Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Επεισόδια με ρασοφόρους στην καθολική εκκλησία Θεσσαλονίκης

Ομάδα παλαιοημερολογητών ιερέων που είχε συγκεντρωθεί έξω από την καθολική εκκλησία στην οδό Φράγκων στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθεί για την προσευχή πιστών άλλων δογμάτων κατάφερε να εισβάλλει μέσα στο ναό και να φωνάξει συνθήματα.

Απειλήθηκαν επεισόδια ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να τους απομακρύνουν και τους μεταφέρουν στο αστυνομικό μέγαρο για εξακρίβωση στοιχείων.

Πηγή: Seleo

Υπεύθυνη δήλωση μετανοίας του 86χρονου κινηματογραφιστή Νίκου Μπιλιλή

Ο κάτωθι υπογεγραμμένος Μπιλιλής Νικόλαος του  Σταματίου και της Γεωργίας, γεννηθείς εν Θεσσαλονίκη στις 7 Αυγούστου του έτους 1926, κάτοικος Θεσσαλονίκης οδός Μητροπόλεως αρ. 61 Τ.κ. 54623 δηλώ υπευθύνως και εν γνώσει των συνεπειών του Νόμου περί ψευδούς δηλώσεως ότι:

Είμαι κάτοχος ιστορικού κινηματογραφικού αρχείου με γεγονότα της Θεσσαλονίκης από το έτος 1911 μέχρι και το 1990 και γενικότερα όλης της Ελλάδας με αναρίθμητα θέματα που το μήκος τους σε φιλμ των 35 και 16 χιλιοστών (| “θετικό”, “αρνητικό”,  “αναστρεφόμενο”) είναι 80.000 μέτρα.

Επίσης  κατέχω ελληνικά και ξένα κινηματογραφικά φιλμς των 35, 16 και 9,5 χιλιοστών με : επίκαιρα, ντοκιμαντέρ, κινούμενα  σχέδια, κινηματογραφικά έργα κ.λ.π. από το 1895 έως το 1975 όπου το μήκος τους είναι 190.000 μέτρα καθώς και τρέιλερ κινηματογραφικών έργων,

Ελλάδα του 1951: Ένα φιλμ - ντοκουμέντο μιας άλλης χώρας

Ένα αμερικάνικο 9λέπτο φιλμ του 1951 για την Αθήνα και την Ελλάδα.Ένα αναμφίβολα σπουδαίο ντοκουμέντο.

Εάν και το φιλμ αποφεύγει οποιαδήποτε πολιτική αναφορά στη ταραγμένη περίοδο, οι εικόνες που παρουσιάζει αναδυκνείουν μια διαφορετική, άλλη εποχή της Ελλάδας που πέρασε ανεπιστρεπτί.

Τα δικαιώματα του φιλμ ανήκουν στη αμερικανική εταιρεία globalimageworks

Δείτε το video:

Ολόκληρη η ομιλία του Πάνου Καμμένου στη βουλή 19 1 2012 - Video



Ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνει αύριο μέσω της Real news την ίδρυση νέου κόμματος.

Ο Καμμένος στήνει νέο πολιτικό φορέα με αιχμές κατά Παπαδήμου και ΝΔ


Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού

Το οριστικό του διαζύγιο με τη ΝΔ ανακοινώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρει, να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Μιλώντας στον «Τύπο της Κυριακής», ο κ. Καμμένος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, για πρώτη φορά, να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα και μάλιστα ανακοινώνει και την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η σχετική εκδήλωση, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν να σκέφτεται να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη συνέντευξή του, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο αλλά και στη ΝΔ,

Αποδοκίμασαν τη Ντόρα στην Ηγουμενίτσα

«Πέπλο» μυστηρίου κάλυψε τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης - Εντοπίστηκαν δύο πτώματα


Δύο πτώματα, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκαν στις 11:15 το πρωί σε αγροτική περιοχή του χωριού Ανάληψη, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Τα πτώματα βρέθηκαν κάτω από μπάζα, από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει η νεκροψία. Για το θέμα διενεργείται προανάκριση.

Πηγή: NewPost

Ο Άρης «έπεσε» στο Μαρόκο

Ένα από τα θραύσματα του μετεωρίτη που έφτασε στη Γη από τον Άρη

Θοδωρής Λαΐνας

Ο μετεωρίτης που έπεσε το καλοκαίρι είναι κομμάτι του κόκκινου πλανήτη

Μια μικρή πύρινη μπάλα έγινε ορατή τον περασμένο Ιούλιο στον ουρανό του Μαρόκου. Επρόκειτο για ένα μετεωρίτη που εισήλθε στην γήινη ατμόσφαιρα και όταν έπεσε στο έδαφος διαλύθηκε σε πολλά κομμάτια. Το μεγαλύτερο κομμάτι είχε βάρος επτά κιλών ενώ τα υπόλοιπα ζύγιζαν περίπου ένα κιλό το καθένα. Τα κομμάτια εντοπίστηκαν τον Δεκέμβρη και από την ανάλυση που έγινε διαπιστώθηκε ότι προέρχονται από τον Άρη.

Γλώσσα "Macedonian" στο επίσημο site του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης...

