Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο


Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Αντώνη Σαμαρά
στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Κυρίες και κύριοι,

Επιτρέψτε μου μιαν απάντηση στην «προτροπή» που ακούστηκε, να παραταθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου…

Η κυβέρνηση αυτή είναι προσωρινή και μεταβατική, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Για να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του παλαιού ιδιωτικού χρέους και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνολικού χρέους μας.

Όλα αυτά θα κριθούν στους επόμενους δύο μήνες. Και τέλος!

MRB: Απογοήτευσε και «ξεθώριασε» ο Παπαδήμος - Προηγείται η ΝΔ - Κερδίζει έδαφος ο Λοβέρδος

Επτακομματική Βουλή προκύπτει από τα αποτελέσματα των εξαμηνιαίων τάσεων της MRB τα οποία δημοσιεύoνται σήμερα Πέμπτη στο Real.gr. Αρνητική είναι η αξιολόγηση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας με το νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, να καταρρέει στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 8,6 μονάδες συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξης του 20,7%. Σχετικά με το ποιος είναι ο καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση αποχώρησης του Γιώργου Παπανδρέου, στους ψηφοφόρους των κομμάτων, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρατεί με 22,5% έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου οποίος συγκεντρώνει 20,7%. 

Στην πρόθεση ψήφου,  η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 6%,

Τη διάλυση του ΠαΣοΚ ζητεί ο κ. Γ. Φλωρίδης

«Πρέπει να κονιορτοποιηθεί και να εξαερωθεί» δήλωσε για το ΠαΣοΚ

Νίκος Χασαπόπουλος

«Αυτό το ΠαΣοΚ, που έχει απομείνει, όπως έχει απομείνει, είναι ένας μηχανισμός κοινωνικά αποκρουστικός. Έχει αποκοπεί από την κοινωνική βάση, θα πρέπει πλέον να κονιορτοποιηθεί και να εξαερωθεί», δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι ο πρώην υπουργός και ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Συνδέσμου κ. Γ. Φλωρίδης.

Εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση εναντίον του κομματικού μηχανισμού του ΠαΣοΚ, αλλά και αυτών που θέλουν να διεκδικήσουν την ηγεσία του, ο κ. Φλωρίδης αναφέρει ότι οι «δελφίνοι» θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πρώτα σε ποια ιδεολογική κατεύθυνση θέλουν να κινηθούν.

Θεατρικός Δεκέμβρης στο Δήμο Σιθωνίας

Η Δημοτική  Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας θα παρουσιάσει εορταστικές θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους σε δημοτικές και τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σιθωνίας.

Αναλυτικά:

Τα στρουμφάκια τα Χριστούγεννα (παιδική θεατρική παράσταση)
  • Άγιος Νικόλαος, Δημοτικό Σχολείο, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 11:00 π.μ.
  • Σάρτη, Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου, Σάββατο 17  Δεκεμβρίου, 17:00 μ.μ.
  • Συκιά, Δημοτικό Σχολείο, Κυριακή 18  Δεκεμβρίου, 11:00 π.μ.
  • Γενική είσοδος 5 €

Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών Βουλευτών


ΠΡΟΣ:

Τον Πρόεδρο της Βουλής Κο. Φίλιππο Πετσάλνικο

Θέμα : Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών Βουλευτών.

Κύριε Πρόεδρε,

Η δημοκρατία αποτελεί ύψιστο αγαθό και η θωράκιση της είναι
πρωταρχική υποχρέωση κυρίως των μελών του κοινοβουλίου.

Το τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη προσπάθεια αμφισβήτησης
του ήθους και του κύρους των Βουλευτών.

Οι φωτεινοί γίγαντες των θαλασσών

Οπως και αυτός που υψώνεται επιβλητικά μέσα από τα νερά της Θάλασσας της Μάγχης, οι φάροι δείχνουν εδώ και αιώνες τον δρόμο στους ναυτικούς. Αλλά δεν είναι μόνο ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία της ναυσιπλοΐας.

