Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Μαντινάδες για τη Ντόρα...


Ζω, αναπνέω και ποθώ την τιμημένη ώρα,
πρωθυπουργό για να σε δω, συντέκνισσά μου Ντόρα

Αστέρι της πολιτικής, με δάσκαλο πατέρα,
σίγουρο είναι θα γενείς πρωθυπουργός μια μέρα

Από καρδιάς σας εύχομαι ετούτη εδώ την ώρα,
να δω την Όλγα υπουργό, πρωθυπουργό την Ντόρα

Ποιος είδε θαλασσόλυκο να γίνεται δραγάτης;
Ποιος είπε πως η Ντόρα μας θα κάθονταν στ’ αβγά της

Ζεϊμπέκικο ο Γιώργος μας με τα τουρκοκοπέλια,
όμως η Ντόρα είναι μπροστά, ξέρει και τσιφτετέλια.

Τη θέλει ο Σχέδιος Ανάν κι ο πρόεδρος Ομπάμα,
γι’ αυτό, λοιπόν, θα βάλει γκολ μ’ ένα βολέ στο γάμα.

Η Κρήτη κι αν πρασίνισε, μαζί κι η Σπιναλόγκα,
θε να γενεί πρωθυπουργός, κι εσύ Κωστάκη βόγκα.

Πόσα πουλιά ο ουρανός και πόσα απίδια ο σάκος;
Θοδώρα κάμε γρήγορα, τι καρτερά ο Κυριάκος.

Προβλέπουμε ότι στις 4 Οκτωβρίου το βράδυ των εκλογών, θα καεί το πελεκούδι στη Νέα Δημοκρατία...

Αυτά που είδαμε με τον Βενιζέλο το 2007 δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που θα δούμε απ' την ψηλοθοδώρα...

Δεν θέλω ο αποκλεισμός μου αυτός να αποτελέσει δώρο για τη δεξιά


Η επίσημη αντίδραση Βερελή ...

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη των προθέσεων του Γ. Παπανδρέου να μην συμπεριλάβει το Χ. Βερελή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. ο πρώην Υπουργός προέβη στην παρακάτω δημοσια δήλωση!

«Η παραίτησή μου πριν από 4 μήνες υπαγορεύτηκε από την προσωπική μου αντίληψη περί πολιτικής ηθικής.

Είναι από τις αποφάσεις που παίρνει κανείς μόνος του και δεν είναι δυνατόν να τεθούν σε διαβούλευση.

Δημιούργησε ένα μεγάλο ηθικό έρεισμα για το ΠΑΣΟΚ και για μένα. Και επικροτήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών . Έδειξε τη διαφορά και λειτούργησε και αυτή στη νίκη των Ευρωεκλογών. Ύστερα, ήρθε η πανηγυρική δικαίωσή μου. Έτσι, δημιουργεί κατάπληξη ότι ακριβώς αυτή η ενέργειά μου και ειδικότερα το διαδικαστικό σκέλος της αποτελεί λόγο για να κρατηθώ εκτός Βουλής. Για το λόγο αυτό, θεωρώ ότι η απόφαση αυτή δεν έχει ηθική αιτιολογική βάση.

Ειλικρινά, δεν γνωρίζω πως θα έπρεπε να συνδυάσω την ηθική με το «πολιτικό τακτ» ή «την πολιτική κομψότητα» για έλλειψη των οποίων κατηγορούμαι. Θεωρώ όμως ως απολύτως βαρύνουσα έννοια τον ηθικό πυρήνα της ενέργειάς μου και τον ανεξίτηλο χαρακτήρα της. Ελπίζω να μη λειτουργήσει στο μέλλον η δική μου ιστορία αποτρεπτικά για όποιον πολιτικό σκεφθεί να κάνει πράξη πολιτικής ευθιξίας, και να καταφύγει αντιθέτως σε χοντρόπετσες πρακτικές

Είναι γνωστό ότι στις εσωκομματικές διαδικασίες δεν είχα υποστηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου και θέλω να πιστεύω ότι θα ενθαρρύνονται όσοι θεωρούν ότι μπορούν να εκφράζουν τη γνώμη τους, γιατί αυτό αρμόζει σε ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα.
Δεν θέλω ο αποκλεισμός μου αυτός να αποτελέσει δώρο για τη δεξιά.