κλικ για μεγέθυνση

Οι συνομιλίες που «καίνε» το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ

«Πρόσβαση» ώστε να... προσεγγίσει ακόμη και τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες αναζητούσε ο 58χρονος επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, ο οποίος συνελήφθη φερόμενος ως αρχηγός κυκλώματος τοκογλύφων και εκβιαστών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, αφού είχε εξασφαλίσει «εσωτερική πληροφόρηση» ακόμη και από ανώτατους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ αλλά και επαγγελματίες δημοσιογράφους, ο 58χρονος θεώρησε ότι μπορεί να χτυπήσει ακόμη και την... πόρτα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος προΐσταται της συγκεκριμένης Αρχής.

Έψαχναν θησαυρό σε αρχαιολογικό χώρο στη Νικήτη


Συνελήφθησαν  το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, τέσσερις Ελληνες ηλικίας 42 έως 56 ετών και ένας αλλοδαπός 36 ετών, για παράνομες ανασκαφές σε χώρο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος προς ανεύρεση θησαυρού στη Νικήτη Χαλκιδικής.   

Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, οι Αστυνομικοί εντόπισαν τα προαναφερόμενα (5) άτομα να έχουν προβεί σε διόρυξη οπής μήκους 16 μέτρων και βάθους 10 μέτρων προς ανεύρεση θησαυρού, χωρίς την απαιτούμενη κατά το νόμο άδεια και με τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων και ραβδοσκοπικού ανιχνευτή μετάλλων.

Από το σημείο κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία, ανιχνευτές και ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο ως μέσα τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.

Αρχαιοκαπηλία στην Ρόδο: τους έπιασαν με τα αρχαία στα χέρια

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν το μεσημέρι της Πέμπτης δύο άτομα στη Ρόδο για μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Μάλιστα, οι δράστες, οι οποίοι είχαν τον πολύτιμο αυτό θησαυρό σκόπευαν να τον πουλήσουν έναντι 3.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για έναν 64χρονο και 58χρονο άνδρα που τους «τσάκωσαν» να μεταφέρουν σε πατάρι καταστήματος αρχαία αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, κατά την είσοδο των αστυνομικών στο χώρο του καταστήματος τουριστικών ειδών, ο 64χρονος ιδιοκτήτης, μαζί με 58χρονο άνδρα,

Εκδήλωση αναρχικών για να υμνήσουν την ... Οθωμανική αυτοκρατορία!


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ»

Η αναρχία ως κοσμοθεωρία, διέπεται (όπως και κάθε πολιτική τάση) από συγκεκριμένες αρχές. Για παράδειγμα, ένας αναρχικός (σε αντίθεση π.χ. με έναν εθνικοσοσιαλιστή) δε δέχεται το «αίμα» (καταγωγή) ως προσδιορισμό και μέτρο σύγκρισης για τον άνθρωπο. Για τον αναρχικό, δεν υπάρχουν φυλές (ή και να υπάρχουν, είναι αδιάφορο σε ποια ανήκει ο καθένας). Επίσης, βασική συνιστώσα της αναρχίας, είναι η μη-αποδοχή κάθε μορφής ιεραρχίας και εξουσίας (π.χ. κράτος).

Όλα αυτά βέβαια, ισχύουν για τους αναρχικούς στα άλλα κράτη, γιατί οι αναρχικοί στην Ελλάδα, εμφανίζουν σκληρές φυλετικές και αποικιοκρατικές τάσεις και προτιμήσεις, αρκεί να είναι κατά των Ελλήνων. Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί, σχετικά με τον λόγο που τους οδηγεί σε τέτοιες ιδεολογικά-απαράδεκτες πρακτικές. Κάποιοι επικαλούνται διάβρωση από ξένες μυστικές υπηρεσίες, κάποιοι απλώς κόμπλεξ, ή κάποιο μη-επουλώσιμο παιδικό τραύμα.

Good bye Johnny Otis

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΟΥΛΗ

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο επονομαζόμενος νονός του Rhythm And Blues, Τζόνι Ότις. Γεννημένος στην Καλιφόρνια,  από έλληνες μετανάστες,  μεγάλωσε σε μια κοινότητα μαύρων και έλεγε από  τότε πως αν μπορούσε να είχε διαλέξει το χρώμα τού δέρματός του, θα ήταν μαύρος.

Δείτε τα βίντεο

Από τους πρωτοπόρους του ρυθμ’ εν μπλουζ και του ροκ εν ρόλ,  συνθέτης, τραγουδιστής, ντράμερ, ντιτζέι , ανάμεσα σε άλλα πολλά, ο Τζόνι Ότις, ή  Γιάννης Βελιώτης , όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, έφυγε από τη ζωή προχτές σε ηλικία 91 ετών. 

Μεγαλωμένος σε μία κοινότητα μαύρων, στη μουσική τα βήματά του τον οδήγησαν στα μπλουζ και τα γκόσπελ.

Ο μύθος και το παραμύθι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

του Κώστα Βαξεβάνη

Τα θαύματα λένε διαρκούν τρεις μέρες. Το θαύμα Λαυρεντιάδη διαρκεί 20 χρόνια.

