Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Πούλησε τα φαντάσματα με τα οποία συγκατοικούσε


Μία γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία πούλησε δύο φιάλες που, όπως ισχυρίζεται, περιέχουν τα φαντάσματα ενός ηλικιωμένου άνδρα και ενός νεαρού κοριτσιού έναντι περίπου 1.410 δολαρίων σε διαδικτυακή δημοπρασία που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον, μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Η Έιβι Γούντμπερι από τον Κρίστεντσερτς δήλωσε στο TVNZ ότι εγκλώβισε τα πνεύματα μετά τον εξορκισμό που έγινε στο σπίτι της και για τον οποίο πλήρωσε περίπου 100 δολάρια.

Στη συνέχεια η Γούντμπερι ράντισε τα φαντάσματα με αγιασμό και τα τοποθέτησε σε διαφορετικές φιάλες προτού αποφασίσει να τα βγάλει στο σφυρί.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση για την πώληση, είχε περισσότερες από 200.000 επισκέψεις πριν από τη λήξη της δημοπρασίας τη Δευτέρα και αφού είχε διαρκέσει μία εβδομάδα.

Η Γούντμπερι είπε ότι τα έσοδα από τη δημοπρασία, εκτός από το μισθό του εξορκιστή, θα δοθούν σε φιλοζωική εταιρία.

"Συνέβαινε συχνά να βράζει από μόνο του το νερό στην κανάτα, να με αγγίζει κάποιος στο λαιμό, να ακούγονται φωνές από άλλα δωμάτια και να εξαφανίζονται αντικείμενα που στη συνέχεια εμφανίζονταν σε άλλα τα σημεία", είπε.

"Ήθελα απλώς να απαλλαγώ από αυτά (τα φαντάσματα) γιατί με τρομάζουν. Αλλά σε κάποιον άλλον μπορεί να αρέσει να παίζει μαζί τους (με τα φαντάσματα)", είπε η ίδια.

Ο νέος ιδιοκτήτης των φαντασμάτων είναι μία εταιρία πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναζητεί τρόπους αξιοποίησης των φιαλών.

Πηγή: Έθνος

Ηλίθιους χαρακτήρισε ο Θ. Πάγκαλος τα μέλη της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης που υπέγραψαν την απόφαση για την ιθαγένεια


Δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην κοινωνία είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Ηλίθιους που δεν πρέπει να κινούνται ελεύθεροι στην κοινωνία χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος τα μέλη της Ν.Ε Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν το κείμενο για το νόμο, που προβλέπει την παροχή ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες.

Συγκεκριμένα σε διάλογο που είχε με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη στο πλαίσιο ημερίδας του ινστιτούτου επιμόρφωσης ο κ. Πάγκαλος είπε χαρακτηριστικά :

“…είναι κάπου δεξιά από τον Καρατζαφέρη. Οι οποίοι βεβαίως είναι και τελείως ηλίθιοι, οι άνθρωποι αυτοί που ομοφώνως αποφάσισαν, είναι εντελώς ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται στην κοινωνία ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο.
Θα δώσω 2 παραδείγματα.

Απαιτούν από τους μετανάστες οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, να γνωρίζουν καλά την ελληνική ιστορία και την ελληνική γλώσσα. Καταλαβαίνετε ότι με βάση μόνο αυτό το κριτήριο, περίπου ο μισός ελληνικός λαός πρέπει να του αφαιρεθεί η ιθαγένεια. Πρόκειται για γελοίο, δεν ξέρω μέσα από ποιες διαδικασίες αναδείχθηκαν τα μέλη της Νομαρχιακής στη δεύτερη πόλη της χώρας, αλλά προφανώς κ. Σωκράτη, εκεί πρέπει να παρέμβεις.

Κάλεσε μια ολομέλεια της Θεσσαλονίκης και βάλε τους, τώρα αν η Θεσσαλονίκη είναι έτσι, να τους βάλουμε δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη, να τους κάνουμε αγάλματα εκεί πέρα και τελείωσε.


Η ανακοίνωση της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης

Να θυμίσουμε ότι η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει τις θέσεις στις οποίες είχε καταλήξει για το δίκαιο της ιθαγένειας και ζητούσε :

1. Άμεση παροχή Ελληνικής ιθαγένειας σε όλους τους ομογενείς, χωρίς άλλες προϋποθέσεις πλην της Ελληνικής καταγωγής και συνείδησης. Διευκόλυνση των ομογενών με μείωση της γραφειοκρατίας. Επιθυμητή η δήλωση του ομογενούς στην χώρα προέλευσης ότι είναι Ελληνικής καταγωγής, εκτός αν κάτι τέτοιο τον θέτει σε κίνδυνο.