Οι δημοκρατικοί πολίτες θα δώσουν διέξοδο από την κατάντια στην οποία οδηγήθηκε η χώρα από τη Ν.Δ. στηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ. Θα συνεχίσω την πορεία μου για μια χώρα με αξιοπρεπείς πολίτες χωρίς αλαζόνες πολιτικούς, όπου τα κόμματα δεν θα απαξιώνουν κανέναν είτε αυτός είναι τέως πρωθυπουργός, είτε άξιο στέλεχος που έχει προσφέρει πολλά, είτε και το τελευταίο μέλος.

Κατά τα λοιπά γνωρίζουμε όλοι ότι πολλές φορές αποφάσεις, σαν τη σημερινή που με αφορά, έχουν προσωπικό τόνο μεταξύ αυτού που τις λαμβάνει και αυτού που τις υφίσταται. Αυτά όμως ας τα λύσουμε μετά τις 5 Οκτωβρίου.»

Πηγή: Το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας

Πνίγηκε στη διοξίνη η Νάουσα από τη φωτιά στο σκουπιδότοπο


Συνεχιζόταν μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου η φωτιά που ξέσπασε μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου στο σκουπιδότοπο της Νάουσας, στην περιοχή της Πλακένιας, με αποτέλεσμα να πνιγεί η πόλη της Νάουσας από πυκνά σύννεφα καπνού και διοξίνης, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Στην περιοχή έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ικανή δύναμη, ενώ λειτούργησαν και οι κρουνοί πυρασφαλείας του δήμου Νάουσας. Επίσης έγιναν και επιχωματώσεις της περιοχής όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Το έργο της κατάσβεσης ανέλαβαν 4 οχήματα της Π.Υ.Ν. με 12 άνδρες, 5 οχήματα του Δήμου Νάουσας (βυτιοφόρα, σκαπτικά) με 10 άνδρες. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε, περιορίστηκε στο χώρο του σκουπιδότοπου και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (9/9). Στον τόπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή ήταν ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Χρ. Παππάς, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ι. Γκαρνέτας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Ι. Παπαστόϊκας που μαζί με τους αξιωματικούς της Π.Υ.Ν. συντόνιζαν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η φωτιά προκλήθηκε από την αυτανάφλεξη των απορριμμάτων. Η χωματερή η οποία φυλάσσεται, διαθέτει σύστημα πυρόσβεσης με ειδικά κανόνια. Στον τόπο της φωτιάς θα παραμείνουν δυνάμεις της Π.Υ.Ν. και του Δήμου Νάουσας για να συνεχίσουν το έργο της κατάσβεσης και τον έλεγχο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ωστόσο το πρόβλημα των επικίνδυνων καπνών θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, αν συνεχίσει να φυσά ο άνεμος προς την κατεύθυνση της Νάουσας. Να υπενθυμίσουμε ότι αντίστοιχη πυρκαγιά ξέσπασε την ίδια εποχή και το 2004, με αποτέλεσμα η περιοχή της Νάουσας να πνιγεί και πάλι σε τοξικά νέφη που προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και επιβαρύνουν σημαντικά με διοξίνες τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου.

Πηγή: ΛΑΟΣ Βέροιας

Δήλωση Χρήστου Πάχτα


Την έντονη δυσφορία του για την επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να μην τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο του νομού Χαλκιδικής εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του ο Χρήστος Πάχτας, τονίζοντας ότι το κόμμα δεν επέδειξε τη συνέπεια και το θάρρος να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τη θέση του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ηθικής τάξης ως προς το πρόσωπό του.

Πηγή: express.gr

Έρχεται η πράσινη λαίλαπα...


