Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

"Δημοκρατική Συμμαχία" το νέο κόμμα της Ντόρας


Μοντανάρη Χρύσα

Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι το όνομα του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter.

Τα αρχικά του κόμματος θα είναι το "ΔΗ.ΣΥ.", ενώ τα χρώματα πορτοκαλί και μπλε.

Τα "αποκαλυπτήρια" του νέου κόμματος  θα γίνουν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο θέατρο Μπάντμιντον, παρουσία των δύο ανεξάρτητών βουλευτών, Κώστα Κιλτίδη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται στο προσεχές μέλλον να προσχωρήσουν βουλευτές τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το ΛΑ.Ο.Σ.

Πηγή: realnews

Κλείνουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης


Τα δύο στρατιωτικά νοσοκομεία βάζουν λουκέτο με απόφαση ΥΕΘΑ

Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο στράτευμα, καθώς βρίσκονται σε ακριτική περιοχή και προσφέρουν απασχόληση και υπηρεσίες υγείας

Είδηση-σοκ για τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στον Έβρο αλλά και για τους πολίτες της ακριτικής Θράκης, η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα τις δραστικές περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των ενόπλων δυνάμεων. Πάντως, επισήμως γίνεται λόγος μόνο για «αναστολή λειτουργίας» των δυο νοσοκομειακών μονάδων.

Πανηγυρίζει το Ουράνιο Τόξο στην Φλώρινα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ…ΛΕΡΙΝ!

Για την εκλογή του ηγετικού στελέχους του Παναγιώτη Αναστασιάδη – Pande Ashlakov ως Προέδρου του Κοινοτικού Διαμερίσματος Μελίτης πανηγυρίζει με χθεσινή ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του το «Ουράνιο Τόξο». Αν και δεν έλαβε μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το «Ουράνιο Τόξο» υποστηρίζει ότι η εκλογή αρκετών «συμπαθούντων» σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας αποτελεί επιβράβευσή του από τους πολίτες.

Χωρίς να παραλείπουν να προσθέτουν το σλαβικό όνομα πλάι στα ονόματα των ελληνικών πόλεων (η χρήση άλλου ονόματος από το επίσημα αναγνωρισμένο αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο), αναφέρουν ότι η «Μελίτη-Voshtarani» είναι η πόλη με τον μεγαλύτερο πληθυσμό αμέσως μετά τις πόλεις «Φλώρινα-Lerin», «Αμύνταιο Sorovich» του νομού «Φλώρινας-Lerin»!

Συμπλοκές στο κέντρο της Αθήνας


Αφγανός ισχυρίστηκε ότι του έσκισαν πάπυρους

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο. Μετά από έρευνα της Δημοτικής Αστυνομίας στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σωκράτους, στο πλαίσιο του παρεμπορίου, ένας Αφγανός ισχυρίστηκε ότι του έσκισαν πάπυρους.

Αυτή τη στιγμή περίπου 300 Αφγανοί, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, βρίσκονται στην πλατεία Κοτζιά και διαμαρτύρονται ενώ στους γύρω δρόμους, η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των αλλοδαπών που έχουν κάνει άνω κάτω την πρωτεύουσα.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου


ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

   
Ταχ. Δ/νση: Πολυτεχνείου 50  63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Τηλ.: 23710 21420
Fax: 23713 50783
e-mail: info@poligiros.gr

Πολύγυρος 18-11-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, την Τρίτη 23-11-2010 στις 6:00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Ο Πητ Παπαδάκος ψάχνει για λίρες στις Σέρρες


Ψάχνει δεκαοκτώ κασόνια χρυσές λίρες!

Στο κυνήγι μεγάλου θησαυρού, όπως ο ήρωας της θρυλικής σειράς ταινιών του Στίβεν Σπιλμπεργκ, έχει επιδοθεί ο Πητ Παπαδάκος.

