Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Πέθανε ένα απο τα ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΛΑ



Απεβίωσε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε νοσοκομείο των Αθηνών, ο Κώστας Αγαπίου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 25 ετών, καθώς είχε κριθεί ένοχος για συμμετοχή στον ΕΛΑ.

Ο Κώστας Αγαπίου έπασχε από καρκίνο και το τελευταίο τρίμηνο δεν είχε δυνατότητα να παρίσταται στη δίκη του, καθώς είχε επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: gianniotis.gr

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του αστυνομικού



Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το μεσημέρι στο Λαγονάδο Νάξου η κηδεία του αστυνομικού, Σάββα Αντωνίου-Νεκταρίου, που έπεσε χθες θύμα δολοφονικής επίθεσης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία έξω από το σπίτι ατόμου, που βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων από τον Ιούνιο του 2002.

Στην Αθήνα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τέλεσε τρισάγιο στο τόπο της δολοφονίας.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όλα δείχνουν πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται η τρομοκρατική οργάνωση "Σέχτα Επανασταστών".

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για στασιμότητα στις έρευνες για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι κάνει εντύπωση ο τρόπος χειρισμού του συγκεκριμένου ζητήματος από την κυβέρνηση

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης σημείωσε πως "...η σοβαρότητα και ο σεβασμός στη μνήμη ενός αθώου νεκρού επιβάλλει σε όλους σύνεση, μετριοπάθεια και όχι μικροπολιτικές κορόνες..." Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις του περί διάλυσης της Αντιτρομοκρατικής

Πηγή: gianniotis.gr

Η γαλάζια γενιά... τους θυμάστε έτσι;



Γιώργος Βουλγαράκης - Βαγγέλης Μεϊμαράκης - Ιορδάνης Τζαμτζής

Για την εκκλησία στη μέση της Εθνικής Οδού στην Περαία



Μου αρέσει που αναζητούμε (με τη δαχτυλήθρα) το νόημα των εκλογών που παρήλθαν, τι λέει ο Παπαδημούλης και σε ποιο κλαρί να αναρτηθεί ο Μανώλης, βουλευτής, και δε μας νοιάζει ντιπ καταντίπ που η μεγάλη, μπετονένια, χρώματος ώχρας, εκκλησία που ξεφυτρώνει στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Περαίας, μετά τη στροφή προς Πλαγιάρι, παραμένει τουλάχιστον δύο δεκαετίες απείραχτη, προκλητικά μέρος της ασφάλτου, εν θριάμβω.

Δίπλα, υπάρχει ένα κτήμα του οποίου ο ναός αποτελεί προφανώς εξάρτημα. Αλλά δε φεύγει από το δρόμο. Διότι, φαντάζομαι, κάποιοι θα είπαν ότι πρόκειται για βεβήλωση και κάποιοι άλλοι το έχαψαν. Βυζαντινοί ναοί απέκτησαν ράγες και μετακινήθηκαν, ακόμη και ο Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Σαλονίκης, αλλά ο ναός της ασφάλτου, εκεί. Πρόοδος. Η απόλυτη πρόοδος. Και η μιζέρια μας.

Παραδίπλα, στην Περαία, χτίζεται ένας ναός τεράστιος, είναι στα μπετά, μεγέθους μεσαιωνικού πανεπιστημίου. Δεν έχω να προσάψω κάτι στους ευσεβείς, πάρεξ έναν πόθο για προβολή του πιστεύω τους, αλλά κι αυτό δικαιολογημένο είναι. Αλλά ο ναός της ασφάλτου βαθμολογεί τους πάντες. Τη δημόσια διοίκηση. Τους υπαλλήλους που παρέλαβαν το τμήμα αυτό του δρόμου. Τους ταξιδευτές που κόλλησαν στα φρένα βλέποντας το χτισμένο όγκο πάνω στη λωρίδα τους. Τους πολιτικούς που ευφυώς την έκαναν με τρόπο. Τους αυτοδιοικητικούς που έψαξαν μήπως και έχουν κάποια αρμοδιότητα και ανακουφίστηκαν όταν είδαν πως δεν έχουν.