Πολύ καλή η βιτρίνα με Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου, Μίχα, Ξενογιαννακοπούλου κλπ...

Όμως πίσω από αυτούς δείτε τι έρχεται. Το παλιό αυθεντικό αλησμόνητο ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος. Μόνο ο Άκης και ο Βερελής λείπουν από μέσα.

Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε κάτι άλλο, τα λένε όλα τα ψηφοδέλτια.

Μακάρι ο Παπανδρέου να εκλέξει τα καινούργια πρόσωπα που έχει προσθέσει και επιθυμεί.

Όμως αυτό μπροστά στους παλιούς πράσινους δεινόσαυρους φαντάζει απραγματοποίητο...

Προειδοποιούμε και αμαρτία δεν έχουμε ...

Ακόμα και η Μποτσουάνα αναγνώρισε τα Σκόπια σαν "Μακεδονία"


Η Μποτσουάνα είναι η 126η χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο αριθμός των κρατών που χρησιμοποιούν στις διμερείς σχέσεις το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ είναι μεγάλος.

Γι αυτό και είναι αναγκαίο η ενδεχόμενη συμφωνία να προβλέπει ότι η χρήση της ονομασίας που θα συμφωνηθεί θα είναι δεσμευτική για όλες τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια.

Πηγή: Έθνος

Ακόμα μία μεγάλη προσωπική επιτυχία της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη...

Μπράβο Ντόρα... είσαι για φτύσιμο...

Με αιμορραγία και πόνους έφθασε στα επείγοντα μετά από περίεργο σεξ στην Κομοτηνή

ΒΙΤΣΙΑ ΠΟΥ …ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

Ένα υπερμεγέθες αχλάδι αφαίρεσαν γιατροί από τον πρωκτό συμπολίτη μετά από προσπάθεια τριών ωρών

Δεν είναι η πρώτη φορά, αφού χρειάστηκε η επέμβασή τους για να βγάλουν πολλά αντικείμενα στο παρελθόν όπως μπουκάλι, καλαμπόκι, ή κολονάτο ποτήρι…

Θα μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να εξασφαλίσουν για την ηδονή τους μη επικίνδυνα αντικείμενα από το κατάστημα του sex shop που προφανώς απέφυγαν να επισκεφθούν για να μην στοχοποιηθούν. Να όμως που συμβαίνουν τα ανέλπιστα.

Η περιπέτεια ενός συμπολίτη μας οικογενειάρχη απασχόλησε ιατρικά το Σισμανόγλειο νοσοκομείο όταν έφθασε τις απογευματινές ώρες στην μονάδα επειγόντων περιστατικών με αιμορραγία και οξύ πόνο για να αποκαλύψει στους γιατρούς ότι κατά την διάρκεια μιας διαφορετική σεξουαλικής συνεύρεσης τοποθετήθηκε στον πρωκτό του ένα υπερμεγέθες αχλάδι που ήταν αδύνατον να βγει.

Αμέσως ξεκίνησε μια προσπάθεια χειρουργικά αφαίρεσης του ξένου σώματος που προκάλεσε και την αιμορραγία και μετά από μια διαδικασία που κράτησε τουλάχιστον τρεις ώρες, αφαιρέθηκε το φρούτο και ο συμπολίτης με την αγωγή που του δόθηκε και το μάθημα που πήρε για να προσέχει τι χρησιμοποιεί στις ερωτικές του εξάρσεις, αναχώρησε για το σπίτι, την σύζυγο και τα παιδιά του.

Πάντως τέτοια περιστατικά με τοποθέτηση αντικειμένων στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τους γιατρούς που χρειάστηκε να αφαιρέσουν μπουκάλι, κολονάτο ποτήρι, καλαμπόκι κι άλλα αντικείμενα όταν κάθε προσπάθεια του ενδιαφερόμενου να αποφύγει την γνωστοποίηση του περιστατικού την έμμεση διαπόμπευση ήταν πλέον αδύνατη και η ιατρική επέμβαση ήταν η μόνη σωτήρια λύση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο εν λόγω κύριος έφθασε με αιμορραγία σε κακή ψυχολογική κατάσταση και ήταν απόλυτα συνεργάσιμος προκειμένου να απαλλαγεί από το φρούτο που χρησιμοποιήθηκε για την σεξουαλική του ικανοποίηση.

