Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Η κηδεία του Βασίλειου Ντερτιλή στο Ά νεκροταφείο Αθηνών

Η κηδεία του Βασίλειου Ντερτιλή θα γίνει στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012, στις 12:00 το μεσημέρι.

Ο άνθρωπος των ευαίσθητων μυστικών αποστολών
Του Τασου Tελλογλου

Οσοι πιστεύουν ότι η ιστορία και η πραγματικότητα είναι ασυνέχειες θα μπορούσαν να πάρουν ένα μάθημα από τη βιογραφία του. Ο Βασίλης Ντερτιλής ήταν επί πολλά χρόνια ένας από τους ανθρώπους που φύλασσε μερικά από τα πιο σημαντικά μυστικά της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτής που αναδύθηκε από τις στάχτες της Β΄ Δημοκρατίας, την οποία είχε ανατρέψει ο πατέρας του Νίκος Ντερτιλής, τελευταίος φυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

Υποβρύχια έρευνα επανεντόπισε τη θέση του Ναυαγίου των Αντικυθήρων


Από την 1η έως την 18η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Αντικυθήρων υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων με τη συνδρομή και την τεχνολογική υποστήριξη του Αμερικανικού Woods Hole Oceanographic Institution.

Οι στόχοι της έρευνας ήταν: α) η υποβρύχια αρχαιολογική επισκόπηση του θαλάσσιου χώρου του νησιού και ο εντοπισμός ενάλιων αρχαιολογικών καταλοίπων, β) ο επανεντοπισμός και τεκμηρίωση της θέσης του γνωστού Ναυαγίου των Αντικυθήρων και γ) η αξιολόγηση της αποκλειστικής χρήσης κλειστών καταδυτικών κυκλωμάτων στην υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα.

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο

Με 167 όχι και 119 υπέρ καταψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας σε επιτήρηση και το μνημόνιο. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 14 βουλευτές.

Ειδικότερα, από τη ΝΔ απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι Ηρώ Διώτη, Χρήστος Καραγιαννίδης και Βασιλική Κατριβάνου. Από τη ΔΗΜΑΡ απουσίαζε η Μαρία Γιαννακάκη και η Ασημίνα Ξηροτύρη. Από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Από τους ΑΝΕΛ η Έλενα Κουντουρά και από τους ανεξάρτητους βουλευτές οι Θόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης και Νίκος Σταυρογιάννης.

Διπλωματικός οργασμός στην Τουρκία με ορμητήριο την Αδριανούπολη

Η ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συνωστισμός διπλωματών,  βουλευτών, δημάρχων για τα εγκαίνια του στρατηγικού διπλωματικού γραφείου του τουρκικού ΥΠΕΞ

Με το βλέμμα στραμμένο στο ισλαμικό τόξο των Βαλκανίων, από την ιστορική πρωτεύουσα του οθωμανισμού ο υφυπουργός των Εξωτερικών έκανε επίδειξη ισχύος της Τουρκίας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο

Στην αυλή της νομαρχίας Αδριανούπολης στεγάζεται το νέο διπλωματικό στρατηγείο που δημιούργησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δίνοντας έμφαση σε ζητήματα της Θράκης ένθεν κι ένθεν στελεχώνοντάς το μάλιστα με πρέσβη,

Δημοσκόπηση VPRC για τα "Επίκαιρα": Πάνω από 30% ο ΣΥΡΙΖΑ


Ξεπέρασε το 30 % ο ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη δημοσκόπηση της VPRC για τα "Επίκαιρα", κρατάει δυνάμεις η Νέα Δημοκρατία.

ψηλά και τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, κατάρρευση ΠΑΣΟΚ.

Ο ηγέτης της Β.Κορέας Κιμ Γιονγκ "πιο σέξι άνδρας" για το 2012

Δεν είναι να κάνεις πλάκα την σήμερον ημέρα και ειδικά μέσω του διαδικτύου. Καλό παράδειγμα το περιοδικό Onion που ανέδειξε τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν,  ως πιο σέξι άνδρα - παγκοσμίως - για το 2012.

Παρ' όλο που το θέμα και η προσέγγιση του περιοδικού ήταν εμφανέστατα σατυρική, πολλά ΜΜΕ στη άπω Ανατολή και στη Κίνα -μεταξύ αυτών και η εφημερίδα  People's  Daily!-  "τσίμπησαν".

Ο χαρακτηρισμός του ως του πιο... ποθητού για τις γυναίκες άνδρα, είναι σατυρικός και δικαιολογείται από το ακόλουθο σχόλιο του περιοδικού: