησαν σημαντικό θέμα για να μάθουμε τις θέσεις τους πριν τις Ευρωεκλογές.

Με την θαυμάσια κατάσταση που επικρατεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ της Υπουργού και των διπλωματών, μάλλον δεν έχει συζητηθεί...

Στην Ελλάδα θα γίνει δημοψήφισμα για το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" ή μόνο στα Σκόπια θα γίνει το δημοψήφισμα;

Γιατί αν δεν γίνει δημοψήφισμα, προβλέπουμε ότι αποκλείεται να συμφωνήσει σε αυτή την ονομασία ο Αντώνης Σαμαράς και θα την καταψηφίσει.

Νίκος Ξανθόπουλος - Τσάμπασιν και Σέρρα



Μιας και το θυμηθήκαμε, το Μνημείο για την Ποντιακή Γενοκτονία στον Πολύγυρο τι απέγινε;