Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Υποβρύχια πολιτεία κάτω από την Ελαφόνησο… (Video)

Ο αρχαίος οικισμός του 2800 π.Χ, έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση…

Η εικόνα της υποβρύχιας πολιτείας που βλέπετε, δεν είναι σε κάποια εξωτική περιοχή της λατινικής Αμερικής αλλά δίπλα μας. Στην Ελαφόνησο, κοντά στο Παυλοπέτρι και ο αρχαίος οικισμός του 2800 π.Χ, έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση. Το νερό προφύλαξε από το χρόνο και την ανθρώπινη παρέμβαση, τα περισσότερα από τα κτίσματα. Το εντυπωσιακό είναι, ότι βρίσκεται μόλις 4 μέτρα κάτω από τη θάλασσα και ο καθένας μας θα μπορούσε να τα «επισκεφθεί».

Ευδιάκριτα είναι τα βυθισμένα διώροφα σπίτια με τους κήπους, οι ναοί, το νεκροταφείο και το λιμάνι. Ως τώρα έχουν εντοπιστεί 15 κτίρια με τουλάχιστον 12 δωμάτια το καθένα καθώς και ένα πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης των υδάτων με κανάλια και σωλήνες νερού.

Ανακοίνωση της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής για τον Χ. Αλεξόπουλο

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής καταδικάζει απερίφραστα τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και την εν γένει άθλια και προδοτική συμπεριφορά που επέδειξε ο ρίψασπις βουλευτής Λαρίσης. Με την στάση του, προσέβαλε πρώτα απ' όλα τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών που στηρίζουν τον νόμιμο και δίκαιο πολιτικό μας Αγώνα.

Πριν τις εκλογές όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος είχαμε δεσμευτεί με τον λόγο της τιμής μας πως δεν θα προδώσουμε ποτέ την εντολή του ελληνικού λαού, να περιφρουρήσουμε τα δίκαιά του υπό την σημαία του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Είχαμε δώσει τον λόγο μας πως αν μία μέρα κάναμε πίσω, θα υποβάλαμε αυτομάτως την παραίτησή μας από το βουλευτικό αξίωμα. Η σημερινή επαίσχυντη πράξη Αλεξόπουλου αποδεικνύει πως εκτός των άλλων έχει απολέσει και την προσωπική του Τιμή.

Στο φως πέντε βασιλικοί τάφοι στην Βεργίνα

Νεκρικός θρήνος, αναπαράσταση που βρέθηκε ύστερα από ανασκαφές στη Βασιλική Νεκρόπολη των Αιγών Βεργίνας (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΠΟ/STR)
Στην οικογένεια του Κάσσανδρου αποδίδεται η ταφική συστάδα

Σε μέλη της δυναστείας των Τημενιδών, ακόμα και στον ίδιο τον βασιλιά Κάσσανδρο ή κάποιον από τους γιους του αποδίδει η διευθύντρια της ΙΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αγγελική Κοτταρίδη, την ταφική συστάδα που βρέθηκε στη Βεργίνα.

Η κ. Κοτταρίδη προχώρησε σε «επιστημονικά τολμηρές» υποθέσεις για την αποκάλυψη των πέντε νέων βασιλικών τάφων στη διάρκεια της εισήγησής της το απόγευμα της Πέμπτης στο αρχαιολογικό συνέδριο του ΑΠΘ η διευθύντρια της ΙΖ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών αρχαιοτήτων, Αγγελική Κοτταρίδη.

Σε ποια μέρη της Γης δεν μπορεί να υπάρξει καθόλου ζωή

Τα ακραία περιβάλλοντα δεν είναι για όλους τους οργανισμούς ίδια

Παράξενα και θαυμαστά πλάσματα μπορούν να ευδοκιμήσουν στα πιο εχθρικά μέρη του πλανήτη. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πολύ… σκληρά ακόμη και για τα πιο ανθεκτικά, γράφει η Rachel Nuwer στο BBC.

Στην έρημο Ατακάμα της Χιλής θα πίστευε κανείς ότι δε μπορεί να επιβιώσει τίποτε.

Απολύτως τίποτε.

Είναι ένα από τα πιο ξηρά μέρη της Γης, όπου ακόμη και για 50 χρόνια δεν είδε σταγόνα βροχής.