Θα μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να εξασφαλίσουν για την ηδονή τους μη επικίνδυνα αντικείμενα από το κατάστημα του sex shop που προφανώς απέφυγαν να επισκεφθούν για να μην στοχοποιηθούν στην Κομοτηνή, να όμως που συμβαίνουν τα ανέλπιστα και τα ατυχήματα οπότε τα πράγματα περιπλέκονται.

Μελαχροινή Μαρτίδου

Πηγή: Χρόνος

Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στην Χαλκιδική


Γιώργος Βαγιωνάς

Ευθύμης Καρανάσιος
Ιφιγένεια Κυριάκου

Βασίλης Πάππας
Αθηναίος Φλωρίνης

Αυτοί θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Χαλκιδική, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, μέχρι στιγμής. Δεν νομίζουμε ότι θα αλλάξει κάποιο όνομα.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Πιερία


Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες πληροφορίες, μια και επισήμως θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα το Σάββατο ή το αργότερο την Κυριακή, είναι το εξής :

Γιώργος Κωνσταντόπουλος

Κώστας Κουκοδήμος

Αντώνης Καρπούζας

Κώστας Δημόπουλος

Στέργιος Τόκας

Μαρίνα Τσιντικίδου


Πηγή: Λευτεριά

Με τη Ν.Δ. στην Πιερία και όχι με το ΛΑ.Ο.Σ. η Μαρίνα Τσιντικίδου


Τον "άδειασε" τον Καρατζαφέρη η πρώην σταρ Ελλάς Μαρίνα Τσιντικίδου που κατάγεται από το Αιγίνιο, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα πολιτευθεί στην Πιερία με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και όχι με το ΛΑΟΣ, αφού η ίδια απέρριψε την πρόταση που της είχε κάνει ο Καρατζαφέρης.

Πηγή: Λευτεριά

Σημαντική μετεγγραφή.

Αυτή η γυναίκα είναι απαραίτητη στο κοινοβούλιο.

Δόθηκε ολόκληρη μάχη για να την πάρουν από τις λίστες του ΛΑ.Ο.Σ. και να την προσθέσουν στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία.

Ένας αέρας νίκης φυσάει για τη Νέα Δημοκρατία από το Αιγίνιο και γεμίζει υπερηφάνεια όλα τα στήθη των Νεοδημοκρατών ανά την επικράτεια.

Για να ανέβει και το ηθικό τους λίγο... που είναι σμπαράλια τις τελευταίες ημέρες...

Τι συμβαίνει με την σελίδα της Τ.Ε.Δ.Κ. Χαλκιδικής;

κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

Μήπως μπορούν να μας ενημερώσουν, είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, για το τι συμβαίνει με την ιστοσελίδα της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Χαλκιδικής;

Είναι δυνατόν να επισκέπτονται πολίτες αυτή την σελίδα και να υπάρχει κίνδυνος για τους υπολογιστές τους;

Περιμένουμε μία απάντηση.

Οι Πολυγυρινοί υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

Αργύρης Λαφαζάνης πρώην Νομάρχης Χαλκιδικής, νυν αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Νομαρχία

Νίκος Βασιλάκης πρώην Δήμαρχος Πολυγύρου

Τέσσερεις υποψήφιοι σε δύο κόμματα είναι πολλοί στον Πολύγυρο

Τα μαγείρεψαν τα ξανα-μαγείρεψαν και προέκυψε αυτός ο αχταρμάς.

Δύο υποψήφιοι από τον Πολύγυρο με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Άλλοι δύο από τον Πολύγυρο με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.

Θα σκεφθούμε και θα αποφασίσουμε ποιούς θα υποστηρίξουμε.

