Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ομπάμα: «Δεν μπορούμε να βλέπουμε ως λύση στην Ελλάδα την λιτότητα»



Σαμαράς: «Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων» - Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας

Περί τις 23:00 ώρα Ελλάδας ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο. Ο Αντώνης Σαμαράς εισήλθε στον Λευκό Οίκο λίγο πριν από τις 21.55 ώρα Ελλάδας.

Στις δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων δήλωσε ότι η παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού αποδεικνύει τις στενές σχέσεις των δύο λαών που ξεπερνούν τις κυβερνήσεις.

«Τα Ομηρικά έπη διδάσκουν πότε λες ναι και πότε όχι»

Ο Αχιλλέας (ο ήρωας των ηρώων, σύμφωνα με τον καθηγητή του Χάρβαρντ) περιποιείται τον Πάτροκλο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τον Γκρέγκορι Ναζ, καθηγητή Κλασικής και Συγκριτικής Φιλολογίας στο Χάρβαρντ

«Η Ελλάδα, που δεν συνεργάστηκε με ένα από τα πιο επικίνδυνα καθεστώτα λέγοντας «Οχι», δεν χρειάζεται εξιλέωση, όπως ζητεί ο Σόιμπλε»

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ

«Ο ελληνικός πολιτισμός είναι ένα μοναδικό δώρο στην ανθρωπότητα. Ζούμε εποχές κρίσης. Ευκαιρία να βρούμε τα πλεονεκτήματα που μπορεί να δώσει στις σύγχρονες κοινωνίες», μας ενθαρρύνει ο Γκρέγκορι Ναζ, ο κορυφαίος καθηγητής Κλασικής και Συγκριτικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ένας πρωτοπόρος στη διάδοση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας με ψηφιακά μέσα.

Μεταξύ άλλων, πρωτοστάστησε στην ψηφιακή διάσωση του αρχαιότερου και καλύτερα διατηρημένου πλήρους κειμένου της «Ιλιάδας» (του χειρογράφου Venetus Α της συλλογής του Βησσαρίωνα), το οποίο έχει μάλιστα αναρτήσει στο Διαδίκτυο.

Κύπρος: 49 χρόνια μετά το τουρκικό έγκλημα στην Τηλλυρία


Μία από τις τραγικότερες στιγμές στην ιστορία του νησιού

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου του 1964 η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε με βόμβες Ναπάλμ την περιοχή Τηλλυρίας στη Κύπρο

Οι Τουρκοκύπριοι μπορεί να γιορτάζουν σήμερα την δήθεν αντίσταση τους, αλλά οι ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη μνήμη μιας από τις τραγικότερες στιγμές της ιστορίας του νησιού, που αποτέλεσε και τον προάγγελο των όσων σχεδίαζε και υλοποίησε η Τουρκία δέκα χρόνια αργότερα.

Τον Αύγουστο του 1964 τουρκικά αεροπλάνα άρχισαν να βομβαρδίζουν ανηλεώς κατοικημένες περιοχές στην Τηλλυρία χωρίς να διστάσουν να πλήξουν με βόμβες ναπάλμ ακόμα και το νοσοκομείο του Παχύαμμου.

Νέες συλλήψεις σε ελέγχους καταστημάτων στη Χαλκιδική & Γιαννιτσά


Συντάκτης: Κατερίνα Αγοραστού

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ότι άλλα πέντε καταστήματα και ένα... περίπτερο λειτουργούσαν κανονικά, ενώ είχαν σφραγιστεί από το δήμο και να συλληφθούν συνολικά επτά άτομα. Επίσης, βεβαιώθηκαν παραβάσεις και για κατάληψη αιγιαλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα καταστήματα που εντοπίστηκαν να λειτουργούν, ενώ είχε προηγηθεί σφράγιση τους από το δήμο ήταν ένα εστιατόριο στην περιοχή της Καλλιθέας, ένα καφέ μπαρ - πιτσαρία στην Καλλάνδρα, ένα καφέ μπαρ και ένα αρτοζαχαροπλαστείο στο Πευκοχώρι, ένα εστιατόριο στα Φλογητά, καθώς και ένα περίπτερο στην Καλλιθέα.

Χρέος, ενέργεια και εθνικά θέματα στην κρίσιμη συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά σήμερα το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στον Λευκό Οίκος, καθώς όπως ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή στη συνάντηση θα συμμετάσχει η «αφρόκρεμα» των συμβούλων του Λευκού Οίκου.

Με πλούσια ατζέντα αλλά έμφαση στην Οικονομία και την Ενέργεια στη συνάντηση θα παραστούν τόσο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου - ο οποίος πρόσφατα επισκέφτηκε τη χώρα - όσο και η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση σε αυτήν θα συμμετάσχουν επίσης ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακ Ντόναφ και ο Γουίλιαμ Μπέρνς,