Κατά τα άλλα, μας καίει ο ΛΑΟΣ και τα ελικόπτερα που δεν ήρθαν ακόμη. Είκοσι χρόνια, γιατί δεν κουνιέται κανένας αρμόδιος; Πέσαμε σε μαύρη τρύπα της διοίκησης, ή σε καμιά αδελφότητα που έχει συμπάθειες στους κύκλους των θεοτικών;

Η Σαλονίκη χρόνια στοίχειωνε την ολοκλήρωση της Δελφών, της Μακεδονίας και άλλων δρόμων, επειδή κάποια αποζημίωση αργούσε να πάει στα ακίνητα που έπαιρνε ο δρόμος. Δε χάνει εύκολα τα σύμβολά της, ακόμη και τα παροδικά. Ο οβελίσκος της ΔΕΘ υπήρχε ώς πριν δέκα χρόνια σε ένα μαγαζί στη Λάρισα. Ενας πύραυλος από φάιμπερ γκλας, που έβγαινε περήφανος στην αρχή του Φοίνικα, είναι σήμερα ξαπλωμένος πριν από την «Εμπατή», με τα κίτρινα και τα μπλέ του.

Μάλλον δεν τολμάτε, επειδή οι ψήφοι των ευσεβών σας τρομάζουν, έτσι; Οπως νομίζετε. Η πρόοδος έχει και τις αναποδιές της. Ετσι, με θάρρος να αντιμετωπίζετε όλες τις δυσκολίες του γκουβέρνου...

Από την στήλη Καναβάτσο του Αγγελιοφόρου

20 παράνομες χωματερές στον υγροβιότοπο της Κορώνειας



Δεκάδες μικρές χωματερές με «λόφους» από μπάζα και οικιακά απορρίμματα έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα την εμφάνισή τους σε διάσπαρτα σημεία εντός της προστατευόμενης περιοχής των λιμνών Κορώνειας - Βόλβης.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης, Σάββας Αναστασιάδης, την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή αμέσως μετά την έναρξη του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Μαυροράχης από τους κατοίκους του δήμου Ασσήρου, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων σε διάφορα ρέματα και ρυάκια της περιοχής.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων σε περίπου 20 μικρές χωματερές, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορα σημεία στα όρια ευθύνης μας και το γεγονός αυτό μας έχει αναστατώσει ιδιαίτερα», δήλωσε στον «Α» ο κ. Αναστασιάδης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν εστίες πυρκαγιάς αλλά και μόλυνσης του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παράνομη εναπόθεση των απορριμμάτων πραγματοποιείται κυρίως τις νυχτερινές ώρες σε διάφορα σημεία της προστατευόμενης περιοχής, αφού, λόγω της τεράστιας έκτασής της, είναι πρακτικά αδύνατη η συνολική εποπτεία της από τους φύλακες.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Εξάλλου, όπως επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης, επειδή το φαινόμενο έλαβε επικίνδυνες διαστάσεις, την περασμένη Δευτέρα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά, η οποία θα διαβιβαστεί αρμοδίως στον εισαγγελέα Υπηρεσίας. «Είναι υποχρέωσή μας να κινηθούμε νομικά απέναντι σε αυτό το έγκλημα που συντελείται εις βάρος της φύσης. Δεν είναι δυνατόν να πετάει ο καθένας όπου θέλει τα απορρίμματά του και να μένει ατιμώρητος. Αυτό που θέλουμε πάνω απ΄όλα είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να τον ενημερώσουμε για τις συνέπειες αυτών των κινήσεων τόσο στο περιβάλλον όσο και στον ίδιο τον εαυτό του», κατέληξε ο πρόεδρος του Φορέα.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Σήκω ρε Έλληνα - Πάνος Νίκου

Video από την χθεσινοβραδυνή καταιγίδα, στην περιοχή της Καρδίας



Το video το ψαρέψαμε από το youtube

Προς τους φίλους αναγνώστες μας...



Όταν ξεκινήσαμε με το blog Ανήλια, δεν ήταν πρόθεση μας να ασχοληθούμε με την Πολιτική. Όμως λόγω πολιτικής επικαιρότητας και Ευρωεκλογών, ασχοληθήκαμε και με αυτό το ... σπορ.

Δεν θέλουμε να είμαστε ένα πολιτικό blog, έστω ακομμάτιστο. Αυτό που θέλουμε είναι Τα Ανήλια να είναι το εναλλακτικό blog ενημέρωσης. Όμως η επικαιρότητα και η μικρή παρουσία μας στο διαδίκτυο δεν μας έχει επιτρέψει ακόμα να μορφοποιηθεί οριστικά η φυσιογνωμία του blog μας.