Μπορούμε να υποστηρίξουμε δύο ή μπορεί να υποστηρίξουμε και τους τέσσερεις.

Θα σκεφθούμε, θα δούμε και τις ανακοινώσεις των υποψηφίων και θα αποφασίσουμε.

Αν υπάρχει και άλλος Πολυγυρινός από μικρότερο κόμμα, ευχαρίστως να τον προβάλλουμε κι αυτόν.

Να μην ξεχνάμε όμως πως επιβάλλεται να μπούνε στην Βουλή Πολυγυρινοί βουλευτές.

Πέρα από τους παρατρεχάμενους των διάφορων πολιτικών, υπάρχει το συμφέρον του Πολυγύρου. Όλοι οι Πολυγυρινοί να αποφασίσουν ποιούς πρέπει να υποστηρίξουν και να εκλέξουν...

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Χαλκιδική


Πριν λίγα λεπτά ανακοινώθηκαν από τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Στην Χαλκιδική οι υποψήφιοι βουλευτές θα είναι οι:

Νικόλαος Βασιλάκης

Γιάννης Δριβελέγκας

Αναστασία Ευτάτογλου

Άννα Κατσαρού

Αργύρης Λαφαζάνης

Η λίστα του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία


Αυτή είναι η λίστα των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αν και δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση :

Γιάννης Αμοιρίδης

Θάνος Παπαγεωργίου

Ηλίας Τσιτλακίδης

Δημήτρης Γκελντής

Άννα Μίχου

Θεόδωρος Παυλίδης.

Πηγή: Λευτεριά

«Παγώνει» τον αγωγό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΡΩΣΙΑ

«Η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς» ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη

Δυσαρεστημένος από τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας για τον αγωγό ρωσικού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ευθέως ότι «...η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς» (σ.σ.: της Ρωσίας).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα επιμένει στη διασφάλιση των περιβαλλοντικών όρων σε ξηρά και θάλασσα και δεσμεύθηκε ότι «η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της, τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία του αγωγού αυτού».

Είναι άγνωστον αν αυτή η αποστροφή του λόγου του κ. Παπανδρέου σηματοδοτεί διάθεση στροφής του ΠΑΣΟΚ στη μέχρι τώρα ακολουθούμενη ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας, με την ιδιαίτερη σύσφιγξη των σχέσεων με τη Ρωσία. Η εμμονή όμως του κ. Παπανδρέου στους όρους περιβαλλοντικής προστασίας του έργου και στους πόρους κατασκευής του αγωγού υπονοεί σαφέστατα και νέα καθυστέρηση στην έναρξη κατασκευής του έργου, καθώς δεν έχουν προλάβει να κυρωθούν στη Βουλή η περιβαλλοντική και η κατασκευαστική συμφωνία (σ.σ. η διακρατική συμφωνία έχει ήδη κυρωθεί).

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες αφορμές περιβαλλοντικών και κατασκευαστικών όρων για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη έχει ήδη εγείρει η νέα βουλγαρική κυβέρνηση, δείχνοντας (και αυτή) την έμμεση προτίμησή της στην προώθηση του ανταγωνιστικού (φιλοαμερικανικών συμφερόντων) αγωγού Ναμπούκο, με μη ρωσικούς υδρογονάνθρακες, μέσω Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε να «στρογγυλέψει» τα λεχθέντα από τον κ. Παπανδρέου, αφήνοντας όμως και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων καθυστερήσεων στην κατασκευή του αγωγού: «Υπάρχει μια συνέχεια του κράτους. Η συνέχεια του κράτους σημαίνει ότι παραλαμβάνεις τις συμφωνίες όπως υπάρχουν και κοιτάς ή να τις βελτιώσεις, αν δεις ότι επί της ουσίας χρήζουν βελτίωσης, ή να τις εφαρμόσεις με τον καλύτερο τρόπο για το συμφέρον της χώρας».