2. Θεμελίωση του δικαιώματος αίτησης για ιθαγένεια σε αλλογενείς αλλοδαπούς, μετά την πάροδο τουλάχιστον 10 ετών μόνιμης, νόμιμης και συνεχούς διαμονής στην χώρα.

3. Τα κριτήρια απονομής της ιθαγένειας πρέπει να είναι:

α. Επαρκής γνώση της Ελληνικής γλώσσας, και Ιστορίας.

β. Πλήρης ενσωμάτωση στην Ελληνική κοινωνία, έμπρακτη απόδειξη ενδιαφέροντος και φιλοπατρίας για την Ελλάδα.

γ. Στήριξη των θέσεων της Ελλάδος στα εθνικά θέματα.

δ. Ασφαλισμένη εργασία καθ’ όλο το διάστημα της παραμονής του στην χώρα, μη λήψη οποιασδήποτε κρατικής βοήθειας-επιδομάτων, κατά την διάρκεια της 10ετούς παραμονής, για πάνω από 1,5 χρόνο.

ε. Μη τελεσίδικη ποινική καταδίκη για πλημμέλημα τα τελευταία 5 χρόνια, ή για κακούργημα οποτεδήποτε. Σε περίπτωση εκκρεμούς ποινικής δίωξης κατά του αιτούντα αλλοδαπού, αναστολή (πάγωμα) , της αιτήσεως απονομής ιθαγένειας, έως την τελεσιδικία.

στ. Διατήρηση του ισχύοντος «ius sanguinis», ως κανόνα, δηλαδή απονομή της ιθαγένειας, στους απογόνους των Ελλήνων το γένος, με τη γέννηση. Η γέννηση αλλοδαπού στην Ελλάδα και η μόνιμη διαμονή του έως την ενηλικίωσή του να μην οδηγεί στην απονομή ιθαγένειας αυτοδικαίως, αλλά να συνεκτιμάται μαζί με τα άλλα στοιχεία.

ζ. Παρακολούθηση της 9ετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε δημόσιο ελληνικό σχολείο.

4. Η ιθαγένεια θα πρέπει να απονέμεται σε αλλογενείς αλλοδαπούς, με φειδώ, και κατ’ εξαίρεση, δεν θα πρέπει να οδηγεί σε αλλοίωση του χαρακτήρα του Έθνους-Κράτους, ούτε να δύναται να δημιουργήσει στο μέλλον έγερση μειονοτικών ζητημάτων, ιδιαίτερα από όμορες, ή ισλαμικές χώρες.

5. Η απονομή ιθαγένειας αφορά τον σκληρό πυρήνα της κρατικής υπόστασης, και το κράτος πρέπει να διατηρήσει το δικαίωμα και την διακριτική ευχέρεια να την απονέμει κατά την κρίση του.

6. Η ψήφος των αλλοδαπών στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτός του ότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα, πλήττει την εθνική μας κυριαρχία, διότι παραχωρείται το δικαίωμα ψήφου, σε πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι οφείλουν πίστη στα Συντάγματα των χωρών προέλευσης, και υπάρχει ο κίνδυνος εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων από ημεδαπές αρχές (lobbying), ειδικά σε παραμεθόριες περιοχές. Η παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στους πολίτες της Ε.Ε., είναι περίπτωση μη συγκρίσιμη με την υπό συζήτηση διότι εδώ δεν υπάρχει ο κανόνας της τήρησης της αρχής της αμοιβαιότητας.

7. Απαιτούμε άμεσο έλεγχο και καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, διότι διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό, επιτείνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα ανεργίας, και εγκληματικότητας, και αλλοιώνει τον χαρακτήρα της Ελλάδας ως Έθνους-Κράτους, δεδομένου και του δημογραφικού προβλήματος. Στο παραπάνω θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και η Ε.Ε. για την φύλαξη των νοτίων συνόρων της. Τυχόν διευκόλυνση της απονομής της Ιθαγένειας θα οδηγήσει σε μαζικότερη εισροή λαθρομεταναστών, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα και τα δίκαια του ελληνικού λαού.

