Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Αιματηρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος

Ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση κατά των αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας. Νωρίτερα, ο υπηρεσιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ είχε ανακοινώσει τη σταδιακή έναρξη της επιχείρησης κατά των ένοπλων φιλορώσων.

Σε τεντωμένο σχοινί η Ουκρανία

Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος υποψήφιος ευρωβουλευτής!

Aπό το λαϊκό πεντάγραμμο και τις πίστες στην Ευρωβουλή;

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ένωση για την πατρίδα και τον λαό» του Βύρωνα Πολύδωρα θα είναι ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής, Μάκης Χριστοδουλόπουλος.

«Ανακοινώνεται ότι οριστικοποιήθηκε σήμερα η κάθοδος του μεγάλου και δημοφιλούς στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό του εξωτερικού, λαϊκού τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλου, ως υποψηφίου στο Ευρωψηφοδέλτιο της "Ενωση για την πατρίδα και τον λαό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σταγών Σεραφείμ: ''Περίεργη η κίνηση του Αρχιεπισκόπου''

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Στάγων και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, για την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμο να αναλάβει Τοποτηρητής της Ι.Μ. Ιωαννίνων.

Ο Μητροπολίτης Σταγών τόνισε ότι ουδέποτε ρωτήθηκε από την Ιερά Σύνοδο για την Τοποτηρητεία, τονίζοντας ότι δεν εφαρμόστηκε ότι προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης.

"Ο Καταστατικός Χάρτης προβλέπει να ορίζεται Τοποτηρητής ο όμορος Μητροπολίτης του οποίου η Μητρόπολη συνορεύει με εκείνη την Μητρόπολη που χηρεύει", ανέφερε ο κ. Σεραφείμ.

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές

Μεγάλη Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές και τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων έχουν ως εξής:

1. Αμυράς Γιώργος
Ο Γιώργος Αμυράς είναι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών και από το 1986 εργάζεται ως δημοσιογράφος. Είναι δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και από τους πρωτεργάτες του ποδηλατικού κινήματος στην Ελλάδα. Τα τελευταία δέκα χρόνια παρουσίαζε την εξαιρετική εκπομπή  “Μένουμε Ελλάδα”.

2. Ανέστης Γεώργιος
Ο Ανέστης Γεώργιος γεννήθηκε στη Λιβαδειά, είναι αγρότης, Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι πτυχιούχος προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μεγάλη Εβδομάδα στη βυζαντινή Αθήνα

Η Ιερά Μονή Δαφνίου, στο Χαϊδάρι

Κατάνυξη και μυσταγωγία σε ιστορικούς ναούς του Κέντρου και των προαστίων

Κωνσταντάτου Ελένη, Καραμπάτσος Θανάσης

Στιγμές κατάνυξης και μυσταγωγίας για τους πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα. Συρρέουν σε μοναστήρια και ναούς προκειμένου να βιώσουν τα Θεία Πάθη αλλά και τη χαρμόσυνη είδηση της Αναστάσεως του Κυρίου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Αυτή η έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα των ναών - και ειδικά των βυζαντινών - με τον χαμηλό φωτισμό, όπου σε αρκετές περιπτώσεις οι φλόγες των κεριών συνιστούν και τη μόνη πηγή φωτός, σε συνδυασμό με την ανάγνωση των εκκλησιαστικών κειμένων διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο κλίμα,

Ευχές από την Άννα Μπιθικώτση


Ας γίνει η θυσία του Θεανθρώπου μάθημα αγάπης σε εποχές που μοιάζουν οι ψυχές μας δακρυσμένα αγγελούδια με διπλωμένα φτερά στο σχήμα του σταυρού...

Καλό Πάσχα!
Καλή Ανάσταση!

Με αγάπη
Άννα Μπιθικώτση

Κ. Βελόπουλος: Δεν κατεβαίνει με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Το ανακοίνωσε με tweet του την Μ. Τρίτη το μεσημέρι

Η Νέα Δημοκρατία τελικά μετά την απόσυρση του κ. Φ. Κρανιδιώτη και τη μη συμμετοχή του κ. Θ. Πλεύρη είχε επιλέξει να εντάξει στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου της τον προερχόμενο από το ΛΑΟΣ πρώην βουλευτή κ. Κυρ. Βελόπουλο.

Την Τρίτη όμως ο κ. Βελόπουλος με tweet του ανακοινώνει ότι «μετά από πολύ σκέψη και βλέποντας τις αντιδράσεις αποφάσισα να μην κατέβω στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ.

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Future Library 2014: Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου Καλοκαιρινή Εκστρατεία Future Library 2014

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου συμμετέχει για 2η συνεχή χρονιά στο Δίκτυο Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών του προγράμματος δημιουργικότητας, φιλαναγνωσίας και καινοτομίας Future Library 2014. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την αναβάθμιση των Βιβλιοθηκών και την καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο στις μικρές ηλικίες, μέσα από ευχάριστες και πρωτότυπες δράσεις, που πραγματοποιούνται στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Σχόλιο Ηλία Κασιδιάρη για την εις βάρος του δίωξη για την υπόθεση Μπαλτάκου

Ο Ηλίας Κασιδιάρης σχολίασε το νέο αίτημα της εισαγγελίας για άρση της βουλευτικής του ασυλίας με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Στρατή Μυριβήλη:

Διαβιβάζεται στη Βουλή η δικογραφία για το βίντεο Κασιδιάρη - Μπαλτάκου

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστεί εντός της ημέρας η δικογραφία για το βίντεο Κασιδιάρη, με τη συνομιλία του με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά την έρευνα που διενήργησε για την υπόθεση η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα, αποφάσισε την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, για άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη,

Καταδίωξη δουλεμπορικού στην Κω από την Ακτοφυλακή με μπαράζ πυρών

Νεκρός ο Τούρκος διακινητής

Καταδίωξη τουρκικού δουλεμπορικού από σκάφος του Λιμενικού με τη ρίψη πυροβολισμών σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κω.

Το τουρκικό δουλεμπορικό επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού και να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια. Οι άνδρες του Λιμενικού απάντησαν με προειδοποιητικές βολές και μία σφαίρα πιθανώς από εξοστρακισμό σκότωσε τον Τούρκο δουλέμπορο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε περιπολία πλωτού του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή, εντοπίστηκε ένα ταχύπλοο που παρά τα προειδοποιητικά σήματα δε σταμάτησε και ακολούθησε καταδίωξη.