Το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής: «Διαφημίζουν τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, για τον οποίο βεβαίως παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα. Και κάθε μας συμφωνία θα γίνεται ύστερα από διαβούλευση, από διάλογο, από συζήτηση με την τοπική κοινωνία. Και φυσικά, η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία αυτού του αγωγού».*

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Έναρξη Ακαδημιών Α.Ο.Π. από 15 Σεπτεμβρίου

κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

Σκοτώθηκε 7χρονος και τραυματίσθηκε σοβαρά ο πατέρας του στην Παραλία Κατερίνης σε τροχαίο


Τραγικό θάνατο βρήκε 7χρονος και τραυματίσθηκε βαριά ο πατέρας του χθες το βράδυ σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στην Παραλία Κατερίνης.

Το δυστύχημα συνέβη μετά από μετωπική σύγκρουση της μηχανής τύπου "γουρούνα", όπου επέβαινε ο πατέρας με τον 7χρονο γιο του, με ένα Ι.Χ αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του παιδιού και τον σοβαρό τραυματισμό του πατέρα του.

Το θλιβερό συμβάν βύθισε στο πένθος το Λόφο Πιερίας, από όπου καταγόταν το άτυχο αγόρι.

Πηγή: Λευτεριά

Απόπειρα ληστείας με ομηρία στη Θεσσαλονίκη


Ένοπλος εισέβαλε στις 8:50 σήμερα το πρωί σε υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου, που βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου 200 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να τη ληστέψει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης δεν κατάφερε να αποσπάσει χρήματα και διέφυγε με μηχανή κατευθυνόμενος προς την περιοχή Επτάλοφος, όπου και σταμάτησε διερχόμενο όχημα και παίρνοντας τη γυναίκα οδηγό όμηρο διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, υπάρχει μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του ενόπλου, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Αυτιάς πριν λίγο εντοπίστηκε το αυτοκίνητο στην περιοχή του νεκροταφείου της Αγίας Παρασκευής.

Επίσης μεταδόθηκε ότι η γυναίκα οδηγός βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Άγνωστο αν την απελευθέρωσε ο δράστης ή ξέφυγε.

Για ότι νεότερο θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Φυλλορροεί η Νέα Δημοκρατία


Αρνήσεις και αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος καθιστούν δύσκολη την κατάρτιση των ψηφοδελτίων

Φυλλορροεί η Νέα Δημοκρατία και στη Ρηγίλλης δυσκολεύονται να καταρτίσουν αξιοπρεπή και αξιόμαχα ψηφοδέλτια. Τα προβλήματα είναι αρκετά σε περισσότερους από 20 νομούς και πολλά στελέχη της ΝΔ αρνούνται πεισματικά την ένταξή τους στις «γαλάζιες» λίστες. Το κλίμα ηττοπάθειας και η αίσθηση ότι το κυβερνών κόμμα θα ηττηθεί στις εκλογές οδηγούν πολλά στελέχη σε αναθεώρηση της αρχικής τους επιθυμίας να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια.

Ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης, ο οποίος κάνει «αγώνα δρόμου» μαζί με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ κ. Μεν.Δασκαλάκη να κλείσει τα ψηφοδέλτια, διαπιστώνει ότι αρκετά στελέχη που συμμετείχαν στην τελευταία Βουλή αλλά και άλλα στελέχη που είχαν «επικοινωνιακό αέρα» και αρκετά πολιτικά πλεονεκτήματα με το πρόσχημα είτε «προσωπικών» είτε επαγγελματικών λόγων απέχουν.

Από αρκετές νομαρχιακές επιτροπές, παρά την προσπάθεια που καταβάλλουν οι κκ. Ζαγορίτης και Δασκαλάκης, καταφθάνουν μηνύματα απροθυμίας πολλών για εκλογική συστράτευση μέσω της ένταξης στα ψηφοδέλτια. Το «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών που γίνεται στο παρασκήνιο σε πολλές περιφέρειες και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα που κυριαρχούν, αλλά και η «γραμμή» που δίδεται- κατά απαράδεκτο τρόπο- σε ορισμένες περιοχές για συγκεκριμένους υποψηφίους από προέδρους νομαρχιακών επιτροπών, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα.