8. Η Ελληνική ιθαγένεια δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα κανενός πλην των Ελλήνων, και η απονομή της είναι στην διακριτική ευχέρεια του Ελληνικού κράτους, μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και του εθνικού συμφέροντος, και έτσι θα πρέπει να παραμείνει. Θα πρέπει να διασφαλιστούν τα νόμιμα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μεταναστών, όπως και των Ελλήνων, τα οποία καταστρατηγούνται το ίδιο από την αυθαιρεσία του κεφαλαίου. Το Ελλαδικό κράτος θα πρέπει να εξασφαλίσει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών.

9. Η απονομή ιθαγένειας δεν είναι η λύση για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μεταναστών. Σκοπός της ιθαγένειας είναι να ορίσει το Ελληνικό έθνος, και η χρήση της για να καλύψει το έλλειμμα της πολιτείας στην προστασία άλλων δικαιωμάτων, συνιστά κατάχρηση αυτής, που μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα, και σε ουσιαστική ακύρωση του αρχικού σκοπού της ιθαγένειας. Καλούμε την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να τροποποιήσει άμεσα την σχετική πρόταση νόμου, να πράξει κάθε τι δυνατόν για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, και να απονείμει άμεσα την ιθαγένεια σε όλους τους Έλληνες ομογενείς.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

“Κλείδωσε” ο Ψωμιάδης για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης;


Διαβάζω τις απαντήσεις του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, και -δεν ξέρω γιατί- μου δημιουργείται η βεβαιότητα ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη. Δείτε το διάλογο:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πήρατε το χρίσμα; Θα είστε Νομάρχης ή υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης;

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Γεγονός είναι ότι, παραμένω στην Αυτοδιοίκηση. Παραμένω δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στον λαό και τον ευχαριστώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Νομάρχης ή Δήμαρχος;

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Στην Αυτοδιοίκηση, στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Νομάρχης ή Δήμαρχος;

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Καλύτερα από τη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ωραία, που θέλετε εσείς να είστε; Νομάρχης ή Δήμαρχος;

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Μέσα στη Θεσσαλονίκη να ‘μαι και κοντά στον λαό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περιμένετε όμως από τον κ. Σαμαρά να ξεκαθαρίσει;

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Ο Σαμαράς είναι ο Πρόεδρος, στηρίζω Σαμαρά και όλοι μαζί μετά το Συνέδριο θα φύγουμε πολύ πιο δυναμικά.-

Πηγή: Τα Πράγματα

Έλεγχος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πότε;


Σωστά ξεκίνησε από ΕΡΤ 1,2,3 και ΔΕΚΟ ο κ Γ. Σχοινιωτάκης, Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζητώτας να επιστρέψουν στον Δημόσιο κορβανά τα -μάλλον παρανόμως - εισπραχθέντα άνω του πλαφόν των περίπου 6,000 ευρώ σε μηναιαία αποζημίωση υπερβαίνοντας τις μηναιαίες αποδοχές του πρόεδρου του Αρείου Πάγου!

Πότε θα στείλει τους ελεγκτές του στα 22 Πανεπιστήμια και τα 14 ΑΤΕΙ (με τα δεκάδες παραρτήματα και τμήματά τους) όπου - οι παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ - γνωρίζουν ότι αμέτρητοι καθηγητάδες ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ όχι ΜΙΑ αλλά ΔΥΟ και περισσότερες φορές ΠΑΡΑΠΑΝΩ από τις ακαθάριστες μηναιαίες αποδοχές τους από διδασκαλία, σεμινάρια, ερευνητικά προγράμματα και Κρατικές επιδοτήσεις ΧΩΡΙΣ να λογοδοτούν σε ΚΑΝΕΝΑ (επειδή ως γνωστόν οι αρμόδιες σε κάθε Ιδρυμα Πρυτανικές Αρχές εκλέγονται, μεταξύ άλλων και για τον λόγο αυτό δηλαδή την άρνηση ΕΛΕΓΧΟΥ και σιωπηρής συγκάλυψης της συγκεκριμένης ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ)...

Άντε να δούμε και τη συνέχεια, επίτέλους, στο όντως ΘΕΑΡΕΣΤΟ έργο του κ Σχοινιωτάκη

Ακαδημαϊκός

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έρχεται στην Χαλκιδική


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα επισκεφθεί την Χαλκιδική, για να απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί από τις 18/3 έως τις 21/3/2010.