Χαρακτηρίζουν τοπία, έχουν αρχιτεκτονική αξία, κουβαλούν στις πλάτες τους ιστορία και στο ενεργητικό τους έχουν πολλές μάχες με τα άγρια κύματα.

Μάχη έδωσαν και με την τεχνολογία, όταν διατυπώθηκε η άποψη ότι τα GPS θα τους έθεταν σε αχρησία.

Συνέλαβαν τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας

ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ

Τηλέμαχος Κόκκος

Συνελήφθη από τις αρχές των Σκοπίων, στον μεθοριακό σταθμό «Μεντζίτλια»-Νίκη Φλώρινας ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης ο ΣΤ' (Γιόβαν Βρανσκόφσκι).

Η σύλληψη έγινε την στιγμή που προσπαθούσε να περάσει τα ελληνικά σύνορα.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Ιντρίζοβο στα προάστια των Σκοπίων.

Ο Ιωάννης είναι Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας που θρησκευτικά ανήκει στο Πατριαρχείο Σερβίας και φυσικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο,

Η εκπομπή "Στον τόπο που γεννήθηκα" στο Στρατώνι

Στον τόπο που γεννήθηκα…
Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία από το Στρατώνι Χαλκιδικής

«Μια φορά και έναν καιρό, η εκπομπή Στον τόπο που γεννήθηκα… βρέθηκε στο πανέμορφο Στρατώνι Χαλκιδικής….»Ανήμερα των Χριστουγέννων ελάτε να «ταξιδέψουμε» στη χώρα του παραμυθιού!  Το τζάκι είναι αναμμένο και η γιαγιά διαβάζει το παραμύθι στα παιδιά. Έξω οι γειτονιές είναι γεμάτες με παιδάκια που λένε τα κάλαντα και μικρές φλογίτσες τρεμοπαίζουνε παντού….

Φέτος τα Χριστούγεννα στις 12:00 στο γιορτινό σας τραπέζι φυλάξτε μια θέση για την εκπομπή που τόσο αγαπήσατε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε έναν  πρόγραμμα μεγαλύτερης διάρκειας από το κανονικό, η ομάδα της εκπομπής σας παρουσιάζει μια φιλόδοξη προσπάθεια.

Ο Λουκάς Παπαδήμος σκέφτεται ανασχηματισμό...

Ένα μήνα μετά τη συγκρότηση της, η κυβέρνηση Παπαδήμου εμφανίζει εικόνα αποσύνθεσης. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν κατεβάσει τα μολύβια και ασχολούνται με τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Οι υπουργοί της ΝΔ - με εξαίρεση τον Σταύρο Δήμα που εκ του αξιώματος και των εξελίξεων σε σχέση με το όνομα της ΠΓΔΜ έπρεπε να μπει αμέσως στα βαθιά – τηρούν στάση αναμονής. Εκείνοι του ΛΑΟΣ πάλι είτε αποδομούν τις αποφάσεις των προκατόχων τους (Βορίδης) είτε ερίζουν με τους συναρμόδιους του ΠΑΣΟΚ για τις αρμοδιότητες (Άδωνις Γεωργιάδης).  

Σε πρακτικό επίπεδο ελάχιστα πράγματα υλοποιούνται. Η εφεδρεία κατέληξε σε φιάσκο, το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών καθυστερεί, το φορολογικό πάει για το Γεναρη, οι συναντήσεις με την τρόικα γίνονται σε τεταμένο κλίμα.