Όχι βέβαια για να βρει… ιερές πέτρες, τον χαμένο θησαυρό που αναζητούσε ο Χάρισον Φορντ βάζοντάς τα με φίδια και δαίμονες, αλλά «τα δεκαοκτώ κασόνια χρυσές λίρες» που κάποιοι υποστηρίζουν ότι βρίσκονται κρυμμένα στην περιοχή του χωριού Άγκριστο στο νομό Σερρών.

Το γνωστό μέντιουμ βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στην περιοχή, με σκοπό να βοηθήσει εκείνους που του ανέθεσαν την υπόθεση.

Συνελήφθη ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων Ιωάννης


Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης, την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 τέθηκε υπό κράτηση στο διασυνοριακό Καλοτίνα, μεταξύ Βουλγαρίας και Σερβίας.

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Αχρίδας ο κ. Ιωάννης συνελήφθη με βάση ένα ένταλμα του γραφείου INTERPOL της ΠΓΔΜ, και τέθηκε σε 72ωρη κράτηση.

Η «Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας», επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Ιωάννης, δεν αναγνωρίζεται από τις αρχές της ΠΓΔΜ και η δράση της είχε θεωρηθεί ότι είναι «απειλητική» για τη χώρα.

Πηγή: Ρομφαία

Σκοπιανό λόμπι στις ΗΠΑ εν δράσει: Τέσσερις γερουσιαστές έστειλαν επιστολή σε Ομπάμα υπέρ Σκοπίων


Yπερωρίες κάνει το σκοπιανό λόμπι στις ΗΠΑ εν όψει την συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ: Επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέστειλαν τέσσερις γερουσιαστές, με την οποία ζητούν να ανοίξει ο ίδιος τη διαδικασία προκειμένου η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα στις 19 και 20 Νοεμβρίου.

Είχε προηγηθεί ανάλογη επιστολή 19 μελών της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, η επιστολή υπογράφεται από τους γερουσιαστές Mark Begich, Richard Lugar, James Risch και George Voinovic οι οποίοι αναφέρουν στην επιστολή τους ότι η διαφωνία για το ζήτημα του ονόματος δεν θα πρέπει να συνδέεται με την διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Επικρίσεις στην Τουρκία για Οικουμενικό Πατριαρχείο και Χάλκη στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Τουρκία επικρίνεται, μεταξύ άλλων, για τη μη αναγνώριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Αυστηρή κριτική από τις ΗΠΑ

Αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάνει για άλλη μια φορά η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Η έκθεση κάνει λόγο για το ότι δεν υπάρχει νομική αναγνώρισή του ως Πατριαρχείο, ούτε αναγνώριση του οικουμενικού χαρακτήρα του Πατριάρχη και ότι παραμένουν ανεπίλυτες ακόμη οι διεκδικήσεις του Πατριαρχείου για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και για την επιστροφή δημευθέντων περιουσιών.

Στην έκθεση τονίζεται ότι εν γένει γίνονται σεβαστά τα ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών, αν και υπάρχουν αρκετές αναφορές σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες.

Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου προτείνει ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς


«Χρειάζονται δύο για να χορέψεις τάνγκο»

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν δεν καταφέρουν να επιλύσουν όλα τα θέµατα στο Αιγαίο, τότε στις «διαφιλονικούµενες» περιοχές «να φτιάξουµε πλατφόρµες πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρµες επίλυσης των διαφορών», προτείνει ο Εγκεµέν Μπαγίς, υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγµατεύσεων Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτείνοντας ανοικτά συνεκµετάλλευση του Αιγαίου.

Την παραπάνω απάντηση έδωσε ο κ. Μπαγίς ερωτηθείς από την εφημερίδα Τα Νέα πώς αισθάνεται ως υπουργός επί των ευρωπαϊκών θεµάτων για το γεγονός ότι το casus belli έναντι της Ελλάδας αναφέρεται στα κοινοτικά κείµενα. Προσθέτει ότι «μπορούµε να µετατρέψουµε τα προβλήµατα σε ευκαιρίες. Είναι σηµαντικό που έχουµε οµάδες που ασχολούνται µε τεχνικά ζητήµατα, αλλά το 99% των προβληµάτων θα λυνόταν τη µέρα που η Τουρκία θαγινόταν µέλος της ΕΕ».