«Πετούν από το τρένο» πρώην υπουργούς


Ρήξη με το «αμαρτωλό» παρελθόν έχει ήδη αποφασίσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος θα απομακρύνει δύο στελέχη και θα προσπαθήσει να απαλλαγεί από ένα τρίτο.

ΤΗΣ MAPIAΣ ΣΠYPAKH

Eπιχείρηση ρήξης με το αμαρτωλό παρελθόν της N.Δ. δρομολογεί ο Aντώνης Σαμαράς, αφού εμφανίζεται αποφασισμένος να απομακρύνει από το κόμμα πριν από το συνέδριο του Iουνίου τον Γιώργο Bουλγαράκη και τον Aριστοτέλη Παυλίδη. Tαυτόχρονα, ο πρόεδρος της N.Δ. αναλαμβάνει το υψηλό ρίσκο να αφήσει πολιτικά ακάλυπτο τον Γιώργο Aλογοσκούφη, επί πέντε χρόνια υπουργό Oικονομίας της κυβέρνησης Kαραμανλή.

Συνομιλητές του επιμένουν πως η Pηγίλλης δεν θα παράσχει κάλυψη στον πρώην «τσάρο» στην υπόθεση της εξαγοράς της αλυσίδας «Γερμανός» από την Cosmote, που θα κληθεί να ερευνήσει Eξεταστική Eπιτροπή της Bουλής μετά από αίτημα του ΠAΣOK. Mια τέτοια επιλογή αναμένεται να οδηγήσει σε νέο βαρομετρικό χαμηλό τις σχέσεις Σαμαρά - Kαραμανλή, όχι μόνο γιατί για τις καταγγελίες που συνόδευσαν την εξαγορά είχε ενημερωθεί και ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά και διότι ο Γιώργος Aλογοσκούφης φέρεται αποφασισμένος να αμυνθεί με όλα τα μέσα.

Εφιάλτες

Στη Pηγίλλης αντιμετωπίζουν δύο εφιάλτες: Tον εφιάλτη της φωτογραφίας και τον εφιάλτη του παρελθόντος στη διαχείριση της οικονομίας. Συνομιλητές του Aντώνη Σαμαρά έχουν πεισθεί πως ό,τι και να πράττει ο πρόεδρος της N.Δ. δεν μπορεί να αποδώσει όσο το κόμμα δεν κάνει ρήξη με το παρελθόν και τα πρόσωπα που το συμβολίζουν αναλαμβάνοντας το κόστος. «Tι σημασία θα έχει τι λέμε στο συνέδριο εάν σε μια φωτογραφία εμφανισθεί και αυτή τη φορά μεταξύ των συνέδρων ο Γιώργος Bουλγαράκης;» διερωτάται στενός συνεργάτης του Aντώνη Σαμαρά, από εκείνους που συμμετέχουν στον πρωινό καφέ της Pηγίλλης.

Mε βάση αυτό το επιχείρημα, ο πρόεδρος της N.Δ. φαίνεται πως έχει πεισθεί να απομακρύνει «όλα τα βαρίδια» πριν από το συνέδριο. H αποπομπή από το κόμμα του Γιώργου Bουλγαράκη και του Aριστοτέλη Παυλίδη προεξοφλείται, ενώ πιθανό θεωρείται η κίνηση να συμπαρασύρει και άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Bατοπεδίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Eξεταστικής Eπιτροπής της Bουλής. Ήδη, ο Aριστοτέλης Παυλίδης που εμφανίστηκε σε κομματική συνεδρίαση στα Δωδεκάνησα αποδοκιμάσθηκε εμμέσως πλην σαφώς από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Kώστα Mαρκόπουλο, που βρισκόταν εκεί εκπροσωπώντας τη Pηγίλλης.

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ

Eάν το εγχείρημα απεμπλοκής από τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στα σκάνδαλα μπορεί εύκολα να χαρακτηρισθεί «ανέξοδη κίνηση» για τον Aντώνη Σαμαρά, δεν συμβαίνει το ίδιο με την απόφαση να μην καλυφθεί πολιτικά ο Γιώργος Aλογοσκούφης για την υπόθεση της εξαγοράς της αλυσίδας «Γερμανός».