Αυτή η κατάσταση επιβαρύνεται και από τις εκτιμήσεις ότι η ΝΔ θα είναι δεύτερο κόμμα. Και αυτό διότι πολλά στελέχη, γνωρίζοντας ότι η ΝΔ θα εκλέξει περίπου 90-96 βουλευτές, αντί για 151 που διαθέτει σήμερα, αποτρέπουν πολλούς να δοκιμάσουν την τύχη τους. Επίσης, το γεγονός ότι έχουν ελάχιστο χρόνο να ασχοληθούν με τον προεκλογικό τους αγώνα αποτρέπει αρκετούς. Ο κυριότερος αποτρεπτικός λόγος είναι ότι από την κομματική βάση ακούγονται οργισμένες φωνές για την κυβέρνηση και για τα σκάνδαλα του παρελθόντος και πολλοί από τα στελέχη που προορίζονταν για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια δεν ήταν διατεθειμένοι να απολογούνται για τις... αμαρτίες άλλων.

Οι αρνήσεις είναι συνεχείς και προστίθενται στις αποχωρήσεις δημιουργώντας κλίμα πολιτικού αναχωρητισμού για τη ΝΔ. Ο Γραμματέας της ΝΔ ακούει έκπληκτος πολλά καλά στελέχη να αρνούνται τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια.

Στη Ρηγίλλης διαπιστώνουν ότι κομματική «ανυπακοή» δηλώνουν και στελέχη από τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Παρά τις υποσχέσεις για μελλοντικά χρίσματα, κυρίως για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, τα «γαλάζια» στελέχη δεν κάμπτονται. Ξαφνικά το κεντρικό κομματικό σύστημα θυμάται στελέχη τα οποία κυριολεκτικά τα τελευταία χρόνια είχε ξεχάσει, ενώ συνεχίζεται το «σαφάρι» για εξεύρεση γυναικών από την αυτοδιοίκηση.

Ενδεικτικά η Ρηγίλλης, που ζήτησε να σταλούν ως σήμερα οι αιτήσεις των υποψηφιοτήτων με σύντομο βιογραφικό, κατέγραψε αρνήσεις για διαφορετικούς λόγους, μεταξύ άλλων, στις εξής περιοχές: στην Α΄ Θεσσαλονίκης η κυρία Λιάνα Γούτα επικαλέστηκε τελικά, ξαφνιάζοντας τη Ρηγίλλης, αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και ο πολιτευτής κ. Κ. Μαργαρίτης, που απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, ανέφερε ότι λόγω οικονομικών λόγων δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Επίσης αρνήθηκαν η κυρία Εύα Τσουρέκα, ο αντιδήμαρχος και μέλος της ΚΕ της ΝΔ κ. Ευ. Δημητρίου , ο δικηγόρος και με μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην περιοχή κ. Δ. Κούβελας (υιός του πρώην υπουργού κ. Σ. Κούβελα ) κ.ά. Β΄ Θεσσαλονίκης: ο πρώην αντινομάρχης κ. Ι. Μπίκος. Σέρρες: ο πρώην βουλευτής κ. Ευγ. Χαϊτίδης. Καβάλα: ο βουλευτής κ. Δ. Χριστοφιλογιάννης, ο οποίος ανέφερε ότι από το 2004 είχε πει πως θα πολιτευθεί μόνο δύο φορές. Στα Ιωάννινα ο πρώην βουλευτής κ. Αντ. Φούσας, έπειτα από 20 έτη συνεχούς παρουσίας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του κατακεραυνώνοντας το πολιτικό σύστημα. Στην Κεφαλλονιά αρνήθηκε ο κ. Π. Αλιβιζάτος, ο οποίος έχει διακομματική στήριξη για τον Δήμο Αργοστολίου.