Τι σημαίνει η λέξη “Ιταλία”;

γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος

Ιταλία

Ο  πληθυσμός  της γείτονος χώρας είναι 58.462.375 (απογρ. 2005). Έγινε ανεξάρτητο και ενιαίο κράτος το 1861 (τριάντα χρόνια μετά από εμάς). Από το δημοτικό σχολείο μαθαίνουμε για την κοινή πορεία που ενώνει τους δύο λαούς, αν και για την αρχαιότητα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μία  ξεχωριστή  χώρα  αλλά για την κύρια περιοχή που ζει και μεγαλουργεί ο Ελληνισμός (Μεγάλη Ελλάδα).
Οι Αρχαίοι Ελληνες, άλλωστε, ήταν οι «νονοί» της Ιταλίας. Όταν θα αποικήσουν τη χερσόνησο, θα βρουν τον ντόπιο πληθυσμό να ασχολείται αποκλειστικά με την εκτροφή των μοσχαριών. Το μοσχάρι στην ομβρική διάλεκτο ονομάζεται :  vitlu λατ. vitulus λατ. vitalia ελλ. Ιταλία.

Τα δέκα σπουδαιότερα αρχαιολογικά γεγονότα στον κόσμο για το 2011

Ψηφιακή αναπαράσταση ρωμαϊκής σχολής μονομάχων που έχει βρεθεί στην Αυστρία

Ποιες είναι οι σημαντικότερες ανακαλύψεις της χρονιάς που περνάει

Μαρία Θερμού

Ενα από τα πρώτα κτίρια του κόσμου ανακαλύφθηκε στην Ιορδανία. Στη Σκωτία ήρθε στο φως σκάφος 1000 ετών με την ταφή ενός Βίκινγκ. Ενώ επιστήμονες ανασύνθεσαν ψηφιακά μία σχολή ρωμαίων μονομάχων. Το «Top 10» των αρχαιολογικών ανακαλύψεων της χρονιάς που πέρασε, όπως καταγράφονται από το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό «Archaeology» περιλαμβάνει έρευνες, γεγονότα, ακόμη και την επισήμανση των επιπτώσεων που είχε για τα μνημεία ο πόλεμος στη Λιβύη, ο πολιτικός και κοινωνικός αναβρασμός στην Αιγύπτο, την Τυνησία και τη Συρία κατά το 2011.

Απούσα ωστόσο από αυτή τη λίστα είναι η Ελλάδα, όχι απαραίτητα λόγω έλλειψης αρχαιολογικής δραστηριότητας αλλά ίσως και εξ αιτίας ελλιπούς ενημέρωσης.

Χέρι - χέρι ... ο Γεώργιος υποφέρει ...

Ανταρσία στο ΛΑ.Ο.Σ

Αναβρασμός λόγω συμμετοχής βουλευτών του στην κυβέρνηση Παπαδήμου


Αρης Ραβανός

Ρήγμα στο κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη καταγράφεται από τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο, καθώς μεγάλο τμήμα της κομματικής βάσης δυσφορεί και έχει έντονο ιδεολογικό και συνειδησιακό πρόβλημα, ενώ κατηγορεί τον πρόεδρό του για οπορτουνιστική πολιτική.

Στην κομματική βάση του ΛΑΟΣ επικρατεί αναβρασμός και αρκετά κομματικά μέλη επικρίνουν έντονα τις επιλογές του κ. Καρατζαφέρη, θεωρώντας ότι είναι μεγάλο λάθος που συμμετέχει και στηρίζει την κυβέρνηση και κάνουν λόγο για απόφαση που «έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος».

Θεσσαλονίκη: Της... Βεγγάζης έγινε στη Μοναστηρίου, για τα μάτια μιας... μαθήτριας

Ένταση, με έναν Έλληνα μαθητή και τέσσερις Λίβυους τραυματισμένους, επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όταν Λίβυοι τραυματίες πολέμου που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο και περιθάλπονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ήρθαν στα χέρια με μαθητές και αστυνομικούς και στη συνέχεια διαδήλωσαν και απέκλεισαν την οδό Μοναστηρίου.

Το επεισόδιο άρχισε όταν, σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε φραστική παρεξήγηση μεταξύ μαθητών από την Αθήνα που πραγματοποιούν εκδρομή και διαμένουν κι αυτοί στο ξενοδοχείο και ενός Λίβυου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορμή αποτέλεσε σχόλιο του Λίβυου για μια μαθήτρια. Οι συμμαθητές της αντέδρασαν φραστικά και ο Λίβυος ζήτησε το λόγο.