Δράμα: 15χρονος αυτόχειρας


Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 15χρονος μαθητής, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοκτόνησε λόγω ερωτικής απογοήτευσης.

Ήταν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όταν ο 15χρονος Θεόφιλος Κομνηνός βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου Δράμας με την παρέα του και από ‘κει, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή χώρισε με την κοπέλα του, πήγε απέναντι στο πάρκο «Κυπρίων» πίσω από το περίπτερο και εκεί κρεμάστηκε από ένα δέντρο με την ίδια του τη ζώνη.

Είναι πολύ κρίμα και οδυνηρό σήμερα να μιλάμε για αυτοκτονίες παιδιών, που το μέλλον τους είναι όλο μπροστά τους.

Απειλή λουκέτου για το Παπάφειο


Χρέη 390.000 ευρώ πνίγουν το ίδρυμα.

Αναξιοποίητη η τεράστια ακίνητη περιουσία του.    


Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει το Παπάφειο Ίδρυμα λόγω των οφειλών του, οι οποίες φθάνουν τα 390.000 ευρώ και υπολογίζεται ότι στα τέλη του έτους θα ξεπεράσουν το μισό εκατομμύριο.

Το ίδρυμα με δυσκολία καλύπτει τις στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες του, όπως είναι η καθαριότητα και η σίτιση των περίπου σαράντα οικότροφων αγοριών, ενώ οι προμηθευτές απειλούν να διακόψουν την τροφοδοσία αν δεν εξοφληθούν μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Πιθανόν μέχρι τότε τα παιδιά να μείνουν και χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό, καθώς παραμένουν απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ.

Θεσσαλονίκη Κυκλοφοριακό "έμφραγμα" από την ασφαλτόστρωση στην Κασσάνδρου


Συνεχίστηκαν σήμερα από το πρωί και σύμφωνα με το  πρόγραμμα θα διαρκέσουν και αύριο, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, οι ασφαλτοστρώσεις σην όδο Κασσάνδρου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο αποκλεισμός του δρόμου λόγω των εργασιών είχε σαν αποτέλεσμα κυκλοφοριακή "κόλαση¨" αφού η Κασσάνδρου αποτελεί βασικό δρόμο που εξυπηρετει το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της Ανω Πόλης και τους οδηγούς που χρησιμοποιούν αρχικά την περιφερειακή και κατεβαίνουν στο κέντρο από την έξοδο του Επταπυργίου. 

Ετσι χρειαζόταν πάνω από μια ώρα για να διανύσουν  οι οδηγοί αποστάσεις που υπο κανονικές συνθήκες δεν ξεπερνούν τα είκοσι λεπτά.

Υπάρχουν σχετικές παροιμίες κ Πρωθυπουργέ!


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Αναταραχή είναι ένας πολύ ήπιος χαρακτηρισμός των όσων ζήσαμε στον ελληνικό χώρο τα τελευταία δύο 24ωρα με αφορμή τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος  κ Παπανδρέου και την Καγκελάριο της Γερμανίας κ Μέρκελ!

Παρακολουθώντας τα κανάλια μας από τα πρωινά μαγκαζίνα μέχρι τις βραδινά δελτία ειδήσεων και ακούγοντας τα σχόλια των πολιτικών μας  ΞΑΦΝΙΚΑ μάθαμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ότι ξέσπασε νέος ΠΟΛΕΜΟΣ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία (ο κ Καρατζαφέρης θυμήθηκε και τον Γκέρινγκ και τον Χίτλερ) και η γνωστή συγχορδία κόντεψε να οδηγήσει σε εγκεφαλικά και καρδιακές προσβολές τον μισό ελληνικό πληθυσμό άνω των 60 ετών!!!