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου προς τον Πρόεδρο της βουλής

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε ο πρώην πλέον βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ο υπογεγραμμένος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, βουλευτής Λάρισας, με την παρούσα σας δηλώνω την αποχώρηση μου από την κοινοβουλευτική ομάδα «Λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» και σας δηλώνω ότι παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής.

Ευρωβουλή: «Να μη λειτουργήσει η Αγία Σοφία Τραπεζούντας ως τζαμί»

Λεπτομέρεια από τις βυζαντινές τοιχογραφίες της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας.

Αίτημα της Ολομέλειες ο ναός να παραμείνει ως μουσείο

Στρασβούργο

Υπερψηφίστηκε την Τετάρτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τροπολογία, με την οποία Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας καλείται να ανακαλέσει απόφασή του για λειτουργία του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα, ως τζαμί. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να ασκήσει πιέσεις για την άμεση επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως Μουσείο.

Την τροπολογία κατέθεσε ο ευρωβουλευτής, επικεφαλής του κόμματος Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, Γ. Χατζημαρκάκης.

Η τροπολογία εγκρίθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης προόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία.

Τούρκοι αρχαιολόγοι στις ανασκαφές της Τροίας

Τουρκική βιομηχανία σιδήρου θα αναλάβει την χρηματοδότηση των ανασκαφών

Για πρώτη φορά τουρκική ομάδα αρχαιολόγων θα αναλάβει τις ανασκαφές στην Τροία, σε συνεργασία και υπό την επίβλεψη της αρχαιολογικής αποστολής του γερμανικού πανεπιστημίου στο Τίμπικεν η οποία ενεργούσε ως σήμερα τις ανασκαφές.

Σχετική συμφωνία υπογράφηκε αυτή την εβδομάδα μεταξύ του τουρκικού πανεπιστημίου του Τσανακαλέ και μεγάλης τουρκικής βιομηχανίας σιδήρου η οποία αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει τις εργασίες της τουρκικής αρχαιολογικής ομάδας, δήλωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Σεντάρ Λατσινέρ.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

 Ο βουλευτής Λάρισας της ΧΑ, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος Πηγή: REUTERS
Την απόφασή του να παραιτηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής και κατά συνέπεια την ανεξαρτητοποίησή του, ανακοίνωσε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο βουλευτής Λάρισας της ΧΑ, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

Στην επιστολή αναφέρει ότι «διαχωρίζει τη θέση του από το κόμμα» ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η πράξη του έχει να κάνει με τις διώξεις που ασκούνται σε βάρος των βουλευτών του κόμματος καθώς σε συνομιλίες του πριν από λίγες ημέρες με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριζε ότι

Ο Δήμος Τεμπών τιμά τον Μαρίνο Αντύπα

Τον μεγάλο αγωνιστή της αγροτιάς και από του θεμελιωτές του Αγροτικού Κινήματος στην Ελλάδα, τον Μαρίνο Αντύπα τιμά ο Δήμος Τεμπών, με την  καθιερωμένη πανδημοτική  κάθε χρόνο γιορτή μνήμης του Μαρίνου Αντύπα.

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 στον Πυργετό, στο μνημείο του αγωνιστή  το οποίο βρίσκεται κοντά στην κεντρική  παλτεία, στις 11 το πρωί.

 Ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Πυργετού, οργανώνουν τις εκδηλώσεις μνήμης στο μεγάλο αγωνιστή , που φέτος είναι επίκαιρος όσο ποτέ. Ο Μαρίνος Αντύπας ήταν υπέρμαχος των λαϊκών ελευθεριών και των φυσικών δικαιωμάτων του ανθρώπου, κυρίως των ανθρώπων του μόχθου.

«Πετάξτε» μέσα στους γαλαξίες!

Εκπληκτικό βίντεο μας μετατρέπει σε ταξιδιώτες του Σύμπαντος

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

Τρεις επιστήμονες του Ινστιτούτου Υπολογιστικής Κοσμολογίας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Durham στη Βρετανία δημιούργησαν ένα βίντεο, ένα 3D animation για την ακρίβεια, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να ταξιδέψει στο Σύμπαν.

Πιο συγκεκριμένα το animation επιτρέπει στον χρήστη να… πετάξει μέσα στα εκατομμύρια των γαλαξιών που έχουμε εντοπίσει στον Κόσμο.