Το θαύμα του γιου ενός μικρού επιχειρηματία στο Αιγάλεω που κατάφερε να κυριαρχήσει πάνω στα κύματα της ελληνικής πραγματικότητας, πατώντας πάντα σε περίεργες συμπτώσεις. Ξένοι κολοσσοί που ήταν έτοιμοι να τον χρηματοδοτήσουν, ακόμη και να εξαπατηθούν προκειμένου να ανδρωθεί και να φανεί αξιόπιστος, εκδοτικά συγκροτήματα που εφημερίδες είχαν αλλά δεν έβγαζαν μιλιά για όσα περίεργα συνέβαιναν και πολιτικοί που του χάριζαν πέρα από χαμόγελα και ευνοικές ρυθμίσεις.

Από τα θαύματα δεν λείπει η Εκκλησία.Τον έχρισε με μεγαλεπίβολους τίτλους και πρόσφερε ανοιχτόχερα την αγάπη της με ανταλλάγματα που μοιάζουν περισσότερο με μυστικά εξομολόγησης παρά με δωρεές.

Τέλος εποχής για το ΠΑΣΟΚ

Tου Σταυρου Λυγερου

Οι δημοσκοπήσεις είναι καταλυτικές. Πιθανότατα, το εκλογικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει το 2 μπροστά. Η αιτία της διαφαινόμενης εκλογικής συντριβής του κόμματος, που έβαλε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τη σφραγίδα του στον κύκλο της μεταπολίτευσης, είναι προφανής.

Η μεταλλαγή του άλλοτε υπερασπιστή των μη προνομιούχων σε σταυροφόρο του Μνημονίου έφερε το άλλοτε κραταιό Κίνημα σε μετωπική σύγκρουση με τη μικρομεσαία θάλασσα, η οποία το ανέδειξε και το στήριζε για δεκαετίες.

Ο πολλαπλασιασμός των οικονομικών και κοινωνικών ερειπίων, ως αποτέλεσμα της ασκούμενης θεραπείας-σοκ, διέψευσε τις ελπίδες για υπέρβαση της κρίσης, συσσώρευσε κοινωνική απόγνωση-οργή και αποδόμησε πολιτικά και εκλογικά το ΠΑΣΟΚ.

Κομήτης γίνεται θυσία στον Ηλιο

Οι αστρονόμοι κατέγραψαν τον θάνατο του κομήτη C/2011 N3 καθώς εκείνος «βουτούσε» με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο ηλιακό στέμμα Credit:NASA, SDO

Βαγγέλης Πρατικάκης

Αστρονόμοι παρακολούθησαν καρέ-καρέ τον θάνατό του καθώς έπεφτε στο ηλιακό στέμμα

Χρησιμοποιώντας τα διαστημικά τηλεσκόπια της NASA που βρίσκονται μόνιμα στραμμένα προς τον Ήλιο, αμερικανοί αστρονόμοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να παρακολουθήσουν έναν κομήτη την ώρα που εξαερωνόταν πέφτοντας με ταχύτητα στην ατμόσφαιρα του άστρου.

Οι παρατηρήσεις τους, που δημοσιεύονται την Παρασκευή στο περιοδικό Science, θα μπορούσαν να αποκαλύψουν νέα στοιχεία για τη σύσταση όχι μόνο των κομητών, αλλά και του ηλιακού στέμματος, όπως ονομάζεται η διάπυρη ατμόσφαιρα του Ήλιου.

Άγριο «κράξιμο» σε βουλευτές της ΝΔ στην Νάξο (Video)



Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης και Ευρυπίδης Στυλιανίδης βρέθηκαν «τα άκουσαν» από τους κατοίκους της Νάξου, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν με έντονες αποδοκιμασίες.

Οι δύο βουλευτές βρέθηκαν στο νησί, στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ στην Πάρο και τη Νάξο, αυτό το σαββατοκύριακο. Όμως αιφνιδιάστηκαν όταν ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή των κατοίκων του νησιού που άρχισαν να τους βρίζουν ενώ πολιόρκησαν και το δημαρχείο επί δύο ώρες.

Βρέθηκαν μετά από 165 χρόνια απολιθώματα που είχε συλλέξει ο Δαρβίνος

Γυάλινη πλάκα με απολίθωμα ξύλου και την υπογραφή του Δαρβίνου

Επιστήμονες ανακάλυψαν τυχαία τον χαμένο «θησαυρό» μέσα στο ίδρυμα Βρετανικών Γεωλογικών Ερευνών

Απολιθώματα που είχε συλλέξει ο Κάρολος Δαρβίνος, χαμένα για περισσότερο από 150 χρόνια, βρήκαν βρετανοί επιστήμονες μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι», το ίδρυμα Βρετανικών Γεωλογικών Ερευνών.

Η τιμή ανήκει κατ΄ αρχάς στον Δρ Χάουαρντ Φάλκον-Λάνγκ, παλαιοντολόγο στο Royal Holloway University of London, ο οποίος «σκόνταψε», όπως είπε, πάνω σε γυάλινες πλάκες που περιέχουν τα απολιθώματα,