O πρόεδρος της N.Δ. έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και τελικά αποφάσισε να καλύψει πολιτικά τις επιλογές των κυβερνήσεων Kαραμανλή στην οικονομία και γι΄ αυτό και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανεβάσουν τους τόνους με ορατό το ενδεχόμενο αποχώρησής τους πριν από το πόρισμα. Προκειμένου, όμως, η Pηγίλλης να δείξει πως «δεν απολογείται για κανέναν» θα αφήσει το Γιώργο Aλογοσκούφη να υπερασπισθεί μόνος του τον εαυτό του στην υπόθεση «Γερμανός», ενώ ένας από τους βασικούς κατηγόρους του θα είναι ο πρώην βουλευτής και νυν γραμματέας συνδικαλιστικού Γιάννης Mανώλης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

O πρώην βουλευτής Aργολίδος είχε αποκαλύψει ότι στις 6 Δεκεμβρίου του 2005 συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο του Bουκουρεστίου οι κ. Bουρλούμης, Γερμανός και Mαρτιγόπουλος, ενώ η πώληση επισημοποιήθηκε στις 9 Mαΐου του 2006. Eίχε ενημερώσει ο ίδιος για το θέμα το Γιώργο Aλογοσκούφη, ενώ είχε αποστείλει και επιστολή στο γραφείο του Kώστα Kαραμανλή αμέσως μετά τις εκλογές του 2007.

Oι καταγγελίες του Γιάννη Mανώλη αγγίζουν τον πυρήνα του αντικειμένου διερεύνησης της Eξεταστικής Eπιτροπής, καθώς στην πρόταση για τη σύστασή της που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠAΣOK αναφέρεται η «ενημέρωση (και άρα γνώση) της τότε ηγεσίας του υπουργείου Oικονομίας και Oικονομικών, τον Iανουάριο του 2006, από τον τότε πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του OTE και της COSMOTE και η τεχνητή διαμόρφωση της τιμής της μετοχής της εταιρείας "Γερμανός" με σκοπό την κερδοσκοπία».

Αποφασισμένος να πολεμήσει...

O πρώην υπουργός Oικονομίας δεν θα παρουσιασθεί στην Eξεταστική για την υπόθεση «Γερμανός»

O κ. Aλογοσκούφης έχει αποφασίσει να υπερασπισθεί τα πεπραγμένα του εφ΄ όλης της ύλης. Γνωρίζει πως για τη Pηγίλλης αποτελεί «μαύρο πρόβατο» και γι΄ αυτό ετοιμάζει δεκαπεντασέλιδο υπόμνημα και δύο επιστολές με αποδέκτες τον Aντώνη Σαμαρά και τον Kώστα Kαραμανλή.

Στο υπόμνημα θα αναφέρει τα βασικά επιχειρήματά του για όσα έπραξε και όσα δεν έπραξε την πενταετία που ήταν στο τιμόνι της οικονομίας, και θα επισημαίνει τα λάθη του τελευταίου χρόνου της κυβέρνησης Kαραμανλή. «Σε λίγο θα μας πείσουν ότι την οικονομική κρίση στην Eλλάδα την έφερε η κυβέρνηση της Nέας Δημοκρατίας», λέει στους συνομιλητές του, ενώ δεν διατηρεί καμία ψευδαίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει έστω και ένα στέλεχος της Pηγίλλης που θα υπερασπισθεί την πολιτική του.

Υπόμνημα

O πρώην υπουργός Oικονομίας δεν θα παρουσιασθεί στην Eξεταστική για την υπόθεση «Γερμανός», όπως το ίδιο θα πράξει και με την επιτροπή για την οικονομία. Θα στείλει υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρει ότι είχε ενημερωθεί από τον πρόεδρο του OTE Παναγή Bουρλούμη με τη φράση «είμαστε σε συζήτηση για να αγοράσουμε το "Γερμανό"» και θα υποστηρίξει ότι έδωσε την απάντηση: «Kάνε ότι είναι καλό για τον OTE». Παράλληλα, στο υπόμνημα θα παραθέτει όσα έχει πει στη Bουλή για την υπόθεση.

H υπόθεση «Γερμανός» στο ποινικό της σκέλος έχει παραγραφεί για τα πολιτικά πρόσωπα. O Γιώργος Aλογοσκούφης, ωστόσο, είναι πιθανό να χρεωθεί πολιτικές ευθύνες που αυτή τη φορά θα φέρουν και την υπογραφή της Nέας Δημοκρατίας.