Στη Ζάκυνθο αρνήθηκε ο δικηγόρος κ. Θ. Καλογερόπουλος, ο οποίος έχει φιλικές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό. Στην Αχαΐα δεν θα πολιτευθεί τελικά η ΓΓ του υπουργείου Παιδείας κυρία Νίκη Γκοτσοπούλου, η οποία επανέλαβε δημοσίως προχθές ότι ουδέποτε είχε πρόθεση να εμπλακεί με τις εκλογές, αν και στη Ρηγίλλης ανέμεναν διαφορετική αντίδραση. Στην Αργολίδα αρνήθηκε να είναι υποψήφιος ο πρόεδρος της ένωσης τέως αιρετών νομαρχών κ. Δ. Σαραβάκος, ο οποίος θα είναι είτε με τη στήριξη της ΝΔ είτε μόνος του υποψήφιος νομάρχης.

Στην Αιτωλοακαρνανία δεν θα είναι τελικά υποψήφιος ο δικηγόρος και αν. γρ. Αυτοδιοίκησης κ. Κ. Ναούμης, ο οποίος έχει αυξημένες αρμοδιότητες στο κόμμα λόγω εκλογών. Στην Εύβοια προκάλεσε έκπληξη η μεταγραφή της κυρίας Ουρανίας Παπανδρέου (ο σύζυγός της διετέλεσε πρώην βουλευτής με τη ΝΔ και πρώην νομάρχης) στον ΛΑΟΣ. Και ο κατάλογος συνεχίζεται...

* Την αποχώρησή του από την εκλογική μάχη ανακοίνωσε χθες και ο βουλευτής Χίου κ. Ι. Κοσμίδης λόγω προσωπικών προβλημάτων υγείας αυξάνοντας τη λίστα των αποχωρούντων.

Πηγή: Το Βήμα

Ντούκου - Ντάκα

Ας κάνουμε κάτι χρήσιμο, να στείλουμε τα γερόντια στα σπίτια τους


Κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι κανόνισαν ούτως ώστε να κατέβουν δύο υποψήφιοι από τον Πολύγυρο με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, για να μοιραστούν οι ψήφοι και να ξαναβγούνε οι ηλικιωμένοι αυτοί κύριοι βουλευτές.

Αφού λοιπόν το μαγειρέψατε κατά αυτόν τον τρόπο, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ψηφίσουμε αυτούς τους δύο υποψήφιους από τον Πολύγυρο.

Εσείς όμως πολιτικάντηδες θα πάτε στα σπίτια σας και αφού πάτε στα σπίτια σας, τότε να καθίσετε να αναρωτηθείτε τι σας συνέβη.

Έχετε και δουλειές να κάνετε, δύο από εσάς πρέπει να βάψετε και το μαλλί. Χώρια ότι ο ένας βάφει και το μουστάκι. Αλήθεια σε τι πανικό βρίσκεται αυτός και έριξε και την σελίδα του;

Όταν θα ιδρυθεί σώμα γερουσίας στην Ελλάδα, θα σας έχουμε υπ' όψιν μας, γέροντες πολιτικοί της Αρναίας, της Ιερισσού και της Κασσάνδρας.

Σπίτια σας γρήγορα, αρκετά κοροϊδέψατε τον κόσμο τόσα χρόνια.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, περιμένουμε... και εκεί κάτι αντίστοιχο πάνε να κάνουν.

Όσο για σένα πονηρό γερόντιο, που όσο ακόμα τα παιδιά (η Ιφιγένεια και ο Ευθύμης) περιμένανε την τελική έγκριση αν είναι ή όχι στο ψηφοδέλτιο, έτρεξες να κλείσεις για την τελευταία Παρασκευή αίθουσα για ομιλία στον Πολύγυρο. Θα φας κι εσύ καλό φούμο.

Ότι είχατε να δώσετε το δώσατε, αδειάστε μας την γωνιά τώρα να περάσουν νέοι άνθρωποι. Συνεννοηθήκαμε γαλάζιοι δεινόσαυροι;

Η σιωπή είναι χρυσός


Πηγή: Atsarantos