Τα Ανήλια θα γίνουν ακόμη καλύτερα, όμως χρειαζόμαστε χρόνο. Σε ένα blog δεν έχει πρώτη θέση, κατά την άποψη μας, η πολιτική. Πρώτες θέσεις πρέπει να κατέχουν τα θέματα Πολιτισμού, Ιστορίας, τα κοινωνικά θέματα και τα θέματα Παιδείας και η Οικολογία.

Στον Πολύγυρο και γενικότερα στην Χαλκιδική, υπάρχουν πολλά blogs που ασχολούνται με κομματικά. Εμείς θα ασχολούμαστε με τα υπόλοιπα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τις Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων της Χαλκιδικής γιατί δεν μας έστειλαν μέχρι τώρα ούτε μια ανακοίνωση. Να μη μας στείλουν ούτε και στο μέλλον γιατί δεν πρόκειται να την δημοσιεύσουμε. Στο κάτω-κάτω αυτοί διεκδικούν την ψήφο μας, όχι εμείς την δική τους. Δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με κομματόσκυλα πάσης αποχρώσεως.

Φυσικά θα λέμε τη γνώμη μας ελεύθερα και θα σχολιάζουμε τα πάντα.

Δεν φτιάξαμε το blog για να έχουμε οφέλη από κάποιους.

Όσες αναίτιες επιθέσεις έχουμε δεχθεί τις παραβλέπουμε και ξέρουμε από που προέρχονται.

Όμως αγαπητοί μας φίλοι δεν μας ενοχλούν ούτε οι ακραίοι χαρακτηρισμοί που προσπάθησαν να περάσουν κάποιοι στο ξεκίνημα μας για το blog, για να το απαξιώσουν. Ούτε ζητήσαμε ούτε δεχόμαστε δωράκια. Απλά θα λέμε ελεύθερα την γνώμη μας και θα σχολιάζουμε τα γεγονότα επικαιρότητας.

Όποιος θέλει μπορεί να μας στείλει ένα κείμενο για δημοσίευση στο email μας και θα το δημοσιεύσουμε.

Δεν έχουμε ιδέα από τις "κλίκες" που υπάρχουν από τους bloggers, ούτε πρόκειται να μπούμε σε κάποια από αυτές. Από την αρχή δεν προβάλλαμε κανένα blog του κατεστημένου των διαπλεκόμενων δημοσιογράφων, μόνο τοπικά blogs προβάλλουμε και συνεργαζόμαστε με αυτά.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους bloggers που αγκάλιασαν την προσπάθεια μας και μας πρόβαλλαν με link.

Εάν διαπιστώσουμε ότι όλα πηγαίνουν καλά και στον τόπο μας (στην Τοπική Αυτοδιοίκηση), στον Πολιτισμό, στην Κοινωνία και στα θέματα που μας ενδιαφέρουν, τότε το blog μας δεν θα έχει νόημα ύπαρξης. Μέχρι τότε όμως έχουμε πολύ δρόμο.

Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε και μας αγαπάτε.

Ρένα Βλαχοπούλου - Η Κερκυραία

Ξε-παραιτείται ο γραφικός Αλαβάνος;



Φτηνό θέατρο έπαιζε χθες ολόκληρη την ημέρα ο Αλαβάνος. Οι βουλευτές παραιτούνται με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και όχι στις γραμματείες των κομμάτων.

Το καραγκιοζιλίκι άρχισε από το μεσημέρι. Στην αρχή υπήρχαν φήμες. Αργότερα οι φήμες φούντωναν και όσο περνούσε η ώρα η παραίτηση Αλαβάνου ήταν περίπου γεγονός. Θα παραιτηθεί λέγανε όπου να 'ναι στις 3, στις 4, στις 5, στις 6, στις 7...

Τώρα λένε ότι παραιτήθηκε, αλλά δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του η Γενική Γραμματεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Είναι τόσο σημαντικός σαν πολιτικός ηγέτης, που τα κεντρικά δελτία ειδήσεων δεν αφιέρωσαν πάνω από 1 λεπτό για την "παραίτηση" του.

Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι πριονίζουν την καρέκλα του Αλέξη Τσίπρα.

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ο Αλαβάνος περίπου έχει παραιτηθεί αλλά δεν είναι σίγουρο.

Πάντως είτε παραιτηθεί είτε όχι, ελάχιστα μας ενδιαφέρει. Όσο για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έφτασε στο τέλος του, γιατί όπως λέει και η λαϊκή παροιμία... ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα...

Πολιτισμός: Καλοκαίρι 2009 - Φεστιβάλ Πολυγύρου, Χαλκιδική


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση